Απορίες - Αναπαραγωγή και συμπεριφορά

pontiancat

Νεοφερμένο μέλος

Η pontiancat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας ειμαι καινουρια στο mycat και θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες.Σκεφτομαι να παρω ενα γατακι αλλα ολοι μου λενε οτι θα μου φυγει απο το σπιτι την περιοδο της αναπαραγωγης ισχυει αυτο? αν κανω στειρωση στην γατα θα εχει επιθυμια για αναπαραγωγη? οταν οι γατες ειναι σε οιστρο νιαουριζουν συνεχεια και ξεσηκονουν ολο το σπιτι? σας ευχαριστω πολυ και καλες γιορτες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσηρθες pontiancat! Οι περισσοτερες γατες (κυριως οι αρσενικες) εχουν τασεις φυγης οταν βρισκονται σε περιοδο αναπαραγωγης. Επισης φωναζουν δυνατα, κυριως οι θηλυκες και σε μικροτερο βαθμο τα αρσενικα. Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι οριοθετουν την περιοχη τους με ουρα και σε ορισμενες περιπτωσεις με κοπρανα. Τα αρσενικα το κανουν πιο συχνα απο τα θηλυκα και τα ουρα τους τεινουν να μυριζουν παρα πολυ εντονα. Με την στειρωση ολα αυτα εξαφανιζονται :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα και καλωσηρθες.:)
Ειναι αδυνατον βασικα,γατα που δεν ειναι στειρωμενη..να ζησει στο σπιτι.Και θα οριοθετει το χωριο της κατουροντας,και θα εχει τασης φυγης..και θα νιαουριζει ,και κυριως ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ.Επισης θα εξαλειφθουν οι πιθανοτητες εμφανισης πυομητρας στα θηλυκα(κατι που μπορει να αποβει ακομα και θανατηφορο) οπως επισης και για καρκινο της μητρας,των ορχεων στα αρσενικα..και του μαστου. Διαβασε εδω..για να κατατοπιστεις καλυτερα.

Συμφωνώ με τις προγραφήσουσες!:)

εχω και εγω καποιεσ αποριεσ αν μπορειτε να ε διαφωτησετε...το καμαρι μου πριν 6 ημερεσ ειχε τον πρωτο τησ οιστρο την τετερτη μερα οιστρου τησ γνωρισα τον γαμπρο και τωρα ειναι μαζι απο οτι μου ειπε ο ιδιοκτητησ του αρσενικου το καμαρι μου του αγριευει και δεν εχει δει να γιναιτε η δουλεια...υπαρχη περιπτωση να εχει γινει κατι ειναι μαζι 3 μερεσ τωρα α η γατουλα μου ειναι περσιασ...ευχαριστω και καλεσ γιορτεσ σε ολουσ:)

εχω και εγω καποιεσ αποριεσ αν μπορειτε να ε διαφωτησετε...το καμαρι μου πριν 6 ημερεσ ειχε τον πρωτο τησ οιστρο την τετερτη μερα οιστρου τησ γνωρισα τον γαμπρο και τωρα ειναι μαζι απο οτι μου ειπε ο ιδιοκτητησ του αρσενικου το καμαρι μου του αγριευει και δεν εχει δει να γιναιτε η δουλεια...υπαρχη περιπτωση να εχει γινει κατι ειναι μαζι 3 μερεσ τωρα α η γατουλα μου ειναι περσιασ...ευχαριστω και καλεσ γιορτεσ σε ολουσ:)

Όταν ήμουν μικρή είχαμε μια σιαμέζα και απ ότι θυμάμαι είχε έρθει ο γαμπρός στο δικό μας σπίτι και πήρε κάποιες μέρες μέχρι να ζευαρώσουν. Η κτηνίατρος είχε πει να μετακινηθεί ο σιαμέζος και όχι η δικιά μας. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία αυτό.

Καλησπερα..και χρονια πολλα.:)
Δεν μπορω βεβαια να γνωριζω αν εγινε η επαφη ή οχι.Ομως δεν ξερω αν γνωριζεις καποια πραγματα.Η γεννα στα περσικα ειναι πολυ δυσκολη υποθεση..και εχει καποιους κινδυνους.Επισης...η γατα σου ,οπως και ο αρσενικος...εχουν εξεταστει για την κληρονομικη ασθενεια PKD;;;Ειναι πολυ σοβαρη...και δυστυχως η αγνοια..ειναι αυτη που την κανει να μην εχει ακομα εξαλειφθει.Δες εδω :)

Για ποιο λογο θελεις να ζευγαρωσεις τη γατα σου και δεν την εχεις ηδη στειρωσει? Τα μικρα που θα βρειτε να τα δωσετε? Αν κανει 7? Διαβασε αυτο το αρθρο....ισως σε ενημερωσει καπως.
Σου στελνω ενα πμ με ενα αρθρο

Καλημερα και χρονια πολλα.
Τα θηλυκα πανε στα αρσενικα.Μπορει να μην ταιριαζουν οι μυρωδιες τους,ή απλα να μη θελουν ο ενας τον αλλο.Προσεξε πολυ οσα σου ειπαν παραπανω σχετικα με τις κληρονομικες ασθενειες και τις γεννες των περσικων.

η αληθεια ειναι οτι ολα αυτα δεν τα ειχα σκεφτει σχετικα με την ασθενεια αλλα ο ανθρωποσ με το αρσενικο εχει pet shop και θα τα παρει ολα τα γατακια και απο την συζητησει που καναμε ο γατουλισ του ειναι υγειεστατοσ οπωσ και η δικια μου εχει κανει ολεσ τησ εξετασεισ...κατα την διαρκεια τησ γεννασ αν μεινει εγκυοσ θα ειναι και ο γιατροσ μαζι μου για οπιαδηποτε επιπλοκη...και αν καποιο δεν δρει σπιτι θα το αναλαβω εγω οπωσ εχω αναλαβει και αλλα αδεσποτα κατα καιρουσ και τουσ εχω βρει σπιτι σε φιλουσ μου και ετσι εχω καποια επικινωνια μαζι τουσ...ευχαριστω

Γνωριζεις..τις συνθηκες διαβιωσης των ζωων...στα πετ;;; Δυστυχως ειναι οτι χειροτερο..κριμα...κριμα..κριμα..:no::no::no::no:

Ειναι κριμα γιατι ο ιδιοκτητης πετ σοπ σε εκμεταλευετε με σκοπο το κερδος και θετει και σε κινδυνο τη γατουλα σου. Σκεψου το παλι. Εκτος αν εχεις κι εσυ ποσοστο απο τα κερδη αυτου του επιτηδειου!!

δεν διαφωνω μαζι σου αλλωστε οταν πηρα το κοριτσι μου ηταν 3 μηνων και αποτι καταλαβα εαν δεν την επερνα θα την εβαζε για γεννεσ αλλα προσ θεου δεν πηρα τυχαια ενα pet shop τηλ να ρωτησω πηγενα στο συγκεκριμενο pet shop για να αγορασω τροφη και ολα τα απαρετητα ο ιδιοσ εχει τρεισ γατεσ που δεν μπορεσε να πουλησει και λατρευει τα γατακια τον γνωριζω εδω και χρονια πριν ακομα παρω γατα γιατι 3 απο τουσ φιλουσ μου εχουν γατεσ και τον εμπιστευονται απολητα οπωσ και εγω εχω διαπιστοσει...καταλαβενω την ανισιχια σου οπωσ και εγω ανησιχω αλλα αν δεν ημουν σιγουρη δεν θα εβαζα την γατα μου σε αυτην την διαδηκασια...ευχαριστω :)

Ο ιδιοκτητης του αρσενικου εχει φανταζομαι τα χαρτια του γατου,και τις εξετασεις των γονιων του,οπως κι εσυ,ωστε να ξερετε οτι οντως οι γατες ειναι υγιεις.Υπαρχουν ασθενειες που ειναι κληρονομικες και μπορεις να τις γνωριζεις μονο μεσω του pedigree και των εξετασεων των προγονων,ή μεσω τεστ DNA.Ριξε μια ματια κι εδω και ξανασκεψου το...

δεν διαφωνω μαζι σου αλλωστε οταν πηρα το κοριτσι μου ηταν 3 μηνων και αποτι καταλαβα εαν δεν την επερνα θα την εβαζε για γεννεσ αλλα προσ θεου δεν πηρα τυχαια ενα pet shop τηλ να ρωτησω πηγενα στο συγκεκριμενο pet shop για να αγορασω τροφη και ολα τα απαρετητα ο ιδιοσ εχει τρεισ γατεσ που δεν μπορεσε να πουλησει και λατρευει τα γατακια τον γνωριζω εδω και χρονια πριν ακομα παρω γατα γιατι 3 απο τουσ φιλουσ μου εχουν γατεσ και τον εμπιστευονται απολητα οπωσ και εγω εχω διαπιστοσει...καταλαβενω την ανισιχια σου οπωσ και εγω ανησιχω αλλα αν δεν ημουν σιγουρη δεν θα εβαζα την γατα μου σε αυτην την διαδηκασια...ευχαριστω :)
Τα..λατρευει;;;;χμ...δηλαδη...δεν τα εχει σε κλουβια;;;

αυτο ηταν απο τα πρωτα πραγματα που εγειναν προσ θεου λατρευμε τα γατακια μασ και θελουμε το καλυτερο για αυτο το λογο ηρθαν σε επαφει την τεταρτη μερα οιστρου αν δεν ημουν απολητοσ συγουρη δεν θα επερνα αυτη την αποφαση...ασ ελπισουμε πωσ ολα θα πανε καλα...σασ ευχαριστω ολουσ

κριμα,κριμα,,και παλι κριμα....ουτε μπαλακι δεν πρεπει να αγοραζουμε απο πετ που πουλανε ζωα.,μπας και σταματησει αυτο το απεχθες εμποριο....οχι να τους πηγαινουμε και τη γατα μας,για να γεννησει..και να διαιωνιζεται ολη αυτη η φριχτη κατασταση..δυστυχα ζωα σε κλουβια και βιτρινες...λες και ειναι πουκαμισα..και οχι ζωντανες ψυχες...:(:(:(
Ξανασκεψου το..εχεις καιρο.

οχι τα δικα του ειναι σπιτι του και τα γνωρισα και τα 3...οσο αναφορα αυτα που ειναι προ πωλησει δεν μπορω να φερω αντιρησει αλλα εχω δει με τα ματια μου να τουσ παρεχει οτι χρειαζοντε οπωσ νερο φαγητο και πολλα πολλα χαδια εχω δει τησ συνθηκεσ σε αλλα pet shop και ο συγκεκριμενοσ τα λαρτευει και κανει οτι μπορει...αλλα δεν αντιλεγω δεν μπορω να ειμαι 100 τισ 100 σιγουρι για ολα αυτα απλα ελπιζω στο καλυτερο

δεν την αφησα να γεννησει η γατα μου ειναι στο σπιτι του δεν θα συμφονουσα ποτε με κατι τετοιο και αυριο ερχετε σπιτι...και πηγα σπιτι του και διαπιστοσα μονη μου οτι ειναι σε καλα χερια

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
χαχαχααχαχ,,,ωραιο αυτο...δηλαδη..θα μπορουσε να τα εχει χωρις φαγητο και νερο;;; μα θα του πεθαιναν..και μετα...τι θα πουλαγε..και τι κερδος θα ειχε;;;;
Ξυπνα καλη μου...
...αληθεια..τα εχει σε κλουβια..ναι ή οχι;;;;....ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΚΑΙ ΦΡΙΧΤΟ...

Εχει δηλαδη γατο εκτροφης,breed quality,με pedigree,κι εσυ το ιδιο;Μου κανει εντυπωση,γιατι πολυ δυσκολα δινουν γατακια εκτροφης αστειρωτα,και ειδικα σε ιδιοκτητες πετ σοπ.Πολλες ομοσπονδιες μαλιστα απαγορευουν στα εκτροφεια που ανηκουν στον ομιλο τους να δωσουν γενικα γατακι σε πετ σοπ.
Ελπιζω ολα να πανε καλα για τη γατουλα σου,καλη τυχη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back