Απορίες για γατάκια 4ων εβδομάδων

Nanaki

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 334 μηνύματα.
Γεία σας! Είμαι καινουργιο μέλος στο forum σας και είμαι ευχαριστημένη που βρήκα ένα τέτοιο site... Θα ήθελα να σας ρωτησω κάποια πράγματα σχετικά με τα γατάκια που γεννησε η γάτα μας. Βασικά η γάτα είναι της γειτονιάς και γέννησε στην αυλή μας, οπότε την αφήσαμε εκεί αν και πολυ θα ήθελα να τη βάλουμε και μέσα στο σπίτι μόνο που ο πατερας μου διαφωνούσε.:/: Έτσι βρίσκεται στην αυλή μας προστατεύεται από την βροχή και δεν κάνει κρυο....
Η γατούλα έκανε 5 γατάκια από τα οποία σώσαμε το ένα στη γέννα καθώς δε μπορούσε να σπάσει το "σακουλάκι" στο οποίο βρισκόταν όταν γεννηθηκε (εγώ τοτε βρισκόμουν στην πολυήμερη). Όταν γυρισα λοιπον και είδα τα γατάκια παρατήρησα ότι το ένα ήταν πιο αδυναμο από τα άλλα, (ήταν το τελευταίο που γεννήθηκε δεν ξέρω αν έχει σημασία) έτσι εγώ προσπάθησα να διώχνω λίγο τα άλλα για να τρώει αυτο καθως την περισσότερη ώρα το έβλεπα να ήταν απομονωμένο από τα άλλα και να μην κάνει κάποια προσπάθεια για να πιεί γάλα...:( Τα πράγματα κάπως καλυτέρεψαν την επόμενη εβδομάδα, αλλά μετα πάλι τα ίδια... τώρα το βοηθάω πάλι και μου φαίνεται κάπως καλύτερα. Είχα πάρει κι ένα γαλατάκι για να το ταΐζω εγώ μου το πρότινε ένας φίλος μου, αλλά δε φαινόταν και πολύ πρόθυμο. Επίσης τα ματάκια του έχουν τσιμπλίτσες και του τα καθαρίζω με χαμομιλάκι και κάθε μέρα ανοίγουν, αλλά την επόμενη μέρα είναι πάλι κλειστά. Και ένα άλλο γατάκι έχει το ίδιο πρόβλημα με τα ματάκια του. Μήπως χρειάζεται να τους βάλω κάτι άλλο στα μάτια. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να αρχίσω να τα ταΐζω επιπλέον με κάτι εκτός από το γάλα της μαμάς τους. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την μεγάλη έκταση του μηνύματός μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλωσηρθες και καλη διαμονη στο υπεροχο αυτο φορουμ!!:hello: :hello:
οσο για τα ερωτηματα σου δυστυχως δεν ειμαι καθολου η αρμοδια για να απαντησω.. λυπαμε:(
ωστοσο ομως ειναι πολλα αλλα μελη που ξερουν πολλα για αυτο το θεμα!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ θα περιμένω απάντηση...:)

Να τουσ τα πλενεισ με φυσιολογικο ορο σε ενα μπαμπακακι.Τωρα οσο αναφορα αν θα τα ταιζεισ κατι αλλο ποσο εχουν μεγαλωσει?

Γειά! Κι εγώ έχω γατάκι χωρίς μητέρα, αυτό στο άβαταρ!:)
Σήμερα της έδωσα ένα ''ρυζάκι'' (στο μέγεθος ρυζιού δηλαδή) κοτόπουλο, μετά από 5 ωρίτσες, 2 ρυζάκια και μετά απο 1 1/2 ώρα 3 ρυζάκια. Αυριο πρωί 2 ρυζάκια κονσέρβα Sheba με κοτόπουλο. Πρέπει να αρχίσεις! 4 βδομάδων είναι; Αν ναι, βιάσου! Κάνε ότι κι εγώ και ενδιάμεσα δίνε και γαλατάκι, για να αρχίσει να συνηθίζει. Θα σε ενημερώσω κι αύριο που θα μου πει ο κτηνίατρος για τη συνέχεια:)

Όσον αφορά το μέγεθος είναι γύρω στα 15 εκατοστά το πιο μεγάλο. Έχω πάρει γάλα Royal canin είναι καλό;;; Να τους δώσω από αυτό;;; Με αγχώσατε λίγο, αλλά σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές...

:hmm:Μμμ αν ήταν μεγαλύτερα θα σου έλεγα να τους βάλεις κάποιο κολλύριο αλλά δεν ξέρω αν κάνει σε τόσο μικρά γατάκια:confused:. Υποθέτω πως μάλλον όχι, οπότε άρχισε με φυσιολογικό ορό για μάτια (θα βρεις στο φαρμακείο) και αν μπορείς ρώτα και κανένα κτηνίατρο. Καμιά φορά οι τσίμπλες είναι σύμπτωμα κάποιου ιού και τα μικρά γατάκια είναι ευπαθή σε κάτι τέτοια.. Επίσης στις 4 εβδομάδες είναι καλό να τους κάνεις την πρώτη θεραπεία για σκουλήκια (είναι μια παστούλα, φτηνή την βρίσκεις σε κτηνιατρεία, που τους δίνει μια δόση στις 4 εβδομάδες, μία στις 6 και μία στις 8)
Όπως σου είπε και η Νιάου είναι καιρός να αρχίσεις να τα ταϊζεις και τροφή εκτός από γάλα, το κοτοπουλάκι είναι το καλύτερο ελαφρύ και θρεπτικό αλλά αν δεν το τρώνε δοκίμασε και τα φακελάκια whiskas junior, τα μωράκια της γάτας μου στις 4 εβδομάδες τρώγανε πια από ένα φακελάκι διά τρία, δύο φορές την μέρα.
Καλό κουράγιο!!!!! Και να σου ζήσουν τα ζουζούνια:up:

Καλέ μην αγχώνεσαι τι να φάνε τώρα φαγητό τι σε μια βδομάδα! Απλά επειδή είπες ότι κάποιο είναι λίγο αδύναμο (μπορεί να μην έχει και καλή πρόσβαση στην μαμά) θα του έκανε καλό να του δώσεις κι άλλου είδους τροφή.
Το ROYAL CANNIN μια χάρα είναι. Μπορείς στην αρχή να το χρησιμοποιείς και για να τους βρέχεις την τροφή που θέλεις
να τους δώσεις. Αν δεν κάνω λάθος η ίδια εταιρεία έχει και μια τροφή για πολύ μικρά γατάκια.

Καλημέρα σας... Για σήμερα, αφου δεν είναι ανοιχτά και τα καταστήματα λέω να τους δώσω από το γαλατάκι που έχω πάρει, αν και τώρα τρώνε από τη μαμά τους... Αναγκαστικά πρέπει να τους πάρω τροφή γιατί δεν τρώμε πολύ κρέας. Είναι και 5 παναθεμά τα, αλλά χαλάλι...:P Σας ευχαριστώ και πάλι:)

Α και κάτι άλλο: θαχρειαστεί να τα πάω στο κτηνίατρο για να μου δώσει την παστούλα που λέτε;;; Γιατί είναι λίγο δύσκολο.

Καλημέρα σας... Για σήμερα, αφου δεν είναι ανοιχτά και τα καταστήματα λέω να τους δώσω από το γαλατάκι που έχω πάρει, αν και τώρα τρώνε από τη μαμά τους... Αναγκαστικά πρέπει να τους πάρω τροφή γιατί δεν τρώμε πολύ κρέας. Είναι και 5 παναθεμά τα, αλλά χαλάλι...:P Σας ευχαριστώ και πάλι:)

Kαλημέρα!:cool:
Νανάκι εγώ δεν τρώω καθόλου κρέας, είμαι χορτοφάγος, επομένως κι εμείς κονσερβούλα της πήραμε. Θα σου συνηστούσα τη Gourmet και ακόμα καλύτερα τη Sheba. Μην τους δώσεις πολύ, δεν το χει συνηθίσει ο οργανισμός τους. Πρώτα να το συνηθίσουν όπως σου είπα.
ένα ''ρυζάκι'' (στο μέγεθος ρυζιού δηλαδή) κοτόπουλο, μετά από 5 ωρίτσες, 2 ρυζάκια και μετά απο 1 1/2 ώρα 3 ρυζάκια. Αυριο πρωί 2 ρυζάκια κονσέρβα Sheba με κοτόπουλο.
Μετά ξανά μισή ώρα πριν τους ταίσεις κανονικά γάλα γύρω στα 3-4 ''ρυζάκια''. Καλή τύχη!:)

υγ. Στην αρχή μπορεί να μην το δεχτούν πολύ καλά, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσουν. εγώ την τροφή που σου είπα τη βρήκα σε πετ-σοπ μεγάλο. Κονσερβούλα.

Κι εγώ χορτοφάγος είμαι:) αλλά οι γονείς μου τρώνε κάπου κάπου. Πρίν λίγο προσπάθησα να τους δώσω γαλατάκι. Βούτηξα λίγο τη μυτούλα τους μήπως και αρχήσουν να το γλύφουν αλλά τίποτα. Θα προσπαθήσω σε λίγο πάλι...:(

Κι εγώ χορτοφάγος είμαι:) αλλά οι γονείς μου τρώνε κάπου κάπου. Πρίν λίγο προσπάθησα να τους δώσω γαλατάκι. Βούτηξα λίγο τη μυτούλα τους μήπως και αρχήσουν να το γλύφουν αλλά τίποτα. Θα προσπαθήσω σε λίγο πάλι...:(

Έλα ρε συ, κοίτα να δεις! Πολύ χαίρομαι! Τώρα πια τυχαία βρίσκω χορτοφαγους!:) Γίνε μέλος εδώ: vegan.thisblueplanet.net ! Είμαι κι εγώ μέλος! Φένια Veggie! Λοιπόν, στο θέμα! Καλέ προσπάθησε να τους δώσεις από μπιμπερό! Από πιατάκι δεν τρώνε ακόμα!:blink:

Αααα οκ. Επειδή ένας φίλος μου είπε να τα κάνω να συνηθίσουν σιγά σιγά να τρώνε και μόνα τους. Μπιμπερό θα έχει στα pet shop πιστεύω... Κανονικά θα πρέπει να είχε και στο γαλατάκι που πήρα αλλά μάλλον μου έπαιξαν τάπα. Ωστόσο η γατούλα μου πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Μου νιαουρίζει για να της δώσω να φάει, ενώ της έχω πάντα φαγητό διαθέσιμο δίπλα της και νερό. Κάθε φορά πρέπει να της το ξαναδείξω για να πάει να φάει και να πιεί επίσης...

Φένια ευχαριστώ για το site που μου έδειξες, μόλις έγινα μέλος...:)

Αααα οκ. Επειδή ένας φίλος μου είπε να τα κάνω να συνηθίσουν σιγά σιγά να τρώνε και μόνα τους. Μπιμπερό θα έχει στα pet shop πιστεύω... Κανονικά θα πρέπει να είχε και στο γαλατάκι που πήρα αλλά μάλλον μου έπαιξαν τάπα. Ωστόσο η γατούλα μου πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Μου νιαουρίζει για να της δώσω να φάει, ενώ της έχω πάντα φαγητό διαθέσιμο δίπλα της και νερό. Κάθε φορά πρέπει να της το ξαναδείξω για να πάει να φάει και να πιεί επίσης...

Αααααα γράφτηκες! Καλως ήρθες! Λοιπόν, μπιμπερό, ναι μάλλον θα χει στα πετ σοπ! Για τη γατούλα...:/: δεν ξέρω...δεν έχει ξανατύχει; Μπας και δεν πεινάει;:hmm:

Όταν μου νιαουρίζει καταλαβαίνω πως πεινάει και μόλις της δείχνω το φαγητό της πηγαίνει και τρώει... Ίσως δεν της αρέσει πολύ:(

Καλημέρα κι από μένα!
Την παστούλα φυσικά μπορείς να την πάρεις και χωρίς να πάρεις τα γατάκια. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Απλά πες τους την ηλικία για να σου δείξουν πόσο πρέπει να τους δώσεις.
Με την τροφή σιγά σιγά θα μάθουν. Το να τους βουτάς την μουρίτσα στο ζουμί είναι πράγματι μια καλή μέθοδος για αρχή:lol:.
Τώρα για τη γατούλα μπορεί να είναι οτιδήποτε ή να μην είναι και τίποτα. Όταν γίνονται μάνες κάνουν διάφορες παραξενιές. Έλεγχε την μόνο τώρα στον απογαλακτισμό να μην σου πάθει καμιά μαστίτιδα γιατί είναι πολύ επίπονο και θέλει επειγόντως κτηνίατρο! Επίσης καλό είναι επειδή έχουν αυξημένες ανάγκες στο θηλασμό να της δίνεις και κείνης τροφή για μικρά γατάκια που είναι πιο θρεπτική.

Για την ώρα έχω μόνο από εκείνο το γάλα που είχα πάρει για τα μικρά. Μπορώνα της δώσω κι από αυτό...; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά ποτέ δεν είχα τόσο μικρά γατάκια...

Δεν πειράζει την επόμενη φορά που θα αγοράσεις τροφή πάρε kitten για όλους. Αν της αρέσει το γαλάτακι δώσε της, καλό θα της κάνει. Από αυτό δίνουν και σε γατούλες που απλά τους αρέσει το γάλα και δεν κάνει να πίνουν αγελαδινό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back