gata
Νεοφερμένο μέλος
1) Αν αντί για την ειδική λεκάνη για την άμμο χρησιμοποιήσω μια απλή μεγάλη λεκάνη, δεν είναι το ίδιο; Έχουν κάτι το ιδιαίτερο οι ειδικές λεκάνες ( πχ. σχαράκι μέσα για κοσκίνισμα ή κάτι άλλο);
2) Τα μαλακά πάνινα παιχνίδια δεν είναι επικίνδυνα για το ζώο αν σχιστούν και φάνε τον υαλοβάμβακα που περιέχουν και τα αφρολέξ; ( εννοείται για τις ώρες που λείπεις από το σπίτι και δεν τα βλέπεις).
3) Αυτά που ξύνουν τα νύχια τους είναι από σχοινί όπως αυτό της καλούμπας ή σαν εκείνο των ψάθινων καρεκλών; Γιατί σκέφτομαι να πάρω μια παλιά καρέκλα κουζίνας που έχει βάση μεταξύ ψάθας και σχοινιού και σκέφτομαι να βάλω και τριγύρω από τα ξύλα της πλάτης;
Λέτε να είναι ακατάλληλο; Ή τα βερνίκια του ξύλου να δημιουργήσουν πρόβλημα στη γάτα;
Αν μου απαντούσατε, θα με βοηθούσατε πολύ.
Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
1. Η ειδική λεκάνει έχει το προνόμιο να είναι μακρόστενη ώστε να επιτρέπει στο γάτάκι να κόβει βόλτες. Δεν ξέρω αν θα βολευτεί στη στρογγυλή. Ίσως στην αρχη που είναι μικρό να βολευτεί. Θα χρειαστείς ειδικό φτιαράκι για το κοσκίνισμα.
Πάντως εμένα πάει στις γωνίες και τα κάνει. Και όχι η απλή ειδική λεκάνη που βρίσκεις στο σουπερ μάρκετ δεν έχει τίποτε μέσα. έχει όμως γύρω γύρω ένα μικρόυλι καλυματάκι (3 πόντους φάρδος) που σταματάει την μισή άμμο από το να βγεί έξω από ΄τη μανία του γάτου.
2. δεν θα με ανυσηχούσε η περίπτωση του να σκιστεί το πάνινο παιχνίδι γιατί το ελέγχω σχεδόν καθημερινά ένα προς ένα. Να προσέξεις όμως τα παιχνίδια που έχουν φτερά καθώς ορμάνε και τα κόβουν και τα μασουλάνε. Επίσεις αν αγοράσεις μικρά ποντικάκια να προσέξεις τα αυτιά τους. Εγώ τα ξηλώνω με τη μία γιατί αλλιώς τα καταπίνει ο Prince.
3. Τα ονυχοδρόμια τα φτιάχνουν από σκοινί (τριχιά). Εκείνο το χοντρό. Μοκέτα (μαλλιαρή αν γίνεται). Και φαντασία. Η καρέκλα της κουζίνας δεν είναι κακή ιδέα. Μπορείς πάντα να την τρίψεις να φύγει το λούστρο ή να την καλύψεις πλήρως με σκοινί. να μην φαίνεται το ξύλο καθόλου. (σου προτίνω το δεύτερο καθώς καλό είναι να μην μάθει να ξύνει στο ξύλο τα νύχια του, αλλά είτε σε σκοινί είτε σε μοκέτα)
Κάποτε όμως που έφτιαχνα το δικό μου, ψάχνοντας για πληροφορίες στο ίντερνετ για κατασκευή ονυχοδρόμιου, είχα διαβάσει ότι καλό είναι να φτιαχτεί από ξύλο που δεν υπάρχει σε άλλο σημείο του σπιτιού, γιατί θά μάθει τη μυρωδιά του και θα πηγαίνει οπου βρεί τέτοιο ξύλο. Δέν ξέρω αν ισχύει αυτό. ΑΛλά καλού κακού εγώ το πρόσεξα.
Πότε με το καλό το παίρνεις το γατάκι; Να μας το δείξεις σε φωτό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

1. Προσωπικά χρησιμοποιώ και λεκάνη για άμμο και "συμβατική" και δεν βρίσκω καμία διαφορά. Υπάρχουν μεγάλες λεκάνες, στρόγγυλες ή τετράγωνες (έχουμε και απ' τα δύο) που θα το βολέψουν μια χαρά, αρκεί να είναι ευρύχωρες. Το μόνο προνόμιο της ειδικής λεκάνης είναι το γείσο που ανέφερε η prince. Να πάρεις οπωσδήποτε το διάτρητο φτιαράκι για τις ακαθαρσίες.
2. Διάλεξε παιχνίδια χωρίς μικρά κομμάτια που ξεκολλάνε εύκολα, γιατί μπορεί να τα καταπιούν (ό,τι δηλαδή θα έκανες, αν διάλεγες παιχνίδια για ένα μικρό παιδάκι).
Κατά τ' άλλα, υπάρχουν πολλά ανθεκτικά παιχνιδάκια στην αγορά.3. Η καρέκλα καφενείου είναι πολύ καλή ιδέα!
Έχουμε κι εμείς και τη λατρεύουν. Το βερνίκι δεν θα το πειράξει, απλώς δεν είναι πολύ ελκυστικό για ξύσιμο (οι γάτες προτιμούν τις τραχιές επιφάνειες). Συνήθως στα ονυχοδρόμια χρησιμοποιείται το σιζάλ. Πολύ καλά φυσικά ονυχοδρόμια είναι και τα κούτσουρα.Περιμένουμε φωτογραφίες!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
και πολλα συγχαρητηρια απο μενα που υιοθετεις ενα αδεσποτο.Να εισαι σιγουρη οτι θα εισπραξεις πολλη,πολλη αγαπη.
Αν καταλαβα καλα ειναι το πρωτο σου γατακι.Μην ανησυχεις ολα θα εξελιχθουν πολυ πιο ομαλα απ'οτι φανταζεσαι και θα περασετε υπεροχες στιγμες οι δυο σας.Το εχω ξαναπει και παλαιοτερα, η αποφαση που πηρα πριν πεντε χρονια να υιοθετησω ανα μικρο αδεσποτουλι(και προσφατα και δευτερο) ηταν σιγουρα απο τις λιγες για τις οποιες δεν μετανοιωσα ουτε στιγμη.
Μιλησε μας λιγο για το γατακι σου και αν υπαρχει δυνατοτητα ανεβασε και φωτο να το δουμε και εμεις.Τις αποριες σου νομιζω οτι τις καλυψαν πιο πανω οι κοπελες.Για οτι αλλη απορια εχεις εδω ειναι το mycat.

gata
Νεοφερμένο μέλος

Όλα καλά. Ευχαριστώ και για τα μηνύματά σας πολύ.
Λοιπόν το γατάκι θα το έχω ως το Σαββατοκύριακο. Έχω μεγαλώσει με γάτες, αλλά πριν 30 χρόνι απερίπου που δεν υπήρχαν τροφές, κτηνίατροι κτλ. τόσο διαδεδομένα. Οπότε ταίζαμε τις γάτες ψάρια και ότι τρώγαμε και τις είχαμε αμολητές στοα χωράφια και στους δρόμους.
Τώρα είναι μια νέα κατάσταση για εμένα και έχω πολλές απορίες.
Από το τι πρέπει να έχει σίγουρα ( εκτός από αγάπη και αγκαλιές) δηλ. πράγματα και καθαημερινά απαραίτητα, εώς τι θα της κάνει καλό και τι κακό.
Χμ..! Είναι αρσενικούλι μου είπαν και πρέπει να βρω και όνομα.

Το άγχος της αρχής, βλέπετε...

stellak
Διάσημο μέλος
Να προσέξεις από την αρχή να μην το μάθεις μόνο στις κονσέρβες (αλήθεια, πόσο μωρούλι είναι; ) αλλά να τρώει κυρίως ξηρά τροφή καλής ποιότητας κατάλληλη για την ηλικία του, την οποία θα προσαρμόζεις όσο μεγαλώνει και θα αλλάξεις βέβαια όταν με το καλό τον στειρώσεις. Να θυμάσαι ότι τα αγοράκια έχουν ευαίσθητο ουροποιητικό (γι'αυτό πρέπει να προσέχεις την τροφή) αλλά και γενικά η ξηρά τροφή τους κάνει καλό και στα δόντια. Με τα υπόλοιπα, όσα δηλαδή έγραψες παραπάνω, είδα ότι τα έχεις σκεφτεί όλα πολύ καλά οπότε μάλλον προς το εντελώς έτοιμη μου μοιάζεις!
Εάν δεν θέλεις να τον κοιμίζεις μαζί σου θα πρέπει να μάθει από την αρχή στην κλειστή πόρτα του υπνοδωματίου σου γιατί ότι μάθει στραβά δύσκολα το αλλάζει. Εγώ έχω άσθμα, έχω δύο γάτες και ξέρουν καλά ότι είναι σκανδαλιά από τις μεγαλύτερες να τρυπώνουν στο δωμάτιο και να τρίβονται στα σεντόνια. Όταν καμιά φορά το κάνουν, είναι όλο γλύκες και ναζάκια για να μην έχει επιπτώσεις η σκανδαλιά (αν και καμιά φορά - καταχρηστικά - τους επιτρέπω μέχρι και να κοιμηθούν μαζί μου
)Καλώς να τα δεχτείς, να βρεις ένα όνομα που να του ταιριάζει και αν δεν σου κατεβαίνει τίποτε, θα σε βοηθήσουμε όλες οι νονές και οι νονοί εδώ μέσα!
prince
Διάσημο μέλος

gata
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκα και τις φωτογραφίες που μου έστειλαν. Αχ! Το ερωτεύτηκα το γατάκι.

gata
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Μου φαίνεται ότι θα γίνει ημιμακρύτριχο.

gata
Νεοφερμένο μέλος
Μου φαίνεται ότι θα γίνει ημιμακρύτριχο.![]()
Κι εγώ αυτήν την εντύπωση σχημάτισα με το που το είδα. Η κοπέλα που το βρήκε και το πήγε στον κτηνίατρο, της είπε ότι δεν είναι ράτσας.
Εμένα για διασταύρωση μου κάνει με το τρίχωμα αυτό, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Συνήθως οι γατούλες που δεν είναι ράτσας, έχουν κοντό τρίχωμα.
Θα δείξει...να έρθει με το καλό και να είναι γερό με ενδιαφέρει.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

είναι γλύκας

moukelis
Επιφανές μέλος

gata
Νεοφερμένο μέλος
και το βρήκε η κοπέλα που θα μου το δώσει.Της τα είπε ο κτηνίατρος της γειτονιάς που το πήγε, για 3η αποπαρασίτωση!
Έχει ταλαιπωρηθεί το καημένο και θέλω να πάρει όλη τη φροντίδα και την αγάπη που στερήθηκε...:cry:
gata
Νεοφερμένο μέλος
Τι ομορφούλης!Να τον χαίρεσαι!Μια και σε κάλυψαν οι προλαλήσσασες με τις απορίες,πες μας τι όνομα ψάχνεις να βοηθήσουμε.![]()
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Αν μπορείτε να ρίξετε καμιά ιδέα...έχει κολλήσει το μυαλό μου.

moukelis
Επιφανές μέλος

gata
Νεοφερμένο μέλος
Ε λέω απλά θέλεις κάτι ξένο,κάτι αστείο,κάτι μεγαλοπρεπές...![]()
Ακριβώς εκεί μπερδεύομαι κι εγώ...
Πάντως όχι κάτι του τύπου: Μήτσος...και άλλα βλαχοελληνικά ονόματα, λες και είναι ο υδραυλικός της γειτονιάς!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
Ακριβώς εκεί μπερδεύομαι κι εγώ...![]()
Δεν βλέπω και τη φωτογραφία του, μωρέ, επειδή εδώ στη δουλειά τις μπλοκάρει τις φωτό... Προς το παρόν δεν μπορώ να βοηθήσω. Αλλά δώσε κι εσύ ένα hint να βρούμε την άκρη του κουβαριού!

moukelis
Επιφανές μέλος
gata
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool