moukelis
Επιφανές μέλος
Παίζει ρόλο,εμένα μου είχε πει η κτηνίατρος να φωνάζω τον Έκτορα Έκτωρ,για να του μένει ο ήχος του ρω.Πάντως αν του το λες μονολεκτικα οταν τον φωνάζεις και τον ανταμοιβεις με λιχουδιά,θα το μάθει σίγουρα.Ο Σειριος μου απαντάει νιαουριστά κιολας όταν τον φωνάζω.Από ότι λένε οι παλιοί( ηλικιωμένοι), πρέπει το όνομα να είναι μικρό και να έχει μέσα τα γράμματα: ψ, σ, ρ, για να ακούει πιο εύκολα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Νομίζω ότι παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του ζώου και όχι τόσο το όνομα. Μια γάτα που είχα την φώναζα ριρίκα ( κι εκείνη αδεσποτούλα), αλλά άκουγε ανάλογα με τον τόνο της φωνής μου νομίζω και όχι τόσο με το όνομα.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gata
Νεοφερμένο μέλος

stellak
Διάσημο μέλος
Καλά, πως θα αντέξεις να μην τον ροκανίσεις ολόκληρο; Κι αυτά τα μάτια τα μωρουδιακά... πότε ήταν και τα παλιόπαιδά μου μωρουλάκια... Εύχομαι να το πάρεις σπίτι όσο πιο σύντομα γίνεται και να τον αγαπάς πολύ - πολύ - πολύ - πολύ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gata
Νεοφερμένο μέλος
Χμ!...έχω μια σκαλίτσα ξύλινη, σαν τις σκάλες τις δικές μας. Και σκέφτομαι πως θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω για παιχνίδι. Καμιά ιδέα;
ΥΓ. Συγνώμη σας έχω πρήξει, αλλά έχω πολλές απορίες...
moukelis
Επιφανές μέλος

gata
Νεοφερμένο μέλος
Κάτι άλλο που είδα και σοκαρίστικα είναι το εξής: έχω ένα παιχνίδι αγορασμένο από πετ-σοπ και είναι κρεμαστό με χρωματιστά ξυλάκια και κάτω-κάτω ένα καμπανάκι. Το είχα από το κουνελάκι μου που έπαιζε και το είχε δαγκώσει κιόλας.
Πλένοντάς το για να είναι καθαρό, άρχισε να φεύγει το χρώμα από τα ξύλα και να μου βάφει τα χέρια.
Καλά, πως τα πουλάνε στα πε-σοπ έτσι; Δεν είναι επικίνδυνα για τα ζώα όταν ξεβάφουν; Η σκαλίτσα.
Ρε γ@μώτο, γιατί μου βγαίνουν τεράστιες;
moukelis
Επιφανές μέλος
gata
Νεοφερμένο μέλος
Ανέβαζέ τες στο gallery Και δε θα βγαινουν τεραστιες.
Το γκάλερυ είναι πρόγραμμα σαν το φωτομπάκετ που χρησιμοποιώ εγώ; Η ακριβής του διεύθυνση ποια είναι για να το ψάξω;
moukelis
Επιφανές μέλος
Είναι ο χώρος όπου ανεβάζουμε φωτογραφίες απο τα μικρά μας,και μπορεις να βάλεις εκεί φωτό.Έχει κάποιους περιορισμούς στο μέγεθος,οποτε μπορεις να τις μικρύνεις με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gata
Νεοφερμένο μέλος
Η ακριβής του διεύθυνση είναι...το πάνω δεξιά ειμονίδιο της σελίδας που λέει gallery.![]()
χαχαχα...την πάτησα!

moukelis
Επιφανές μέλος
gata
Νεοφερμένο μέλος
Εμένα η κτηνίατρος μου είπε αφού γίνει 40 ημερών γίνεται το πρώτο και επαναλαμβάνεται ως 4 μηνών.
( και την συγκεκριμένη κτηνίατρο την έχουν γράψει για καλή στο θέμα για τους κτηνιάτρους που υπάρχει).
Τι ισχύει; Μπερδεύτηκα...
Αν είναι να μην του το κάνω το εμβόλιο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
gata
Νεοφερμένο μέλος
Μπορείς να κάνεις το εμβόλιο κοντά στους δύο μήνες,κι αν το γατάκι έχει φτάσει 1 κιλό περίπου.Πιο νωρίς καταστρεφεται το εμβόλιο λόγω των αντισωμάτων που υπάρχουν απο το μητρικό γάλα ακόμα στο αίμα.Αν το ξεκινήσεις απο δύο μηνών,θέλει δύο φορές επανάληψη(κάθε μ.ηνα δηλαδή) και στην τελευταια δοση συνηθως κανουν και της λύσσας.Αν το εμβολιάσεις πιο μεγάλο,νομιζω θέλει μία μόνο επανάληψη,αλλά εγώ δε θα το ρίσκαρα.Επίσης,αποπαρασίτωση μπορει να γίνει απο 40 ημερών,αλλά αν δεν έχει ψύλλους ή διάρροια θα σου έλεγα να περιμένεις 15 μέρες,να πλησιάσει τους δύο μήνες,δεν βλέπω λόγο να φορτωθει και εμβόλια και αποπααρασιτώσεις απο 40 ημερών...
ΩΧ!...Το γατί το βρήκε μια κυρία, το έκανε αποπαρασίτωση και μετά το ξαναεγκατέληψε στο δρόμο. Μετά το βρήκε η κοπέλα που θα μου το δώσει και το έκανε ο ίδιος κτηνίατρος ( της γειτονιάς τους. Αυτός της είπε ότι είχε ξαναπάει το γατί για αποπαρασίτωση) πάλι αποπαρασίτωση και τώρα του δίνει αλοιφή η κοπέλα-έτσι της είπε.
Είναι λίγο πάνω από 1 μηνός και είναι γύρω στα 450 γραμμάρια μου είπε η κοπέλα.
Δηλαδή να μην το πάω τώρα; Γιατί η κτηνίατρος θα γυρίσει αρχές Σεπτέμβρη και το γατάκι θα είναι σχεδόν 2 1/2 μηνών τότε.
Για βοηθήστε λίγο γιατί πελάγωσα...

gata
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ ηλίθια η κτηνίατρος εδώ!
Και την γράψαν και για καλή...Θα σημειώσω στηους κτηνιάτρους όσα γίναν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Ντανιέλα
Νεοφερμένο μέλος
Ήθελα να πάρω ορισμένες πληροφορίες. Πρόσφατα βρήκα ένα γατάκι στον δρόμο, μέσα στους ψύλλους και την βρώμα. Αποφάσισα να το κρατήσω αλλά δεν έχω πάει ακόμα στον γιατρό (μόνο το ψέκασα για τα παράσιτα). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πόσο θα μου στοιχίσει μία επίσκεψη (τα οικονομικά μου είναι χάλια τελευταία και θα ήθελα να υπολογίσω το ποσό πριν πάω σε κάποιον γιατρό); Θέλω να του κάνω ό,τι εμβόλιο χρειάζεται και ίσως μία θεραπεία για ένα δερματικό στο κάτω σαγονάκι της!
Ευχαριστώ πολύ
aretha
Περιβόητο μέλος

Για τα οικονομικά της γατοϊδιοκτησίας, δες αυτό το σχετικό άρθρο.
Δες επίσης εδώ για έναν κατάλογο με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη του MyCat.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool