Απορίες για την άμμο

Δεν τη ρίχνω ολόκληρη, αλλά σα να λέμε το 1/3 σε κάθε δόση και έπειτα καθαρίζω τα τσισομπαλάκια και τα "αστεράκια" τους. Πόσα γατάκια έχεις και τη ρίχνεις όλη?!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα εχω,το Σηφη μου....Απλα θελω να εχει μπολικο πραμα να σκαψει:lol: γιατι αλλιως πιανει πατο! Καλα τωρα ριχνω τη μιση....Εχω και μεγαλη αμμολεκανη μπορει να φταιει αυτο! Α!μερικες αμμοι:lol: λενε να ριξεις μια στρωση παχους 5 εκ. Δεν ειναι παρα πολυ?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κορίτσια βρήκα εδώ στο Χαλάνδρι στην Ζωοφιλία την Biocats. Πήρα την πράσινη σήμερα ,δεν την έβαλα ακόμα, θα σας πω μόλις αποκτήσω εμπειρία.

κορίτσια βρήκα εδώ στο Χαλάνδρι στην Ζωοφιλία την Biocats. Πήρα την πράσινη σήμερα ,δεν την έβαλα ακόμα, θα σας πω μόλις αποκτήσω εμπειρία.

μπραβο, ειναι κοντα σου ! για πες μας εντυπωσεις οταν τη δοκιμασεις.......:hmm:

Κρυσταλική άμμος

Απο καιρό ήθελα να μάθω και να δοκιμάσω την κρυσταλική άμμο.:hmm:
Την προηγούμενη βδομάδα έφερε δοκιμαστικά το Aldi μια κρυσταλική άμμο τα 8 λίτρα περίπου 8Ευρώ.:hmm:
Στην συσκευασία γράφει PowerCat-πυριτική άμμος για γάτες.Επειδή και η shah που πέρνω απ'αυτούς και την αναμιγνύω με την EverClean, ανάλογα με την τιμή της πάντα(4 ευρώ), δεν την θεωρώ τόσο χάλια,είπα να την δοκιμάσω:hmm:
Η απορία μου(όσο χαζή και να είναι:redface:) είναι πώς χρησιμοποιείται αυτήη άμμος?:hmm:Επειδή ακολούθησα τις συμβουλές τις συσκευασίας ανακάτεψα ίση ποσότητα της παλιάς(εβαλα EverClean) με την καινούργια PowerCat.Ετσι πρότινε ο κατασκευαστής στην συσκευασία, για δύο βδομάδες, σαν μεταβατικό στάδιο.Το πρόβλημά μου είναι πώς καθαρίζεται αυτή η άμμος?:hmm:
Σας μεταφέρω τι λέει στην συσκευασία
Κάθε φορά που η γάτα σας χρησιμοποιεί τη λεκάνη, η υγρασία απορροφάται εντός δευτερολέπτων από τους μεμονωμένους κόκκους, που διαθέτουν πολλούς πόρους, η άμμος παραμένει στεγνή και εμποδίζεται ο σχηματισμός βακτηριδίων.Οι κόκκοι PowerCat εξουδετερώνουν την οσμή των περιτωμάτων, ενώ δεν μεγαλώνουν,καθώς η υγρασία απορροφάται.Η απορροφούμενη υγρασία εξατμίζεται, αργότερα χωρίς να αφήνει οσμή.:hmm:
Και στα πλεονεκτήματα λέει
-Απορροφα τα ούρα
-Εξουδετερώνει τις οσμές
-Εμποδίζει τον σχηματισμό βακτηριδίων
-Χωρίς ακάθαρτους σβόλους και υγρά άργιλο
-Δεν κολλάει στις πατούσες
-Δεν αφήνει σκόνη
-Χωρία άρωμα
-Ελαφριά
-Μη τοξικά
-Φυσικό προιόν- βιοαποδομήσιμο-Ασφαλές για την γάτα σας και το περιβάλλον
Επειδή εγώ την έχω αναμίξει με την άλλη η οποία φυσικά σχηματίζει τους σβόλους, δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.:hmm:
Εχει κανείς εμειρία από παρόμοιες άμμους?:hmm:
Πάντος και οι δύο γάτες μου, την δέχτηκαν μάλλον θετικά θα έλεγα.:)
Και μάλιστα ο Αρης(που πάντα επιθερωρεί την αλλαγή της άμμου) μπήκε αμέσως στην λεκάνη και έπαιζε για ώρα πατώντας την με τις πατούσες του γιατί οι κρύσταλοι εβγάζαν έναν χαρακτηριστικό ήχο.:blink:;):P
Συγνώμη γι το μεγάλο post:redface:

Πετας μονο τα στερεα κοπρανα Νικη μου,αν θες ακομα και μεσα στην τουαλετα (εφοσον βαζεις μνο κρυσταλλικη,οχι τωρα που ειναι μιση μιση).

Η απορία μου είναι(και όχι μόνο δική μου αλλά και η Ζήνα που την πήρε για δοκιμή, το ίδιο αναρωτιώταν) αυτοί οι κρύσταλοι που χρωματίζονται κίτρινοι αφαιρούνται ή δεν πειράζει να τους αφήνω.:hmm:
Επειδή γύρω από τα ούρα δεν σχηματίζονται σβόλοι, αυτοί οι χρωματισμένοι κρύσταλλοι παραμένουν μεμονομένοι και απομακρύνονται(αν χρειάζεται δηλαδή) δύσκολα, μάλλον πρέπει να έχεις φτυαράκι με πολύ πυκνές τρύπες.:hmm:
Σόρρυ για την πολύ αναλυτική περιγραφή.;)

Οχι δεν τους απομακρυνεις,απλα οταν κιτρινισει η μεγαλυτερη ποσοτητα την πετας ολη.

(Ξανα)ευχαριστώ Δωράκι!!!:D:D:D

Δεν κανει τιποτα.Εμενα παντως ο Σειριος μετα απο την πρωτη εβδομαδα δεν πηγαινε στην αμμο...μαλλον του μυριζαν τα ουρα σκομα κι αν εμενα δε μου μυριζαν παρα μονο οταν ανοιγα την αμμολεκανη.:/::/::/::/:

Πρός το παρόν μάλλον θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις:hmm:
Σίγουρα εμένα δεν μου μυρίζει καθόλου(και μιλάμε για δύο γάτες με μία αμμολεκάνη σε μπάνιο χωρίς παράθυρο, μόνο με εξαερισμό) φαίνεται να μην τους πειράζει η αλλαγή, ίσως βοήθησε το μισό-μισό.:hmm:
Η αλήθεια είναι ότι δεν κλείσαμε ακόμη βδομάδα, το Σάββατο την πρωτοχρησιμοποίησα.:hmm:Πάντος από τα πρώτα μειονεκτήματα είναι ότι πάλι κολλάει στα πατουσάκια τους(μάλλον απ'αυτό δεν γλυτώνεις ποτέ;)) και μου την μεταφέρουν στο σπίτι αλλά επειδή είναι μεγαλούτσικοι οι κρύσταλοι, τους καθαρίζω εύκολα με ηλεκτρ.σκουπάκι.
Το μεγάλο μειονέκτημα της EverClean ήταν η ψιλή άμμος σκόρπια γύρω από την λεκάνη τους, σε όλο το μπάνιο και ακόμη και στο σπίτι.Μονίμως με μιά σκούπα και ένα φαράσι ήμουνα.;)

μπορεί καποιος που χρησιμοποιησε everclean fresh guard και την biocats την πρασινη να μου τις συγκρίνει λίγο(ποιοτητα, τιμη στην 10κιλη)? εγώ χρησιμοποίησα την πρώτη και εμεινα πολύ ευχαριστημένη αλλά η τιμή της με ξενίζει..επίσης να μου πείτε ποια είναι η catsan που κανει σβολάκια..κι αν έχετε ακούσει την pura καθόλου..ευχαριστώ :)

Εγω εχω χρησιμοποιησει τις δυο πρωτες.Κι εγω λογω τιμης την αλλαξα,και τωρα τελευταια σαν να ειχε χαλασει λιγο και η ποιοτητα της και λασπωνε πολυ στον πατο.Η biokat's η πρασινη μας βγαζει με δυο αμμολεκανες (η μια ειναι κλειστη και θελει πολυ για να γεμισει) και τεσσερις γατες,τρεις εβδομαδες.Εμενα μου αρεσει,ειναι πιο φθηνη και κανει την ιδια δουλεια πανω κατω.

ευχαριστώ πολύ!!!:)

Που θα βρω την biokats ρε παιδια?:hmm::(

Που θα βρω την biokats ρε παιδια?:hmm::(

ρωτας για οπου να ναι στην αθηνα? γιατι στην περιοχη σου δεν ξερω που.....:hmm:

Απο καιρό ήθελα να μάθω και να δοκιμάσω την κρυσταλική άμμο.:hmm:
Την προηγούμενη βδομάδα έφερε δοκιμαστικά το Aldi μια κρυσταλική άμμο τα 8 λίτρα περίπου 8Ευρώ.:hmm:
Στην συσκευασία γράφει PowerCat-πυριτική άμμος για γάτες.Επειδή και η shah που πέρνω απ'αυτούς και την αναμιγνύω με την EverClean, ανάλογα με την τιμή της πάντα(4 ευρώ), δεν την θεωρώ τόσο χάλια,είπα να την δοκιμάσω:hmm:
Η απορία μου(όσο χαζή και να είναι:redface:) είναι πώς χρησιμοποιείται αυτήη άμμος?:hmm:Επειδή ακολούθησα τις συμβουλές τις συσκευασίας ανακάτεψα ίση ποσότητα της παλιάς(εβαλα EverClean) με την καινούργια PowerCat.Ετσι πρότινε ο κατασκευαστής στην συσκευασία, για δύο βδομάδες, σαν μεταβατικό στάδιο.Το πρόβλημά μου είναι πώς καθαρίζεται αυτή η άμμος?:hmm:
Σας μεταφέρω τι λέει στην συσκευασία
Κάθε φορά που η γάτα σας χρησιμοποιεί τη λεκάνη, η υγρασία απορροφάται εντός δευτερολέπτων από τους μεμονωμένους κόκκους, που διαθέτουν πολλούς πόρους, η άμμος παραμένει στεγνή και εμποδίζεται ο σχηματισμός βακτηριδίων.Οι κόκκοι PowerCat εξουδετερώνουν την οσμή των περιτωμάτων, ενώ δεν μεγαλώνουν,καθώς η υγρασία απορροφάται.Η απορροφούμενη υγρασία εξατμίζεται, αργότερα χωρίς να αφήνει οσμή.:hmm:
Και στα πλεονεκτήματα λέει
-Απορροφα τα ούρα
-Εξουδετερώνει τις οσμές
-Εμποδίζει τον σχηματισμό βακτηριδίων
-Χωρίς ακάθαρτους σβόλους και υγρά άργιλο
-Δεν κολλάει στις πατούσες
-Δεν αφήνει σκόνη
-Χωρία άρωμα
-Ελαφριά
-Μη τοξικά
-Φυσικό προιόν- βιοαποδομήσιμο-Ασφαλές για την γάτα σας και το περιβάλλον
Επειδή εγώ την έχω αναμίξει με την άλλη η οποία φυσικά σχηματίζει τους σβόλους, δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.:hmm:
Εχει κανείς εμειρία από παρόμοιες άμμους?:hmm:
Πάντος και οι δύο γάτες μου, την δέχτηκαν μάλλον θετικά θα έλεγα.:)
Και μάλιστα ο Αρης(που πάντα επιθερωρεί την αλλαγή της άμμου) μπήκε αμέσως στην λεκάνη και έπαιζε για ώρα πατώντας την με τις πατούσες του γιατί οι κρύσταλοι εβγάζαν έναν χαρακτηριστικό ήχο.:blink:;):P
Συγνώμη γι το μεγάλο post:redface:

Α στο καλό!!! Και εμείς την πήραμε και είχα την ίδια απορία και μάλιστα νόμιζα οτι οι κιτρινοι κόκκοι πετιούνται και δεν ήξερα πως να τους απομακρύνω.Πέταξα την μισή αμμολεκάνη για να τους βγάλω και αναρωτιώμουν πως είναι δυνατόν να είναι πιο οικονομική. Στις δικές μου δεν άρεσε ιδιαίτερα βέβαια,προτιμούν την Shah και πηγαίναν στην αμμολεκάνη που ήταν σκέτη. Εμείς δεν έχουμε προβληματα μυρωδιάς ούτε με αυτή.

Πάντος σήμερα που επισκέφτηκα το Quiko και κοίταξα τις κρυσταλικές άμμους είδα ότι οι τιμές τους για τέτοιες συσκευασίες είναι γύρω στα 7-8 ευρώ.Οπότε δεν ήταν και καμιά καταπληκτική προσφορά.:hmm::)
Εγώ σκεφτόμουνα για πολύ πυκνό φτυαράκι ή κανένα παλιό εργαλείο κουζίνας, σαν σπάτουλα απ'αυτά από σιλικόνη, που δεν έχει καθόλου τρύπες, αν είναι να καθαρίσεις και τους κιτρινισμένους κρυστάλους.:hmm:
Τώρα που την έχω ανάμικτη την άμμο στην αμμολεκάνη τους και
σχηματίζονται σβόλοι ,όταν τους απομκρύνεις, πετάω και πολλή καθαρή κρυσταλική άμμο.:hmm:
Θα πρέπει μάλλον να την δοκιμάσω από μόνη της αυτήν την άμμο για να μπορέσω να καταλήξω αν θα την χρησιμοποιώ στο μέλλον.:hmm::)

Τι γνωμη εχετε για την Catsan που υπαρχει στα σουπερ μαρκετ?Αν και η συσκευασια και η τιμη υποσχοταν πολλα,την εχω λιγοτερο απο 1 εβδομαδα και βρωμαει πολυ:down:
Οσο κι αν σας ακουγετε παραξενο απο οσες εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα μου αρεσε η Carefur εχει πολυ χοντρους κοκκους και δεν βγαζουν τιποτα απ'εξω απο την αμμολεκανη και δε μυριζει καθολου!Ειναι και φθηνη

ρωτας για οπου να ναι στην αθηνα? γιατι στην περιοχη σου δεν ξερω που.....:hmm:
Οπου να'ναι στην Αθηνα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back