Απορίες ενός απελπισμένου γατόφιλου.. :)

babehunter

Νεοφερμένο μέλος

Ο babehunter αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και συγχαριτήρια για το πολύ όμορφο και χρήσημο φόρουμ!! Ευχαριστώ επίσης τη φίλη Ρούλα που με παρότρυνε να μπω στην υπέροχη γατοσελίδα!

Με λένε Κώστα (και είμαι καλά:rolleyes:) και είμαι 18 χρονών. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας άλλου ζώου πέραν σκύλου από το σπίτι και μετά τον πρόσφατο χαμό του σκυλάκου μου από φόλα, η οικογένειά μου φέτος έγινε 6μελής! Ο λόγος γίνεται για δυό κεραμμυδοψιψίνια που τα έχω από τότε που σταμάτησαν να θυλάζουν τη μαμά τους και τώρα είναι πλέον ενός έτους+.
Όλα καλά θα μου πείτε! Έχω όμως κάποιες απορίες, μιας και όσα γατιά είχαμε παλαιότερα, ήταν ελεύθερα στο χωριό οπού δεν υπήρχε και πρόβλημα με τους γείτονες.

Αρχικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου μου, έδινα στο θυλικό γατί (ονόματι Ναντίν) μου αντισυλληπτικά (:lol:) από 6 μηνών και περίπου όταν ήταν 9 μηνών, το στείρωσα μαζί με το αρσενικό (Αντόντος). Παρεπιπτώντως, οι επόμενες μέρες της στείρωσης για το θυλικό ήταν πολύ δύσκολες μια και δεν τολμούσε να το πλησιάσει άνθρωπος, σε αντίθεση με το αρσενικό που το πήρε πολύ χαλαρα! Αφού όμως τα γατιά μετά από καμμιά βδομάδα ήταν πάλι εντάξει, διαπίστωσα πολύ μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά τους.. Έιχα ακούσει οτι αν τα στειρώσω δεν θα είναι πλέον παιχνιδιάρικα και ότι θα κοιμούνται συνέχεια. Κάθε άλλο όμως! Το αρσενικό, από πολύ ζωηρό έγινε υπερβολικά ζωηρό και το θυλικό από 'σοβαρό' και πιό 'δύσκολο' έγινε υπερβολικά χαδιάρικο και παιχνιδιάρικο! Δεν ξέρω αν είναι φυσιογικό ή αν τα γατάκια μου είναι ανώμαλα, έχω πρόβλημα με τον Αντόντο όμως γιατί τώρα πλέον δαγκώνει πολύ χωρίς να καταλαβαίνει πότε κάποιος πονάει όπως πρίν - ή απλά το κάνει εσκεμένα.

Επίσης, πρίν τα στειρώσω δεν έβγαιναν καθόλου έξω από το σπίτι και όταν αυτό γινόταν από λάθος έμπαιναν πάλι μέσα τρέχοντας και χωρίς να τους φωνάξει κάποιος (κάτι που μου έδινε ελπίδες πως δε θα φύγουν 'όταν μεγαλώσουν' όπως άκουγα). Τώρα όμως, εδώ και καμμιά βδομάδα περίπου η Ναντίν έχει τάσεις φυγής και δεν ξέρω τι να κάνω. Καλοκαίρι είναι και κάποιες ώρες της ημέρας μερικές μπαλκονόπορτες του σπιτιού είναι ανοιχτές και επειδή έχουν δείξει δείγματα ταρζάν φροντίσαμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά μέρη που μπορούν να πηδήξουν εκτός σπιτιού. Έλα όμως που η ρουφιάνα βρήκε τρόπο να φύγει! Ευτυχώς γύρισε το επόμενο πρωί και περίμενε στο μπαλκόνι να της ανοίξουμε να μπεί. Αυτό έχει γίνει τρείς φορές μέχρι τώρα από το μοναδικό μπαλκόνι που έχει πρόσβαση να φύγει όπως αποδέιχθηκε, παρά τις προσπάθειές μου να το αποφύγω. Φεύγει το βράδυ και γυρίζει το πρωί! +Δυστυχώς η πόρτα αυτή δεν γίνεται να είναι συνέχεια κλειστή γιατί παραπονιούνται οι γονείς μου ότι περιορίζονται λόγω του γατιού..:hmm:Δεν ξέρω πως να την περιορίσω. Να την επιβλέπω προσπαθώ όσο μπορώ και το καταλαβαίνει, έτσι όταν βρίσκει ευκαιρία την κάνει με ελαφρά.
Έχουν δείξει δείγματα ταρζάν και από το χειμώνα όπως προείπα από τα μπαλκόνια του δευτέρου ορόφου απ'όπου έχουν πέσει συνολικά 5 φορές και τα δύο (χωρίς να πάθουν τίποτα ευτυχώς-τους μένουν άλλες 2 ζωές
:/:).

Δώστε μου τα φώτα σας γιατί έχω πάθει ένα ψυχικό τραλαλά..

Υ.Γ. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο..:redface:
Υ.Γ. 2 Σας δίνω και δυό φωτογραφίες έτσι για να ξέρετε με ποιούς έχετε να κάνετε.. :P

Ο
Αντόντος μωρό προσπαθώντας να μάθει php :up:
p1010057xy6.jpg

Και τα δύο μαζί αγκαλίτσα!!!:D
28052007284fp8.jpg

Υ.Γ. 3 Μην απορείτε με τα κουφά ονόματα.. Σημαίνουν πολλά... ^^

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δέν έχω να σου δώσω συμβουλή προς το παρών, αλλά θα ήθελα να σε καλωσορίσω:hello::) και να σου πώ πως τα γατούνια σου είναι πολύ όμορφα!!!!:inlove::inlove::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ μιμικάκι!!! Εξ'άλλου, υπάρχει άσχημο γατί?? :D

Όποιος άλλος καλός άνθρωπος διαβάσει το κατεβατό μου θα ήθελα να με συμβουλεύσει για τη ναντίν μου.. Γιατί πολύ ανησυχώ.. :(

Καλώς τον babehunter (τι θα πει?)!
Μήπως όταν τα στείρωσες ήταν καλοκαίρι? Μου φαίνεται ότι αυτές οι δουλειές είναι καλύτερα να γίνονται όταν όλοι μας είμαστε μέσα και υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια προσαρμογής.
Από την άλλη γιατί να μη βάλεις σίτα στη μπαλκονόπορτα ? έτσι και αέρα θα πέρνετε και η έξοδος των γατιών θα εμποδίζεται. Μια ιδέα είναι...

Καλως ορισες κι απο εμενα!!! Τα γατακια πανεμορφα!!! :):):):up:
Μια καλη ιδεα οπως αναφερθηκε ειναι η σητα, ωστε να μη βγαινουν. Αλλη εναλλακτικη ειναι να μην ανοιγεις τζαμι και παραθυροφυλλα μαζι, τουλαχιστον μεχρι να της περασει (η αερα θα παιρνεις η θα βλεπεις εξω :lol::lol: ΚΑι τα 2 οχι μαζι) Η θα πρεπει να βρεις κατι που να την εμποδιζει να ανεβαινει στα καγκελα και να φευγει,καποια κατασκευη (πχ με πλεξιγκλας, διαφανο πλαστικο, κατι τετοιο...)
Καλη τυχη ευχομαι

Evelia αν και είσαι σε προχωρημένη ηλικία όπως βλέπω μάλλον η λύση σου (για τη σίτα) είναι η πλέον ιδανικότερη! Τόσο απλό ήταν!!

χριστινα, έχω ήδη 'περφράξει' τα κάγκελα με plexiglass! +μισό μέτρο πάνω από το κάγκελο.. Είναι ταρζάν όμως..

Για τους πήδους από τον δεύτερο όροφο τι έχετε να πείτε?? Από λάθος πέφτουν τα καμάρια μου ή είναι όντως ταρζανάκια??? :confused:

Υ.Γ. Το babehunter σημαίνει μωρο-κυνηγός :P :P :P :P

Για τους πήδους από τον δεύτερο όροφο τι έχετε να πείτε?? Από λάθος πέφτουν τα καμάρια μου ή είναι όντως ταρζανάκια??? :confused:
Τα έχεις δει να πηδούν? Ισως αν ανεβαίνουν πάνω σε κάγκελα ή κουπαστές πέφτουν. Διαφορετικά ισως πηδούν για να κάνουν τη βόλτα τους.
Το οτι στειρώθηκαν δεν σημαίνει ότι δεν θα θέλουν βόλτες έξω.
Κατω τι υπάρχει? Γκαζόν? Τσιμέντο?

Καλωσόρισες!:)

Καλώς όρισες!!! Πολύ καλό το nickname!;) Ο συνομήλικος παρά κάτι μήνες ανηψιός μου το διάβασε χθες και το επικρότησε!!!:up: Τα γατάκια σου είναι κουκλιά! Δυστυχώς συμβουλές δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί εμένα ο μεγάλος μου έχει κόψει -ευτυχώς- την κακιά συνήθεια να ανεβαίνει στα κάγκελα μετά από μια πτώση που είχε το χειμώνα. Ο μικρός δεν έχει αρχίσει να ανεβαίνει ακόμα κι ελπίζω να μην αρχίσει ποτέ. Έχεις παρακολουθήσει πότε ανεβαίνει στα κάγκελα? Βλέπει άλλες γατούλες κάτω και σκύβει να δει? Είπες ότι είσαι 2ο όροφο. Είναι ψιλοεπικίνδυνο το πέσιμο. Έχει κάποιο τρόπο που κατεβαίνει π.χ. αναριχώμενο φυτό? Πως ξανανεβαίνει πάνω? Αν υπάρχει κάποιο δένδρο ή αναρριχώμενο και μπορεί να ανεβοκατεβαίνει εύκολα τότε απλά αποδέξου ότι η Ναντίν είναι "γυριστρούλα" και θέλει τα νυχτοπερπατήματά της ή απλά κόψε το αναριχώμενο:rolleyes:

Καλώς ήρθες κι από μένα και σου εύχομαι καλές γατοσυζητήσεις!:up:
Όσον αφορά την επιθετικότητα του Αντόντο, υπάρχει ένα σχετικό άρθρο στο σάιτ, που απ' ό,τι είδα του έριξες μια ματιά. Έχεις βρει πού μπορεί να οφείλεται η ξαφνική επιθετικότητα;

Έχε ακόμη υπ' όψη σου ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις την συμπεριφορά του Αντόντο ως γατάκι με την τωρινή του συμπεριφορά, γιατί τώρα έχει πλέον ενηλικιωθεί και έχει σχηματιστεί ο χαρακτήρας του. Δηλαδή αυτή η ξαφνική αλλαγή μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι μεγάλωσε.

Επίσης δαγκώνει πάνω στο χάδι, στο παιχνίδι ή κάνει ξαφνικές επιθέσεις;
Πολλά γατιά υπεριδιεγείρονται με το πολύ χάδι και τα παιχνίδια. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σου εκτός τα γνωστά (όχι πολλά χάδια, όχι παιχνίδια με χέρια-πόδια που ενισχύουν την επιθετικότητα), μια μέθοδος που βρήκα πολύ αποτελεσματική είναι να σφίξεις τα δόντια και να μην κάνεις τίποτα.:P
Οποιαδήποτε απότομη κίνηση/φωνή εντείνει την υπερδιέγερση του ήδη τσιταρισμένου γατιού. Αν είσαι ήρεμος και του μιλάς γλυκά εκείνη την ώρα, hopefully θα ηρεμήσει κι αυτός και θα σε αφήσει σιγά-σιγά.

Αυτή η μέθοδος έκοψε μαχαίρι την επιθετικότητα του δικού μου γάτου, που, βέβαια, ήταν πιο μικρός τότε, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσεις.

Μιά φορά έχουν πέσει και ήμουν μπροστά και ήταν από λάθος. Είδε το γατί ο μικρός μου αδερφός να σουλατσάρει πάνω στα κάγκελα (τέλειος ακροβάτης) και πήγε να το κατεβάσει γιατί τρόμαξε, άλλα έτσι όπως έκανε τρόμαξε και το γατί και έπεσε... :|

Τη δεύτερη φορά ήμουν στην πυλωτή και έπλενα το αυτοκίνητο μέχρι που άκουσα ένα μεγάλο <μπάμ> ήταν ο αντόντος που είχε πέσει πάνω σε μια γλάστρα.. Μετά το σοκ της πτώσεις ήρθε και μου τριβόταν ο χαζοβιολάκος.. :lol:

Τις υπόλοιπες φορές απλά μας ξύνουν την εξώπορτα και έτσι έχουμε καταλάβει ότι έχουν πέσει μια και ήταν χειμώνας και μόνο στα μπαλκόνια του δευτερου ορόφου είχαν πρόσβαση.
Κάτω υπάρχουν πλάκες.. Πυλωτή είναι.. Εκτός αν προτιμήσουν να πέσουν απευθείας στο δρόμο.. Είπαμε.. Ανώμαλα γατιά! Με έχει απασχολήσει όμως μήπως νοιώθουν πολύ πιεσμένα μέσα στο σπίτι γιαυτό θέλουν να βγαίνουν, αν και είναι μεγάλο +οτι κυκλοφορούν και στα μπαλκόνια αβέρτα! :hmm:

Όσο για τη στείρωση, (η οποία έγινε χειμώνα) πίστευα ότι θα τους κόψει τις 'ορμές' μια και το αρσενικό δεν έχει πλέον λιλάκι :P και το θυλικό δεν έχει επίσης τίποτα..

aspasiapef τα έχω δει και τα δυό να ανεβαίνουν στα κάγκελα.. Ανεβαίνουν χωρίς λόγο! Απλά βολτάρουν πάνω στα κάγκελα (προσεχώς φωτογραφίες).
Επίσης, μπορεί να μην ξέρω ακόμα γιατί και πώς πέφτουν, το μόνο σίγουρο όμως είναι οτι πέφτουν απευθείας κάτω! Δεν υπάρχει τρόπος να κατέβουν ομαλά ή να μπούν πάλι στο σπίτι, εκτός αν τα ακούσουμε και τους ανοίξουμε, hopefully όμως όπως λες περιμένουν να ανοίξουμε και δεν έχουν χτυπήσει με τα πεσίματα..

ruko η επιθετικότητά του δεν οφείλεται σε υπερδιέγερση σίγουρα.. Αφού δεν προλαβαίνω να το χαιδέψω παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.. Αμέσως βγάζει νύχι και δαγκώνει και δείχνει ότι ενοχλείται γιατί αν συνεχίσεις φεύγει!!! Καμμία σχέση με παλαιότερα! Ήταν υπερβολικά παιχνιδιάρης και χαδιάρης και δεν πόναγε με τα νύχια ή τα δόντια. Υποψιάστηκα μήπως είχε κάποια άλλη ενόχληση το ζώο και γιαυτό δεν δέχεται πλέον τα χάδια, τις αγκαλιές και τα παιχνίδια και το πήγα στο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι και εσείς, ότι δηλαδή δεν έχει άλλο πρόβλημα απλά μεγάλωσε και άλλαξε συμπεριφορά..
Τώρα πλέον μόνο μόνος του ή με τη Ναντίν παίζει.. :down:

Μόνο η κοριτσάρα μου κοιμάται μαζί μου πλέον :mad:

ruko η επιθετικότητά του δεν οφείλεται σε υπερδιέγερση σίγουρα.. Αφού δεν προλαβαίνω να το χαιδέψω παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.. Αμέσως βγάζει νύχι και δαγκώνει και δείχνει ότι ενοχλείται γιατί αν συνεχίσεις φεύγει!!! Καμμία σχέση με παλαιότερα! Ήταν υπερβολικά παιχνιδιάρης και χαδιάρης και δεν πόναγε με τα νύχια ή τα δόντια. Τώρα πλέον μόνο μόνος του ή με τη Ναντίν παίζει.. :down:
Μήπως πονάει κάπου? Το έχεις τσεκάρει αν τον χαϊδεύεις π.χ στο κεφάλι δεν γρατζουνάει ενώ αν τον χαϊδεύεις κοιλιά γρατζουνάει?:hmm:

Ισως έπεσαν αρχικά κατά λάθος και μετά έμαθαν ότι "δεν τρέχει τίποτα, ας πηδήξουμε!". Κατι τέτοιο συμπεραίνω ετσι οπως τα περιγράφεις....
Η στείρωση απλά κόβει την όρεξη για ζευγάρωμα. Ολα τα άλλα, όρεξη για βόλτες, τρέλλες, παιχνίδια κτλ παραμένουν!
Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Ο γατος που εχω εδω και 7 χρόνια, μεχρι περισυ ζουσε στον 1ο οπου άνετα μπορουσε να φυγει απο δεντρα (ανέβαιναν παρα πολλα γατια στο μπαλκονι μας ξένα), αλλά ποτέ δεν το επιχείρησε. Μαλιστα μια φορά έπεσε κατά λάθος και έφριξε!!!
Τωρα ειμαστε 2ο και εχουμε 2. Ουτε κατα διάνοια να πηδήξουν...
Θυμάμαι ομως ενα γάτο, (στην προηγούμενη μου γειτονιά), που τον άφηναν να κάνει τη βόλτα του στους διπλανούς κήπους και μετά τον φώναζαν και επέστρεφε ή στεκόταν και νιαούριζε στην είσοδο για να του ανοίξουν να μπει! (στειρωμένος ειχε ερθει και στο δικό μας μπαλκόνι, αλλά τον "έδειρε" ο Σιβα και δεν ξαναπάτησε....)

Πάντως πρόσεξε το αυτό. Γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα αν δεν προλάβεις να τα μαζέψεις ή απομακρυνθούν.
Μια ιδέα ειναι να ριξεις πάνω στο κάγκελο GET OFF (Θα βρεις στο pet shop) για να συνηθισουν να μην ανεβαινουν εκει.

Καλό είναι να τον κοιτάξεις, γιατί αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι ένδειξη ότι πονάει.

Αν είναι καλά, τότε απλώς δέξου ότι μεγάλωσε, κοτζάμ γάτος πια, δεν γίνεται να κάθεται να τον ταχταρίζεις!:P Τουλάχιστον έχεις τη Ναντίν να βγάζεις τα απωθημένα σου.:happy:

Δεν πονάει.. Το τσέκαρα και με βεβαίωσε και ο γιατρός ότι είναι μιά χαρά.. Απλά τη βρίσκει μόνος του τώρα πλέον :down:. Τώρα για παράδειγμα παίζει εδώ και μιά ώρα τουλάχιστον με το κορδόνι (κάποτε ήταν κορδόνι) του παπουτσιού μου (κάποτε ήταν παπούτσι), τον φωνάζω να έρθει, έρχεται και όταν πάω να τον ζουλήξω λίγο κ εγώ :redface: φέυγει και παίζει πάλι μόνος του.. Ο παλιόγατος, είναι και η αδυναμία μου :redface:

Όσο για τη Ναντίν, είναι αυτό που λέμε "η πιό χαδιάρα γάτα του κόσμου" χεχεχε..:cat:

Υ.Γ. Ασπασία, ο πίπης σου είναι ίδιος με τον δικό μου μόνο που είναι όλος κανελής.. Κούκλος!!!:inlove:

Υ.Γ. Ασπασία, ο πίπης σου είναι ίδιος με τον δικό μου μόνο που είναι όλος κανελής.. Κούκλος!!!:inlove:
Ευχαριστώωωω!!!:redface: Όπως είσαι με το γάτο σου κάπως έτσι είμαι κι εγώ με τον Χιόνη. Αυτός βέβαια ποτέ του δεν ήθελε πολλές - πολλές αγκαλιές. Με το ζόρι τον βουτάω και τον φιλάω. Αγκαλιά δεν κάθεται παρά δευτερόλεπτα και ενώ θέλει να τον χαϊδεύω μόλις βαρεθεί μου το δίχνει ξεκάθαρα (δαγκώνει -γρατζουνάει). Αντίθετα ο Πίπης είναι ο πιο αγκαλίτσας γάτος που έχω δει, μέχρι που κοιμάται πάνω μου και γουργουρίζει ασταμάτητα. Παρόλα αυτά ο Χιόνης είναι ο έρωτας της ζωής μου και του το λέω συνέχεια σε σημείο που ζηλεύει ο άνδρας μου....:rolleyes:

Αχχχχ... Τι να κάνουμε..
Μήπως εκτός από το φαρμακάκι το GET OFF, παίζει να βγεί και κανένα STAY SMALL για τα γατιά μας???! Μόνο αυτό θα μας σώσει..:up:

παίζει να βγεί και κανένα STAY SMALL για τα γατιά μας???! Μόνο αυτό θα μας σώσει..:up:
:lol::lol::lol::lol: Exεις δίκιο...τα άτιμα τα μικρά ειναι το κάτι άλλο!
..
Μήπως εκτός από το φαρμακάκι το GET OFF
Δεν ειναι φάρμακο. Ειναι σπρέι που απωθεί με τη μυρωδιά του τα ζώα να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Καλως ηρθες και απο μενα! Πολυ ομορφα τα γατακια σου! Να σου ζησουν! :up:

Να 'σαι καλά!Καλώς σας βρήκα! :D

Ωραία είναι τα γατάκια μου δε λέω.. Αλλά ξαναλέω.. Υπάρχει άσχημο γατί??!

Ο Σάββας σου είναι όλα τα λευτά!! Επίσης, οι τελευταίες φωτογραφίες της gallery σου είναι φοβερές.. Καλλιτεχνική φλέβα βλέπω κι εσύ και τα γατόνια σου! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back