stavrianna 1234
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ivi158
Νεοφερμένο μέλος
Η γατα μου η Ηβη ειναι εγκυος, και μαλλον θα γεννησει στις 12 με 20 το μηνα.
Μερικες ερωτησεις:
1) Στον κηπο, κατω απο το μπαλκονι που συχναζει, υπαρχει μια σκαλα. Απο κατω, εχει ανοιγμα, και βαζουμε τα εργαλεια του κηπου. Αν καθαρισω αυτο το μερος,(κατω απο την σκαλα),και βαλω εκει να χαρτοκουτο με κουβερτες κλπ., νερακι, φαγητο και αμμολεκανη, θα ειναι καταλληλο μερος για να φερει η γατουλα μου τα μωρα της στον κοσμο;
2)μπορει να γινει στειρωση οσο η γατα θηλαζει, ή θα εχει επιπλοκες με τον θηλασμο;
Αυτες λοιπον οι ερωτησεις μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η μικρή μου γατούλα Ελβι σε λίγες μέρες πιθανώς γεννήσει και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω αν και έχουν περάσει απο το χέρια μου άλλες 2 έγκυες γατούλες, αυτή είναι μικρόσωμη και είναι ενός έτους ?

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τι ακριβώς εννοείς lori πως δεν ξέρεις τι να κάνεις; Αν και το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείς κτηνίατρο αν νομίζεις πως θα έχει πρόβλημα και μόλις απογαλακτιστούν τα γατάκια της να την στειρώνατε κιόλας για να μην έχετε ξανά τέτοια άγχη.Η μικρή μου γατούλα Ελβι σε λίγες μέρες πιθανώς γεννήσει και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω αν και έχουν περάσει απο το χέρια μου άλλες 2 έγκυες γατούλες, αυτή είναι μικρόσωμη και είναι ενός έτους ?![]()

Γεια σας παιδιά, η γάτα μου έμεινε έγκυος πριν προλάβουμε να τη στειρώσουμε (ήταν μόλις 7 μηνών) και γέννησε σήμερα το πρωί 4 πανέμορφα γατάκια. Είχε μπει στη διπλανή πολυκατοικία να γεννήσει αλλά μόλις γέννησε μας φώναξαν οι γείτονες και πήγαμε και τη πήραμε μαζί με τα μικρά της (παραδόξως μας άφησε να τα πάρουμε και μπήκε κι αυτή μόνη της μέσα στο κουτί όταν είχαμε βάλει ήδη τα 3 απο τα 4). Τη μεταφέραμε στον κήπο-βεράντα που έχουμε, της βάλαμε και μια πάνα-σεντόνι μέσα στο σπιτάκι της που ήταν χάλια και εκείνη κάθισε επί ώρες εκεί μέχρι το μεσημέρι, χωρίς να βάλει όμως τίποτα στο στόμα της. Κατά το μεσημεράκι έφαγε το φαί που της είχα βάλει (και μάλλιστα όλο και της έβαλα κι άλλο μετά) οπότε σκέφτικα ότι θα συνήλθε κι ότι όλα θα πάνε καλά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι απο τη γειτονιά περνάνε πολλοί γάτοι, και πέρασε κι ένας γάτος πριν απο λίγο και ίσα που πρόλαβα να βγω έξω και να τον διώξω. Η γάτα είχε βγει κι αυτη έξω απο το σπιτάκι της για να προστατέψει τα μικρά της αλλά έτρεμε και ανέσαινε πολύ βαριά...πρώτη φορά τη βλέπω τόσο φοβισμένη. Μη ξέροντας τι άλλο να κάνω πήρα το σπιτάκι με τα γατάκια και τη μαμά μέσα στο σπίτι για να τα προσέχω (και η γάτα μετά απο λίγο άρχισε να γουργουρίζει και να ζητάει χάδια
). Αλλά δεν γίνεται να την αφήνω μέσα γιατι πάντα ήταν έξω και δεν την έχω κάνει ούτε μια φορά μπάνιο. Αν την ημέρα την έχω στο σπιτι όσο μπορω να την προσέχω και το βράδυ να τη πηγαίνω σε μια αποθηκούλα δίπλα στο σπίτι θα πειράζει που θα της αλλάζω περιβάλλον? Α και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: πότε μπορώ να της κάνω στείρωση τώρα...τουλάχιστον αυτή τη φορά να τη προλάβω πριν μείνει έγκυος πάλι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εμείς είχαμε αντίστοιχη περίπτωση με γατούλα της γειτονιάς... Γέννησε στην αποθήκη της πολυκατοικίας και οπότε ήθελε έβγαινε έξω! (Όταν έμπαινε- έβγαινε κάποιος ένοικος). Όσο αφορά την μετακίνηση, δεν ξέρω, δεν μου φαίνεται βολικό... Η αποθηκουλα ειναι ασφαλής; Θα μπορούσε να ειναι μόνιμα εκεί, στις γάτες δεν αρέσουν οι μετακινήσεις...
Τη δικιά μας Την στειρωσαμε όταν τα γατακια έγιναν 9 εβδομάδων, και τωρα ειναι και η γατα κ τα γατακια μια χαρά!! Αυτό που μας είχε πει ο γιατρός ειναι πως πρεπει να περάσουν οι 8 εβδομάδες κ να απογαλακτιστουν τα γατακια... Γιατι μετά την εγχείρηση δεν θα μπορεί να θηλασει... Κ επιπλέον, όσο θηλάζει δεν μένει έγκυος!!

Καλησπερα!εγω θα προτεινα να τη φιλοξενησεις τη γατουλα με τα μωρα στο σπιτι σου,τουλαχιστον αυτες τις μερες που τα μωρα ειναι τοσο μικρα κ η γατα τοσο ταλαιπωρημενη.Εξω υπαρχουν πολλοι κινδυνοι δυστυχως,και οι αρσενικοι οπως λες κ εσυ ειναι ενας βασικος..Θα μπορουσες ισως,αν τελικα αποφασισεις να τη κρατησεις μεσα στο σπιτι,να απομονωσεις ενα χωρο του σπιτιου,για παραδειγμα το μπανιο,και να κυκλοφορει μονο εκει η γατουλα.Επισης να ξερεις πως τα νεογεννητα ειναι πολυ ευαισθητα και δεν ξερω κατα ποσο θα τους κανουν καλο οι συνεχεις μετακινησεις απο το σπιτι στην αποθηκουλα.Σε καθε περιπτωση ελπιζω να πανε ολα καλα!!!
Αν δεν ειναι ασφαλής η αποθήκη, τότε θα συμφωνήσω πως δεν ειναι καλή λύση... Οι γατοι όντως ειναι επιθετικοί με τα μικρά, και αν η γατα ειναι εξαντλημένη, ίσως να μην μπορεί να τα υπερασπιστεί... Αν μπορείς να τα φιλοξενηςεις για κάποιο διάστημα σε κάποιο ηςυχο μέρος του σπιτιού θα ήταν η καλύτερη λύση...
stella2709
Νεοφερμένο μέλος
Η γατα μου (περσικη) γεννησε περσι τον Αυγουστο και λογω του οτι δεν ξεραμε δεν την κουρεψαμε με αποτελεσμα να μην μπορουν τα γατακια να πιουνε γαλα και να παθει μαστιτιδα η γατα μας με αποτελεσμα να πρεπει να ταιζουμε το μικρο με μπιμπερο. Τωρα μας εκανε δευτερη γεννα πριν 2 μερες και ανησυχω μηπως ξανασυμβει οτιδηποτε. Ξερει κανεις αν μπορει να ξαναπαθει μαστιτιδα η γατα?
mairou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να ρωτήσω αν μια γατούλα που είναι έγκυος (αδέσποτη) σε προχωρημένη μάλλον εγκυμοσύνη , δέχεται να ζευγαρώσει με γάτο? Σας ρωτάω γιατί εμφανίστηκε μια γατούλα εδώ και δέκα ημέρες περίπου με φουσκωμένη κοιλιά και διογκωμένες θηλές και την περιτριγυρίζουν οι γαμπροί.... Σήμερα το πρωί είδα τον έναν να είναι από πάνω της? Μπορεί να έχει κάτι άλλο ή ζευγαρώνουν και την περίοδο της εγκυμοσύνης τους γιατί αυτό δεν το ξέρω. Σας ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που ξέρω είναι οτι οι γάτες είναι "διαθέσιμες" για συνεύρεση με αρσενικό, όσο διαρκεί ο οίστρος.
Εφ'όσον η γατούλα είναι ήδη έγκυος, κι αν δεν στειρωθεί μετά τη γέννα, ο επόμενος οίστρος (άρα και η αναζήτηση αρσενικού) θα συμβεί αφού γεννήσει και σε διάστημα 10 περίπου ημερών μετά το τέλος ή τη διακοπή του θηλασμού (είναι και ο λόγος που οι αρσενικοί επιτίθενται στα μωρά, για να επισπεύσουν τη διαδικασία, εφ'όσον ο θηλασμός είναι ανασταλτικός παράγοντας του οίστρου) υπολόγιζε δηλαδή περίπου 6-8 εβδομάδες μετά τη γέννα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mairou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δυστυχώς υπάρχει μια περίπτωση να μην είναι έγκυος και να μοιάζει έτσι... Να έχει πυομήτρα.Ευχαριστώ πολύ alcyone για την απάντησή σου. Αναρωτήθηκα γιατί δεν την ξέρω τη γάτα από καιρό , φαίνεται όμως ξεκάθαρα έγκυος. Γιατί τότε βρήκα τον αρσενικό επάνω της? Να έχει κάτι άλλο και να μην είναι έγκυος δηλαδή? Αυτό καταλαβαίνω..
Σ' αυτή την περίπτωση αν δεν πάει γρήγορα σε κτηνίατρο για να χειρουργηθεί και να αφαιρεθεί η πυομήτρα, φοβάμαι πως οι μέρες της είναι μετρημένες και εξαιρετικά οδυνηρές...
Βέβαια υπάρχει και περίπτωση να είναι πράγματι έγκυος και το αρσενικό μη βρίσκοντας άλλο διαθέσιμο θηλυκό να προσπαθεί να ζευγαρώσει μαζί της, εδώ καμμιά φορά το κάνουν ακόμα και με νεαρά αρσενικά.

mairou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς υπάρχει μια περίπτωση να μην είναι έγκυος και να μοιάζει έτσι... Να έχει πυομήτρα.![]()
Σ' αυτή την περίπτωση αν δεν πάει γρήγορα σε κτηνίατρο για να χειρουργηθεί και να αφαιρεθεί η πυομήτρα, φοβάμαι πως οι μέρες της είναι μετρημένες και εξαιρετικά οδυνηρές...
Βέβαια υπάρχει και περίπτωση να είναι πράγματι έγκυος και το αρσενικό μη βρίσκοντας άλλο διαθέσιμο θηλυκό να προσπαθεί να ζευγαρώσει μαζί της, εδώ καμμιά φορά το κάνουν ακόμα και με νεαρά αρσενικά.![]()
Κατάλαβα, δεν την γλυτώνω την επίσκεψη στο γιατρό έτσι κι αλλιώς. Έχω εξουθενωθεί οικονομικά από στειρώσεις, φάρμακα , ατυχήματα, αρρώστειες και φαγητά στα αδεσποτάκια που φροντίζω και έλεγα μήπως το αποφύγω , αλλά δεν γίνεται.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
τη γατα τη βρηκα σε προχωρημενη εγκυμωσυνη και οντως,σημερα γεννησε.και θα τα κρατησουμε αν επιβιωσουν.
πηγε στη φωλια που αυτη εφτιαξε,ενω της ειχα βαλει 2-3 καβατζες,και γεννησε κανα 3αρι το πολυ 4 μικρουλια.δε μπορεσα να δω καλα.
αλλα μετα απο κανα 2ωρο,πριν λιγο δηλαδη βγηκε και ηρθε σε μας νιαουριζοντας και της βαλαμε κονσερβα που εφαγε με λαιμαργια.τωρα καθεται και καθαριζεται παρεα με το γατο.
δε θα επρεπε να ειναι με τα μικρα της συνεχως?μηπως ξεπορτισε νωρις?
γενικα ειναι μικρουλα σε ηλικια και ειναι η πρωτη της γεννα.
μπορω να κανω κατι εγω η οτι ειναι να γινει θα το κανει μονη της?
νεοτερη ενημερωση:αφου καθαριστικε σε συνεργασια με το γατο,αραξε εξω,αλλα καπως ανυσηχη.την πηρα απαλα και την πηγα προς τη φωλια της οπου και μπηκε μονη της και μεχρι τωρα(εχουν περασει 4+ ωρες)ειναι εκει και τα θηλαζει.καλο αυτο.
απλα φοβαμαι μηπως λογο του νεαρου της ηλικιας της και της απειριας της δε τα φροντισει αρκετα η οσο θα επρεπε.ειδωμεν..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εντύπωση μου κάνει η συντροφικότητα του γάτου

Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
με το γατο ολη μερα αγκαλια ξαπλα.
σημερα ολα καλα,τα ειδα κιολας..4 γατουλια ειναι στα ιδια χρωματα μ αυτην.και περναει πολλες ωρες μαζι τους πλεον.
εδω ειναι η παρδαλη,παρεα με το αισθημα..
το καθισμα ηταν για πεταμα αλλα του εκαναν καταληψη οποτε αντε να τους το παρεις τωρα..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool