Απορίες υγείας

master

Νεοφερμένο μέλος

Ο master αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Για να μη τα πολυλογώ, έχω κάποιες απορίες σχετικά με την υγεία των αγαπημένων φίλων μας και τις παραθέτω με την ελπίδα να απαντήσει κάποιος κτηνίατρος ώστε να λυθούν μια και καλή!:happy: :

1)Ποια τα υποχρεωτικά εμβόλια για γάτες και ποια τα εξτρα για γάτες που ζούν εξω από το σπίτι?

2)Ποιες προληπτικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται και κάθε πότε για γατούλες που ζουν στο σπίτι και για γατούλες που ζούν έξω?

3)Ποιες αρρώστιες προσβάλλουν ή ακομα έχουν και μικρες επιπτώσεις στους ανθρώπους?

4)Γάτα που κάνει εμετό που και που είναι λόγω των λεγόμενων τριχόμπαλων ή φταιει κάτι άλλο?

5)Ποιο το φυσιολογικό βάρος γάτας αρσενικής και θηλυκης σιαμ,ή δεν είναι στάνταρ λόγω τον διαφόρων παραλαγων που έχουν πάρει μέχρι τώρα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που αφιερώσατε..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,το υποχρεωτικο εμβολιο ειναι το τριπλο που γινεται σε δυο δοσεις την πρωτη φορα,για οσα ζουν εξω καλο ειναι να γινει και της λευχαιμιας.εξατασεις για οσα ειναι εξω μπορεις να κανεις για ειτζ των γατιων αλλα δυστυχως δεν υπαρχει εμβολιο για αυτο.οι γατες αν φανε ωμο αρρωστο κρεας μπορει να μεταδοσουν το τοξοπλασμα αλλα μονο για 1 φορα στη ζωη τους και μονο για 2-20 μερες αν φας τα μολυσμενα κακα της,οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να μολυνθεις,εξαλλου αν ειναι μεσα δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος,αν κανει εμετο δεν ειναι απαραιτητα απο τις τριχομπαλες καλο ειναι να την δει γιατρος,οσον αφορα το βαρος εξαρταται απο το φυλο,την ηλικια,αν ειναι στειρωμενη,αν ζει μεσα η εξω.ελπιζω να βοηθησα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο μεγαλυτερος κινδυνος για να παθεις τοξοπλασμα δεν ειναι η γατα αλλα τα απλητα λαχανικα και τα μισοψημενα κρεατα.το 0.9% κολλαει απο γατες και το υπολοιπο απο τα λαχανικα και τα κρεατα.εξαλλου οι περισσοτεροι που εχουν τοξοπλασμα δεν το καταλαβαινουν γιατι δεν εχουν καποιο συμπτωμα.ειναι επικινδυνο μονο το 1 τριμηνο της εγκυμοσυνης,αν το κολλησει καποια.

οι γατες αν φανε ωμο αρρωστο κρεας μπορει να μεταδοσουν το τοξοπλασμα αλλα μονο για 1 φορα στη ζωη τους και μονο για 2-20 μερες αν φας τα μολυσμενα κακα της,οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να μολυνθεις,εξαλλου αν ειναι μεσα δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος
Αγγελκή έχω την εντύπωση ότι μπορεί να νοσήσουν μόνο μια φορά. Κατα τάλλα αν έχει το μικρόβιο, το έχει και μπορεί να το μεταδώσει οποιαδήποτε στιγμή.

Αγγελκή έχω την εντύπωση ότι μπορεί να νοσήσουν μόνο μια φορά. Κατα τάλλα αν έχει το μικρόβιο, το έχει και μπορεί να το μεταδώσει οποιαδήποτε στιγμή.
Ναι ειναι σαν "παιδική ασθένεια". Εάν το έχεις περάσει δεν το ξανακολάς.

Τελικά είναι επικίνδυνο το τοξόπλασμα, ή όχι;

Τελικά είναι επικίνδυνο το τοξόπλασμα, ή όχι;
Eιναι εαν αποκτηθει κατα τους πρωτους μηνες της εγκυμοσυνης. Δημιουργει προβληματα στο εμβρυο.

αν το κολλησουν το τοξοπλασμα μπορει να το μεταδοσουν ΜΟΝΟ μια φορα στη ζωη τους και για διαστημα απο2-20 μερες.ειναι επικινδυνο μονο αν το κολλησει εγκυος το πρωτο τριμηνο.

μπορει να νοσησουν μια φορα και μονο την πρωτη φορα μπορουν να το μεταδωσουν.

το εχω ψαξει πολυ το θεμα γιατι οταν εμεινα εγκυος ειχα και τις εξι γατες που εχω και τωρα,και ειχα ρωτησει και διαβασει πολλα γυρω απο αυτο το θεμα και το συμπερασμα ειναι οτι δεν κινδυνευεις,παρα μονο αν κολλησεις το 1 τριμηνο,πραγμα πολυ δυσκολο ,συμφωνα με τον τροπο που μεταδιδεται

Thanks. Αν και αυτό το θέμα δεν αφορά τις γάτες τόσο, είχα μία γενικότερη ανησυχία. Αν και οι γάτες έχουν ανοσία ευτυχώς

Χουζουρη μην εισαι απολυτος. Εγω ξερω μια κοπελα που εχασε παιδι απο τοξοπλασμα.:( Κολλας και ειναι επικινδυνο, απλα οι πιθανοτητες ειναι μικρες. Και γενικα υπαρχει μεγαλυτερη ανησυχια απ ουι χρειαζεται νομιζω.

κι εμενα μια γνωστη μου γεννησε παιδι με διανοητικα προβληματα γιατι κολλησε τοξοπλασμα αν θυμαμαι καλα στο 2ο τριμηνο της εγκυμοσυνης της.

Το έχω ξαναπεί και κάπου αλλού, η κουμπάρα μου αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση όταν έμαθε ότι έχει τοξόπλασμα γιατί ο γιατρός της είπε ότι υπήρχε πιθανότητα το παιδί να γεννηθεί με διανοητικά προβλήματα και αν το κράταγε θα ήταν με δική της ευθύνη. Αυτός ήταν και ο φόβος μου και ο ενδιασμός μου αρχικά να κρατήσω τον Χιόνη. Από την άλλη, η κουμπάρα μου δεν είχε γάτα στο σπίτι, αλλά κόλλησε από λαχανικά ή αυγά που είχε φάει από το εξοχικό του πατέρα της ο οποίος έχει πολλές γάτες.

αν η γατα ειναι μεσα στο σπιτι και δεν τρωει ωμα κρεατα δεν υπαρχει περιπτωση να παθει τοξοπλασμα,ακομη και αν ειχε οταν τον βρηκες θα μπορουσε να το μεταδοσει μονο για 20 μερες το πολυ και ακομη και αν το εχεις κολλησει ακομη καλυτερα απο την αποψη οτι δεν θα εχεις αγχος αν το κολλησεις απο λαχανικα η κρεας στην εγκυμοσυνη που ειναι και το επικινδυνο!

εγω οταν ημουν εγκυος πιστευα οτι σιγουρα θα ειχα αντισωματα γιατι με τοσα γατια που ειχα και μαλιστα ηταν εξω και μεσα θα ειχα κολλησει αλλα δεν ειχα τιποτα και ετσι ειχα περισσοτερο αγχος.

Αγγελικα εσυ εκανες εξεταση για τοξοπλασμα?
Θελω να κανω και εγω, να δω αν το εχω περασει.

ναι οταν μενεις εγκυος την κανεις υποχρεωτικα,αλλα φυσικα μπορεις να την κανεις και εσυ απο τωρα.ειναι μια απλη φθηνη εξεταση αιματος

Α, μεσω αιματος γινεται?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back