Απορίες υγείας

ναι,δεν ειναι τιποτα καιμπορουν να σου βρουν αν εχεις κολλησει προσφατα ή παλιοτερα.ειναι η εξεταση IgG και IgM για τοξοπλασμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα την κανω κι εγω τωρα,μακαρι να μην εχω κολλησει για να μην αγχωθω οταν μεινω εγκυος αργοτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1)Ποια τα υποχρεωτικά εμβόλια για γάτες και ποια τα εξτρα για γάτες που ζούν εξω από το σπίτι?

Το έχουμε συζητήσει ξανά εδώ

2)Ποιες προληπτικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται και κάθε πότε για γατούλες που ζουν στο σπίτι και για γατούλες που ζούν έξω?

Είναι καλό κάθε γάτα να εξετάζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από κτηνίατρο που θα ελέγξει τη γενική της κατάσταση, τα δόντια κλπ. (συνήθως γίνεται μαζί με τον εμβολιασμό) και εκείνος θα κρίνει αν χρειάζονται εργαστηριακές εξετάσεις και ποιές. Στα υπερήλικα ζώα καλό είναι να γίνονται μια φορά το χρόνο γενικές βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις.

Για τις γάτες που ζουν έξω ισχύουν τα ίδια αλλά καλό είναι να ελέγχονται μία φορά το χρόνο τουλάχιστον για ιογενή λευχαιμία και FIV.

3)Ποιες αρρώστιες προσβάλλουν ή ακομα έχουν και μικρες επιπτώσεις στους ανθρώπους?

Η σοβαρότερη είναι η τοξοπλάσμωση αλλά ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι η κατανάλωση μη καλά πλυμένων ωμών λαχανικών και μη καλά ψημένου κρέατος. Μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Η μόλυνση με αυγά των ασκαρίδων (Toxocara cati), μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο των "σπλαχνικά μεταναστευουσών προνυμφών"

Οι γρατζουνιές της γάτας μπορούν να προκαλέσουν τη "νόσο από αμυχές γάτας" (cat scratch disease)

4)Γάτα που κάνει εμετό που και που είναι λόγω των λεγόμενων τριχόμπαλων ή φταιει κάτι άλλο?

Ο έμετος είναι σύμπτωμα πάρα πολλών παθολογικών καταστάσεων. Ένα από τα αίτια του μπορεί να είναι και η παρουσία τριχαβεζοαρίων στο στόμαχο.

5)Ποιο το φυσιολογικό βάρος γάτας αρσενικής και θηλυκης σιαμ,ή δεν είναι στάνταρ λόγω τον διαφόρων παραλαγων που έχουν πάρει μέχρι τώρα?

Γενικά το φυσιολογικό βάρος είναι διαφορετικό ανάλογα με τη φυλή και τις διάφορες παραλλαγές της φυλής αλλά συνήθως είναι 3-5 κιλά.

θα την κανω κι εγω τωρα,μακαρι να μην εχω κολλησει για να μην αγχωθω οταν μεινω εγκυος αργοτερα.

μα ,αμα εχεις κολλησει,πραγμα που σημαινει οτι εχεις αντισωματα,δεν θα χρειαζεται να αγχωθεις.μονο οταν δεν εχεις κολλησει πριν την εγκυμοσυνη υπαρχει κινδυνος!!

μα ,αμα εχεις κολλησει,πραγμα που σημαινει οτι εχεις αντισωματα,δεν θα χρειαζεται να αγχωθεις.μονο οταν δεν εχεις κολλησει πριν την εγκυμοσυνη υπαρχει κινδυνος!!

Μπράβο AGGELIKI, εσύ ξέρεις πιο πολλά κι από τους ανθρωπογιατρούς ;);)

Μπράβο AGGELIKI, εσύ ξέρεις πιο πολλά κι από τους ανθρωπογιατρούς ;);)

ευχαριστω!!!:) :) :) :)

Νομίζω πως και η γάτα μπορεί να κάνει εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι φορέας του τοξοπλάσματος. Κάνω λάθος;

ναι υπαρχει εξεταση και για την γατα.

ουπς,εννοουσα να εχω κολλησει για να μην υπαρχει περιπτωση να κολλησω οταν θα ειμαι εγκυος:redface:μαλλον φταιει το προχωρημενο της ωρας:lol:

:D :D :D και εγω νομιζα οτι δεν το εξηγησα καλα!

Mel σευχαριστώ που μπήκες στο κόπο και απάντησες (εύγε!!)..

Πίστεύω οι απαντήσεις σου βοήθησαν πολύ!:up: :up:

..και οι υπόλοιποι φυσικά(για να μη παρεξηγηθώ!)

Mel θα μπορουσες να ρίξεις και μια ματια στο ''Απορίες ζυγαρώματος 2'' στο ''εγκυμοσύνη,θηλασμος γατάκια''??

Εχω βάλει καποιες απορίες που χρειάζεται κτηνιατρική συμβουλη..,και θα λύσει και πάλι απορίες πολλών ειδίκα περι αιμομιξίας!

Ευχαριστώ!:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back