christina87
Νεοφερμένο μέλος
Η christina87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
09-07-10
14:15
Καλησπέρα.Νέο μέλος στη παρέα σας.Είμαι αναπληρώτρια δασκάλα κ από σεπτέμβρη αν με πάρουν με το καλό σκεφτόμουνα να αποκτήσω κ γω ένα γατάκι.¨Εχω κάποιες απορίες απλά.Καταρχήν σκεφτόμουν για γατάκια ράτσας κ όσο έψαξα κατέληξα στη ράτσα ραγκντολ.θα ήθελα πολύ να βοηθήσω ένα αδεσποτάκι και δεν έχω κόλλημα με τις ράτσες απλά επειδή θα είναι η πρώτη μου γάτα θα ήθελα να ξέρω πάνω κάτω τα χαρακτηριστικά της.Θα μένω μόνη μου από το σπίτι θα λείπω 5 ώρες θα μπορεί να μένει μόνη?Επίσης δεν έχω κατασταλάξει στο φύλο,αλλά μάλλον θα καταλήξω σε γατούλη.Με αγχώνει η εκπαίδευση της άμμου και του ονυχοδρομίου διάβασα ότι είναι σχετικά εύκολα αλλά αγχώνομαι αν έχετε κάποια συμβουλή για αυτά και θα διαβάσω και τα σχετικά τοπικσ στο φορουμ.Υπάρχει τίποτα σαν πάρκο?για μέσα στο σπίτι εννοώ να την αφήνω όσο θα λείπω για να αποφύγω και τυχόν ζημιές αλλά και τυχόν ατυχήματα?όσο θα είναι μικρό τουλάχιστον.Σχετικά με το τοξόπλασμα και τις φήμες που υπάρχουν διάβασα ότι μπορεί να κολλήσει η γάτα μόνο αν τρώει ωμό κρέας,ποντικιά κτλπ αληθεύει?Συγνώμη για το μεγάλο ποστ....απορίες απλά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
09-07-10
15:31
Καλησπερα και καλωσηρθες.
Ολοι λειπουμε απο το σπιτι μας,δεν ειμαστε ολη μερα με τις γατουλες μας,και πεντε ωρες δεν ειναι τιποτα να μενει μονη της.Τα εκτροφεια δινουν τα γατακια τους τριων μηνων,οποτε θα ειναι ηδη μαθημενο στην αμμο,και πιθανοτατα και στο ονυχοδρομιο.Δεν καταλαβαινω,γιατι να το περιοριζεις οσο λειπεις;Τι εννοεις ατυχηματα;Η γατουλα μπορει να ριξει κατι κατω,ή να πειραξει κατι που δεν πρεπει,αλλα με υπομονη και σωστη εκπαιδευση θα περιοριστουν ολα αυτα.Εξαλλου ζωντανο πλασμα ειναι,οχι λουτρινο,φανταζομαι κι εσυ κι εγω εχουμε χαλασει πραγματα στο σπιτι ή εχουμε κανει ζημιες.
Τοξοπλασμα αν η γατουλα σου δεν τρωει ωμα δεν γινεται να εχει,κι αν το εχει,θα το εχει για δυο εβδομαδες.Υπαρχει και σχετικο αρθρο στο φορουμ,μπορεις να ενημερωθεις.
Σκεψου ομως πριν αποφασισεις να υιοθετησεις ενα γατακι,αν θα μπορεις να το φροντιζεις για δεκαπεντε περιπου χρονια απο σημερα.Αν θα μπορεις να καλυψεις τα εξοδα του,αν θα μπορεις να το παιρνεις μαζι σου στις μετακομισεις,αν θα μπορεις να το φροντιζεις αν κανεις οικογενεια...
Καλη τυχη!
Ολοι λειπουμε απο το σπιτι μας,δεν ειμαστε ολη μερα με τις γατουλες μας,και πεντε ωρες δεν ειναι τιποτα να μενει μονη της.Τα εκτροφεια δινουν τα γατακια τους τριων μηνων,οποτε θα ειναι ηδη μαθημενο στην αμμο,και πιθανοτατα και στο ονυχοδρομιο.Δεν καταλαβαινω,γιατι να το περιοριζεις οσο λειπεις;Τι εννοεις ατυχηματα;Η γατουλα μπορει να ριξει κατι κατω,ή να πειραξει κατι που δεν πρεπει,αλλα με υπομονη και σωστη εκπαιδευση θα περιοριστουν ολα αυτα.Εξαλλου ζωντανο πλασμα ειναι,οχι λουτρινο,φανταζομαι κι εσυ κι εγω εχουμε χαλασει πραγματα στο σπιτι ή εχουμε κανει ζημιες.
Τοξοπλασμα αν η γατουλα σου δεν τρωει ωμα δεν γινεται να εχει,κι αν το εχει,θα το εχει για δυο εβδομαδες.Υπαρχει και σχετικο αρθρο στο φορουμ,μπορεις να ενημερωθεις.Σκεψου ομως πριν αποφασισεις να υιοθετησεις ενα γατακι,αν θα μπορεις να το φροντιζεις για δεκαπεντε περιπου χρονια απο σημερα.Αν θα μπορεις να καλυψεις τα εξοδα του,αν θα μπορεις να το παιρνεις μαζι σου στις μετακομισεις,αν θα μπορεις να το φροντιζεις αν κανεις οικογενεια...
Καλη τυχη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina87
Νεοφερμένο μέλος
Η christina87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
09-07-10
17:32
για τις ζημιές δεν το είπα για τα δικά μου πράγματα,το είπα μην πάθει τίποτα όσα θα λείπω από κανενά καλωδίο ή κάτι τέτοιο...όσον αφορά τη δέσμευση ξέρω τι σημαίνει να έχεις ένα κατοικίδιο κ είχα από μικρή συνέχεια απλά δεν είχα ποτέ γάτα
moukelis
Επιφανές μέλος
Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
09-07-10
17:45
Τα καλωδια μπορεις να τα...περισωσεις βαζοντας γυρω τους πλαστικο σπιραλ,ή απλα ψεκαζοντας τα με χυμο λεμονιου,οι περισσοτερες γατες απεχθανονται τη μυρωδια.
Αν υπαρχει κατι που μπορει να της προκαλεσει κακο οσο λειπεις,μπορεις αρχικα να το βγαλεις απο το χωρο,αν και αφου ενδιαφερεσαι για γατα εκτροφειου,θα ειναι εξοικειωμενη με τη ζωη ενος σπιτιου,και με ο,τι συμπεριλαμβανει αυτη.
Αν υπαρχει κατι που μπορει να της προκαλεσει κακο οσο λειπεις,μπορεις αρχικα να το βγαλεις απο το χωρο,αν και αφου ενδιαφερεσαι για γατα εκτροφειου,θα ειναι εξοικειωμενη με τη ζωη ενος σπιτιου,και με ο,τι συμπεριλαμβανει αυτη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.224 μηνύματα.
19-07-10
09:52
για τις ζημιές δεν το είπα για τα δικά μου πράγματα,το είπα μην πάθει τίποτα όσα θα λείπω από κανενά καλωδίο ή κάτι τέτοιο...όσον αφορά τη δέσμευση ξέρω τι σημαίνει να έχεις ένα κατοικίδιο κ είχα από μικρή συνέχεια απλά δεν είχα ποτέ γάτα
επειδη και εμενα με αγχωνουν τα καλωδια για ηλεκτροπληξια κλπ...οταν φευγω απο το σπιτι παντα παταω το κουμπι των πολυμπριζων για να ειναι εκτος ρευματος...

speri
Διάσημο μέλος
Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 2.795 μηνύματα.
01-10-10
15:04
Και εμεις για το ρευμα κανουμε το ιδιο με τα πολυμπριζα. Κουρτινες μαζεμενες εκτος απο τις σχετικα φτηνές. Η δικια μας που ήταν αδεσποτουλι και ειναι 3.5 μηνων αρχισε και μαθαινει σχετικα γρηγορα. Λιγο απαλο φυσημα στο μουτρακι ή φωνη λιγο υψωμενη της βαζουν μυαλο...
marina289
Περιβόητο μέλος
Η μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 6.458 μηνύματα.
02-10-10
19:01
μην το σκέφτεσαι!!! πάρε γατούλα !!! πιο ευθυνόφοβο άτομο από μένα δεν υπάρχει!!! να σκεφτείς ότι σε όποιον έλεγα ότι ήθελα να πάρω γατάκι , ολοι προσπαθούσαν να με αποτρέψουν!!! συνεχώς άκουγα ¨εδω δεν μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου ,είσαι χύμα,δεν το λυπάσαι το ζωντανό;;;;¨ κτλ,κτλ!!! αλλά και μένα ,αυτοί ηταν οι ενδοιασμοί μου... μα σε πάει μόνο του το πράμα... και σκέψου ότι έχω 2 περσίας που θεωρούνται,λόγω τρίχας, ακόμη πιο απαιτητικές στην φροντίδα τους...και δεν θα πώ όχι σε μία τρίτη...
μην τραβάς κανένα ζόρι... η γάτα είναι από μόνη της ¨ready and willing¨! θα μείνεις άναυδη με το πόσο από πριν και από μόνη της ξέρει μια γατούλα όσα σε αγχωνουν... αυτά που χρειάζεται να ξέρουν, τα ξέρουν από μόνες τους.... επίσης, αυτά που θέλεις να τις μάθεις, θα το σκεφτούν αν θέλουν να τα μάθουν....
μην τραβάς κανένα ζόρι... η γάτα είναι από μόνη της ¨ready and willing¨! θα μείνεις άναυδη με το πόσο από πριν και από μόνη της ξέρει μια γατούλα όσα σε αγχωνουν... αυτά που χρειάζεται να ξέρουν, τα ξέρουν από μόνες τους.... επίσης, αυτά που θέλεις να τις μάθεις, θα το σκεφτούν αν θέλουν να τα μάθουν....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum