Αποριών συνέχεια

Desdemona

Διάσημο μέλος

Η Όλγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.427 μηνύματα.
Εδώ και μία βδομάδα, από τότε που πήρα τον Πρέστο, είχα το φαγητό του και την τουαλέτα του στο δωμάτιό μου (κοινώς τον είχα περιορισμένο). Πρόθεσή μου για αργότερα είναι να έχω το φαγητό του στην κουζίνα και την άμμο του στο μπάνιο. Σήμερα πήγα το φαγητό του στην κουζίνα αλλά και την άμμο του μαζί, σκεπτόμενη ότι θα ήταν μεγάλη αλλαγή να τα αλλάξω μέρος και τα δύο με τη μία. Προς το παρόν δείχνει να δυσκολεύεται λίγο να βρει το δρόμο από το δωμάτιο προς την κουζίνα και ακόμα ψάχνει στην παλιά θέση της άμμου του. Δεδομένης της ηλικίας του (είναι 6 εβδομάδων) πώς νομίζετε ότι πρέπει να χειριστώ το ζήτημα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να τον περνεις αγκαλιτσα και μετα το φαει να τον πασ στην αμμο του η να τον φωναξεις μετα να ερθει μονος του στη κουζινα και να τον βαλεις μεσα στην αμμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το έκανα αυτό πολλές φορές και πάλι δείχνει να μην ξέρει που βρίσκεται η άμμος του. Αρχίζει να νιαουρίζει του στυλ "θέλω τουαλέτα" και, ενώ βρίσκεται μέσα στην κουζίνα, πρέπει να τον βάλω εγώ πάνω στην άμμο του για να πάει. Μήπως δεν του αρέσει το σημείο;:hmm:

Είναι θέμα χρόνου, θα μάθει, το ξεχνάει ο φουκαράς νομίζω.

Ναι μωρε, ειναι πολύ μικρούλης ακόμα και τον μπέρδεψες μάλλον...

Προσωπικα νομιζω οτι ειναι νωρις για ολο αυτο . Καλυτερα θα ηταν να τον αφησεις λιγο ακομα στο υπνοδωματιο μεχρι τα 2 μηνων οπως θα κανε και η μαμα του. Αφου θελεις ομως οπωσδηποτε να το κανεις βαλε εξαρχης την τουαλεττα στο μπανιο και μη τον ταλαιπωρεις με πολλες αλλαγες.. μη ξεχνας ειναι μικρουλης και οι αποστασεις του φαινονται μεγαλες και ολα ειναι νεα ακομα. Θα τον πηγαινεις εσυ καθε φορα ωσπου να μαθει.

Ουφφ αγχώθηκα... Μάλλον θα αφήσω και την άμμο του στην κουζίνα μόνιμα, έτσι όπως τα έχει τώρα δηλαδή, και ίσως αργότερα πάρω μια κλειστή τουαλέτα για να την έχω εκεί. Το μπέρδεψα το μικρούλι μου... Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

Δεν είναι καλή ιδέα να έχεις την άμμο στο ίδιο δωμάτιο με το φαγητό. Καλύτερα να τα βάλεις στις τελικές τους θέσεις από τώρα και να του δείχνεις στην αρχή, τοποθετώντας τον μέσα στην άμμο 5-10 λεπτά μετά το φαγητό, για να μάθει.
Η Αρήθα μου ήταν κι εκείνη στην ίδια ηλικία (6 εβδομάδων) όταν τη βρήκαμε και δεν είχε πρόβλημα να μάθει τη θέση του φαγητού και της άμμου (της τα έχω στην κουζίνα και στο wc, αντίστοιχα). Θα πρέπει όμως να τον αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σπίτι για να μάθει τα κατατόπια.

Aretha, δυστυχώς δε μπορώ να έχω την άμμο του στο μπάνιο για κάποιους λόγους. Φροντίζω όμως να την έχω μακριά από το φαγητό του και μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μίλησα σήμερα και με την κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν είναι μικρός για να κυκλοφορεί ελεύθερα στο σπίτι και να μην ανησυχώ πολύ... Εγώ δε μπορώ όμως, έχω σκάσει... Το σπίτι νομίζω ότι του φαίνεται τεράστιο και μπερδεύεται. Θα συνηθίσει;

Ναι, βρε θα συνηθήσει μην αγχώνεσαι, τα έχω περάσει κι εγώ αυτά και σίγουρα και οι υπόλοιποι εδώ μέσα, είναι ζήτημα χρόνου!!

Μάλλον συνήθισε... αλλά δεν έρχεται πια στο δωμάτιό μου να κάνουμε αγκαλίτσες όπως έκανε... είναι απόμακρος..:/:

Φωναξε τον με το ονομα του:D

ΘΑ μάθει μην ανησυχείς....
Θα συνηθίσει και το σπίτι, και θα τρέχει πέρα δώθε σε ευθείες!!!! Και θα σε κυνηγάει στα δωμάτια τραβόντας σε απο τα παντζάκια!!!!
Θέλει το χρόνο του.. αγάπη και υπομονή απο την "μαμά" του!!!!:)
Να του μιλάς, είναι καλό να ακούει την φωνή σου, να την συνηθίσει... και θα αρχίσει να αντιδράει σε΄λίγο.. θα δείς!!!
Όλα θα πάνε καλά!!!:up:

Θυμήσου ότι ένα ζώο δεν είναι ρομπότ. Περνάει μέρες που δε νιώθει ίσως καλά, άλλες πάλι έχει πολύ κέφι, μπορεί να συμπάσχει με τη διάθεσή σου, ή το αντίθετο.
Και εμένα χτες η Ηλέκτρα με έφτυνε όλη μέρα, σήμερα ήρθε στην αγκαλιά μου.
Μερικές φορές πεινάει σα λύκος και θέλει να φάει, άλλες είναι πιο 'πεσμένη', κουρασμένη... Νομίζω όλα τα ζωντανά είναι έτσι πάνω κάτω...

Σας ευχαριστώ πολύ! Του μιλάω συνεχώς, τον φωνάζω με το όνομά του και προσπαθώ να μην τον πιέζω να κάνει πράγματα απλώς και μόνο επειδή τα θέλω εγώ... Θυμάμαι στην αρχή που έλεγα ότι δεν θέλω το γατάκι στο κρεβάτι, ότι θα πρέπει να έχουμε τους ιδιωτικούς μας χώρους κι άλλες τέτοιες φιλοσοφίες οι οποίες καταρρίφθηκαν με τη μία!!
Νιώθω όμως ότι βλέπει το δωμάτιό μου ως "το χώρο εκείνο που πριν υπήρχε φαγητό και τώρα δεν υπάρχει τίποτα, μόνο μια μουρλή που με φωνάζει" και γι'αυτό δεν με επισκέπτεται τόσο συχνά:P Παίζει πάντως, είναι χαρούμενος και κάθε φορά που με βλέπει με κυνηγάει. Απλώς δεν έρχεται από μόνος του να με βρει. Το ξέρω, είμαι εντελώς χαζογατομαμά :redface:

Εκτός από αυτό που σου είπε η Gloriana, μην ξεχνάς ότι πρώτη φορά βρέθηκε εκτός δωματίου και σίγουρα θα θέλει να εξερευνήσει το υπόλοιπο σπίτι και να μάθει τα κατατόπια. Είμαι σίγουρη ότι μέχρι αύριο θα είναι πάλι στην αγκαλιά σου - αν δεν είναι ήδη.:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back