Αποτελούν οι πόλεις ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις γάτες;

filakas

Νεοφερμένο μέλος

Ο filakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Γειά σας, θά θίξω ένα μεγάλο σοβαρό θέμα καί δέν ξέρω πώς νά αρχίσω.Βλέποντας τήν φρίκη πού υπάρχει μέσα στήν πόλη, άρωστα ζώα πού αργοπεθαίνουν τά χτυπημένα από αυτοκίνητα τής δηλητηριάσεις αναρωτιέμαι άν τελικά αξίζει (κυρίως γιά τίς γάτες πού είναι πιό ευάλωτες) νά ζούν μέσα στήν πόλη γιά λίγα αποφάγια.Οί περισσότεροι "πολίτες" θέλουν τά ζώα μακριά από τήν γειτονιά τους χωρίς όμως νά σκεφτούν ότι τελικά αυτά τά ζώα σέ κάποια άλλη γειτονιά θά πάνε.Δέν γίνεται νά εξαφανιστούν από τήν πόλη.Προσωπικά έχω "μπλέξει" σέ μιά δύσκολη κατάσταση μέ αρκετές γάτες υπό τήν προστασία μου μέ τά λίγα πού μπορώ τέλος πάντων.Όλα ξεκίνησαν από δύο θυληκές πού τήν μία τήν σήκωσα μισοπεθαμένη από τόν δρόμο πού περνάει ακριβώς δίπλα μας. Στήν ουσία κάνω αυτό πού θά έπρεπε νά κάνει τό κράτος.Δηλαδή νά προστατεύω τά πεινασμένα καί άρωστα ζώα.
Δέν είμαι κάποιος πού γυρνάει γιά νά ψάξει καί νά βρεί τέτοιες καταστάσεις.Τό πρόβλημα είναι τέτοιο πού τό βρίσκουμε μπροστά στήν πόρτα μας.Οί περισσότεροι αδιαφορούν , ή δικιά μου φύση όμως δέν είναι τέτοια.Εγώ είμαι ό "άρωστος" ό τρελός κ.τ.λ. Η ανωτερότητα τού ανθρώπου φαίνεται ότι έχει νά κάνει μέ τήν λογική καί όχι μέ τήν ευασθησία.Καί στό τέλος νά σού λένε.. τό έχω ακούσει καί αυτό, ότι δέν είμαι φιλόζωος γιατί έχοντας πολλά ζώα δέν μπορώ νά τά φροντίσω όπως πρέπει.Μπορεί νά είναι καί έτσι δέν ξέρω, άς μού πεί όμως κάποιος τόν ορισμό τού φιλόζωου.Ποιοί είναι φιλόζωοι, οί κτηνίατροι; οί οργανώσεις; αυτοί πού απλώς δέν κακοποιούν;Τό σωστό είναι νά διατηρείς 1-2 ζώα.Εντάξει , καί άν έρθoυν περισσότερα στήν πόρτα σου τί κάνεις;Θά μού πείτε υπάρχει ή στείρωση.Όταν όμως έχεις 6 θυληκές καί ή κάθε μία κοστίζει 150 ευρώ καί άν δέν έχεις μόνιμη δουλειά τί κάνεις;Στήν πόλη μου πάντως δέν υπάρχει κάποια υποστήριξη από φιλοζωική οργανώση. Τό λογικό θά ήταν ό κόσμος νά αφήνει νά ξοφάνε τά αδέσποτα από τήν πείνα σιγά σιγά από διάφορες αρώστιες στούς δρόμους όπου θά μπορούσαν νά δημιουργηθούν επιδημίες; ή νά τά διατηρεί τουλάχιστον υγιή ?
Έχω κάνει κάποιες σκέψεις γιά τήν λύση τού όλου θέματος.Μήπως ό Δήμος ή άλλη υπηρεσία θά έπρεπε νά κάνει μιά μελέτη ,δηλαδή νά βρεί πού είναι τό φυσικό περιβάλον τής γάτας ( υποθέτω σέ πεδιάδες,λιβάδια, κοντά σέ λίμνες) καί στήν συνέχεια νά τίς μαζέψει μέ κατάλληλη οργάνωση καί προσωπικό ώστε νά ζήσουν αυτά τά ζώα αρμονικά καί ελεύθερα από τούς κινδύνους τής πόλης;
Μέ μιά μικρή συνδρομή από τούς δημότες πού απεχθάνονται οί περισσότεροι έτσι κι αλλιώς τά ζώα.
Μεγάλο θέμα όπως είπα καί δέν ξέρω άν υπάρχει απάντηση σέ αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Φυσικό περιβάλλον της γάτας

Φυσικα και το περιβαλλον των ζωων δεν ειναι στις γκριζες πολεις αλλα δεν μπορεις να τις διωξεις ουτε και μπορεις να τις μαζεψεις και να τις πας καπου αλλου με λιγοτερους κινδυνους.Δεν υπαρχει αυτο το "καπου αλλου" στην Ελλαδα.
Εχω δει ανθρωπους που εχουν στο σπιτι τους ζωα κι ομως δεκαρα δεν δινουν για ενα αδεσποτο χτυπημενο που θα βρεθει στον δρομο τους.Τα δικα τους να ειναι καλα.Αυτο λοιπον στην λογικη την δικια μου δεν λεγεται φιλοζωια.
Για εμενα φιλοζωος ειναι εκεινος που φροντιζει,περιθαλπτει,στειρωνει και ψαχνει σωστες οικογενειες για να υιοθετησουν τα ζωα.Μερικες φορες περιθαλπτουν και στειρωνουν μονο και επανατοποθετουν το ζωο εκει που το βρηκαν.Λογικο μου φαινεται αφου ποσο χωρο να εχει ενας εθελοντης ωστε να μαζεψει τοσα ζωα?
Προσωπικα θα σου πω τι κανω χωρις ομως να κολλαω την ταμπελα του φιλοζωου γιατι οπως ειπες ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα την εννοια της λεξης.
Λοιπον πρωτα απο ολα φροντιζω να υιοθετω αποκλειστικα και μονο αδεσποτα και αποτρεπω τον κοσμο να δινει λεφτα και να αγοραζει μια ψυχη.Δυστυχως δεν πιανει γιατι οι ανθρωποι ειναι τοσο εγωιστες και κομπλεξικοι που θα παρουν ενα ζωο μονο και μονο για την ρατσα και το χρωμα του και θα αδιαφορησουν για τα χιλιαδες αδεσποτα που πεθαινουν.
Συστηματικα ταιζω αδεσποτα εχοντας στο αμαξι και στο σπιτι παντα κροκετες(οικονομικες) και οταν δω καποιο το ταιζω.Αν βρω ενα ζωο χτυπημενο θα το παω στο γιατρο κτλ και μετα θα ψαξω να του βρω σπιτι. Αν βρω παλι παρατημενα μωρα θα κανω το ιδιο.Πλεον ομως δεν με παιρνει να τα φιλοξενω στο σπιτι μου ουτε απο αποψη χωρου,ουτε και αντεχω ομως με τοσα ζωα.Ηδη εχω δυο γατους και ενα σκυλο.
Δεν θα μπορουσα να συντηρω στην αυλη μου μεγαλο αριθμο ζωων γιατι δεν αντεχω να περπαταω στον κηπο και να σκονταφτω πανω σε γατες. Αυτο το προβλημα δημιουργειται απο τις ανεξελεγκτες γεννες οποτε μπορεις να το αντιμετωπισεις με την στειρωση.Στειρωνεις τις δυο γατουλες του κηπου σου γιατι γρηγορα θα φτασουν τις 10,30, 100 και παει λεγοντας οποτε περισσοτερα χρηματα θα πρεπει να διαθετεις απο το να κανεις δυο στειρωσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Φυσικα και το περιβαλλον των ζωων δεν ειναι στις γκριζες πολεις αλλα δεν μπορεις να την διωξεις ουτε και μπορεις να τις μαζεψεις και να τις πας καπου αλλου με λιγοτερους κινδυνους.Δεν υπαρχει αυτο το "καπου αλλου" στην Ελλαδα.
Εχω δει ανθρωπους που εχουν στο σπιτι τους ζωα κι ομως δεκαρα δεν δινουν για ενα αδεσποτο χτυπημενο που θα βρεθει στον δρομο τους.Τα δικα τους να ειναι καλα.Αυτο λοιπον στην λογικη την δικια μου δεν λεγεται φιλοζωια.
Για εμενα φιλοζωος ειναι εκεινος που φροντιζει,περιθαλπτει,στειρωνει και ψαχνει σωστες οικογενειες για να υιοθετησουν τα ζωα.Μερικες φορες περιθαλπτουν και στειρωνουν μονο και επανατοποθετουν το ζωο εκει που το βρηκαν.Λογικο μου φαινεται αφου ποσο χωρο να εχει ενας εθελοντης ωστε να μαζεψει τοσα ζωα?
Προσωπικα θα σου πω τι κανω χωρις ομως να κολλαω την ταμπελα του φιλοζωου γιατι οπως ειπες ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα την εννοια της λεξης.
Λοιπον πρωτα απο ολα φροντιζω να υιοθετω αποκλειστικα και μονο αδεσποτα και αποτρεπω τον κοσμο να δινει λεφτα και να αγοραζει μια ψυχη.Δυστυχως δεν πιανει γιατι οι ανθρωποι ειναι τοσο εγωιστες και κομπλεξικοι που θα παρουν ενα ζωο μονο και μονο για την ρατσα και το χρωμα του και θα αδιαφορησουν για τα χιλιαδες αδεσποτα που πεθαινουν.
Συστηματικα ταιζω αδεσποτα εχοντας στο αμαξι και στο σπιτι παντα κροκετες(οικονομικες) και οταν δω καποιο το ταιζω.Αν βρω ενα ζωο χτυπημενο θα το παω στο γιατρο κτλ και μετα θα ψαξω να του βρω σπιτι. Αν βρω παλι παρατημενα μωρα θα κανω το ιδιο.Πλεον ομως δεν με παιρνει να τα φιλοξενω στο σπιτι μου ουτε απο αποψη χωρου,ουτε και αντεχω ομως με τοσα ζωα.Ηδη εχω δυο γατους και ενα σκυλο.
Δεν θα μπορουσα να συντηρω στην αυλη μου μεγαλο αριθμο ζωων γιατι δεν αντεχω να περπαταω στον κηπο και να σκονταφτω πανω σε γατες. Αυτο το προβλημα δημιουργειται απο τις ανεξελεγκτες γεννες οποτε μπορεις να το αντιμετωπισεις με την στειρωση.Στειρωνεις τις δυο γατουλες του κηπου σου γιατι γρηγορα θα φτασουν τις 10,30, 100 και παει λεγοντας οποτε περισσοτερα χρηματα θα πρεπει να διαθετεις απο το να κανεις δυο στειρωσεις.
Και κατι τελευταιο περι φιλοζωιας.
Εκεινος που καταναλωνει κρεας και επικροτει τις μαζικες σφαγες δεν μπορει να λεγεται φιλοζωος αλλα σκυλο-γατοφιλος.Φιλοζωος ειναι εκεινος που αγαπαει και σεβεται οποιαδηποτε μορφη ζωης.

Απάντηση: Φυσικό περιβάλλον της γάτας

παιδια πολυ ωραιο αυτο το θεμα γιατι ολοι ειμαστε συμμετοχοι.απλα το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι δεν υπαρχει τιποτα δωρεαν.εχω κ γω το γατο μου κ ενα πουλακι και βρηκα τωρα να κλαιει στη γειτονια κατω απο ενα αμαξι ενα μικρο 2 μηνων.το μαζεψα..αλλα ακομα και εμβολια να κανεις και αποπαρασιτωση θελει λεφτα..για τις φιλοζωικες δεν ειμαι και πολυ σιγουρη οποτε αγγελια και αναμεινατε στο ακουστικο σας..

Συμφωνώ catlover ειδικά στό τελευταίο.Ένας λόγος πού δέν τρώω κρέας είναι αυτό πού λές.

Αυτό τό κάπου αλλού θά έπρεπε τουλάχιστον νά είναι μακριά από αυτοκινητόδρομο.Ό ΝΟ 1 κίνδυνος τής γάτας.Τό ξέρω γιατί μού έχει γίνει εφιάλτης στήν @%%^#@#περιοχή πού μένω.

Συμφωνώ catlover ειδικά στό τελευταίο.Ένας λόγος πού δέν τρώω κρέας είναι αυτό πού λές.

Αυτό τό κάπου αλλού θά έπρεπε τουλάχιστον νά είναι μακριά από αυτοκινητόδρομο.Ό ΝΟ 1 κίνδυνος τής γάτας.Τό ξέρω γιατί μού έχει γίνει εφιάλτης στήν @%%^#@#περιοχή πού μένω.
Δυστυχως δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο μερος ιδανικο για γατες.Οι γατες κινουνται αποκλειστικα σε κατοικημενες περιοχες για αναζητηση τροφης.Και να την πας πχ σε ενα δασος θα βρει τροπο και θα προσεγγισει αμεσα παλι τα πρωτα σπιτια.
Τιποτα μονο στειρωση και υιοθεσιες αδεσποτων μας σωζουν. :(

Μπραβο σου που δεν τρως κρεας!Εγω δεν ειμαι φαν,τρωω απειροελαχιστο(1 φορα τον μηνα) και θελω να το κοψω αλλα δεν με ακολουθει ο αντρας μου οποτε και παλι θα το μαγειρευω.:oops::offtopic:

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμμετέχοντες του θέματος ότι τα μηνύματα τα οποία αφορούσαν τη στείρωση της θηλυκής γάτας μεταφέρθηκαν στο σχετικό θέμα Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας.

Υπαρχουν ομως και ανθρωποι σαν εμενα που αν δεν φανε κρεας θα παθουνε στο τσακ αναιμια οσο και να τρωνε αλλες τροφες...
Αλλα οι μαζικες σφαγες δυστυχως ειναι οτι χειροτερο. Εξαλλου ειναι ο λογος που σιχαινομαι το Πασχα.
Οι πολεις οπως ειναι πλεον πιστευω πως δεν ειναι ενα φιλοξενο μερος για τον ανθρωπο καν, ποσο μαλλον για τις γατες, αλλα τι να κανουν...
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με CatLover09

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back