Απουσία από το σπίτι για μέρες!

Olivia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Olivia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Καλημέρα (oupsss καλησπέρα ήθελα να πω!) σε όλους!Θα ήθελα να σας ρωτήσω , τι μπορώ να κάνω για το γατόνι μου που θα λείπω 4 μέρες από το σπίτι???Τι να της αφήσω να τρώει?Λέτε να νομίζει οτι την εγκατέλειψα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξηρή τροφή να της αφήσεις και πάρα πολύ νερό. Η αλήθεια είναι ότι ένα σοκ θα το πάθει. Δεν υπάρχει κανείς να πηγαίνει να της κάνει λίγη παρέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ κι εγώ με την anabou, θα ήταν καλό να πετάγεται κάποιος δικός σου να τη βλέπει, έστω και για λίγο, αφ' ενός για να τσεκάρει ότι όλα είναι εντάξει και αφ' ετέρου για να μην αισθανθεί το γατάκι εγκαταλειμμένο.
Επίσης, άφησε ένα φως αναμμένο, ίσως και το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση...
Για το φαγητό και το νερό μια καλή λύση είναι οι ειδικές συσκευές που ρυθμίζονται και "σερβίρουν" τροφή και νερό σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Τις έχω δει σε πολλά pet shop, είναι κάπως σαν αυτή της φωτογραφίας.

Συνημμένα

• autopetfeeder.jpg
    autopetfeeder.jpg
    18,7 KB · Εμφανίσεις: 73
εγω συνηθος σε τετοια περιπτωση , αν δεν μπορει κανεις να ερθει να τον ταιζει, αφηνω 3 μπωλ ξηρη τροφη και 3 με νερο.. παντα βρησκω τροφη που εχει περισεψει γιατι μαλλον επειδη του λειπω δεν εχει ποολυ ορεξη για φαγητο.... αφηνω ραδιοφωνο ανοιχτο σιγουρα... το ωραιο ειναι οταν γυριζω που μου κανει περισσοτερες αγαπες και χαρες που με βλεπει, αφου πρωτα μου τα "ψαλει" για καμια ωρα..:P

4 μέρες είναι οριακά πολλές. Εγώ αφήνω συχνά την Λουκρητία τα σαββατοκύριακα μόνη της αλλά όταν φεύγω για συνέδρια κτλ (4-5 μέρες) την αφήνω μέσα στο σπίτι αλλά ζητάω από κάποιον να έρχεται τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα να την κοιτάζει, να την ταϊζει και να της καθαρίζει την άμμο. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (μην ξεχάσεις να δώσεις σε όποιον έρχεται το τηλ. του κτηνίατρου!!)
Τώρα αν δεν έχεις τέτοια επιλογή μπορείς να την αφήσεις και 4 μέρες δεν είναι και φοβερό. Φρόντισε όμως να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους μέσα στο σπίτι (βγάλε όλα τα καλώδια από τις πρίζες, φύλαξε απορρυπαντικά, σαπούνια και άλλα δηλητηρία σε κλειστά ντουλάπια, μάζεψε κορδόνια και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα από το πάτωμα και ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει κακό). Άσε ένα τζάμι -το οποιό εννοείται από πίσω έχει κλειστό παντζούρι- ανοιχτό για να παίρνει αέρα και μια λάμπα αναμμένη για νοιώθει καλύτερα τη νύχτα. Τώρα από φαγητό καλό θα ήταν να γεμίσεις 2 μεγάλα μπολ με ξηρή τροφή και να της βάλεις σε ένα πιατάκι και μισή κονσέρβα φεύγοντας. Γέμισε και ένα τάπερ μεγάλο με νερο και θα είναι μια χαρά.
Μην ξεχάσεις να της αφήσεις και τα αγαπημένα της παιχνίδια στο πάτωμα ή κρεμασμένα στην πόρτα για να παίζει όταν βαρεθεί.
Τώρα για το ψυχολογικό θέμα μην ανησυχείς πολύ. Νομίζω ότι τις περισσότερες ώρες που λείπουμε κοιμούνται και δεν έχουν και απόλυτη αίσθηση του χρόνου. Η Λουκρητία τουλάχιστον κάνει τέτοια χαρά όταν με βλέπει που ξεχνάει ότι ήταν μόνη της. Βέβαια περνάει τις επόμενες δύο μέρες αλωνίζοντας τα χωράφια αλλά και γω στη θέση το ίδιο θα έκανα:)
υ.γ. εννοείται άδειασε ένα σακούλι άμμο στην τουάλετα της και αν έχεις και καμιά δεύτερη λεκάνη γέμισε την και αυτή γιατί δεν τους αρέσει καθόλου να μένει βρώμικη η τουαλέτα τους

εγω συνηθος σε τετοια περιπτωση , αν δεν μπορει κανεις να ερθει να τον ταιζει, αφηνω 3 μπωλ ξηρη τροφη και 3 με νερο.. παντα βρησκω τροφη που εχει περισεψει γιατι μαλλον επειδη του λειπω δεν εχει ποολυ ορεξη για φαγητο.... αφηνω ραδιοφωνο ανοιχτο σιγουρα... το ωραιο ειναι οταν γυριζω που μου κανει περισσοτερες αγαπες και χαρες που με βλεπει, αφου πρωτα μου τα "ψαλει" για καμια ωρα..:P

αχαχαχαχ κι εγώ αυτό προβλέπω να γίνεται!!Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να έρχεται να τη βλέπει!Marigo ναι σκέφτηκα να απομακρύνω κάθε αντικείμενο από τραπέζια και κουζίνα (αφού τα πειράζει όλα η περίεργη!) και εννοείται καλώδια που δεν αφήνει κανένα ήσυχο!Αγχώνομαι πολύ που θα την αφήσω αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς:( Μάλλον τώρα που το σκέφτομαι θα αφήσω τα κλειδιά σε μία φίλη μου (θα τη χιλιοπαρακαλέσω βέβαια αλλά τι να κάνω!)που μένει σχετικά κοντά γιατί σίγουρα θα με πιάσει υστερία που θα είμαι πολύ μακρυα και που δεν θα ξέρω τι κάνει και πώς είναι.

Μην αγχώνεσαι Ολίβια δεν είναι τίποτα. Βέβαια και γω την πρώτη φορά που τη άφησα έπαιρνα πρωί βράδυ τηλ να βεβαιωθώ ότι είναι καλά:redface: αλλά τώρα έχω ας πούμε βελτιωθεί, παίρνω μόνο την πρώτη μέρα να βεβαιωθώ ότι όλα είναι εντάξει:redface:

Σήμερα έιναι η μεγάλη μέρα!Θα αφήσω μοναχούλι του το γατόνι μου!Της αγόρασα και κροκέτες και τις έβαλα σε διάφορα μέρη σε όλο το σπίτι σε πιατάκια...αλλά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα..ρε παιδιά είναι αχόρταγη!!!!Μόλις έβαλα τις κροκέτες πάει και αδειάζει ένα -ένα όλα τα πιατάκια που της έχω αφήσει!Δεν σταματάει μέχρι τελειώσει ΟΛΟ το φαγητό!Τώρα πώς να την αφήσω και να φύγω που μέχρι το βράδυ θα τα έχει αδειάσει ολα?Τις υπόλοιπες μέρες τι θα κάνει?

Γι' αυτό έχουν βγάλει τα αυτόματα pet feeders (δες το προηγούμενο ποστ μου), για να παίρνει το ζωάκι τροφή σε προκαθορισμένη ώρα και ποσότητα...
Πάντως λογικά όταν καταλάβει ότι λείπεις (και δει ότι τα μπωλάκια της δεν ξαναγεμίζουν... από μόνα τους) θα αρχίσει να κάνει οικονομία.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά! ;)

Το είχα σκεφτεί κι εγώ κάποτε να κάνω το ίδιο όμως μπορεί να σου παχύνει κι όλας . Και αν τα καταναλώσει όλα και μετά δεν έχει άλλο και πεινάει ; Δεν μπορείς να αφήσεις σε κάποιον γνωστό τα κλειδιά του σπιτιού σου ;

Θα αφήσω τα κλειδιά αλλά θα μπορέσει να έρθει μία φορά μόνο!Aretha αυτό το μηχάνημα που λες το έχω δει κι εγώ αλλά από τη στιγμή που η γατούλα βλέπει το φαγητό θέλει να το τελιώσει όλο και τρώει τρώει τρώει και στο μηχάνημα θα κατεβαίνει μέχρι να τελειώσει!

...τρώει τρώει τρώει και στο μηχάνημα θα κατεβαίνει μέχρι να τελειώσει!
χμμμμμμμ... από ό,τι είδα στο ιντερνετ κατάλαβα ότι δεν λειτουργούν έτσι, αλλά σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις εσύ κάθε πότε θα απελευθερώνουν τροφή και τι ποσότητα κάθε φορά. μπορεί να κάνω και λάθος, τι να πω :hmm:

Καλησπερα Ολιβια
αν δεν προλαβαινεις να αγορασεις τις ειδικες ''ταιστρες'' μπορεις να φιαξεις μονη σου μια. Εγω ειχα φτιαξει με ενα μπουκαλι νερου που τουτ εκοψα το στομιο για να ειναι σαν σωληνας κλειστος απο την μια μερια.
Το στερεωσα με συρμα σε ενα ταπερ αναποδα αφου το γεμισα με ξηρη τροφη. Γεμιζει το ταπερ με φαγητο αλλα αν δεν πεινασει η γατουλα για να το φαει ολο δεν πεφτει αλλο. Βεβαια αν ειναι τοσο λαιμαργη οσο λες μπορει να το φαει με την μια αλλα δεν νομιζω.
Καλα ταξιδι και μην αγχωνεσαι θα παν ολα καλα με την γατουλα σου. Μπορει να την βρεις και πιο παχια στο γυρισμο σου

ολα θα πανε καλα... οταν λειπουμε δεν πολυ τρωνε... μην ανησυχεις... θα περασει και η φιλη σου μια μερα και θα αναπληρωσει...

Εγω ειχα φτιαξει με ενα μπουκαλι νερου που τουτ εκοψα το στομιο για να ειναι σαν σωληνας κλειστος απο την μια μερια.
Το στερεωσα με συρμα σε ενα ταπερ αναποδα αφου το γεμισα με ξηρη τροφη.

Κείρα.. καμία σχέση με τον Μαγκάιβερ???:P:P:up: :lol:

Παιδιά τελικά χθες αφού έφαγε έφαγε έφαγε έσκασε και σταμάτησε οπότε ξαναγέμισα όλα τα πιατάκια και έφυγα!Τι να κάνει άραγε τώρα το γατόνι μου!Ανησυχώ που είμαι μακρυά!Αύριο θα πάει η φίλη μου να το δει!

Πάντως για μελλοντικές απουσίες από το σπίτι, αυτά τα ξενοδοχεία ζώων που υπάρχουν, είναι καλά?

Aretha αν λειτουργεί έτσι τότε είναι τέλειο!Ξέρεις το γατάκι το καημένο θα βλέπει τη τροφή και δεν θα μπορεί να τη φάει θα στέκεται να τη κοιτάει με λαχτάρα !χιχιχι!

Αν προκειται να λειψεις για μερες, τοτε καλυτερα να την πας σε μια πανσιον.
Αλλα αν ειναι για 2-3 το πολυ 4 μερες, μπορεις να την αφησεις μονη της στο σπιτι.
Ακομα καλυτερα αν εχεις καποιον που μπορει να πηγαινει να την βλεπει, να της βαζει φαγητο και νερο και να αλλαζει την αμμο της.

Για παραπάνω μέρες, ναι θα σκεφτόμουν κάτι άλλο!Δεν θα μπορούσα να την αφήσω μόνη της τόσες μέρες με τίποτα!Ισως και να την έπαιρνα και μαζί μου από την αγωνία μου!

Γιατι οχι?Αν μπορεις να την παρεις μαζι σου καλο θα ηταν να την παρεις.
Βεβαια οι γατες μισουν τις μετακινησεις, αλλα απο το να μεινει σε μια πανσιον, καλυτερα μαζι σου!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back