Αποχαιρετώ τις χελώνες μου!

AGGELIKI

Διάσημο μέλος

Η AGGELIKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Νέα Μάκρη (Αττική). Έχει γράψει 2.229 μηνύματα.
οπως εχω γραψει και παλιοτερα,οταν ημουν μικρη,πριν 17-18 χρονια περιπου,βρηκα μικρα χελωνακια στο δρομο,τοτε δεν ηξερα και τις επερνα στην αυλη,μεγαλωσαν γεννησε και η μια και εφτασα να εχω 12! 7 μεγαλες και 5 μικρα.εδω και καποιο διαστημα ειχαν γινει πολυ επιθετικες με την θηλυκια και τις χωρισα,ομως παρατηρησα οτι δεν ηταν καλα η θηλυκια:(μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα οτι το μαρουλι και το λαχανο που τις ταιζα κατα κυριο λογο ηταν απαγορευτικο για τις χελωνες(δεν ξερω ακομα γιατι)μιλησα με το εκπαζ και αποφασισα να της παω το σαββατο στην αιγινα στο κεντρο αγριων ζωων ,εκει αφου θα τις κρατησουν για καποιους μηνες ,θα τις ελευθερωσουν σε μερη καταλληλα γι αυτες!οπως καταλαβαινεται ανησυχω και φοβαμαι για την τυχη τους μετα αλλα δεν θα ειναι καλα να τις κρατησω αλλο.εκτος αυτου εμαθα οτι ειναι απαγορευτικο να εχεις αρσενικα και θηλυκα μαζι σε περιορισμο γιατι τα αρσενικα γινονται βιαια με τα θηλυκα και αυτα υποφερουν ενω στην φυση μπορουν να φυγουν.η θηλυκια δεν ξερω αν θα μπορεσει να ελευθερωθει γιατι δυσκολευεται στο περπατημα και αυτο οφειλεται σε κακη διατροφη,στις χελωνες αυτο μπορει να εμφανιστει μετα απο 15 χρονια πραγμα που συνεβει στην μια δικια μου.νιοωθω μεγαλες τυψεις γι αυτο..!!:(:(:(ειναι λιγο δυσκολο μετα απο 17 χρονια που θα τις αποχωριστω αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως.ας ειναι για το καλο τους,τουλαχιστον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι όντως δύσκολο το καταλαβαίνω , είναι πολλά τα χρόνια, δεν θα κρατήσεις ουτε μια?? εκει που θα πάνε θα είναι σίγουρα καλύτερα για αυτες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ ...... οι όποιοι αποχαιρετισμοί πάντα με άγχωναν και εμένα......:(
Όμως , αφού πάνε σε έμπειρα χέρια που σίγουρα θα φροντισουν για αυτές,
να σκέφτεσαι θετικά....!!!!!!!! και όλα θα πάνε καλά!!!!:)

σκεφτομουν να κρατησω τουλαχιστον τα μικρα,μια και τωρα ηξερα ποια πρεπει να ειναι η σωστη διατροφη τους,αλλα καλο ειναι να πανε στην φυση και αυτα.αμα μεγαλωσουν παλι θα κυνηγαει η μια την αλλη και θα εχουν παλι προβλημα.αφου πηρα την αποφαση,ας ειναι για ολα....

μην στεναχωριέσαι, τουλάχιστον ξέρεις πώς τώρα κάνεις το σωστό...Θα είναι σίγουρα ευτυχισμένες σε έναν χώρο τεράστειο με αρκετή ποικιλία τροφής, και όχι στρειμωγμένες σε έναν κήπο χωρίς σωστή διατροφη!!
Μπράβο σου που το αποφάσισες και το έκανες σωστά!!!:up::up:

Ωχ ...... οι όποιοι αποχαιρετισμοί πάντα με άγχωναν και εμένα......:(
Όμως , αφού πάνε σε έμπειρα χέρια που σίγουρα θα φροντισουν για αυτές,
να σκέφτεσαι θετικά....!!!!!!!! και όλα θα πάνε καλά!!!!:)

μονο αυτο με παρηγορει και γι αυτο πηρα την αποφαση.θα εγληματιστουν σε ενα ειδικο χωρο και μετα θα ελευθερωθουν,αλλιως δεν θα μπορουσα να παω σε ενα βουνο και απλα να τις αφησω!

σκεφτομουν να κρατησω τουλαχιστον τα μικρα,μια και τωρα ηξερα ποια πρεπει να ειναι η σωστη διατροφη τους,αλλα καλο ειναι να πανε στην φυση και αυτα.αμα μεγαλωσουν παλι θα κυνηγαει η μια την αλλη και θα εχουν παλι προβλημα.αφου πηρα την αποφαση,ας ειναι για ολα....

έχεις δίκιο καλύτερα να τις δώσεις όλες, να γυρίσουν στην φύση , εκείπου ανήκουν άλλωστε, έκανες το καλύτερο!

μην στεναχωριέσαι, τουλάχιστον ξέρεις πώς τώρα κάνεις το σωστό...Θα είναι σίγουρα ευτυχισμένες σε έναν χώρο τεράστειο με αρκετή ποικιλία τροφής, και όχι στρειμωγμένες σε έναν κήπο χωρίς σωστή διατροφη!!
Μπράβο σου που το αποφάσισες και το έκανες σωστά!!!:up::up:

δεν θα μεινουν μονιμα εκει,μονο για μερικους μηνες,μετα θα τις πανε στα βουνα,ελπιζω καπου χωρις πυρκαγιες.....:(

δεν θα μεινουν μονιμα εκει,μονο για μερικους μηνες,μετα θα τις πανε στα βουνα,ελπιζω καπου χωρις πυρκαγιες.....:(

οι πυρκαγιές είναι μεγάλος εχθρός δυστυχώς για όλα τα ζωάκια...

και όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους!

Μπράβο βρε Αγγελική! Το ότι αποφασισες να τις αποχωριστεις για να ζησουν καλυτερα ειναι μεγαλη αποδειξη αγαπης! Οσο για τις φωτιες τι να πω...? Εδω που φτάσαμε μόνο την προσευχή μας μπορούμε να κάνουμε...

ευχαριστω,καλα που ειστε και εσεις να με παρηγορειται!:)

ευχαριστω,καλα που ειστε και εσεις να με παρηγορειται!:)

Όλα καλά θα πάνε , θα δείς.....
και με τον καιρό θα χαίρεσαι όλο και περισσότερο γιατί θα ειναι καπου καλύτερα ελεύθερες!!!!!!!:)

Λυπαμαι Αγγελικη που θα τις αποχαιρετιστεις μετα απο τοσα χρονια!! :( Ομως οπως ειπαν και τα αλλα κοριτσια, το οτι για το δικο τους καλο τα αφηνεις στην φυση δειχνει την πραγματικη αγαπη που τους εχεις! :up::up:

ΑΧ,:(εγινε και αυτο...τις πηγαμε χθες εκει...κατεβαινω στην αυλη τωρα και μου λειπουν...:(...πηρα τηλεφωνο σημερα,μου ειπαν οτι τις εχουν ζυγισει και εχουν βαλει αυτοκολλητο με το βαρος τους στο καβουκι για να το ελεγχουν.ποιο πολυ ανησυχω για την θηλυκια,μηπως την δαγκωνουν παλι τα αρσενικα.:(παντως ο χωρος ειναι το ενα τριτο ή ενα τεταρτο απο οτι τις ειχα εγω...

εκει στο εκπαζ,ειχε κατι τεραστια ιγκουανα,νεροχελωνες,μια μαιμου ,γερακια,φλαμιγκος,πελαργους , γυπες,κορακια, και αετους.οταν πηγα χειρουργουσαν εναν γυπα.

Και ΄ποτε θα τις αφήσουν ελεύθερες?? Σου είπαν και το μέρος??

απο οτι καταλαβα την ανοιξη,που, δεν μου ειπαν,κατι αλλες τις πηγαν καπου στην κεντρικη ελλαδα...
η θηλυκια δεν θα ελευθερωθει μαλλον απο οτι μου ειπε η κυρια εκει,γιατι εχει δυσκολια στο περπατημα.

απο οτι καταλαβα την ανοιξη,που, δεν μου ειπαν,κατι αλλες τις πηγαν καπου στην κεντρικη ελλαδα...
η θηλυκια δεν θα ελευθερωθει μαλλον απο οτι μου ειπε η κυρια εκει,γιατι εχει δυσκολια στο περπατημα.

Την θηλυ:hmm:κιά δεν μπορείς να την ξαναπάρεις πίσω, μιας και τώρα γνωρίζεις πως πρέπει να την φροντίζεις και που έφυγαν οι αρσενικές, και αφού ούτως ή άλλως δεν θα την ελευθερώσουν??

να σου πω το σκεφτηκα και αυτο,θα περιμενω την ανοιξη που θα τις ελευθερωσουν και αν μου πει οτι την θηλυκια δεν μπορει να την αφησει θα της πω να παω να την παρω παλι.

Ε, ναι λογικό μου φαίνεται αφού την αγαπάς τόσο ...Και όπως είπες έχεις και μεγαλύτερο χώρο...Ελπίζω να γίνεται...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back