Απόστημα στην κοιλιά και ανορεξία μετά απο γατοκαβγά!

economist

Νεοφερμένο μέλος

Η economist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ο γάτος μου μετά από κάποιον καυγά έβγαλε αποστήματα στην κοιλιά... τις τελευταίες εβδομάδες είμαι κάθε 2 μέρες σταθερά στο γιατρό προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε κάποιο καινούριο απόστημα έχει πάρει αρκετές μέρες αντιβίωση και ο γιατρός σήμερα του ξαναέκανε ένεση με αντιφλεγμονώδες για να αρχίσει να τρώει αφού κάθε φορά που καθαρίζουμε κάποιο βγαίνει το επόμενο και το γατί αμέσως χάνει την όρεξή του...ανησυχώ πάρα πολύ γιατί 2 μέρες τώρα δεν έχει φάει τίποτα μόνο λιγο νερό πίνει και μετά από λίγες ώρες το κάνει εμετό. Είναι ώρες τώρα που έχει κάνει την ένεση και συνεχίζει αυτή η κατάσταση και προσπαθώ να βρω αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω το ταλαιπωρημένο στομάχι του παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι που να μπορώ να δοκιμάσω ώστε να δεχτεί λίγο φαγητό χωρίς να κάνει εμετό...?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS Ψάχνω τρόπο για να τον κάνω να φάει!

Ο κτηνιατρος που τον παρακολουθει δεν σας συνεστησε τιποτα; Εαν το στομαχακι του εχει προβλημα υπαρχουν φαρμακα για το στομαχι που ο κτηνιατρος τα γνωριζει, καποια μαλιστα και σε ενεσιμη μορφη για πιο γρηγορη δραση.
Επισης υπαρχουν ειδικες τροφες για ευαισθητα στομαχια, θα πρεπει να μιλησεις με τον κτηνιατρο σου, μην ντρεπεσαι, να τον παρεις ενα τηλεφωνο να τον ρωτησεις, εξαλλου δουλεια του ειναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ, τον πήρα και θα πάμε αύριο να βάλουμε ορό ....

Ειναι νομιζω το καλυτερο μεχρι να παρει τα πανω του, μην αφυδατωθει κιολας το καημενο.

Να πάνε όλα καλά για τον καβγατζή σου!

Παιδιά καλησπέρα και καλό τριήμερο!Χρειάζομαι τις πολύτιμες συμβουλές σας!Έχω 3 γατάκια και ταίζω και όσα αδεσποτάκια περνούν από τον κήπο.Ο ένας γατούλης μου μετά από καβγά έχει πρήξιμο στο αριστερό του μαγουλάκι.Ο κτηνίατρος μου είπε ότι κατά 99% είναι απόστημα,να το καθαρίσω αν μπορώ(πώς να το καθαρίσω αφού δεν έχει ανοίξει κι εγώ αποκλείεται να το πειράξω?) και θα χρειαστεί αντιβίωση.Ήταν πολύ καθησυχαστικός πάντως αλλά την Τρίτη θα μπορέσει να τον δει γιατί είναι εκτός.Τρώει,όχι όσο πριν βέβαια καθώς φαίνεται να τον ενοχλεί.Έχει τύχει σε κανέναν βρε παιδιά?Μήπως είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι την Τρίτη και έπρεπε να ξεκινήσει από τώρα αντιβίωση?Επίσης ο γάτος που τον χτύπησε είναι ένας αδέσποτος που έρχεται που και που κυνηγάει τα θηλυκά δέρνει τα αρσενικά και φεύγει,ούτε καν τρώει!Μια φορά προσπάθησα να τον πιάσω και κατέληξα στο κέντρο υγείας γιατί μου έκανε το χέρι κόσκινο!Έχουμε καταντήσει μόλις τον βλέπουμε κι εγώ και τα γατιά να καθόμαστε τρομαγμένοι σε μια γωνιά μέχρι να φύγει!!Τί να κάνω μ αυτόν?έχω αγανακτήσει!

Ειχε συμβει το ιδιο πραγμα στην πρωτη μου γατουλα. Εφ' οσον τρωει ακομα, εστω και λιγωτερο δεν νομιζω πως υπαρχει λογος πανικου ή βιασυνης. Ακομα και να σταματησει να τρωει, με δυο-τρεις μερες δεν θα παθει τιποτα, εδω η δικη μου οταν το επαθε ηταν και ηλικιωμενη.
Πιστευω ομως πως μεχρι την Τριτη θα ανοιξει μονο του, να ειστε προετοιμασμενοι για παρα πολυ αιμα μαζι με πυον, θα βγαζει για καμποσες μερες. Επισης ειναι σημαντικο οταν επιστρεψει ο κτηνιατρος να τον δει για να του κανει θεραπεια αν χρειαστει, ή μηπως πρεπει ακομα και να του το καθαρισει καλα, γιατι αλλιως θα ξαναγινεται συνεχεια και θα τον καταβαλλει τον καημενο τον γατουλη.
Υ.Γ. Βρε παιδια το εχετε παρατηρησει ομως πως ολα τα περιεργα συμβαινουν οταν εχει αργιες και δεν μπορεις να βρεις κτηνιατρο;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Πραγματικά έχεις πολύ δίκιο!Όλα τα περίεργα συμβαίνουν μέρες που δεν μπορείς να το πας άμμεσα!Και
νόμιζα πως μόνο εγώ ήμουν η γκαντέμω!Αν ανοίξει μέχρι την Τρίτη να του βάλω κάτι πάνω?Δεν θέλω και να ενοχλήσω πάλι τον κτηνίατρο στο
τριήμερο του!

Ισως λιγο betadin, δεν νομιζω πως μπορεις να βαλεις κατι αλλο και να μεινει, θα το γλυψει ετσι κι αλλιως.

Σ ευχαριστώ για τη συμβουλή!Ελπίζω να μην ανοίξει μέχρι την Τρίτη..:( Πόσο τα λυπάμαι μωρέ τα καημενούλια όταν έχουν κάτι..Ευτυχώς
που σας βρήκα!Ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που έχει γίνει σ αυτό το site!Είναι πολύ παρήγορο να ξέρεις πως υπάρχουν
πολλοί άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τα ζωάκια!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back