Απόψεις κτηνιάτρου για αδέσποτες γάτες

kiseki

Νεοφερμένο μέλος

Η kiseki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Δεν ξέρω πόσοι κ' πόσες από σας είδαν χτες το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Alpha τη ζωντανή σύνδεση που υπήρχε με το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.
Εκεί λοιπόν μίλησε κ' κάποιος κτηνίατρος(του οποίου το όνομα έχω αν κάποιος ενδιαφέρεται) κ' ανάμεσα σε άλλα,κάποια στιγμή αναφέρθηκε
κ' στις αδέσποτες γάτες.Ισχυρίστηκε λοιπόν, ότι μάλλον περισσότερο κακό κάνουμε παρά καλό προσπαθώντας να βρούμε σπίτι για τις γάτες ενώ θα έπρεπε να ζούνε ελεύθερες στους αγρούς.Σε παρατήρηση τότε του παρουσιαστή ότι εδώ όμως είμαστε σε πόλη κ' όχι σε αγρούς, συνέχισε λέγοντας ότι αν το ζώο είναι στειρωμένο κ' έχει φαγητό κ' νερό, τότε μπορεί να ζήσει μια χαρά στο δρόμο!:confused:
Εννοείται ότι κανένας από το πάνελ δεν αντέκρουσε, αναφέροντας έστω κ' έναν από τους κινδύνους. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος γιατρός ζεί
σε μια ιδανική περιοχή χωρίς φόλες, αυτοκίνητα,κλωτσιές κ' οτιδήποτε σχετικό.
Τα συμπεράσματα δικά σας!!Κρίμα πάντως να περνάνε στον κόσμο τέτοια
μυνήματα,ειδικά από άτομα που θέλουν να λέγονται κτηνίατροι!!:down::down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα φυσικα και μπορει να ζήσει " ανετα " στο δρόμο... απο ένα μήνα η καποιες μέρες εώς και χρόνο .. αντε δύο.. αν ειναι πολύ τυχερο:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς δεν τον αγγίζει το γεγονός οτι χρειάστηκε να περιθάλψει ένα, δύο ή δέκα χτυπημένα απο αμάξι στο κεφάλι, ημιπαράλυτα, δηλητηριασμένα από φόλες, ούτε τυφλά μικρά που γεννήθηκαν απο άρρωστη μάνα πχ.
Εκτος κι αν δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί με τέτοιου τύπου περιστατικά.

Εντάξει, εδώ που τα λέμε είναι απόλυτα φυσικό να βλέπουμε πατημένα και μισοπαθαμένα ή πεθαμένα ζωάκια στην άσφαλτο, είναι εξάλλου και ενα πολύ καλαίσθητο θέαμα. Και οι φόλες ειναι κάτι πολύ φυσικό επίσης. Δεν καταλαβαίνω ούτε εγώ γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να βρουν σπίτι αυτά τα ζώα...:mad:

δεν ειδα την εκπομπη:( αλλα δεν συμφωνω με την αποψη του συναδελφου, πιθανως θα ειχε τους δικους τους λογους για αυτο αλλα θα επρεπε να αιτιολογησει την αποψη του και οχι να το πεταξει ετσι στον αερα. Αλλα και απο την απλη οικονομικη πλευρα να δεις το θεμα για εναν κτηνιατρο συμφερει να υπαρχουν περισσοτερα δεσποζομενα απο αδεσποτα ζωα;)

Γιατί αυτό;:hmm: Κανονικά δεν είναι υποχρεωμένος να περιθάλπει τα αδέσποτα. Αν, απ' την άλλη, κάποιος του πάει ένα αδέσποτο, μπορεί να τον χρεώσει κανονικά.

Μου φαίνεται πως ο συγκεκριμένος είχε τις γνωστές ρομαντικές απόψεις περί φύσης.

Edit: άκυρο το πρώτο, τώρα κατάλαβα τι εννοούσες.:)

δεν ειδα την εκπομπη:( αλλα δεν συμφωνω με την αποψη του συναδελφου, πιθανως θα ειχε τους δικους τους λογους για αυτο αλλα θα επρεπε να αιτιολογησει την αποψη του και οχι να το πεταξει ετσι στον αερα. Αλλα και απο την απλη οικονομικη πλευρα να δεις το θεμα για εναν κτηνιατρο συμφερει να υπαρχουν περισσοτερα δεσποζομενα απο αδεσποτα ζωα;)

Αυτό ακρίβώς σκέφτηκα όταν το διάβασα αντί να ενθαρύνει τις υοθεσίες και να πεί ότι τα ζωάκια καλό θα είναι να βρίσκουν ένα σπίτι και έτσι όλοι οι κτηνίατροι να έχουν περισσότερη δουλειά από αυτούς που θέλουν να τα φροντίζουν βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του!!!!

μηπως εχει λυσει το βιοποριστικο του προβλημα και το παιζει φιλοσοφος? Αντε να σεχτουμε οτι τα ζωα δεν χρειαζονται τους ανθρωπους αλλα ο ανθρωπος σιγουρα χρειαζεται τα ζωα;):up::up::up: για να μην τρελαθει :P

μηπως εχει λυσει το βιοποριστικο του προβλημα και το παιζει φιλοσοφος?

:lol::lol::lol::lol::up::up:
Αυτό είναι!

μηπως εχει λυσει το βιοποριστικο του προβλημα και το παιζει φιλοσοφος?
Δηλαδή οι φιλόσοφοι τι κάνουν; Έχουν λυμένο το βιοποριστικό τους και λένε αρλούμπες; :blink:
Μου θίξατε την επιστήμη και αισθάνθηκα την υποχρέωση να παρέμβω :lol:

Για το βιοποριστικό δεν ξέρω, αλλά για τις αρλούμπες είμαι σίγουρη ως πρώην φοιτήτρια φιλοσοφίας!:P

Για το βιοποριστικό δεν ξέρω, αλλά για τις αρλούμπες είμαι σίγουρη ως πρώην φοιτήτρια φιλοσοφίας!:P
:lol::lol::lol::lol:
Όχι ρε συ...Κάποιοι έχουν πραγματικά καλές ιδέες!
Για πες...συνάδελφος; Ποια σχολή;

ΠΟΛΥ λίγοι.
Στην Αγγλία σπούδασα, ιστορία και φιλοσοφία (έτσι, για να εξασφαλίσω το επαγγελματικό μου μέλλον).:D

μηπως εχει λυσει το βιοποριστικο του προβλημα και το παιζει φιλοσοφος? Αντε να σεχτουμε οτι τα ζωα δεν χρειαζονται τους ανθρωπους αλλα ο ανθρωπος σιγουρα χρειαζεται τα ζωα;):up::up::up: για να μην τρελαθει :P

Αν πέσει ποτέ στα χέρια σου απόδειξη παροχών από αυτή την κλινική θα καταλάβεις ότι ο συγκεκριμένος γιατρός αλλά και οι υπόλοιποι εκεί μάλλον έχουν λύσει οριστικά το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Για την ιστορία αναφέρω αμοιβή, που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, για τοκετό σκυλίτσας μαλτέζ ύψους 650 ευρώ!

για τοκετό σκυλίτσας μαλτέζ ύψους 650 ευρώ!

Μήπως μπερδέυτηκε και νόμισε ότι ξεγέννησε ......
γυναίκα???? :blink::blink: :lol::lol::lol::lol::lol:

Ο δρόμος με τον αγρό έχει κάποια διαφορά, αλλά ακόμα και έτσι αν κάποια ζώα μπορούν να επιβιώσουν στην πόλη αυτά είναι οι γάτες και τα ποντίκια, θα έλεγα και οι κατσαρίδες αλλά αυτές είναι έντομα.

Πιθανών εννοούσε πως οι γάτες ως είδος και όχι μεμονωμένα η κάποια που έτυχε να την πατήσει αυτοκίνητο (λέμε τώρα) είναι αρκετά ικανές στο να αποφεύγουν τους κινδύνους και στο να βρίσκουν τροφή, η αλήθεια είναι πως αδέσποτα σκελετωμένα σκυλάκια βλέπουμε συχνά ενώ οι γάτες όπου και να βρίσκονται είναι πάντα θρεμμένες:P

Αν πέσει ποτέ στα χέρια σου απόδειξη παροχών από αυτή την κλινική θα καταλάβεις ότι ο συγκεκριμένος γιατρός αλλά και οι υπόλοιποι εκεί μάλλον έχουν λύσει οριστικά το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Για την ιστορία αναφέρω αμοιβή, που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, για τοκετό σκυλίτσας μαλτέζ ύψους 650 ευρώ!

Αν πρόκειται για την Κλινική Ζώων στο Πικέρμι (νομίζω γι' αυτήν πρόκειται) να πω διότι έχω προσωπική εμπειρία ότι το να είναι κάποιος διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο για την κακιά στιγμή που θα συμβεί στα ζώα μας, καλώς "πληρώνεται". Όταν ανήμερα Χριστουγέννων πήγαμε τη σκύλα φίλης μου διότι είχε φάει φόλα και την έσωσε ο συγκεκριμένος κτηνίατρος (Χριστόπουλος δεν λεγόταν αυτός που έδωσε τη συνέντευξη;), ο οποίος είναι μάλιστα ένας από τους μετόχους της κλινικής, δεν θα με πείραζε να πληρώσω πολύ παραπάνω, αρκεί να σωθεί το ζώο! Ο συγκεκριμένος λοιπόν κτηνίατρος θυσίασε τις γιορτές του και τις πέρασε στο Νοσοκομείο Ζώων, κρατώντας το ανοικτό ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ, όταν όλοι οι λοιποί κτηνίατροι σε "στέλνουν" τέτοιες ώρες! Μην γενικεύουμε λοιπόν. 650 ευρώ μπορεί να είναι πολλά, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε τις συνθήκες της συγκεκριμένης περίστασης. Είναι φυσιολογικό να χρεώνουν παραπάνω όταν το περιστατικό συμβαίνει σε δύσκολες ώρες! Η ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, πληρώνεται... ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

Να πω για την ιστορία ότι η σκυλίτσα μας σώθηκε από βέβαιο θάνατο, χάρη στον Χριστόπουλο. Πληρώσαμε την ημερα εκείνη (ανήμερα Χριστούγεννα) 180 ευρώ. Λίγα μας φάνηκαν...

Είχα κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για τη συγκεκριμένη Κλινική, πλέον όμως νιώθω καλύτερα που ΥΠΑΡΧΕΙ... Θεός φυλάξοι πάντα!

Πολύ καλή ιδέα...Δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό...Να πετάξω στο δρόμο τις οχτώ γάτες μου...Θα χαρούνε πάρα πολύ στους δρόμους του Παγκρατίου...δεν θα είναι πια 'φυλακισμένες' στην εσωτερική αυλή...ενός οικοδομικού τετραγώνου...

Άποψή μου είναι ότι το αδέσποτο που θα βρεις (ή θα σε βρει) δεν είναι σωστό να το κλείνεις στο σπίτι. Έχω προσπαθήσει να το κάνω και έχω δει ότι υποφέρουν. Ακόμα και κάποια γατάκια - που φιλοξενούσα για ένα χρόνο - τα οποία είχαν μεγαλώσει κλεισμένα, μόλις είδαν από το μπαλκόνι τον κήπο, τις άλλες γάτες, τα πουλάκια κ.α. που κυκλοφορούσαν ελεύθερα, τρελάθηκαν στο νιαουρο-κλάμα το οποίο δεν σταματούσαν αν δεν τα έβγαζα βόλτα κάθε μέρα.

Σκεφτείτε να έκλειναν εσάς οι μαμάδες σας μέσα σε ένα σπίτι για όλη σας τη ζωή ώστε να μην πάθετε κανένα κακό. Και στο κάτω - κάτω οι άνθρωποι έχουν χίλια πράματα να κάνουν μέσα σε ένα σπίτι, μία γάτα όμως όχι.

Έτσι μετά από χρόνια εμπειρίας έχω καταλήξει στο ότι τα ζώα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα - όπως κι εγώ - και όχι να τα κρατάω κλειδαμπαρωμένα ώστε να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Ας αγωνιώ κάθε φορά μέχρι να γυρίσουν σπίτι, τα ίδια περνούσε κι η μαμά μου, και τα περνάει ακόμα και τώρα που μεγάλωσα.

Van_Moufas, σεβαστή η άποψή σου, όμως θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω γιατί ο συλλογισμός σου εμπεριέχει ένα πολύ βασικό λογικό σφάλμα: μιλάς για τις γάτες χρησιμοποιώντας ανθρώπινα κριτήρια.
Όχι, οι γάτες και οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο πράγμα:

Οι γάτες δεν έχουν φιλοσοφικές ανησυχίες περί "ελευθερίας" και "φυλάκισης", έχουν το ένστικτο που τους υπαγορεύει να οριοθετήσουν τη ζωτική τους περιοχή και να ζήσουν μέσα σ' αυτή, άσχετα από το αν η περιοχή αυτή βρίσκεται σε δρόμο, διαμέρισμα ή κήπο. Αν έχουν αρκετά ερεθίσματα μέσα στο σπίτι, μπορούν να ζήσουν πολύ ευτυχισμένες και δραστήριες (σε διαβεβαιώ, οι δικές μου καλπάζουν όλη την ώρα, κυνηγιούνται, σκαρφαλώνουν, παίζουν, δεν είναι συνέχεια τέζα σ' ένα μαξιλάρι).

Οι γάτες δεν διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους μ' εσένα όταν βγαίνεις από το σπίτι, αλλά πολύ μεγαλύτερους. Φοβάσαι μήπως εσύ κάθε φορά που τρως μήπως το φαγητό σου περιέχει θανατηφόρο δηλητήριο; Σου επιτίθενται με πέτρες, κλωτσιές ή αεροβόλα; Σε "στοχεύουν" οι οδηγοί αυτοκινήτων;

Σε ένα ιδανικά ζωόφιλο και ασφαλές περιβάλλον, όπου δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που προανέφερα και όπου τα ζώα μπορούν να εξασφαλίσουν φαγητό, νερό και ό,τι τους είναι απαραίτητο τελοσπάντων, ναι, θα συμφωνούσα μαζί σου, ας μείνουν έξω να κυνηγάνε πουλάκια. Όμως, αυτό το περιβάλλον είναι δυστυχώς ουτοπικό.:/:

Να σου πω κατι που ειχα πει και παλιοτερα...Το σκεφτομαι και εγω σοβαρα να αφησω ενα ανοιγμα μικρο στην πορτα μου (οπως οι Αγγλοι)και να εχω τη γατα να μπαινι-βγαινει.Ενα μεγαλο συν που εχω ειναι η αυλη που παλι δεν θα εμποδιζε τη γατα να φυγει και απο κει αλλα και τα αυτοκινητα δεν ειναι τοσα πολλα στο δρομο που βγαινω:).Την ειχα δει τη Μελινα που ειχα να στινεται στην πορτα για να την κανει στη πρωτη ευκαιρια διοτη ακουγε τις αλλες ελευθερες γατες στο κηπο...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back