"Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε..."

Καλημέρα. Οι γάτες όπως όλοι ξέρουμε είναι νυκτόβια όντα και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Επειδή το έχουμε πάθει και εμείς με την μικρή μας φιλοξενούμενη θα σου πω ότι η καλύτερη λύση που βρήκαμε είναι να την εξαντλούμε πριν πέσουμε για ύπνο. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι όταν δαγκώνει ήρεμα, απαλά αλλά σταθερά την κατεβάζουμε από το κρεβάτι. Αυτά μας έχουν χαρίσει αρκετές νύχτες ηρεμίας και ύπνου.. :clapup:
Από την άλλη σκέψου σε λίγο χειμωνιάζει και θα βάλουμε κουβέρτες.. οπότε όσο και να κηνυγάει την πατούσα σου δεν θα μπορεί να την πιάσει..Υπάρχει φυσικά και η λύση του να κλείνεις την πόρτα αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να θες να κοιμάσαι με το γατάκι σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λάθος είναι να του δίνεις φαγητό όποτε σε ξυπνάει γιατί τότε θα το συνδυάσει και η προβληματική συμπεριφορά θα επαναληφθεί.
Αν ο λόγος που σε ξυπνά διαπιστώνεις ότι είναι επειδή πεινάει, τότε είναι καλό μέσα στο πιατάκι του να έχει πάντα λίγες κροκετούλες. Εξάλλου ένα γατάκι στην ανάπτυξή του πρέπει πάντα να έχει πιατάκι γεμάτο με κροκετούλες στη διάθεσή του.
Πιστεύω ότι ο γατούλης απλά θέλει να παίξει γιατί είναι μικρός. Που κοιμάται; Μαζί σου; Ή έχει δικό του κρεβατάκι σε άλλο δωμάτιο; Καλό είναι από τη στιγμή που γίνεται ενοχλητικός να κλείνεις την πόρτα του υπνοδωματίου και να τον αφήνεις με μερικά αγαπημένα παιγνίδια να απασχοληθεί μόνος του. Αγνόα τα κλαματάκια του και μετά από κανένα δύο βράδυα θα σταματήσει. Όλ' αυτά φυσικά αφότου διαπιστώσεις ότι ο λόγος που σε ξυπνά δεν είναι σοβαρός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου δεν με αφήνει να κοιμηθώ!

Και με την δικιά μου αυτό γινόταν. Τους πρώτους 2 μηνες (ήταν περίπου 6 μηνών) που την είχα μέχρι να συνηθίσει τα ωράριά μου δάγκωνε και ορμούσε στα μαλλιά μου το βράδυ μόλις πήγαινα να κοιμηθώ. Παίζει ρόλο και το ότι είναι και μικρό σε ηλικία. Εγώ επειδή ήθελα να κοιμάμαι μαζί της και δε ήθελα να την βγάζω απ' έξω έκανα το εξής: Μόλις ορμούσε και δάγκωνε τη έβγαζα έξω και έκλεινα την πόρτα. Μετά από λίγο ερχόταν απ' έξω και νιαούριζε και τη ξανα έβαζα μέσα. Αυτό γινόταν 3 φορεές περίπου και μετά το έπαιρνε απόφαση ότι αν κάνει βλακεία θα βγει έξω και σταματούσε (καμιά φορά δε το έπαιρε απόφαση οπότε έμενε έξω από το δωμάτιο όλο το βράδυ) Επειδή είναι λίγο κουραστική η διαδικασία δεν το έκανα κάθε βράδυ (όταν ήμουν κουρασμένη την άφηνα απ' έξω) Σταδιακά κατάφερα να την πείσω να μην κάνει καθόλου επιθέσεις. Τώρα πλεόν περνάει όλο το βράδυ στο δωμάτιό μου παρ' όλο που αφήνω ανοιχτή την πόρτα. Ακόμα κι αν δεν θέλει να κοιμηθεί τριγυρνάει και αγναντεύει από το παράθυρο χωρίς να ορμάει πάνω μου. Μετά έρχεται και απλώνεται στο κρεβάτι!!!

Και με την δικιά μου αυτό γινόταν. Τους πρώτους 2 μηνες (ήταν περίπου 6 μηνών) που την είχα μέχρι να συνηθίσει τα ωράριά μου δάγκωνε και ορμούσε στα μαλλιά μου το βράδυ μόλις πήγαινα να κοιμηθώ. Παίζει ρόλο και το ότι είναι και μικρό σε ηλικία. Εγώ επειδή ήθελα να κοιμάμαι μαζί της και δε ήθελα να την βγάζω απ' έξω έκανα το εξής: Μόλις ορμούσε και δάγκωνε τη έβγαζα έξω και έκλεινα την πόρτα. Μετά από λίγο ερχόταν απ' έξω και νιαούριζε και τη ξανα έβαζα μέσα. Αυτό γινόταν 3 φορεές περίπου και μετά το έπαιρνε απόφαση ότι αν κάνει βλακεία θα βγει έξω και σταματούσε (καμιά φορά δε το έπαιρε απόφαση οπότε έμενε έξω από το δωμάτιο όλο το βράδυ) Επειδή είναι λίγο κουραστική η διαδικασία δεν το έκανα κάθε βράδυ (όταν ήμουν κουρασμένη την άφηνα απ' έξω) Σταδιακά κατάφερα να την πείσω να μην κάνει καθόλου επιθέσεις. Τώρα πλεόν περνάει όλο το βράδυ στο δωμάτιό μου παρ' όλο που αφήνω ανοιχτή την πόρτα. Ακόμα κι αν δεν θέλει να κοιμηθεί τριγυρνάει και αγναντεύει από το παράθυρο χωρίς να ορμάει πάνω μου. Μετά έρχεται και απλώνεται στο κρεβάτι!!!

Aυτο ακριβως εφαρμοσα κι εγω. Αν θυμαμαι καλα μου πηρε 3 νυχτες μεχρι να το μαθει. Μια απο αυτες εμεινε εξω γιατι δε συμορφονοταν. Τελικα συνδυασε τη συμπεριφορα αυτη με το εξω και πλεον εχει σταματησει. Διαλεγει μια θεση στο κρεββατι και κοιματε σαν κυριος. Μονο το πρωι μερικες φορες που πειναει και ξερει οτι πλησιαζει η ωρα για να σηκωθω και να τον ταισω, ερχεται και μου χτυπαει το χερι με το πατουσακι. Αν δει οτι χουζουρευω και δε σηκωνομαι τοτε μου δαγκωνει το χερι. :):):)
Δεν τον μαλωνω ομως γιατι δε δαγκωνει δυνατα αλλα με ενα τροπο σα να προσπαθει να με τραβηξει απο το χερι λεγοντας: ''αντε βλακα υπναρα, σηκω επιτελους να μου βαλεις φαγακι. Δε βλεπεις οτι περασε η ωρα'' ?

Το ίδιο συμβαίνει και σε μας με τον γατούλη μας που είναι 4,5 μηνών. Συμφωνώ με όσα είπαν όλοι οι γατογονείς, συν του ότι εγώ κάνω και ένα άλλο κόλπο: όταν αρχίσει να μου δαγκώνει τις πατούσες, τον σηκώνω, τον βάζω δίπλα στο μαξιλάρι μου και του αρχίζω πολύ ήρεμα χάδια. Αυτός βέβαια συνεχίζει σε πρώτη φάση να μου δαγκώνει πλέον τα χέρια.:) Αφού του πω κανα δυο φορές «Μη!!», συνεχίζω να τον χαϊδεύω απαλά, κλείνω τα μάτια μου,και αρχίζω να εκπνέω πάνω του σαν να κοιμάμαι. Αυτός μάλλον καταλαβαίνει ότι έχω κοιμηθεί, ηρεμεί και σταματά τα παιχνίδια!!;) Δεν ξέρω, αλλά σε μας πιάνει το κόλπο, και μετά από 5 λεπτά maximum τον ακούω πλέον να ροχαλίζει κανονικότατα!!:clapup:

Εμένα ήθελε να παίξει όποτε με έβλεπε να προσπαθώ να κοιμηθώ.
Μπορεί να χουζούρευε μέχρι να πάω να ξαπλώσω, όταν όμως με έβλεπε να ξαπλώνω την έπιανε η τρέλα της.
Άρχισα λοιπόν να την ξεθεώνω στο παιχνίδι λίγο πριν πάω για ύπνο κι αυτό αποδίδει.
Πλέον με το που πάω να ξαπλώσω με ακολουθεί, παίζει λίγο κανένα πεντάλεπτο κι αν δει ότι είμαι έτοιμος να κοιμηθώ ή την φωνάξω έρχεται και ξαπλώνει δίπλα μου.
Τα πρωινά είτε ξυπνάω πριν από αυτήν (:D) είτε με ξυπνάει αυτή γλύφοντας με.

οταν πηγαινουμε στον πειραια μου το κανει αυτο,εκει ειναι διαμερισμα,εδω εχει απλα,αυλη και λοιπα,αρα θελει παρεα,θελει να παιξει και βαριεται,αυτο καταλαβαινω,μια λυση ειναι ακομα ενα γατακι για συντροφια,η να το απασχολουμε τη διαρκεια της μερας η πριν του υπνου οπως εγραψε ο γιωργος.

Και μενα το εκανε αυτο!Οχι μονο πατουσες και χερια και ανεβαινε στο κεφαλι μου και μου ξεριζωνε τα μαλλια οταν κοιμομουν!Τωρα ειναι 4 μηνων και το χει κοψει!Τα χερια συνεχιζει να τα δαγκωνει οταν βρισκει ευκαιρια αλλα το κανει για παιχνιδι!
Αυτο που επιανε σε μενα γτ το ψεκαστηρι με το νερακι δεν του κανε απολυτως τπτ ειναι το πιστολακι για τα μαλλια!Επειδη ειμαι κομμωτρια και φτιαχνω τα μαλλια και τα δικα μου και της οικογενειας και ακουει το πιστολακι καθε μερα ειναι ο αιωνιος εχθρος του!Οταν δε βρει ευκαιρια παει δειλα δειλα και του ριχνει καρπαζιες! Φυσικα δεν τον εχω τρομαξει ουτε τον εχω κυνηγησει με το πιστολακι στην πριζα αλλα ξερει τι φασαρια κανει και το φοβαται.ΟΠοτε κοιμομουν με το σεσουαρ αγκαλια να το βλεπει και να κραταει "χαρακτηρα"! Ακομα και στην πριζα να μην ειναι το φοβαται

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές σας:clapup: . Προσωπικά πιστεύω πως τα κάνει για παιχνίδι γιατί πρώτον του έχω πάντα ένα μπολάκι με ξηρά τροφή και δεύτερον κάποιες φορές που με ξυπνάει κ καταφέρνω να σηκωθώ, παίζω μαζί του για λίγο κ μετά εκείνος ηρεμεί κ δεν με ξαναενοχλεί (για λίγες ώρες τουλάχιστον:P ). Τέσπα, λέω να εφαρμόσω το σχέδιο να το βγάζω έξω από το δωμάτιο για λίγη ώρα (αν και το σκέφτομαι γιατί όποτε μείνει μόνος του νιαουρίζει παραπονεμένα και δύο φορές που το δοκίμασα δεν άντεχα να τον ακούω κ τον έβαλα στο πρώτο λεπτό μέσα ). Εν το μεταξύ όσες φορές τον έχω βάλει κάτω από το κρεβάτι εκείνος επιστρέφει πιο πορομένα και δεν δείχνει να πτοείτε :worry: Όπως και να έχει thanks και πάλι:)

Ναι είναι μικρός, γι' αυτό το κάνει!! Έχει ανάγκη να κάνει ζουζουνιές κι αφού είναι νυχτοβιος σαν γατούλης επιλέγει την χειρότερη ώρα για σένα!!:P

Έχω ένα γατούλη 3 μηνών ο οποίος δεν με αφήνει να κλείσω μάτι! Όταν πέφτω για ύπνο κ μόλις καταλάβει ότι έχω κοιμηθεί πια, πάει κ δαγκώνει τις πατούσες μου με συνέπεια να με ξυπνάει συνέχεια:mad: .
Εγώ για να πω την αληθεια ζω σε μεζονετα με κηπο και δε χρειαζεται να την εχω μεσα...Αλλα σου προτεινω να αγορασεις στον γατουλη σου εναν χωρο για να κοιμαται(ενα σπιτακι,ενα μεγαλο μαξιλαρι-κρεβατι ειδικο για ζωα κλπ.] και να τον εχεις στον σαλονι.Αν παλι μπορεις να κλεινεις την πορτα οταν κοιμασαι,αλλα να φτοντισεις να εχει παντα αμμο για γατες,νερο και φαγητο!
Θα μπορουσες επεισης να του εχεις ενα παιχνιδακι οπως ενα μπαλακι,ενα ψευτικο ποντικι κλπ. για να απασχολει την ωρα του και να σε αφηνει να κοιμασαι!(Φροντισε το μπαλακι να μη κανει τοσο πολυ δυνατο ηχο για να μπορεις να κοιμηθεις!) ελπιζω να σε βοηθησα!!! :D

Βασικά του έχω ένα σωρό παιχνιδάκια να απασχολείται,κορδονάκια,μπαλάκια,καπάκια από μπουκάλια,ένα γατάκι λούτρινο και δύο μαξιλάρια που δεν χρησιμοποιώ αλλά κ εκείνον δεν τον ελκύουν απ' ότι φαίνεται. Μάλλον θέλει να απασχολείται μόνο μαζί μου κ νευριάζει όταν με βλέπει να κοιμάμαι και να μην του δίνω σημασία!:/: . Τέλος πάντων, θα δω τι θα κάνω!:D

Βασικά του έχω ένα σωρό παιχνιδάκια να απασχολείται,κορδονάκια,μπαλάκια,καπάκια από μπουκάλια,ένα γατάκι λούτρινο και δύο μαξιλάρια που δεν χρησιμοποιώ αλλά κ εκείνον δεν τον ελκύουν απ' ότι φαίνεται. Μάλλον θέλει να απασχολείται μόνο μαζί μου κ νευριάζει όταν με βλέπει να κοιμάμαι και να μην του δίνω σημασία!:/: . Τέλος πάντων, θα δω τι θα κάνω!:D
Τον εχεις υιοθετησει τον γατουλη ή τον βρηκες αδεσποτο?Ισως νιωθει μονο του και φοβησμενο και θελει να νιωθει οτι του δινεις σημασια και τον αγαπας!Γιατι δεν τον χαϊδευεις 2-5 λεπτακια μεχρι να σταματησει και μετα να σε αφησει να κοιμηθεις?

Βασικά έχουμε μία γάτα στο χωριό μου η οποία γέννησε 2 γατάκια, τα είχα για μια περίοδο και τα δύο αλλά μετά έδωσα το ένα κ κράτησα το άλλο λόγο οικονομικών:( Η αλήθεια είναι και τότε με δάγκωνε αλλά πιο σπάνια, ίσως επειδή είχε το άλλο και παίζανε συνέχεια. Τώρα το κάνει συνεχώς:worry: . Όποτε μπορώ να σηκώνομαι από τον ύπνο ασχολούμαι λίγο μαζί του, παίζουμε κ το χαιδεύω κ μετά σταματάει μέχρι να αρχίσει πάλι τα ίδια μόλις ξανά κοιμηθώ:mad: .

Oταν η Μπήλλιω ήταν μικρή το δαγκωμα στις πατούσες μου ήταν ο μονιμος βραχνάς μου. Μεχρι που στο τέλος κοιμομουν με παντοφλες (απο αυτες που μπαίνει ολο το ποδι μέσα). Ελεος ετσι;; Ακου να κοιμαμαι με παντόφλες.... Μετά τυλιγα τα ποδια μου γυρω απο το παπλωμα οποτε δεν ειχε προσβαση... ε καποια στιγμη το βαρέθηκε το παιχνιδάκι και το παρατησε. Οπότε γλιτωσα τα δαγκώματα. Μη σου πω τι εβαλα τον φιλο μου να κοιμάται απο την έξω πλευρά του κρεβατιού οποτε οποτε θυμηθε να παιξει δαγκωνει αυτον κι οχι εμενα χαχαχαχα.... Υπομονη λοιπον μεχρι να ωριμάσει η γατουλα σου

Σαν γάτος και εγώ, 6 ολόκληρων μηνών, άκουσα ένα ωραίο τραγουδάκι και είπα να το εφαρμόσω στο σπίτι μου..

"Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, να πάτε κατευθείαν για δουλειά
Απόψε στο κρεβάτι θα την βρούμε, και εγώ θα σας τραβάω τα μαλλιαααά.."

Καλό έτσι? Και μη ξεχάσω, στις 5 το πρωί έχει αφύπνιση (4:59, 5:01 εκεί περίπου)
Αν είμαι στο κρεβάτι, θα έρθω να χώσω την μουράκλα μου στο πρόσωπο σας, αν είμαι στο σαλόνι με κλειστή πόρτα, θα νιαουρίζω δυνατά και θα την βαράω να με ακούσετε - Εεεε, πεινάω, είναι 5 και έχω να φάω απο τις 11, τι θα γίνει, απαράδεκτο σέρβις!
Και εννοείται ότι μόλις φάω, έχει παιχνίδι 5 με 8 που ξυπνάτε για δουλειά - διαφορετικά μπορώ να παίζω και με τα πράγματα στο κομοδίνο - ουπς, έπεσε κάτι, μήπως σας ξύπνησα?? Σορρυ, θα σκαρφαλώσω στην πλάτη του κρεβατιού - ουπς, γλίστρησα και έπεσα στο κεφάλι σου, μα γιατί φωνάζεις, σε ξύπνησα? Τι παράξενοι άνθρωποι...
7:50 πμ : Μα γιατί έχετε μαύρους κύκλους, δεν καταλαβαίνω - εκεί στην "δουλειά" δεν κοιμάστε? Εγώ πάω να την πέσω στο χαλί..Και όταν έρθετε, το απόγευμα, αφού φάω, θα σας δαγκώσω λίγο, θα νιαουρίσω δυνατά και επίμονα, μέχρι το βράδυ πάλι..
Και πότε θα πάμε σε εκείνο τον γιατρό που λέτε ότι θα ηρεμήσω μετά, θα μου δώσει να φάω? Κάτι άκουσα για "μπαλάκια", είναι η τροφή σε μπαλάκια??
Θα ηρεμήσω άραγε ποτε??

Απάντηση: "Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε.."

Χαχαχαχα! Να σου ζήσει ο μικρούλης διαβολάκος!
Όπως ξέρεις, και θα σου έχουν πει...ΥΠΟΜΟΝΗ!! Άμα πατήσει τους 7 μήνες, ξεκινάει η πορεία προς την ηρεμία...

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)
Όπως καταλαβαίνεις, μετά από μια εβδομάδα με μέσο όρο 5 ώρες ύπνου καθημερινά, μόνο στην πλάκα μπορώ να το ρίξω!
Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τέτοια "κόλπα" δεν έκανε μικρός - ή τουλάχιστον σε πολύ μικρότερο βαθμό, και έλεγα τι φρόνιμο γατάκι που έχω! - τώρα στην εφηβεία τα απέκτησε..
Ελπίζω να είναι τα ορμονικά του - και όχι ο χαρακτήρας του - και με την στείρωση να ηρεμήσει :P

άφηνέ του τροφή μόνιμα έξω (θα έπρεπε να του άφηνες ήδη γιατί είναι σε ηλικία που ακόμα αναπτύσσεται) και ίσως σταματήσει να σε ξυπνάει μέσα στα άγρια χαράματα :lol:
Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα και να το αγνοείται όταν σας ξυπνάει. Αν πάρει πρέφα ότι ξυπνήσατε, θα περιμένει παιχνίδια και δεν πρόκειται να κλείσετε μάτι. Αν δεν αντέχετε το νιαούρισμα, δοκιμάστε ωτοασπίδες :P Καλό είναι να παίζετε για αρκετή ώρα μάζι του πριν κοιμηθείτε και να το ταΐζετε αμέσως μετά το παιχνίδι, ώστε να πέφτει ξερό για ύπνο.

Χαχαχαχα! Να σου ζήσει ο μικρούλης διαβολάκος!
Όπως ξέρεις, και θα σου έχουν πει...ΥΠΟΜΟΝΗ!! Άμα πατήσει τους 7 μήνες, ξεκινάει η πορεία προς την ηρεμία...

7 μήνες;;; :whistle::whistle::whistle: γκουχ γκουχ

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν δεν αντέχετε το νιαούρισμα, δοκιμάστε ωτοασπίδες :P

Με πιάνουν τα γέλια τώρα γιατί χτες παρήγγειλα ωτοασπίδες από το ιντερνετ..Παρ'ότι τα δικά μου είναι ήδη 7μηνών!:crazy::hehe:

7 μήνες;;; :whistle::whistle::whistle: γκουχ γκουχ

χαχαχαχα να την καθησυχάσω την κοπέλα!!!!
Βέβαια εντάξει η αλήθεια είναι πως καααάτι καλύτερα είναι από τους 7 μήνες και μετά...Ειδικά εάν στειρωθεί...Αρχίζει η πορεία προς την ηρεμία! Αλλά για να παίρνω και εγώ ωτοασπίδες.......:P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back