Κείρα
Δραστήριο μέλος
Είχα ξεκινήσει "διατροφη" το Μαίο για ιατρικούς λόγους έπρεπε να χάσω 5 κιλά. γνωρίζοντας την μνημειώδη δύναμη του χαρακτήρα μου πήγα σε διαιτολόγο φίλη για να μου βάλει τα δυό πόδια σ'ενα παπούτσι. Ε, λοιπόν δεν πείνασα ούτε στιγμή, έχασα μόνο λίπος και σχεδόν καθόλου μυική μαζα και λέω να υιοθετήσω το διαιτολόγιο και μακροχρόνια γιατι στην τελική τρώω πιο πολύ απο πριν. ΑΜΕ
Βέβαια στις διακοπες με τα ταβερνάκια του έδωσα και κατάλαβα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
o Oβελίξ λέει στον αστερίξ... λέω να κάνω δίαιτε μωρε Αστερίξ γιατί μάλλον έχω λίγο παχύνει... θα φάω σήμερα μόνο δύο φρυγανιές με κάτιτίς μέσα....(γυρίζεις σελίδα στο περιοδικό) και βλέπεις τον Αστερίξ να καρατά με τα δαχτυλάκια 2 φρυγανίτσες με ένα αγριογούρουνο μέσα![]()

Στο τέλος θα καταλήξουμε να γράφουμε ανέκδοτα σ΄αυτό το θέμα

πάλι οφ-τόπικ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia alex
Δραστήριο μέλος
Χαχαχαχαχαααααα!!!Λέει μια στη φίλη της: από αύριο αρχίζω δίαιτα, θα κάνω 2 δίαιτες μαζί!
Φίλη: γιατί 2 δίαιτες μαζί??
Απάντηση: Γιατί με τη μία δεν χορταίνω !!!!
![]()

Εγω,παντως απαλλαχτηκα απ'αυτο το προβλημα δια παντος πια..
Βεβαια,εγω δεν ειχα να χασω μονο 2-3 κιλα,γι'αυτο αποφασισα να καταφυγω σε δραστικη λυση και τελικα αποδειχτηκε ο,τι καλυτερο εχω κανει 27 χρονια τωρα για τον εαυτο μου..Για οσους δεν το ξερουν,εκανα δακτυλιο στομαχου πριν 4 μηνες & εχω ηδη χασει 25 κιλα χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.
Και φυσικα το καλυτερο ειναι οτι δεν προκειται ποτε να ξαναπαχυνω..Ουφ!Παντως,το θεμα με τις διαιτες ειναι εντελως εγκεφαλικη διαδικασια..Πρεπει να το'χεις..Εγω ποτε δεν το ειχα..δε μπορω τη στερηση γενικως..
Αντε κι οταν τα χασουμε ολες,να βγουμε για φαγητο,τι λετε;;;

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ τώρα τρώω ένα λαχταριστό κομμάτι σπιτικό κέικ με κακάο...αλλά μη νομίζετε θα σας συμπαρασταθώ.... από τα βάθη του στομαχιού μου

.Τώρα μπορείτε να βαρέσετε αλύπητα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλέ, πες μας κι εμάς ποια είναι η διαιτολόγος φίλη σου!! Θέλω κι εγώ να τρώω και να χάνωωωωωωω!δεν πείνασα ούτε στιγμή, έχασα μόνο λίπος και σχεδόν καθόλου μυική μαζα και λέω να υιοθετήσω το διαιτολόγιο και μακροχρόνια γιατι στην τελική τρώω πιο πολύ απο πριν. ΑΜΕ
ΥΓ Νεκταρία, άλλο ένα τέτοιο και θα σε μπανάρω

RedCat
Διάσημο μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
Μπράβο παιδιά πολύ σωστή απόφαση να κάνετε "διατροφή".
Εγώ τώρα τρώω ένα λαχταριστό κομμάτι σπιτικό κέικ με κακάο...αλλά μη νομίζετε θα σας συμπαρασταθώ.... από τα βάθη του στομαχιού μου.
Τώρα μπορείτε να βαρέσετε αλύπητα.

stellak
Διάσημο μέλος
ΥΓ Νεκταρία, άλλο ένα τέτοιο και θα σε μπανάρω![]()
(Έχοντας εικόνα της Νεκταρίας και νοσταλγόντας τα πέντε χρόνια πριν που ήμουν έτσι...)
ΜΠΑΝΑΡΕ ΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΙΑΑΑΑ!!!

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν είδατε όλοι ποιος φταίει για την κατάντια μου...ΥΓ Νεκταρία, άλλο ένα τέτοιο και θα σε μπανάρω![]()
Με στρεσάρει και το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα αναγκαστώ να το φάω όλο για να το ξεπεράσω....
.

RedCat
Διάσημο μέλος
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα θα φάω και το ψαράκι που έφτιαξα για το Σιντί...
Είδες τι κάνεις κακιά πράσινη Νότα; Θα της πω ότι εσύ φταις...
Raisa
Περιβόητο μέλος
λοιπον με εντελως δημοκρατικές διαδικασίες, ΟΠΟΙΟΣ (Νεκταρία) ξαναμιλήσει για φαγητό θα μπαναριστεί παραυτα..
Δε μου λέτε.....ΤΙ θα φάμε σήμερα?????

ουπς
....θα με μπανάρουν τώρα εντελώς δημοκρατικά
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Δε μου λέτε.....ΤΙ θα φάμε σήμερα?????
ουπς....θα με μπανάρουν τώρα εντελώς δημοκρατικά
![]()
Οχι δεν είναι απαραίτητο αυτό αν μπορείς να ανεβάσεις συνταγές διαίτης που να καλύπτουν όλη την εβδομάδα τότεεεεε ίσως και να την γλιτώσεις ε!!!!!

Τι λέτε κορίτσια?????

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ωμοφαγικα πιατα και γλυκα τα τρωτε χωρις να παχαινετε και κανουν και καλο.. λαχταριστες εικονες διαιτουχων...αντε που τα στεναχωρειτε τα κοριτσια
Τι τρώμε:

( θα με κανουν μπαν τωρα η δε θα με κανουν? ΚΙ αν ναι ποιες απο ολες???οι διαιτουχες η οσες δεν κανουν διαιτα????

)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Εγω σημερα εχω για φαγητό ψαράκι (όπου ψάρι βλ. τόνος) και βραστα λαχανικά..
ELENIP
Διάσημο μέλος
Συμπαρασταση στις αποφασισμενες και ζηλια σ οσες δεν κανουν διαιτα....
Ωμοφαγικα πιατα και γλυκα τα τρωτε χωρις να παχαινετε και κανουν και καλο.. λαχταριστες εικονες διαιτουχων...αντε που τα στεναχωρειτε τα κοριτσια
Τι τρώμε:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ενδεικτική συνταγη των κρεπων με τις φραουλες
Υλικά:
Για τις κρέπες:
5-6 ώριμες μπανάνες
Για τη γέμιση:
1 κούπα κάσιους
1 κούπα μακαντέμια
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
4 κουταλάκια μέλι ή 3 κουταλάκια σιρόπι αγαύης
2 κουταλάκια ταμάρι
1 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια νερό
Σάλτσα με φράουλες:
1 1/2 κούπες φρέσκιες φράουλες
1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες: Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε food processor. Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το 1/2 εκατοστό σε πάχος. Το βάζουμε στον αφυγραντή, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 105 βαθμούς Fahrenheit/ 40 βαθμούς Κελσίου και το αφήνουμε περίπου 14 ώρες. Καλό είναι να ελέγξουμε το μείγμα μερικές ώρες πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα είναι ακόμα ελαστικό και όχι κριτσανιστό (δηλαδή, δεν σπάει όταν το διπλώνεις). Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον αφυγραντή και το κόβουμε σε λωρίδες 10 x 5 εκατοστά.
Για τη γέμιση: Πολτοποιούμε όλα τα συστατικά της γέμισης σε food processor.
Για τη σάλτσα φράουλας: Πολτοποιούμε τις φράουλες στο food processor, προσθέτουμε το γλυκαντικό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Τελικό στάδιο: Χύνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα πιάτο (στο οποίο θα σερβίρουμε τις κρέπες), έτσι ώστε μόλις να καλύπτει την επιφάνειά του. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε λωρίδα κρέπας και τυλίγουμε. Βάζουμε κάθε κρέπα πάνω στο πιάτο, και όταν τελειώσουμε, περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τις κρέπες. Αφήνουμε τις κρέπες να απορροφήσουν τη σάλτσα για περίπου 2 ώρες και σερβίρουμε.
Παγωτο Μπανανα
αναλογα με την ποσοτητα που θελετε να φτιαξετε,παιρνετε και τον αναλογο αριθμο σε μπανανες
λοιπον κοβουμε τις μπανανουλες σε κομματια και τις βαζουμε σε αυτες τις πλαστικες σακουλες για τροφιμα,και επειτα τις τοποθετουμε στην καταψυξη μεχρι να....πετρωσουν.αυτο πρεπει να εχει γινει σε 4-5 ωρες.
μετα τις βαζουμε στο μιξερακι μεχρι να γινουν πολτος.επειτα απο αυτο,βαζουμε τον πολτο σε ενα ταπερ και μετα καταψυξη για μερικες ωρες.
οταν θα ναι ετοιμο και το βγαλετε απο την καταψυξη...θα εχετε το πιο μπανανενιο παγωτο μπανανας που υπαρχει
-μια ενδιαφερουσα παραλλαγη ειναι η εξης:
στο σταδιο που κοβουμε σε κομματια την μπανανα για να την βαλουμε στην καταψυξη,μπορουμε να προσθεσουμε και μερικα-οσα θελουμε δηλαδη βατομουρα,φραουλες. αυτο θα δωσει μια διαφορετικη γευση και ενα πιο ωραιο χρωματακι!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ειναι ωμοφαγικα γλυκα και πιατα, δηλαδη εχουν κατασκευαστει με ωμα φρουτα λαχανικα και δημητριακα με τον ωμο τροπο μαγειρεματος ( δηλαδη μουλιασμενα υλικα η υλικα με μια μια μινιμουμ επεξεργασια και μαμ ωμα, η πολυωρη αφυγρανση για τα μπεργκερς λαχανικων ( αυτα ειναι η επεξεργασια ωμου μαγειρεματος).
Ενδεικτική συνταγη των κρεπων με τις φραουλες
Υλικά:
Για τις κρέπες:
5-6 ώριμες μπανάνες
Για τη γέμιση:
1 κούπα κάσιους
1 κούπα μακαντέμια
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
4 κουταλάκια μέλι ή 3 κουταλάκια σιρόπι αγαύης
2 κουταλάκια ταμάρι
1 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια νερό
Σάλτσα με φράουλες:
1 1/2 κούπες φρέσκιες φράουλες
1-2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες: Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε food processor. Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το 1/2 εκατοστό σε πάχος. Το βάζουμε στον αφυγραντή, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 105 βαθμούς Fahrenheit/ 40 βαθμούς Κελσίου και το αφήνουμε περίπου 14 ώρες. Καλό είναι να ελέγξουμε το μείγμα μερικές ώρες πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα είναι ακόμα ελαστικό και όχι κριτσανιστό (δηλαδή, δεν σπάει όταν το διπλώνεις). Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον αφυγραντή και το κόβουμε σε λωρίδες 10 x 5 εκατοστά.
Για τη γέμιση: Πολτοποιούμε όλα τα συστατικά της γέμισης σε food processor.
Για τη σάλτσα φράουλας: Πολτοποιούμε τις φράουλες στο food processor, προσθέτουμε το γλυκαντικό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Τελικό στάδιο: Χύνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα πιάτο (στο οποίο θα σερβίρουμε τις κρέπες), έτσι ώστε μόλις να καλύπτει την επιφάνειά του. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση σε κάθε λωρίδα κρέπας και τυλίγουμε. Βάζουμε κάθε κρέπα πάνω στο πιάτο, και όταν τελειώσουμε, περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τις κρέπες. Αφήνουμε τις κρέπες να απορροφήσουν τη σάλτσα για περίπου 2 ώρες και σερβίρουμε.
![]()
Παγωτο Μπανανα
αναλογα με την ποσοτητα που θελετε να φτιαξετε,παιρνετε και τον αναλογο αριθμο σε μπανανες
λοιπον κοβουμε τις μπανανουλες σε κομματια και τις βαζουμε σε αυτες τις πλαστικες σακουλες για τροφιμα,και επειτα τις τοποθετουμε στην καταψυξη μεχρι να....πετρωσουν.αυτο πρεπει να εχει γινει σε 4-5 ωρες.
μετα τις βαζουμε στο μιξερακι μεχρι να γινουν πολτος.επειτα απο αυτο,βαζουμε τον πολτο σε ενα ταπερ και μετα καταψυξη για μερικες ωρες.
οταν θα ναι ετοιμο και το βγαλετε απο την καταψυξη...θα εχετε το πιο μπανανενιο παγωτο μπανανας που υπαρχει
-μια ενδιαφερουσα παραλλαγη ειναι η εξης:
στο σταδιο που κοβουμε σε κομματια την μπανανα για να την βαλουμε στην καταψυξη,μπορουμε να προσθεσουμε και μερικα-οσα θελουμε δηλαδη βατομουρα,φραουλες. αυτο θα δωσει μια διαφορετικη γευση και ενα πιο ωραιο χρωματακι!
Βρε yasmin κάθεσαι και μαγειρεύεις κάθε μέρα τόσο πολύπλοκα?

Τα απαραίτητα στοιχεία του κρέατος με τι τα αντικαθιστάς?
Νομίζω υπάρχει και ειδικός φούρνος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Καλέ γιατί δεν κάνουμε ένα thread με αυνταγές?? Η μήπως υπάρχει?![]()
Κορίτσια ....είσαστε ΠΑΛΙ οφ-τοπικ...

Γιούλη υπάρχει αντίστοιχο θέμα, νομίζω λέγεται "Τι μαγειρεύουμε σήμερα"

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool