Από τα αλώνια στα σαλόνια!!!!!!!!!

Eleni-27f

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.
Μολις σήμερα γράφτηκα στο φόρουμ αν και το γνωρίζω αρκετό καιρό. Σκοπέυω να παρω έναν γάτο 4 μηνών αρσενικο απο μια γειτόνισσα η οποία το έχει ελεύθερο εξω στην αυλη και δεν το βαζει σπίτι κ γενικά εχει μάθει αλλιως. Εγω τωρα που θα το πάρω θα το έχω μέσα στο σπίτι μεχρι να μαθει και μετά μπορει να το βγάζω εξω για λιγο για να μην είναι συνέχεια κλεισμένο. Το προβλημα μου είναι πως να το κανω να συνιθίσει μέσα στο σπίτι χωρίς να έχω "παραπλευρες " απώλειες, να μην μου κάνει ζημιές,να μην αντιδρά α΄σχημα μεσα στο σπίτι και να μην εχω προβλήματα γενικα. Θα ηθελα την γνωμη σας μια που εσεις ειστε μαστερ πανω σ αυτα τα θεματα και σιγουρα θα μου δωσετε οδηγιες στο πως να την εκπαιδευσω και να μην εχω προβληματα.
Σας ευχαριστω πολύ και θα περιμένω τις γνωμε σας γιατι από Τρίτη αναλαμβάνω χρεη γατομάνας!!!!
:redface::P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι τα ζώα εκπαιδεύονται λίγο πολύ όπως τα παιδιά, πρέπει να τα αγαπάς και να είσαι πολύ σταθερή στις απόψεις σου, για κάθε τι που δεν θες να κάνουν ή και να κάνουν. Ίσως αφού ήταν έξω τόσο καιρό , αν μπορείς να τον αφήνεις από τώρα να βγαίνει για λίγο, σε ελεγχόμενο χώρο, ώστε σιγά σιγά να συνηθίσει. Αν υπάρχει κάποιο χαλάκι που κοιμόταν ή κάτι που να του μυρίζει και να μπορείς να το πάρεις, τότε βάλτο κάπου στο σπίτι ώστε να έχει κάτι γνώριμο, μέχρι να αφήσει τη μυρωδιά του παντού. Αν σου έχει δείξει ενδιαφέρον, να είσαι σίγουρη ότι θα τα βρείτε πολύ σύντομα, αν δεν σου έχει δείξει, τότε κάνε λίγο υπομονή και να έχεις επιμονή. Φυσικά κάθε ζώο έχει τον χαρακτήρα του και πρέπει και εσύ να προσαρμοστείς σε αυτόν.
Καλή τύχη και καλώς ήρθες, τα γατούνια είναι υπέροχα ζωάκια, συμβιβάζονται με λίγα, αρκεί να είναι οι κυρίαρχοι του σπιτιού.:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες κι από μένα!
Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, το πώς θα προσαρμοστούν μέσα στο διαμέρισμα εξαρτάται πάρα πολύ από το χαρακτήρα τους. Υπάρχουν ζωάκια που ενώ έζησαν όλη τους τη ζωή στο δρόμο είναι "φτιαγμένα" για σπίτι και δεν χρειάζονται καμία εκπαίδευση, προσαρμόζονται αμέσως σαν να ζούσαν εκεί από πάντα. Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα: τα δικά μου γατάκια που είναι και τα δύο απ'το δρόμο (το ένα μάλιστα ήταν ήδη 4-5 μηνών όταν το πήρα), ένα γατάκι 2-3 μηνών που βρήκα πρόσφατα και το χάρισα και μια γατούλα ενήλικη με σπασμένο ποδαράκι που φιλοξενώ τώρα. Όλα αυτά τα ζωάκια δεν έκαναν καμία ζημιά μόλις ήρθαν στο σπίτι, δεν λέρωσαν, δεν φώναξαν, έμαθαν την άμμο αμέσως. Το μόνο ζωάκι που μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα ήταν ένας γατούλης με εγκαύματα που είχα μαζέψει τον περασμένο χειμώνα, αλλά εκείνος ήταν τόσο άγριος και τρομαγμένος που ούτε καν πιανόταν.
Αυτό που θέλεις να πάρεις εσύ πώς συμπεριφέρεται; Χαϊδεύεται; Κάθεται να το πάρεις αγκαλιά; Έρχεται όταν το φωνάζεις; Αν ναι, δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα, δείξτου μόνο την άμμο του για να ξέρει πού βρίσκεται και έχε του έτοιμη μια "κρυψώνα" για να χωθεί αν αισθανθεί ανασφάλεια και όλα τ' άλλα θα έρθουν μόνα τους. Στην πορεία, θα δεις σιγά-σιγά πώς συμπεριφέρεται και θα προσαρμοστείς ανάλογα, πχ αν του αρέσει να σκαρφαλώνει στη βιβλιοθήκη καλό θα ήταν να μην έχεις εύθραυστα αντικείμενα στα ράφια της, ή αν του αρέσει να μασάει καλώδια να τα τυλίξεις με ένα προστατευτικό, κ.ο.κ.
Καλώς να το δεχτείς :)

Ευχαριστλω για τις απαντήσεις σας.Με βοιηθησαν αρκετα, αλλα δθστυχως η αφιξη του γατου παρατείνεται προσ το παρων γιατι την αλλη βδομαδα θα φυγω διακοπες και δεν θελω να τον αφησω μονο σ ενα σπιτι γιατι δεν ξερω πως θ αντιδρασεις......δεν γνωριζει και τον χωρο!!!!!

Οπως σου ειπε και h kitkat το καθε γατακι εχει το χαραχτηρα του και προσαρμοζεσαι σε αυτον.
Να το αλλαξεις δεν γινεται νομιζω , αλλα τουλαχιστον μπορεις να το δειχνεις οταν καποια πραγματα που κανει σε ενοχλουν
και να ελπιζεις πως θα το πιασει το νοημα.

Αυτο που σε ρωτησε η aretha -αν χαιδευεται- νομιζω πως ειχε να κανει με το αν θα ενοχληθει πολυ αν κλειστει στο σπιτι ενω εχει μαθει εξω.Και θα συμφωνησω μαζι της.Ισως ομως να μην εχει και την εξοικιωση που χρειαζεται με τους ανθρωπους για να δειξει το ποσο χαδιαρικο μπορει να ειναι.Προσωπικη μου αποψη ομως ειναι πως αυτο δεν εχει να κανει με το αν ειναι ζημιαρικο η οχι.Και θα στο εξηγησω μεσα απο το προσωπικο μου βιωμα.

Εχω ενα θυληκο γατακι και ενα αρσενικο.Το θυληκο απο τοτε που το πηρα οι φορες που εχει κοιμηθει και με ακουμπαει ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου:(.Γενικα δεν θελει χαδια σχεδον ποτε.
Το αρσενικο απο τη πρωτη μερα που το πηρα θελει συνεχως χαδακια και ιστοριες, κοιματε πανω-διπλα μου και γενικα ειναι αγαπησιαρης και τρυφερος....
Ομως στο θεμα της συμπεριφορας στο σπιτι , συμβαινει το αντιθετο απο οτι θα περιμενε κανεις.
Το θυληκο δεν κανει καμια ζημια , δεν ανεβαινει σε νεροχυτες και ιστοριες ποτε , δεν μπενει μες στο πιατο μου οταν τρωω και γενικα δεν κανει οτι κακο μπορεις να φανταστεις οτι κανει ενα γατακι.
Ο αλλος παλι δεν υπολογιζει τπτ , ριχνει κατω οτι βρει κτλ.κτλ.κτλ.

Το σιγουρο ειναι πως ζημιες θα εχεις οτι τυπου γατακι και να ειναι.Δεν θελω να σε τρομοκρατισω αλλα ειναι φυσιολογικο
Αλλα δυστυχως μιας και κακια δεν μπορεις να τους κρατησεις , οτι ειναι το τυχερο σου θα το υποστεις.Σιγουρα παντως οσα σου κανει το 1ο χρονο της ζωης του θα ειναι ισαριθμα με οσα θα κανει στα υπολοιπα του χρονια.

Σου ευχομαι να ειναι ησυχος και τρυφερος και να τον αγαπησεις τοσο γρηγορα που να του συγχωρεις την οποια μικροαταξια κανει;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back