Απώλεια τριχώματος

avtwvia

Διάσημο μέλος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 2.022 μηνύματα.
Kατ'αρχας καλημερα!!Προχτές που γύρισα απο τις διακοπες παρατηρησα στο μεγαλο μου το γατο ένα κενο τριχλωματος πίσω απο το αυτι του και το αυτι του ματωμένο απο το ξύσιμο..Εχω αγχωθεί πάρα πολύ αλλά ο γιατρός μας λείπει αυτη την περίοδο και δεν ξέρω τι να κάνω.. Τι μπορεί να είναι???Παρακαλώ βοήθεια γιατί εχω αγχωθεί παρα πολυ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι να σου πώ , δεν ξέρω, μήπως του δίνεις αμπουλα για τους ψύλλους και τον πείραξε??? μερικά γατιά τα πειράζει η αμπούλα και εμφανίζουν τριχόπτωση σε ορισμένα σημεία, όπως και να χει όμως τίποτα δεν είναι σίγουρα, γιάτι δεν παίρνεις ένα τηλ τον Αίλουρο?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πάντως ένα γατάκι που το είχε αυτό (ειδικά στη βάση του αυτιού εμφανίζεται) ήταν τριχοφυτο. Θα πρεπει να το πας για εξέταση, να γίνει καλλιεργεια για να σου πουν τι είναι...μην το αφήσεις, γιατί καλό είναι να είναι από αμπούλα (αν χρησιμοποιησες πρόσφατα) αλλα μπορεί να είναι κάτι το οποιο μπορει να εξαπλωθεί...

Αν ήταν από την αμπούλα θα ήταν στο σημείο που την έβαλε και δεν την βάζουμε πίσω από το αυτί αλλά ανάμεσα στις ωμοπλάτες στη βάση του λαιμού. Κάτι άλλο είναι...:hmm:

Συμφωνώ με την Νότα. Μύκητας μου ακούγεται και πρέπει να πάει το συντομότερο στον γιατρό.

Aμπούλα δεν του έβαλα..ΚΑι εγω το σκεφτηκα για μηκυτας αλλά δεν θα είχε κολλησει και το μικρό.Και κατι άλλο τα αυτάκια του μέσα έχουν κάτι μαυράκια μαζί με αίμα και οταν παω να τον κοιτάξω μαζεύεται σαν να ποναει..Εν τω μεταξυ η αδερφη μου που τα είχε μια βδομάδα που ελειπα λεει οτι δεν υπηρχε αυτο. Η τουλαχιστον δεν το ειχε παρατηρησει..

ΚΑι εγω το σκεφτηκα για μηκυτας αλλά δεν θα είχε κολλησει και το μικρό.
Μπορεί να μην κόλλησε ακόμη. Αλλά τώρα που έγραψες και για αίμα δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρέπει να την δει από κοντά γιατρός.

Αμα εχει και στα αυτακια μαυρακια και αιμα τρεχα γρηγορα στο γιατρο.Αντε να ξεκινησει θεραπεια το καημενο να γηνει καλα:)

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια..Επειδή ειχα και μια γατουλα παλιοτερα και ειχε κολλησει και εκείνη μηκυτες ειχε δημιουργηθει κατι σαν εκζεμα..Ο Πασας μου δεν εχει τίποτα στο σημείο εκεινο ειναι τελείως καθαρο το δερμα..Σημερα θα τον παω σε γιατρο μαλλον να δουμε τι μπορουμε να κανουμε.Στεναχωρηθηκα παρα πολυ αφου αυτον τον γάτο τον λατρεύω..

Μπορεί να είναι ψώρα και με το έντονο ξύσιμο να έχει προκληθεί η απώλεια τριχώματος. Μην ανησυχείς αυτές οι περιπτώσεις έχουν θεραπεία.:)
https://www.mypetz.gr/posts/5274274/
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%AC.219135/

To σκεφτηκα και αυτο γιατί είναι και μακρύτριχος..Εσύ Ισμήνη θα ξέρεις καλύτερα γι αυτο..Αλλά πολυ τρόμαξα γιατι με το που γύρισα απο διακοπές είδα και αυτό και ανησύχησα πάρα πολυ..Ηταν και Σαβ/κο και ο γιατρός λείπει δεν ξέρω τι θα κάνω..Είπα να πάω στον κο Πανο αλλα είναι και μακρια απο μενα και δεν θελω να τον ταλαιπωρησω.Θα δω.

Μπορεί να είναι ψώρα και με το έντονο ξύσιμο να έχει προκληθεί η απώλεια τριχώματος. Μην ανησυχείς αυτές οι περιπτώσεις έχουν θεραπεία.:)
https://www.mypetz.gr/posts/5274274/
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%AC.219135/

Αυτό ήθελα να πώ και εγώ... μου θύμισε τον Φρού όταν ανακαλύψαμε ότι έχει ψώρα, ξυνόταν τρελλά και είχε ματώσει τα αυτάκια του...:/:Και μένα μετά από διακοπές...

Ο Σιβα είχε κάνει πληγή από το ξύσιμο, εξωτερικά στο αυτί. Πάντως δεν έχει πια πρόβλημα μετά τη θεραπεία.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Αυτό είναι κολλητικό μπορεί δηλαδή να το κόλλησε απο τα αδεσποτάκια έξω; Δεν έχει ιδιαίτερη επαφή απλά τα μυρίζει και παίζει με τα μωράκια πιο πολυ όταν τα βάζω μέσα. Με τα μεγαλύτερα οχι ιδιαιτερα πραγματα.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο. Αυτό είναι κολλητικό μπορεί δηλαδή να το κόλλησε απο τα αδεσποτάκια έξω; Δεν έχει ιδιαίτερη επαφή απλά τα μυρίζει και παίζει με τα μωράκια πιο πολυ όταν τα βάζω μέσα. Με τα μεγαλύτερα οχι ιδιαιτερα πραγματα.
ΩΧΧΧ...! Απο αυτό θα είναι...:/:
Εμένα μου είχε πει ο γιατρός να μην έρχεται σε επαφη. (Ειχαμε αδέσποτα στο μπαλκόνι παλιοτερα.)

να ρωτήσω κάτι ρε κορίτσια, εμένα ο ρούντολφ έβγαζε κατι καφέ στα αυτιά του, πήρα τηλέφωνο τον κο Πάνο και μου είπε να του τα καθαρίσω με μια μπατονέτα που να είναι βρεγμένη με frontline , το έκανα και έφυγαν, μετά ξαναβγήκαν το ξαναέκανα και έφυγαν πάλι, αλλά σήμερα το πρωι είδα πάλι κάτι καφέ στα αυτάκια του, λέτε να είναι ψώρα ή βρωμίτσα????

λέτε να είναι ψώρα ή βρωμίτσα????
Αυτό μόνο ο γιατρός θα σου το πει με εξέταση. Αφου τα καθαρίζεις και επιμένει να ξαναβγαίνει μάλλον είναι κάτι που χρειάζεται θεραπεία.

ναι μάλλον έχεις δίκιο, για να επιμένει τόσο, θα το πάω σήμερα στη κτηνιάτρο!

Τα κοίταξα ομως και δεν έχουν κατι στο δερμα τους..Το τρίχωμα τους είναι μια χαρα..Δεν μπορώ να καταλάβω απο ποιο συγκεκριμενα μπορει να κολλησε..Μακαρι να γινει καλα το μωρακι μου..Δεν μπορω να τον βλεπω να ταλαιπωρειται ετσι..

περαστικουλια!!! δεν θα ειναι τιποτα σοβαρο πιστευω. οσο για τα καφε που λες κοτσουλα μηπως ειναι ψωρα??? ειχαμε κι εμεις βαλαμε κρεμουλα κι εφυγε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back