Απώλεια τριχώματος

ναι ειναι χρονοβορα αυτα αυτο ειναι ενα θεμα....αλλα περνανε στο τελος ομως...
αμα τους αποσπας την προσοχη, καπακι αμεσως αφου το βαζεις? βαλε το φαρμακακι κ πιασε το αγαπημενο τους παιχνιδι για να παιξουν να ξεγελαστουν και να ξεχασουν να το πειραζουν....:hmm:

Ακριβώς αυτό θα σου έλεγα. Έχε και καμιά λιχουδίτσα εύκαιρη και μην του τη δώσεις αμέσως, μικρή ποσότητα και βαλ' τα να σε κυνηγήσουν για να τους τη δώσεις. Έτσι θα κερδίσεις χρόνο, και θα νιώσουν πως μετά τη θεραπεία τα περιμένει "ανταμοιβή"! Έτσι θα συνεργάζονται καλύτερα... Καλή επιτυχία:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως είναι μύκητες; GRISORAL DROPS επειγόντως.Σε μια βδομάδα θα αρχίσει να ξαναβγαίνει τρίχωμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δώστης καλή τροφή hills ή royal canin και βιταμίνες.

Μήπως είναι μύκητες; GRISORAL DROPS επειγόντως.
Αρμόδιοι να συνταγογραφούν φάρμακα είναι ΜΟΝΟ οι κτηνίατροι. Το φάρμακο που μπορεί να βοήθησε σε μια περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι θα βοηθήσει και σε άλλη.
Παλαιότερο θέμα περί αυτόκλητων διαγνώσεων, εδώ.

Λοιπόν ακούστε τι συμβαίνει. Η Χαρά από ένα τράυμα που είχε στο χέρι της, περιμετρικά του χεριού της δηλαδή, στο μεγαλύτερο μέρος του τραύματος έχει μείνει μόνο το ροδαλό δερματάκι της. Φαντάζομαι λοιπόν οτι δεν ειναι κάτι ανησυχητικό. Ο Χωσούλης μου όμως έχει μια τάση να μαδιέται σαν Μανιάτισσα χήρα. Με δύναμη τραβάει τα μαλλιά του όπου φτάνει. Έφτασε σε ένα σημείο να καραφλιάσει την πλάτη του τελείως!!! Τώρα έχει σταματησει και έχει βγεί νέο τρίχωμα. Ο γιατρός που τον έχει ψάξει δεν έχει βρει τιποτα.
Πάει το μακρύτριχο γατί μου. Τώρα είναι ένας συνδιασμός μακρυτριχου, ημιμακρύτριχου, κοντότριχου και καραφλού γατιού:(

Το γατάκι που βρήκα είχε πολύ αραιό τρίχωμα και σε μερικά σημεία καθόλου. Αυτά πριν 3 εβδομάδες. Τώρα έχει βγάλει τρίχωμα στα σημεία που δεν είχε αλλά το ένα ποδαράκι και η κοιλίτσα του φαίνονται ροζ από το αραιό τρίχωμα. Νομίζω ότι ενώ έβγαλέ λίγο γουνάκι στην κοιλίτσα στο ποδαράκι αραιώνει. Της δίνω calopet που μου είπε η yasmin την τελευταία εβδομάδα. Ο γιατρός που την είδε την Δευτέρα είπε ότι το τρίχωμα λείπει από την ταλαιπωρία και θα φτιάξει. Να έχει μύκητες και να μην το κατάλαβε ο γιατρός ή τώρα που μεγαλώνει και κάθεται μαζί μου περισσότερο βλέπω πράγματα που δεν είχα προσέξει και ανησυχώ? να την ξαναπάω στον γιατρό την Δευτέρα? Κατα τα άλλα παίζει, τρώει μια χαρά είναι

Ευχαριστώ

Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πέσει το τρίχωμα από αβιταμίνωση, αλλά υπάρχει και η περίπτωση των μυκήτων. Πώς είναι τα σημεία στα οποία λείπει τρίχωμα; Έχουν ακανόνιστο και τυχαίο σχήμα, ή είναι κυκλικά; Εγώ θα πρότεινα να ξαναπάτε στο γιατρό και να κάνετε μια καλλιέργεια για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο του μύκητα, καθώς πολλά γατάκια ταλαιπωρούνται με μακρόχρονες αντιμυκητιασικές θεραπείες...

Το καλυτερο θα ηταν να γινει εξετασει τριχων και καλλιεργεια για μυκητες, αν ειναι απο αβιταμινωση θελει περιπου μηνα για να βελτιωθει η κατασταση:hmm:

Πώς είναι τα σημεία στα οποία λείπει τρίχωμα;
Τώρα είναι απλά αραιό, στην κοιλιά και στα πόδια.

Image123.jpg

Στο άσπρο μέρος το τρίχωμά της, δεν ξέρω αν φαίνεται στη φωτό αλλά είναι αραιό. Και τώρα στο άσπρο ποδαράκι, στην κοιλίτα και στα δάχτυλάκια του μαύρυ ποδιού έχει αραιώσει -νομίζω- περισσότερο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :) Δύο πράγματα ακόμα:

Είναι κολητικο? Εχω άλλες 2 γάτες, να τις κρατήσω χωριστά? Οχί ότι την πλησιάζουν ... :P και ...
Αν την πάω στον γιατρό την Τρίτη είναι αργά? (Τρίτη - πέμπτη είναι ανοιχτά απόγευμα αλλιώς πρέπει να πάρω άδεια)

Α συγνώμη και αν είναι αβιταμίνωση με Royal Canin για γατάκια, κονσέρβες κάπου κάπου και calopet 3 φορές την ημέρα είμαι εντάξει?

Οχι, δεν το φαντάζομαι. Το τρίχωμά της αραιώνει. Πάμε στον γιατρό αύριο και θα γράψω νεότερα.

ίσως λίγο ωμό λαδάκι στο φαγητο της να βοηθησει. Εγω οσες φορές το χρησιμοποιω και σταματανε να μαδάνε και κανουν ενα μαλακιιιι...... καθαρό μετάξι! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back