Αρρωστήσαμε από το εμβόλιο

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
Σήμερα το πρωί πήγα την Αρήθα στην κτηνίατρο για την επανάληψη του τριπλού εμβολίου. Μετά από το πρώτο εμβόλιο είχε κάνει μια μικρή αδιαθεσία, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο και της είχε περάσει μέσα στην ίδια μέρα.
Αυτή τη φορά όμως είναι πολύ χειρότερα... :cry: Δεν τρώει τίποτα (μέχρι και κονσέρβα ζεσταμένη δοκίμασα!), κοιμάται συνέχεια και φαίνεται να πονάει. Με αφήνει να της χαϊδέψω το κεφαλάκι, αλλά μόλις την ακουμπήσω στα πλευρά ή στην κοιλιά τινάζεται και βγάζει φωνίτσες.
Πριν από λίγο την άκουσα να φωνάζει από το δωμάτιό μας (έχει κουλουριαστεί και κοιμάται στο κρεββάτι) και τη βρήκα να προσπαθεί να κάνει εμετό.
Τηλεφώνησα στην κτηνίατρο και μου είπε ότι μάλλον ανέβασε πυρετό από το εμβόλιο, ότι αυτή η αντίδραση είναι φυσιολογική και ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 48 ώρες! :/:
Οι δικές σας οι γάτες πώς αντιδρούν συνήθως στο εμβόλιο; Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο κάτι παρόμοιο; Πόσο κράτησε; Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάτι για να την ανακουφίσω; (η κτηνίατρος μου είπε μόνο να την αφήσω ήσυχη...)
Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ, αλλά στενοχωριέμαι πολύ που τη βλέπω έτσι... Και το πρωί ήτανε μια χαρά το καημενούλι... :( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο δικός μου ήταν μια χαρά και τις 2 φορές που του κάναμε εμβόλια, αλλά έχω ακούσει περίπτωση γάτας φίλου μου που είχε ανεβάσει πυρετό και δεν έτρωγε για 2 μέρες. Ίσως έπεσες στην περίπτωση. Αν το σκεφτείς, έτσι είναι και με τα μωρά που κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια. Κάποια δεν έχουν παρενέργειες, κάποια άλλα όμως ανεβάζουν πυρετό ή έχουν αδιαθεσία. Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με τη μικρή σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο δικός μου ήταν μια χαρά και τις 2 φορές που του κάναμε εμβόλια, αλλά έχω ακούσει περίπτωση γάτας φίλου μου που είχε ανεβάσει πυρετό και δεν έτρωγε για 2 μέρες. Ίσως έπεσες στην περίπτωση. Αν το σκεφτείς, έτσι είναι και με τα μωρά που κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια. Κάποια δεν έχουν παρενέργειες, κάποια άλλα όμως ανεβάζουν πυρετό ή έχουν αδιαθεσία. Υποθέτω ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με τη μικρή σου.

Αυτο σκεφτηκα και εγω...Μαλλον πρεπει απλα να την αφησεις ησυχη οπως ειπε και ο γιατρος,Περαστικα τις κουκλιτσας!

και ο δικος μου την πρωτη φορα ειχε ανεβασει πυρετο και ηθελε να κοιμαται συνεχεια.... μην σε ανυσηχει...

Και εγώ δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανησυχητικό...

Άχου την κακομοίρα τη Αρήθα! Περαστικούλια εύχομαι.
Μιας φίλης μου η γάτα μετά το πρώτο εμβόλιο γύρισε σπίτι και λιποθύμησε:blink: Μιλάμε βγήκε από το κλουβί παραπάτησε και πάρτην κάτω! Και μένα η Λουκρητία είναι κακοδιάθετη συνήθως μετά τα εμβόλια και κόβει το φαϊ για κανένα 24ώρο αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο αντίδραση στο εμβόλιο όσο στην επίσκεψη στο κτηνιατρείο (όπου αν δεν σας το έχω ξαναπεί μετατρέπεται σε λιοντάρι στο κλουβί-τι ρεζίλι κάθε φορά..)
Δε νομίζω πάντως ότι πρέπει να ανησυχείς αλλά ίσως βρε παιδί μου να σου κάνει κανένα εναλλακτικό εμβόλιο άλλης εταιρείας την επόμενη φορά μην τραβήξετε πάλι τα ίδια.
Πάντως αν αύριο δεν δείξει σημάδια βελτίωσης πάρε τηλ και έναν άλλο κτηνίατρο να σου πει μια δεύτερη γνώμη.

εμενα στο εμβολιο της λευχαιμιας αντεδρασε λιγο ασχημα(βεβαια ηταν μετα και απο εξεταση αιματος και γενικοτερη ταλαιπωρια στο γιατρο).απλα κοιμοταν πολυ,τιποτα αλλο.ανησυχησα,πηρα τον γιατρο και μου'πε οτι σε 1 το πολυ-πολυ 2 μερες θα συνελθει.
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ποναει κιολας στο σημειο του εμβολιου.συμβαινει αυτο και στα μωρα πχ?
ευχομαι παντως να αναρρωσει πολυ γρηγορα!!!
φιλακια στην Αρηθουλα;)

Ευχαριστούμε για τις ευχές! Χτες το βράδυ η Αρήθα ξανάκανε εμετό (και μάλιστα πολύ περίεργο -σαν αλοιφή έμοιαζε :mpliaks: ) και μετά από αυτό κοιμότανε συνέχεια. Κοιμήθηκε σερί όλο το βράδυ στο κρεββάτι μας και ξύπνησε το πρωί μαζί μας. Φαίνεται λίγο καλύτερα τώρα, γουργούρισε κιόλας πιο πριν που τη χάιδεψα λίγο, αλλά έχει ακόμα υπνηλία και -το σημαντικότερο- δεν θέλει να φάει ούτε να πιει. :( :( :(
Θα δω πώς θα πάει μέχρι το μεσημέρι και θα ξανατηλεφωνήσω στη γιατρό... Εντωμεταξύ σε ένα μήνα μας είπε να ξαναπάμε για την τρίτη επανάληψη του εμβολίου αλλά τώρα με τόση ταλαιπωρία έχω αρχίσει να μπαίνω σε σκέψεις... Είναι πραγματικά απαραίτητες οι τρεις επαναλήψεις;

η αληθεια ειναι οτι και εγω με τα εμβολια εχω μπει σε σκεψεις.εμαθα και διαβασα οτι στη γερμανια και στη δανια τα εμβολια δεν γινονται πια καθε χρονο γιατι δεν κανουν καλο αλλα καθε 3 χρονια. η επιδραση των εμβολιων κραταει 3 χρονια,αλλα εδω δεν το λενε γιατι δεν τους συμφερει ,μου το ειπε και ο κτηνιατρος μου αυτο οτι ισχυει.εγω παντως τα κανω αραια και που.ειδικα στον γατο που εχουμε μεσα στο σπιτι μου ειπε και αλλη κτηνιατρος οτι δεν χρειαζεται να του κανω πια εμβολια.δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει κατι.

Τι είναι η αναζωπύρωση και πόσο συχνά χρειάζεται
Η προστασία που παρέχουν τα περισσότερα εμβόλια κατά των μολύνσεων, δεν είναι εφ όρου ζωής και γι αυτό χρειάζεται να γίνονται συχνές επαναλήψεις εμβολιασμών (αναζωπυρώσεις) για να διατηρηθεί η καλή προστασία.
Η γάτα πρέπει να λαμβάνει την πρώτη επανάληψη σε ένα χρόνο -από τότε που έλαβε σαν γατάκι τον πρώτο της εμβολιασμό- και να τον επαναλαμβάνει κάθε χρόνο, γιατί τόσο ισχυρίζονται οι κατασκευαστές εμβολίων πως έχουν ισχύ τα εμβόλιά τους.
Εντούτοις μερικά εμβόλια φαίνεται να παρέχουν προστασία που κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο. Μερικοί ερευνητές συμβουλεύουν για λιγότερο συχνές επαναλήψεις, συνήθως κάθε 2 ή 3 χρόνια, εκτός και αν υπάρχει ειδικός αυξημένος κίνδυνος για μόλυνση.
Συζητήστε με τον γιατρό, τι είναι καλλίτερο για την δική σας γάτα στην περιοχή σας!
Πηγή:
https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΙατρικέςΠορείες/tabid/93/Default.aspx
κλικ στα "εμβόλια".

Θα δω πώς θα πάει μέχρι το μεσημέρι και θα ξανατηλεφωνήσω στη γιατρό... Εντωμεταξύ σε ένα μήνα μας είπε να ξαναπάμε για την τρίτη επανάληψη του εμβολίου αλλά τώρα με τόση ταλαιπωρία έχω αρχίσει να μπαίνω σε σκέψεις... Είναι πραγματικά απαραίτητες οι τρεις επαναλήψεις;

Νομίζω πως είναι απαραίτητο να εμπιστεύεσαι αυτό που σου λέει ο γιατρός σου (αν δεν είσαι σίγουρη γι' αυτόν που έχεις, βρες κάποιον άλλον). Και η δικιά μου η θηλυκιά (τώρα πια είναι 12 χρονών) αρρώσταινε για 2 και 3 μέρες μετά τα εμβόλια. Ήταν ένας συνδυασμός από την επίδραση του εμβολίου και το στρες από την επίσκεψη στον κτηνίατρο, όπου αντιδρούσε ΦΡΙΧΤΑ! Να φανταστείς, τα τελευταία χρόνια είχα πάψει να την βγάζω από το κλουβί στο κτηνιατρείο, γιατί μετά ήταν αδύνατον να την ξαναπιάσουμε. Τα εμβόλια τα έκανε μέσα από τη σίτα του πάνινου κλουβιού της. Έ, λοιπόν τα είχε καταφέρει η άτιμη και κάποια στιγμή που περνούσε από δίπλα ο κτηνίατρος, τινάχτηκε με το κλουβί και τον ξέσκισε! Μόλις έκλεισε τα 10 χρόνια, της σταμάτησα τα εμβόλια, μια που μου είπαν ότι πλέον έχει αποκτήσει την ανοσία που χρειάζεται, και εξ άλλου είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου. Το δικό σου το ψιψίνι όμως είναι μικρό ακόμα, οπότε...

Νομίζω πως είναι απαραίτητο να εμπιστεύεσαι αυτό που σου λέει ο γιατρός σου (αν δεν είσαι σίγουρη γι' αυτόν που έχεις, βρες κάποιον άλλον). .
Κι εγω το ιδιο πιστεύω. Επισης μου κανει εντυπωση που ποναει στο σημειο αυτο. Ποτε δεν εχω συναντησει παρομοια αντιδραση επειτα απο εμβολιο. Συνηθως αντιδρουν σα να μη συνεβει τιποτα οταν γυριζουν σπιτι.
Ισως βεβαια να ταλαιπωρηθηκε στη διαδρομη (ειναι μακρυα ο γιατρος?), να τρομοκρατηθηκε κτλ. Αλλα και παλι περιεργο επειτα απο τοση ωρα να μην τρωει:hmm: ...

Κι εγώ πονούσα όταν μου κάναν το τελευταίο μου εμβόλιο πάντως πρίν μερικά χρόνια:P
Ο Μπόμπο έπεφτε σε χειμερία νάρκη και γκρίνιαζε όταν τον ακουμπούσα..Φυσικά γκρινιάζει και χωρίς να τον ακουμπάω..Ούτε κακιά πεθερά να ήταν..

Να αρχίσω από τα ευχάριστα: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! :up: :up: :up: Πριν από λίγο έφαγε λίγες κροκέτες, πήγε στην άμμο της και τριγύρισε λιγάκι στο σπίτι. Τώρα βέβαια την ξανάπεσε για ύπνο, αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά παίρνει τα πάνω της.
Με το πήγαινε-έλα στο γιατρό δεν ταλαιπωρήθηκε χτες, το ιατρείο είναι δυο τετράγωνα απ' το σπίτι. Ο πόνος, απ' ό,τι μου είπε η κτηνίατρος, μπορεί να οφείλεται σε τοπική φλεγμονή στο σημείο της ένεσης. Πάντως τώρα φαίνεται να της έχει περάσει, δε διαμαρτύρεται όταν τη χαϊδεύω, ίσα ίσα που γουργουρίζει.
rotonda και ismini έχετε δίκιο, χρειάζεται εμπιστοσύνη στο γιατρό, αλλά χτες που την έβελεπα την καημένη την Αρηθούλα να ταλαιπωρείται και να μην μπορώ να τη βοηθήσω... τι να πω, πανικοβλήθηκα λίγο :redface:

Τέλος καλό όλα καλά!:up:

ελπίζω πως ναι!! :happy: :happy: :happy:
αν και μέχρι να ξαναρχίσει τις δαγκωνιές, εγώ δεν ξενοιάζω! ;)

ελπίζω πως ναι!! :happy: :happy: :happy:
αν και μέχρι να ξαναρχίσει τις δαγκωνιές, εγώ δεν ξενοιάζω! ;)

Μια θες να σε δαγκωνουν, μια δεν θες!
Ειναι απιστευτα τα τερατακια μας!:D

αντε,να γινει τελειως καλα:up: :up:

συνηθως αν δεν κανω λαθος γινονται 2 δοσεις του τριπλου,εγω προσωπικα δεν ειχα ξανακουσει για 3:confused:ψαξ'το αν θες λιγο παραπανω πριν την πας παλι.

Αχ, πολύ χαίρομαι που είστε καλύτερα:up:
Και μας 2 επαναλήψεις μας έκανε για το τριπλό (συνολικά 3 φορές πριν να κλείσει χρόνο και μετά μόλις χρόνισε) η αδερφή μου(σπουδάζει κτηνίατρος) μού είπε λίγο υπερβολικό το βρίσκει αλλα είναι σχετικά αυτά τα πράγματα.
Για τη λευχαιμία και την περιτονίτιδα μία επανάληψη κάναμε μόνο αλλά ήταν και σχεδόν δύο χρονών (τα κάναμε πριν τα Χριστούγεννα επειδή θα έμενε σε ξενοδοχείο γάτων ).
Υπομονή ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος μετά μια φορά το χρόνο θα πηγαίνετε (άσε που η αδερφή μου λέει ότι οι ετήσιες επαναλήψεις γίνονται πιο πολύ για να πηγαίνει μία φορά το χρόνο το ζώο στο κτηνίατρο να ελέγχει περισσότερο για άλλες καταστάσεις παρά να ανανεώνει τα εμβόλια, που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν σαφή χρονικά όρια για το πότε και αν τελειώνει η ανοσία).

Και μας 2 επαναλήψεις μας έκανε για το τριπλό (συνολικά 3 φορές πριν να κλείσει χρόνο και μετά μόλις χρόνισε)
Marigo, εννοείς μία φορά το εμβόλιο συν άλλες δύο επαναλήψεις, σύνολο τρεις; Μήπως θυμάσαι περίπου σε τι χρονικά διαστήματα τα είχατε κάνει;
Κατά τα άλλα, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και τη συμπαράσταση. Τώρα πριν λίγο ψιλοπαίξαμε κιόλας με τα παιχνίδια μας! :happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back