aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εγώ έκανα ανατιλυσσικό στον Χιόνη το Σάββατο που μας πέρασε και ο κ.Πάνος στον ΑΙΛΟΥΡΟ μας είπε ότι το αντιλυσσικό είναι υποχρεωτικό (από το κράτος) να γίνεται κάθε χρόνο, αλλά ότι δεν είναι καλό για τα γατάκια μας νε γίνεται κάθε χρόνο. Τρέχα γύρευε...παντως αυτο με τα αντιλυσσικα εμβολια δεν το καταλαβαινω.δεν υπαρχει πλεον εδω και δεκαετιες κρουσμα λυσσας,ποσο μαλλον στις πολεις και ποσο μαλλον μεσα στο σπιτι.εγω το εχω καταργησει το αντιλυσσικο.
Αυτοί που βγάζουν τους νόμους μάλλον είναι άσχετοι, αλλά τι να πεις?... Άντε να ταξιδεύσεις και να σου ζητήσει κανένας παράξενος το βιβλιάριο του ζώου και να μην έχεις κάνει τα απαραίτητα εμβόλια... Μια φορά μόνο μου'χει τύχει κάτι τετοιο, μια υστερικιά στο πλοίο για Κεφαλλονιά όταν ταξίδευα με το σκύλο μου που ζήτησε να το δει, αλλά όπως και να'χει πρέπει να είμαστε τυπικοί...
Πάντως Αλίκη ούτε εμένα μου έκανε καμιά αντίδραση το αντιλυσσικό παρόλο που μου είπαν ότι μπορεί να πρηστεί λίγο το ποδαράκι και να κουτσαίνει. Δεν έγινε τίποτα απολύτως. Μια χαρά ήταν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Τα δικα μου τα εμβολίασα πρωτη φορά περίπου όταν ηταν 7,8 μηνών και μετα μια φορά το χρονο με αυτό που λέτε "τριπλό". Τον πουρπουρη ας πουμε, ακόμη δεν τον εμβολίασα ακόμη γιατί περιμένω να τελειωσει την αντιβίωση ο Πιου μιου για να ερθει μια φορα μόνο ο κτηνίατρος σπίτι και για τα τρια γατακια. Ο κτηνιατρος ειπε πως και να ερθουν λίγ πισω δεν πειράζει......
Το αντιλυσικό ειναι ξέχωριστό εμβόλιο;;;; Και τον Πουρπούρη που τωρα ειναι 8,5 αφού ρου κάνω το τριπλο εμβόλιο, μετα εχω να κανω κάτι άλλο για 1 χρόνο;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, το αντιλυσσικό είναι ξεχωριστό εμβόλιο. Το τριπλό είναι αυτό που καλύπτει ρινοτραχείτιδα, παλλευκοπενία και καλυκοϊόύς (υπάρχει και "ενισχυμένο", τετραπλό δηλαδή, που καλύπτει και χλαμυδίωση). Λογικά, αφού ο Πουρπούρης κάνει το τριπλό σε τέτοια ηλικία δε θα χρειαστεί επαναληπτικά... Πάτε κατευθείαν στην ετήσια επανάληψη. Θα χρειαστεί όμως να του κάνεις και αντιλυσσικό.Το αντιλυσικό ειναι ξέχωριστό εμβόλιο;;;; Και τον Πουρπούρη που τωρα ειναι 8,5 αφού ρου κάνω το τριπλο εμβόλιο, μετα εχω να κανω κάτι άλλο για 1 χρόνο;;;
χριστινα
Διάσημο μέλος
Και όταν λέμε ειναι υποχρεωτικό, πώς το εννοούμε; Θα με σταματησει κανεις αν ειμαι στο δρόμο με το γατακι να μου ζητησει το βιβλιάριο;;; Πού θα μου χρειαστει;;;
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Από το 1987 έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα, γι αυτό και η χώρα μας θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη. Παρόλα αυτά, είναι πάντα υπαρκτός ο κίνδυνος εισόδου της νόσου από τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη όπου η λύσσα ενδημεί. Ευαίσθητες θεωρούνται οι περιοχές κοντά στα σύνορα αλλά και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου ίσως να διενεργείται λαθρεμπόριο κυνηγετικών σκυλιών.
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Βρήκα αυτό το κείμενο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη λύσσα. Δεν το διάβασα όλο, βρήκα όμως αυτό:
Από το 1987 έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα, γι αυτό και η χώρα μας θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη. Παρόλα αυτά, είναι πάντα υπαρκτός ο κίνδυνος εισόδου της νόσου από τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη όπου η λύσσα ενδημεί. Ευαίσθητες θεωρούνται οι περιοχές κοντά στα σύνορα αλλά και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου ίσως να διενεργείται λαθρεμπόριο κυνηγετικών σκυλιών.
Προφανώς γι' αυτό συνεχίζει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός...
Ακριβώς aretha, γι' αυτό συνεχίζει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τη Λύσσα.
Φυσικά δε θα σας σταματήσει κανένας στο δρόμο για να σας ζητήσει το βιβλιάριο της γάτας για να δει αν έχει κάνει εμβόλιο για τη Λύσσα. Δεν μπορείτε όμως ταξιδέψετε σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού με τη γάτα σας αν το βιβλιάριό της δεν έχει σφραγίδα και υπογραφή κτηνιάτρου ότι έχει εμβολιαστεί για τη Λύσσα.
Επίσης αν η γάτα δαγκώσει κάποιον (αυτό βέβαια είναι πολύ συχνότερο με τους σκύλους) είναι απαραίτητο να ελεγχθεί από κτηνίατρο αν είναι εμβολιασμένη για τη Λύσσα και αν δεν είναι, πιθανόν να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις για τον ιδιοκτήτη της.
mimikaki
Διάσημο μέλος
παντως παρενεργεια καμια!!!
Βεβαια δεν βγαινει απο το πσιτι, και οι μονοι που δαγκωνει ειμαστε εμεις!!

siam
Νεοφερμένο μέλος
Χθες πήγα τον γάτο μου στον κτηνίατρο για να του κάνω το πρώτο επαναληπτικό εμβόλιο (Fel-o-vax το τετραπλό) όταν γυρίσαμε σπίτι έφαγε κανονικά αλλά καθώς περνούσαν οι ώρες τον έπιασε υπνηλία και γενικά “έπεσε” αρκετά. Δε το θεώρησα κάτι ασυνήθιστο γιατί κάπως έτσι ήταν η αντίδραση του στα πρώτα εμβόλια που του είχα κάνει. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι σήμερα παρόλο που έχει φάει αρκετά και κάνει κάποιες βόλτες στο σπίτι, τρίβεται κτλ εξακολουθεί να είναι κακοδιάθετος και παρατηρώ ότι το σημείο που του έκανε το εμβόλιο έχει πρηστεί πολύ. Πήρα το γιατρό του και μου είπε να του δώσω αντιφλεγμονώδες για 10 ημέρες (Brazan εάν το γράφω σωστά)και αν δεν υποχωρήσει μετά να του δώσω αντιβίωση για άλλες 10 ημέρες. Aretha, εσένα είχε πρηστεί από το συγκεκριμένο εμβόλιο; Της έδωσε αντιφλεγμονώδες ή αντιβίωση; Έχει αντιμετωπίσει κανένας κάτι παρόμοιο; Ανησυχώ!!! :cry:
aretha
Περιβόητο μέλος
Νομίζω ότι η φλεγμονή είναι γενικά ανάμεσα στις αναμενόμενες παρενέργειες του εμβολίου, επομένως δεν είναι ανησυχητικό. Δώσε του το αντιφλεγμονώδες και λογικά θα του περάσει.
Ανησυχητικό είναι να δημιουργηθεί στο σημείο του εμβολίου ένα μόνιμο πρήξιμο που δεν τον πονάει καθόλου, κάτι σαν ένα "μπαλάκι" κάτω απ'το δέρμα. Αλλά απ' ό,τι κατάλαβα, ο δικός σου δεν έχει κάτι τέτοιο.
Η "ακεφιά" του μπορεί να οφείλεται σε πόνο ή σε πυρετό, λόγω της φλεγμονής.
Περαστικά σας!!!

siam
Νεοφερμένο μέλος
Η Αρήθα δεν είχε πρηστεί (τουλάχιστον όχι εμφανώς), αλλά σίγουρα είχε κάποια μικρή φλεγμονή σ' εκείνο το σημείο γιατί πονούσε και δεν μας άφηνε να την αγγίζουμε.![]()
Νομίζω ότι η φλεγμονή είναι γενικά ανάμεσα στις αναμενόμενες παρενέργειες του εμβολίου, επομένως δεν είναι ανησυχητικό. Δώσε του το αντιφλεγμονώδες και λογικά θα του περάσει.
Ανησυχητικό είναι να δημιουργηθεί στο σημείο του εμβολίου ένα μόνιμο πρήξιμο που δεν τον πονάει καθόλου, κάτι σαν ένα "μπαλάκι" κάτω απ'το δέρμα. Αλλά απ' ό,τι κατάλαβα, ο δικός σου δεν έχει κάτι τέτοιο.
Η "ακεφιά" του μπορεί να οφείλεται σε πόνο ή σε πυρετό, λόγω της φλεγμονής.
Περαστικά σας!!!![]()
Εμένα ο δικός μου δε δείχνει να πονάει στο σημείο που του έκανε το εμβόλιο. Τον άγγιξα απαλά και δεν διαμαρτυρήθηκε, ξαπλώνει από τη μεριά που έχει το πρήξιμο και μου τρίβεται επομένως πιθανότατα δε θα πονάει πολύ, ίσως και καθόλου.
Εσύ δηλαδή της είχες δώσει αντιφλεγμονώδες; Εάν υποχωρήσει το πρήξιμο από αύριο (αύριο θα πάρω το χάπι) να του το δώσω;
Όχι, δεν ψηλαφίζω κανένα “μπαλάκι” κάτω από το δέρμα, εάν υπήρχε τι θα σήμαινε;
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι το πρώτο εμβόλιο που έκανε στη ζωή του ήταν αυτό και τότε δεν του έκανε κανένα πρόβλημα…
Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και για τα περαστικά!
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Ανησυχητικό είναι να δημιουργηθεί στο σημείο του εμβολίου ένα μόνιμο πρήξιμο που δεν τον πονάει καθόλου, κάτι σαν ένα "μπαλάκι" κάτω απ'το δέρμα.
Ωχ σοβαρά; Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό;
Γιατί ο Ισίδωρος χρόνια τώρα έχει κάτι σαν μπαλάκι εκεί που γίνεται το εμβόλιο, αλλα δεν πονάει καθόλου.
Τρεις κτηνίατροι που τον έχουν εξετάσει μου είπαν πως δεν είναι τίποτα. Απλώς πρέπει μετά το εμβόλιο να γίνεται ένα μασάζ σε αυτή την περιοχή για να απορροφηθεί. Τι στο καλό...και οι 3 βλακείες μου είπαν;
Εσένα σου το έχει πει αυτό ο κ.Πάνος;
Ανησύχησα τώρα.

χριστινα
Διάσημο μέλος
Δεν ειμαι σιγουρη, αλλα νομιζω το ιδιο συστηνουν. Μασαζ για να απορροφηθει. Αληθεια τι ειπε ο κ Πανος;;
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Ωχ σοβαρά; Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό;
Γιατί ο Ισίδωρος χρόνια τώρα έχει κάτι σαν μπαλάκι εκεί που γίνεται το εμβόλιο, αλλα δεν πονάει καθόλου.
Τρεις κτηνίατροι που τον έχουν εξετάσει μου είπαν πως δεν είναι τίποτα. Απλώς πρέπει μετά το εμβόλιο να γίνεται ένα μασάζ σε αυτή την περιοχή για να απορροφηθεί. Τι στο καλό...και οι 3 βλακείες μου είπαν;
Εσένα σου το έχει πει αυτό ο κ.Πάνος;
Ανησύχησα τώρα.![]()
ψαχτο αυτο, chrisidor.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δε θέλω να σε ανησυχήσω χωρίς λόγο Χριστίνα, φαντάζομαι ότι το πιθανότερο είναι να έχει κάνει κάποιου τύπου τοπική αντίδραση στο σημείο του εμβολίου. Απλώς είχα διαβάσει ότι σε κάποιο μικρό ποσοστό γατών, στο σημείο του εμβολιασμού μπορεί να αναπτυχθεί μετεμβολιακό σάρκωμα. Δες λίγο αυτό το σχετικό ποστ του isavva, αλλά αν σε έχουν καθησυχάσει ήδη τρεις κτηνίατροι, δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας!Ωχ σοβαρά; Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό;
siam
Νεοφερμένο μέλος
Εσύ δηλαδή της είχες δώσει αντιφλεγμονώδες; Εάν υποχωρήσει το πρήξιμο από αύριο (αύριο θα πάρω το χάπι) να του το δώσω;
Τελικά το πρήξιμο δεν υποχώρησε, η διάθεση του όμως σταδιακά επανέρχεται. Διάβασα στο site του Αίλουρου για τα εμβόλια, συγκεκριμένα ότι: <<Ακατάλληλος χειρισμός των εμβολίων ή της σύριγγας μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στο σημείο της έγχυσης.>> δηλαδή η μόλυνση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο είναι από σφάλμα του γιατρού; Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το ιατρείο του Αίλουρου και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη αλλά δυστυχώς μένω πολύ μακριά και δεν έχω τη δυνατότητα να τον μεταφέρω. Εσύ Aretha τελικά της είχες δώσει αντιφλεγμονώδες ή αντιβίωση;
aretha
Περιβόητο μέλος
Χαίρομαι που είναι καλύτερα ο γατούλης σου!!

siam
Νεοφερμένο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Δε θέλω να σε ανησυχήσω χωρίς λόγο Χριστίνα, φαντάζομαι ότι το πιθανότερο είναι να έχει κάνει κάποιου τύπου τοπική αντίδραση στο σημείο του εμβολίου. Απλώς είχα διαβάσει ότι σε κάποιο μικρό ποσοστό γατών, στο σημείο του εμβολιασμού μπορεί να αναπτυχθεί μετεμβολιακό σάρκωμα. Δες λίγο αυτό το σχετικό ποστ του isavva, αλλά αν σε έχουν καθησυχάσει ήδη τρεις κτηνίατροι, δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας!
Ευχαριστώ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool