ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Μου είπε οτι συμβαίνει καμιά φορά αυτό με το εμβόλιο της λύσσας γιατί έχει κάποια ουσία που αργεί να αποροφηθεί ή κάτι τέτοιο.
Πάντως το γατί μου δεν χαμπαριάζει από εμβόλια... Το μόνο που θυμάμαι σαν παρενέργεια ήταν μία μικρή διάρροια (που μάλλον προερχόταν από το αποπαρασιτικό). Κατά τα άλλα... κελαηδούσε η μικρή!!
Αυτή τη στιγμή που γράφω έχει πολύ πλάκα - κοιμάται σε στάση μουσούδing με τον μπαμπά της!!! (τον φίλο μου δηλαδή)
Μιλάμε για πολύ γέλιο!!
drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλα χθες που τον πήγα απλά να τον δει διαπίστωσα οτι δεν λαχάνιαζε απο το εμβόλιο αλλά προφανώς από την φρίκη που πέρασε!

Όσον αφορά το εμβόλιο της λύσσας, ρώτησα 2 κτηνιάτρους. Μου είπανε ότι βλάπτει τα γατουλάκια όταν τους το κάνουν ενδομυικά. Γιατί έτσι, μπορεί να προκύψει μια ασθένεια (νομίζω καρκίνος, αν δεν κάνω λάθος).
Όταν γίνεται υποδόρια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Τι είναι η αναζωπύρωση και πόσο συχνά χρειάζεται
Η προστασία που παρέχουν τα περισσότερα εμβόλια κατά των μολύνσεων, δεν είναι εφ όρου ζωής και γι αυτό χρειάζεται να γίνονται συχνές επαναλήψεις εμβολιασμών (αναζωπυρώσεις) για να διατηρηθεί η καλή προστασία.
Η γάτα πρέπει να λαμβάνει την πρώτη επανάληψη σε ένα χρόνο -από τότε που έλαβε σαν γατάκι τον πρώτο της εμβολιασμό- και να τον επαναλαμβάνει κάθε χρόνο, γιατί τόσο ισχυρίζονται οι κατασκευαστές εμβολίων πως έχουν ισχύ τα εμβόλιά τους.
Εντούτοις μερικά εμβόλια φαίνεται να παρέχουν προστασία που κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο. Μερικοί ερευνητές συμβουλεύουν για λιγότερο συχνές επαναλήψεις, συνήθως κάθε 2 ή 3 χρόνια, εκτός και αν υπάρχει ειδικός αυξημένος κίνδυνος για μόλυνση.
Συζητήστε με τον γιατρό, τι είναι καλλίτερο για την δική σας γάτα στην περιοχή σας!
Πηγή:
https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΙατρικέςΠορείες/tabid/93/Default.aspx
κλικ στα "εμβόλια".
διαβασα την σελιδα και η απορια μου ειναι:στην πρωτη παραγραφο που λεει για την πρωτη επισκεψη στον γιατρο,ολες αυτες τις εξετασεις που λεει για τα εσωτ. και εξωτ. παρασιτα γνονται ουτως η αλλως απο τον κτηνιατρο 'η πρεπει να του ζητησουμε εμεις τι θελουμε να γινει? Γιατι θελω να τις παω για το πρωτο τους εμβολιο και να δω και για παρασιτα.μονο το drontal εχουν παρει.

Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το καημενάκι, μόλις συνήλθε πάλι να κυλήσει?
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πως ΔΕ λιποθύμησα ο Θεός μόνο το ξέρει. Δεν αντέχω, πάει και τελείωσε!!! Η Μπια να τρέμει, να κλαίει να της έχει βάλει ο γιατρός στον κώλο ένα ματσούκι θερμόμετρο, ενέση στο σβέρκο, βελόνα στην κοιλιά, drontal στο λάρυγγα! ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΣΕ 20'!!!
Του πουλάκι μου όταν γυρίσαμε πήγε και κρύφτηκε και μετά πήγε και κάθισε εκεί που άφησα τα ρούχα μου, και πριν λίγο μου έκανε τουμπίτσες! Έλιωωωωσαααααααα!

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
διαβασα την σελιδα και η απορια μου ειναι:στην πρωτη παραγραφο που λεει για την πρωτη επισκεψη στον γιατρο,ολες αυτες τις εξετασεις που λεει για τα εσωτ. και εξωτ. παρασιτα γνονται ουτως η αλλως απο τον κτηνιατρο 'η πρεπει να του ζητησουμε εμεις τι θελουμε να γινει? Γιατι θελω να τις παω για το πρωτο τους εμβολιο και να δω και για παρασιτα.μονο το drontal εχουν παρει.![]()
το drontal ειναι για τα εσωτερικα παρασιτα και να του πεις οτι το εχεις δωσει,μπορει και να σε ρωτησει εκεινος βεβαια.οταν πας μικρο γατακι το δινουν αυτοι αν δεν το εχεις δωσει εσυ.για τα εξωτερικα μπορεις να του πεις να βαλει αμπουλα ,αν δεν εχεις βαλει εσυ.π.χ την frontline,στο σβερκο μπαινει,παραμεριζοντας τις τριχες.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα είναι ΚΥΡΙΑ!
θενκς για την πληροφορία!!!
ELENIP
Διάσημο μέλος
το drontal ειναι για τα εσωτερικα παρασιτα και να του πεις οτι το εχεις δωσει,μπορει και να σε ρωτησει εκεινος βεβαια.οταν πας μικρο γατακι το δινουν αυτοι αν δεν το εχεις δωσει εσυ.για τα εξωτερικα μπορεις να του πεις να βαλει αμπουλα ,αν δεν εχεις βαλει εσυ.π.χ την frontline,στο σβερκο μπαινει,παραμεριζοντας τις τριχες.
μου εδωσε το frontline σε σπρει αλλα δεν με βολεψε καθολου.μου εδωσε μια βουρτσα για γατες και μου ειπε να ψεκασω με το φαρμακο πανω στη βουρτσα και να το χτενισω.ενω της αρεσε δεν με αφηνε να την χτενισω στην κοιλιτσα της και πιστευω οτι δεν γινεται καλη δουλεια γιατι δεν παει παντου.πηγα σε πετ σοπ να παρω αμπουλα frontline και η μια εκανε 6 ευρω.δεν ειναι θεμα τα λεφτα αλλα θελει καθε μηνα και εχω και 2 γατες.τι να κανω.ειμαι σε απογνωση.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
μου εδωσε το frontline σε σπρει αλλα δεν με βολεψε καθολου.μου εδωσε μια βουρτσα για γατες και μου ειπε να ψεκασω με το φαρμακο πανω στη βουρτσα και να το χτενισω.ενω της αρεσε δεν με αφηνε να την χτενισω στην κοιλιτσα της και πιστευω οτι δεν γινεται καλη δουλεια γιατι δεν παει παντου.πηγα σε πετ σοπ να παρω αμπουλα frontline και η μια εκανε 6 ευρω.δεν ειναι θεμα τα λεφτα αλλα θελει καθε μηνα και εχω και 2 γατες.τι να κανω.ειμαι σε απογνωση.
Υπάρχει αμπούλα frontline με 3 ευρώ που είναι 24ωρης δράσης. πάρε αυτήν.
Και εγώ 2 γάτες έχω. Αλλά ρε συ αν τις έχεις μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει λόγο να τις δίνεις τόσο τακτικά frontline.
Stronghold απαραιτήτως κάθε μήνα και drontal (εφόσον μιλάμε για οικόσιτη) κάθε 2-3 μήνες. Οτιδήποτε παραπάνω καταντάει υπερβολή.
Όσο για το σπρέι, δεν είναι καθόλου πρακτικό για τα επαναληπτικά. Το είχα αγοράσει μόνο για έκτακτης ανάγκης ξεφόρτωμα διαφόρων ζουζουνιών από ένα κακόμοιρο αδέσποτο που ήταν γεμάτο το καημένο....
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
lalenia
Νεοφερμένο μέλος
Δείτε κ αυτά τα site, που βέβαια αφορούν κυρίως εμβολιασμούς σε παιδιά, αλλά αφορούν προφανώς κ εμβολιασμούς γενικότερα. Ίσως να υπάρχουν κ site σχετικά με ζώα στο Iντερνετ, απλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα κ στη δουλειά, όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμη. έχουμε ΠOΛY αργό Iντερνετ. Πάντως η αφεντικίνα μου, που είναι ομοιοπαθητικός, όσα χρόνια έχει γάτες, δεν τα εμβολιάζει ποτέ. Ένας γατούλης της μάλιστα, που είχα την τύχη κ την τιμή να γνωρίσω, έφτασε υγιέστατος τα 19 χρόνια.
Eγώ επίσης δεν θα κάνω εμβόλια στις γατούλες μου, ούτε όταν αποκτείσω παιδιά θα κάνω σε εκείνα.
UK:
www.whale.to/vaccines.html
www.vaccine-info.com
www.theinformedparent.co.uk
www.iven.org.uk
www.wddty.co.uk/ What Doctors Don't Tell You
International Links
US: www.thinktwice.com
European Forum on vaccine vigilance: www.users.pandora.be/vaccine.damage.
prevention/
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
argiro1
Νεοφερμένο μέλος
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί έχω ακούσει ειδικό να λέει ότι τα εμβόλιο είναι και λίγο ένα παιχνίδι των φαρμακ. εταιρειών και κτηνιάτρων. ΞΕΡΕΤΕ... Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει...
Ο καθένας μας μπορεί και είναι δικαίωμά του να υιοθετεί ό,τι άποψη θέλει περί "συμφερόντων" και "εταιριών". Όμως, όταν κάποιοι από εμάς φροντίζουν να βρίσκουν σωστούς και καταρτισμένους κτηνιάτρους, όταν ψάχνεις πραγματικά και δεν επαναπαύεσαι σε δικές σου φιλοσοφίες (τη στιγμή μάλιστα που δεν έχεις ιδέα από θέματα κτηνιατρικά), πιστεύω πως τότε μόνο μπορείς να λες ότι ασχολείσαι σοβαρά με το κατοικίδιό σου.
Δε νόμιζες ότι αν το άφηνες πχ και τελείως ανεμβολίαστο με το επιχείρημα "ε, στο σπίτι μένει μόνο, οικόσιτο, από πού να κολλήσει όλα αυτά;;;" θα αναλάμβανες μία τεράστια ευθύνη;;; Όχι μόνο απέναντι στο ζωντανό, αλλά και ως προς τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω σου.
Επιτέλους, κάποια πράγματα να τα βλέπουμε με σοβαρότητα.
Και για να μην παρεξηγούμαι, ο κτηνίατρός μου είναι από αυτούς που λένε ΟΧΙ σε υπερβολές και γενικότερα μου εξηγεί τι παίζει με συμφέροντα σε κάθε θέμα. (ισχύει ως ένα βαθμό). Όμως, πολλά πράγματα δεν είμαστε σε θέση να τα καταλάβουμε, παρά μόνο πειραματισμούς μπορούμε να κάνουμε! Πχ δε νομίζω να ξέρεις ότι το θέμα των εξωπαρασίτων είναι και θέμα καιρού και εποχής. Και επειδή είχα κι εγώ την απορία, ΝΑΙ, ψύλλους κολλάει άνετα ακόμη και αν μένει μόνο μέσα στο σπίτι και δεν την αφήνεις ποτέ έξω. Και μάλιστα αν δεν κάνεις κάθε μήνα stronghold ή frontline αμπούλα, μπορούν κάλλιστα να δημιουργηθούν και φωλιές ψύλλων σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου. Με την αμπούλα σκοτώνονται όμως ΚΑΙ αυτά!
Θέλεις κι άλλα;
Είναι θετικό να είσαι επιφυλακτικός, είναι θετικό να μη "μασάς" σε ό,τι σου πλασάρουν. Όμως, είναι και θέμα του κατά πόσο εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο που έχεις επιλέξει. Αν ΔΕΝ τον εμπιστεύεσαι, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ!
Όμως ψευτο-σοφιστικέ στάσεις τύπου "έλα μωρέ, δεν είναι απαραίτητο το τάδε ή το δείνα, συμφέροντα παίζουν από πίσω" και να μην παίρνεις τα απαιτούμενα μέτρα....κάπου καταντάει "επικίνδυνη αμέλεια" όπως λέμε και στη δικηγορική. Και να μην ξεχνάς ότι για κπ εμβόλια υποχρεούσαι από το νόμο (πχ αντιλυσσικό)- σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, το γατί σου δαγκώσει κπ, το θέμα του αντιλυσσικού ψάχνεται πάντα και ενέχεσαι απέναντί του, οφείλοντας μέχρι και αποζημίωση.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι λοιπόν...
Δεν μπορούμε να το παίζουμε "γιατροί" και "επί παντός επιστητού", τη στιγμή που θέτουμε σε κίνδυνο έννομα αγαθά πέρα από την ιδιωτική μας σφαίρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool