AGGELIKI
Διάσημο μέλος
αλλα εγω δεν το κανω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Gloriana, NAI είσαι λάθος!
Ο καθένας μας μπορεί και είναι δικαίωμά του να υιοθετεί ό,τι άποψη θέλει περί "συμφερόντων" και "εταιριών". Όμως, όταν κάποιοι από εμάς φροντίζουν να βρίσκουν σωστούς και καταρτισμένους κτηνιάτρους, όταν ψάχνεις πραγματικά και δεν επαναπαύεσαι σε δικές σου φιλοσοφίες (τη στιγμή μάλιστα που δεν έχεις ιδέα από θέματα κτηνιατρικά), πιστεύω πως τότε μόνο μπορείς να λες ότι ασχολείσαι σοβαρά με το κατοικίδιό σου.
Δε νόμιζες ότι αν το άφηνες πχ και τελείως ανεμβολίαστο με το επιχείρημα "ε, στο σπίτι μένει μόνο, οικόσιτο, από πού να κολλήσει όλα αυτά;;;" θα αναλάμβανες μία τεράστια ευθύνη;;; Όχι μόνο απέναντι στο ζωντανό, αλλά και ως προς τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω σου.
Επιτέλους, κάποια πράγματα να τα βλέπουμε με σοβαρότητα.
Και για να μην παρεξηγούμαι, ο κτηνίατρός μου είναι από αυτούς που λένε ΟΧΙ σε υπερβολές και γενικότερα μου εξηγεί τι παίζει με συμφέροντα σε κάθε θέμα. (ισχύει ως ένα βαθμό). Όμως, πολλά πράγματα δεν είμαστε σε θέση να τα καταλάβουμε, παρά μόνο πειραματισμούς μπορούμε να κάνουμε! Πχ δε νομίζω να ξέρεις ότι το θέμα των εξωπαρασίτων είναι και θέμα καιρού και εποχής. Και επειδή είχα κι εγώ την απορία, ΝΑΙ, ψύλλους κολλάει άνετα ακόμη και αν μένει μόνο μέσα στο σπίτι και δεν την αφήνεις ποτέ έξω. Και μάλιστα αν δεν κάνεις κάθε μήνα stronghold ή frontline αμπούλα, μπορούν κάλλιστα να δημιουργηθούν και φωλιές ψύλλων σε διάφορα μέρη του σπιτιού σου. Με την αμπούλα σκοτώνονται όμως ΚΑΙ αυτά!
Θέλεις κι άλλα;
Είναι θετικό να είσαι επιφυλακτικός, είναι θετικό να μη "μασάς" σε ό,τι σου πλασάρουν. Όμως, είναι και θέμα του κατά πόσο εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο που έχεις επιλέξει. Αν ΔΕΝ τον εμπιστεύεσαι, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ!
Όμως ψευτο-σοφιστικέ στάσεις τύπου "έλα μωρέ, δεν είναι απαραίτητο το τάδε ή το δείνα, συμφέροντα παίζουν από πίσω" και να μην παίρνεις τα απαιτούμενα μέτρα....κάπου καταντάει "επικίνδυνη αμέλεια" όπως λέμε και στη δικηγορική. Και να μην ξεχνάς ότι για κπ εμβόλια υποχρεούσαι από το νόμο (πχ αντιλυσσικό)- σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, το γατί σου δαγκώσει κπ, το θέμα του αντιλυσσικού ψάχνεται πάντα και ενέχεσαι απέναντί του, οφείλοντας μέχρι και αποζημίωση.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι λοιπόν...
Δεν μπορούμε να το παίζουμε "γιατροί" και "επί παντός επιστητού", τη στιγμή που θέτουμε σε κίνδυνο έννομα αγαθά πέρα από την ιδιωτική μας σφαίρα.
ΛΙΓΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΟΦΡΑ ΣΟΥ.
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΩ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
Λυπάμαι οταν συμβαινουν τετοια περιστατικα και επειδη εχω γνωρίσει την Σοφία και τις γατούλες τις απο κοντα εχω να πω οτι μονο αδιαφορη δεν ειδα να ειναι απεναντι τους...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
παιδιά αν η γάτα είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι είναι λίγο υπερβολή να τις κάνουμε κάθε μήνα αποπαρασιτισμό εξωτερικό... είμαι λάθος?
να πω την αληθεια ,στον γατο που εχουμε μεσα στο σπιτι ,μονο,εχουμε να κανουμε αποπαρασιτωση δεν ξερω και εγω ποσα χρονια.την κτηνιατρο την εμπιστευομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .και ποτε δεν εχω δει το παραμικρο πανω του,ουτε ξυνεται ποτε.τον ελεγχω και αμα ποτε δω κατι θα του κανω.
αυτα ειναι απο την προσωπικη μου πειρα,τωρα καποιος αλλος μπορει να εχει πολλα π.χ περιστερια στο μπαλκονι του και συνεχεια η γατα να κολλαει ψυλλους.τι να πω ,τιποτα δεν ειναι σιγουρο,βλεπουμε και κανουμε!
aretha
Περιβόητο μέλος
Προφανώς υπάρχουν συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, αυτά όμως θα θίγονταν πολύ περισσότερο αν, ας πούμε, αποδεικνυόταν ότι το Χ εμβόλιο προκαλεί μόνιμες βλάβες ή θάνατο. Ας μη χάνουμε την κοινή λογική.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι το εξής: οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους (ή τα ζώα τους) στηρίζονται στην ανοσία του γενικότερου πληθυσμού. Δηλαδή, αν όλοι οι συμμαθητές του παιδιού μου έχουν εμβολιαστεί για την ευλογιά, τότε ο γιος μου δεν κινδυνεύει να την κολλήσει, ακόμα κι αν τον αφήσω ανεμβολίαστο. (Το αυτό και για τα ζώα βέβαια: η λύσσα έχει εκλείψει από την Ελλάδα επειδή οι ιδιοκτήτες εμβολιάζουν τα ζώα τους, άρα αν αφήσω εγώ -που είμαι πιο έξυπνος απ'όλους τους άλλους- το δικό μου ανεμβολίαστο δεν κινδυνεύει να κολλήσει). Αν όμως διαδοθεί και επικρατήσει αυτή η άποψη, τότε όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα μένει ανεμβολίαστο, η γενική ανοσία θα χαθεί και οι ασθένειες που έχουμε καταφέρει να ελαχιστοποιήσουμε ή και να εξαφανίσουμε μέσω των εμβολιασμών, θα επανεμφανιστούν.
Όσο για τη συχνότητα των επαναλήψεων στις γάτες, είναι αλήθεια ότι η επανάληψη κάθε χρόνο δεν είναι τόσο απαραίτητη (κάθε 2 ή 3 ανάλογα με το εμβόλιο είναι πιο κοντά στην αλήθεια) Ωστόσο, οι κτηνίατροι δε συνιστούν τον ετήσιο εμβολιασμό επειδή τα παίρνουν απ'τις φαρμακευτικές, ή επειδή θέλουν το κακό των ζώων μας. Το κάνουν γιατί έτσι εξασφαλίζουν την ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο και τον ετήσιο έλεγχο της γενικής υγείας του ζώου. Αν δεν υπήρχε το κίνητρο του εμβολιασμού, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δε θα πήγαιναν τα ζώα τους στο γιατρό, παρά μόνο όταν αντιλαμβάνονταν κάποιο πρόβλημα. Τότε όμως, μπορεί και να είναι πολύ αργά.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Οι θεωρίες συνωμοσίας για τα συμφέροντα που μας εξαναγκάζουν σε μη απαραίτητους εμβολιασμούς αφθονούν στο ιντερνετ και αναφέρονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ζώα.
Προφανώς υπάρχουν συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, αυτά όμως θα θίγονταν πολύ περισσότερο αν, ας πούμε, αποδεικνυόταν ότι το Χ εμβόλιο προκαλεί μόνιμες βλάβες ή θάνατο. Ας μη χάνουμε την κοινή λογική.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι το εξής: οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους (ή τα ζώα τους) στηρίζονται στην ανοσία του γενικότερου πληθυσμού. Δηλαδή, αν όλοι οι συμμαθητές του παιδιού μου έχουν εμβολιαστεί για την ευλογιά, τότε ο γιος μου δεν κινδυνεύει να την κολλήσει, ακόμα κι αν τον αφήσω ανεμβολίαστο. (Το αυτό και για τα ζώα βέβαια: η λύσσα έχει εκλείψει από την Ελλάδα επειδή οι ιδιοκτήτες εμβολιάζουν τα ζώα τους, άρα αν αφήσω εγώ -που είμαι πιο έξυπνος απ'όλους τους άλλους- το δικό μου ανεμβολίαστο δεν κινδυνεύει να κολλήσει). Αν όμως διαδοθεί και επικρατήσει αυτή η άποψη, τότε όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα μένει ανεμβολίαστο, η γενική ανοσία θα χαθεί και οι ασθένειες που έχουμε καταφέρει να ελαχιστοποιήσουμε ή και να εξαφανίσουμε μέσω των εμβολιασμών, θα επανεμφανιστούν.
Όσο για τη συχνότητα των επαναλήψεων στις γάτες, είναι αλήθεια ότι η επανάληψη κάθε χρόνο δεν είναι τόσο απαραίτητη (κάθε 2 ή 3 ανάλογα με το εμβόλιο είναι πιο κοντά στην αλήθεια) Ωστόσο, οι κτηνίατροι δε συνιστούν τον ετήσιο εμβολιασμό επειδή τα παίρνουν απ'τις φαρμακευτικές, ή επειδή θέλουν το κακό των ζώων μας. Το κάνουν γιατί έτσι εξασφαλίζουν την ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο και τον ετήσιο έλεγχο της γενικής υγείας του ζώου. Αν δεν υπήρχε το κίνητρο του εμβολιασμού, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δε θα πήγαιναν τα ζώα τους στο γιατρό, παρά μόνο όταν αντιλαμβάνονταν κάποιο πρόβλημα. Τότε όμως, μπορεί και να είναι πολύ αργά.
γενικα συμφωνω,αλλα τι λυσσα μπορει να κολλησει μια γατα μονιμα μεσα στο σπιτι??
η αληθεια ειναι πως αν δεν ειχα διαβασει γαι το πως μπορουν να βλαψουν καποιια εμβολια δεν θα ειχα κανενα προβλημα να τα κανω ολα και συνεχεια.
η κτηνιατρος βασικα μου ειπε οτι δεν χρειαζεται και διαβαζοντας καποιο αρθρο εδω ,σταματησα

οσο για την τελευταια παραγραφο,διαφωνω,σε μερικα μερη.αλλος κτηνιατρος επισης που εμπιστευομαι,μου ειπε οτι στην Δανια και Γερμανια και σε μια αλλη χωρα ο εμβολιασμος ειναι υποχρεωτικος ανα 2-3 χρονια και οχι ανα ετος.αυτο βεβαια δεν εχει βγει στην Ελλαδα επισημα γιατι δεν συμφερει τους κτηνιατρους.
και δεν νομιζω οτι αν καποιος ενδιαφερεται για το ζωακι του δεν θα το πηγαινε για ενα τσεκ απ αν του ελεγε ο γιατρος.σιγουρα ο εμβολιασμος ειναι ενα κινητρο μεγαλυτερο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι λογος αυτος να γινονται εμβολια ,ενω δεν χρειαζεται και στην τελικη να υπαρχει πιθανοτητα να βλαψουν το ζωακι περισσοτερο....

aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό είναι όμως το θέμα, ότι πολλοί δεν ενδιαφέρονται τόσο ώστε να τρέχουν μια φορά το χρόνο στον κτηνίατρο, αν δεν υπάρχει εμφανές πρόβλημα. Σίγουρα εσύ κι εγώ θα το κάνουμε (και γι' αυτό μπορούμε να συνεννοηθούμε για αραιότερες επαναλήψεις των εμβολιασμών). Αλλά ο κτηνίατρος πώς μπορεί να ξέρει αν ο κάθε πελάτης του θα είναι εξίσου συνεπής;δεν νομιζω οτι αν καποιος ενδιαφερεται για το ζωακι του δεν θα το πηγαινε για ενα τσεκ απ αν του ελεγε ο γιατρος.
Άλλοι μπαίνουν εδώ μέσα με το πρόσχημα "να εκφράσω μια απορία", θεωρώντας όμως ειδήμονα τον εαυτό τους (παιδιά αν η γάτα είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι είναι λίγο υπερβολή να τις κάνουμε κάθε μήνα αποπαρασιτισμό εξωτερικό...) ----> το έβγαλε το συμπέρασμα! Σου λέει "μέσα στο σπίτι δεν κυκλοφορεί οτιδήποτε που να δικαιολογεί αποπαρασιτισμό"
Καλό θα ήταν λοιπόν, για να μη γίνεται κατάχρηση εννοιών που έχουν ξεφτίσει από ανάλογες περιπτώσεις ανθρώπων, όπως "δημοκρατία", "ελευθερία του λόγου", "πλουραλισμός" .... κλπ να ρωτάμε και κανέναν κτηνίατρο πού και πού για τα βασικά.
Γιατί το θέμα του αποπαρασιτισμού (εσωτερικού και εξωτερικού) δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς από εδώ ότι είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ και δεν πρέπει κανείς να είναι μη πληροφορημένος. Πόσο μάλλον όταν αυτός είχε και συνολικά.... ΟΚΤΩ ΓΑΤΕΣ στη ζωή του.
Εδώ δεν υπάρχει "δεν ήξερα".
Δεν απάντησα με κακία και ζητώ συγγνώμη για άλλη μία φορά από τα μέλη, απλώς έχω την τάση να παρεξηγούμαι από το ύφος μου. Στη γραπτή version δε βγαίνει ακριβώς όπως είναι στην πραγματικότητα.
Εϊναι άλλο να είσαι αυστηρός (γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαι σαν άνθρωπος, και πρώτα από όλα με τον εαυτό μου) και άλλο είρων.
Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να δημιουργήσω προσωπική κόντρα με την Gloriana, απλώς βαρέθηκα να ακούω τέτοιες απόψεις και αντέδρασα έτσι όταν είδα στο προφίλ της ότι είχε 8 γάτες... Αν είχε μία ή δύο δε θα μιλούσα έτσι.
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Και εύχομαι στην Gloriana να ενημερώνεται ενδελεχέστερα από εδώ και στο εξής για το καλό των γατιών της...
Και όταν κάποιος της λέει την αλήθεια (έστω και με αυτό τον απότομο -παρεξηγημένα- τρόπο) να μη θίγεται ο εγωισμός της. Είναι άσχημο να μη δεχόμαστε την κακή, ωστόσο αιτιολογημένη, κριτική. Εξάλλου είναι σπουδαιότερη από την καλή, αφού η πρώτη αποσκοπεί στο να μας κάνει καλύτερους.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα πήγαμε και κάναμε το πρώτο μας εμβόλιο και με ενημέρωσε ο γιατρός και γενικά για τα εμβόλια.. Μου είπε λοιπόν (και τον εμπιστεύομαι) ότι αυτό απλά θα κάνει την επανάληψή του σε ένα μήνα και μετά θα το κάνει μία φορά τον χρόνο. Επίσης μου είπε ότι υπάρχουν και άλλα δύο, προαιρετικά και επειδή είναι και ακριβά και της ταλαιπωρίας, με συμβούλεψε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος να τα κάνει, αλλά μπορώ να κάνω ότι θέλω. Όσον αφορά το αντιλυσικό μου είπε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται και μόνο αν ταξιδέψω, αλλά και αυτό άμα θέλω το κάνω εννοείται...
Τέλος για την αποπαρασίτωση, με ενημέρωσε ΄τοι εσωτερική θέλει μίαφορά τον μήνα και εξωτερική, εφόσον είναι μέσα στο σπίτι, μία φορά στους τρεις μήνες..
Αυτά από μένα! Ησύχασα σήμερα γιαυτό και αποφάσισα να σας τα γράψω..
drusilia
Διάσημο μέλος
Και καμια φωτογραφία!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος

lalenia
Νεοφερμένο μέλος
δεν είναι οι εμβολιασμοί που έχουν μειώσει την εμφάνιση διάφορων ασθενειών σε ανθρώπους κ ζώα, αλλά η βελτίωση των συνθηκών ζωής τους (καλύτερη τροφή, υγειηνή κ.ο.κ). Τώρα θα μου πεις, αν το ζώο μου έρθει σε επαφή με ένα αδέσποτο, που δεν είχε αυτές τις πολυτέλειες. Τότε κ πάλι έχω εμπιστοσύνη καταρχάς στην καλή φυσική κατάσταση του ζώου μου κ την δυνατότητα του ανοσοποιητικού του συστήματος να ανταπεξέλθει. Αν δε συμβεί αυτό, μπορούμε να φροντίσουμε εγκαίρως να το πάμε σ'έναν κτηνίατρο της εμπιστοσύνης μας. Επιτέλους, ας έχουμε κ λίγη εμπιστοσύνη στη φύση κ τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει σε διάφορες δύσκολες περιστάσεις, αντί να εμπιστευόμαστε μόνο τα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών κ τα λεγόμενα των κτηνιάτρων κ των κάθε λογής επιστημόνων που δημοσιεύουν πληρωμένες έρευνες προς όφελος των προαναφερόμενων (φαρμακοβιομηχανιών κ κτηνιάτρων).[ Aretha, σε προηγούμνο post αναφέρω site πληροφόρησης για τους εμβολιασμούς. Κάνε τον κόπο να ρίξεις μια ματιά]Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι το εξής: οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους (ή τα ζώα τους) στηρίζονται στην ανοσία του γενικότερου πληθυσμού. Δηλαδή, αν όλοι οι συμμαθητές του παιδιού μου έχουν εμβολιαστεί για την ευλογιά, τότε ο γιος μου δεν κινδυνεύει να την κολλήσει, ακόμα κι αν τον αφήσω ανεμβολίαστο. (Το αυτό και για τα ζώα βέβαια: η λύσσα έχει εκλείψει από την Ελλάδα επειδή οι ιδιοκτήτες εμβολιάζουν τα ζώα τους, άρα αν αφήσω εγώ -που είμαι πιο έξυπνος απ'όλους τους άλλους- το δικό μου ανεμβολίαστο δεν κινδυνεύει να κολλήσει). Αν όμως διαδοθεί και επικρατήσει αυτή η άποψη, τότε όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα μένει ανεμβολίαστο, η γενική ανοσία θα χαθεί και οι ασθένειες που έχουμε καταφέρει να ελαχιστοποιήσουμε ή και να εξαφανίσουμε μέσω των εμβολιασμών, θα επανεμφανιστούν.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν συμφωνώ. Δες, για παράδειγμα, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ή πληρώνεται κι αυτός απ'τις φαρμακευτικές; ) σχετικά με την εξαφάνιση της θανατηφόρου ασθένειας της ευλογιάς, χάρη στο συστηματικό παγκόσμιο εμβολιασμό:δεν είναι οι εμβολιασμοί που έχουν μειώσει την εμφάνιση διάφορων ασθενειών σε ανθρώπους κ ζώα, αλλά η βελτίωση των συνθηκών ζωής τους (καλύτερη τροφή, υγειηνή κ.ο.κ).
Smallpox is an acute contagious disease caused by Variola virus, a member of the orthopoxvirus family. It was one of the world's most feared diseases until it was eradicated by a collaborative global vaccination programme led by the World Health Organization. The last known natural case was in Somalia in 1977. Since then, the only known cases were caused by a laboratory accident in 1978 in Birmingham, England, which killed one person and caused a limited outbreak. Smallpox was officially declared eradicated in 1979.
(Πηγή)
Τα έχω ήδη δει![ Aretha, σε προηγούμνο post αναφέρω site πληροφόρησης για τους εμβολιασμούς. Κάνε τον κόπο να ρίξεις μια ματιά]
Αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι ίδια η αξιοπιστία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των πηγών που αναφέρονται εκεί (σε ποιους οργανισμούς, εταιρείες ή ιδιώτες ανήκουν τα sites στα οποία παραπέμπεις;; )Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ευχηθείτε μας καλή τύχη, να μην έχουμε τις περσινές περιπέτειες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Καλή τύχη, Αρηθάκι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Καλή τύχη!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marylooo
Νεοφερμένο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool