Αρσενικός μικρούλης σιαμέζος

Blanch

Νεοφερμένο μέλος

Η Blanch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλησπέρα σας! :) Πριν τρεις μέρες απέκτησα ένα μικρό γατάκι Σιάμ αρσενικό (6 περίπου εβδομάδων). Ένα πανέμορφο πλάσμα, ζωηρό και παιχνιδιάρικο όσο δεν παίρνει, τον Σίβα.

Την πρώτη μέρα που ήρθε στο σπίτι, ούτε που το είδαμε καθόλου. Κρύφτηκε πίσω από τα ντουλάπια της εντοιχισμένης κουζίνας μου (βρήκε ένα απίστευτο πέρασμα και χώθηκε). Έβγαλα τη μπάζα ώστε να υπάρχει χώρος και οπτικό πεδίο ελεύθερο για να βλέπω τι κάνει. Κάποια στιγμή το τράβηξα απαλά έξω και του έδειξα το φαγητό του και το νερό του. Τα μύρισε αλλά ούτε που τα άγγιξε. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο κρεβατάκι του και στο δοχείο με την άμμο. Ήταν πολύ φοβισμένο και δεν τέντωνε τα πόδια του για να περπατήσει. Κινιόταν σχεδόν σερνάμενο. Δεν επέμεινα, έσβησα τα φώτα, το τοποθέτησα στο κρεβατάκι του και το άφησα να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. :confused:

Την επόμενη μέρα έπρεπε να λείψω το πρωί και να επιστρέψω το απόγευμα. Ο μικρούλης, αν και κοιμήθηκε στο κρεβάτι του τη νύχτα, το πρωί ήταν χωμένος πάλι πίσω από το ντουλάπι. Του έβαλα φρέσκο φαγητό κονσέρβα για μωρά, νεράκι και κροκέτες και έφυγα. Το απόγευμα που επέστρεψα ήταν ακόμα εκεί. Του μίλησα ευγενικά και δειλά δειλά έβγαλε το κεφαλάκι του. Με δισταγμό βγήκε από την κρυψώνα και πλησίασε προς το μέρος μου. Το οδήγησα στο φαγητό του και άρχισε να τρώει. Αλλά όταν το οδήγησα στην άμμο του δε φάνηκε να καταλαβαίνει τι είναι. :blink:

Τα παιχνίδια δεν άργησαν να αρχίσουν. Τρεχάλες, κυνηγητά με το μπαλάκι, γρατζουνιές και τέτοια. Από τη μια μέρα στην άλλη. ;) Αγκαλιά στον καναπέ για ώρες (έβλεπα και ταινία) και με εμπιστεύτηκε σε σημείο που άρχισαν τα γουργουρητά και κάποια στιγμή ξάπλωσε και ανάσκελα αφημένο. Ήρθε στη μύτη μου και με μύρισε (μου έκανε εντύπωση γιατί δε γνώριζα αυτή τη συμπεριφορά) αλλά απ' ότι διάβασα εδώ συνηθίζεται. :rolleyes:

Όλα μια χαρά, μόνο που τη νύχτα νιαούριζε για παιχνίδι, ώσπου κουράστηκε και τελικά κοιμήθηκε στο κρεβάτι του κατόπιν καθοδήγησής μου. Τα τσίσα το πρωί στο πάτωμα. Το πήγα στην άμμο, χαλικάκι για την ακρίβεια, αλλά το πήρε για παιχνίδι και την έκανε άνω κάτω. Να δούμε πότε θα το μάθει κι αυτό... Δεν έχει όμως ακόμα ενεργηθεί... :redface:

Και γρατζουνάει στα παιχνίδια μας. Δεν τολμάω να επιχειρήσω να του κόψω νυχάκια μόνη μου, εκτός κι αν μου υποδείξετε τον τρόπο και να είμαι σίγουρη ότι δε θα του κάνω ζημιά, τουλάχιστο μέχρι να μάθει να τα κρατάει στις υποδοχές τους.

Από τη στιγμή που πήρε θάρρος είναι μέσα στην απαίτηση. Τρώει με όρεξη (όχι τις κροκέτες) και νιαουρίζει όταν δεν του δίνω σημασία όπως αυτό τη θέλει. Δηλαδή να βγάλουμε νύχια, να κάνουμε αγριάδες κλπ. Είναι γλύκα και τώρα που γράφω είναι ξαπλωμένο στα πόδια μου ήσυχο. :P

Χάρηκα πολύ που σας βρήκα και περιμένω υποδείξεις σας και συμβουλές σας!

Τυχαία ανακάλυψα και μια φίλη στη σελίδα σας, αν και ήξερα ότι πρόσφατα απέκτησε γατάκι. Γεια σου Mariel! :hello:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως μας ηρθες Αργυρω και καλως τον δεχτηκες το νεο γατουλη:) !ειναι πολυ μικρουλι το γλυκουλι μου!κανονικα μετα τους 2-3 μηνες πρεπει να αφηνουν τη μαμα τους.προσαρμοστηκε ομως πολυ γρηγορα!
αν μπορεις παντως μαθε το απο τωρα να μη γρατζουναει γιατι εγω που την κακοεμαθα,εχει γινει τωρα 1 ετους γαιδουρα και ακομα γρατζουναει και δαγκωνει(και φυσικα ποναει πολυ περισσοτερο:rolleyes: )εχει ενα πολυ καλο αρθρο εδω για το πως να το μαθεις να μην παιζει βγαζοντας τα νυχια.

επισης,κρυβε την τροφη για τα χρυσοψαρα.εμενα κανει ο,τι μπορει για να βρει τροπο οταν ταιζω να φαει κι αυτη:blink: :lol: :redface:

και στειλε μας και καμια φωτο του κουκλου σου να τον δουμε:up: !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μικρός που είναι ο κόσμος! Είναι και η memy εδώ! Kαι η Γωγώ! Γεια σας και σας κορίτσια! :hello: :hello:

Ναι, διάβασα την τακτική που πρέπει να ακολουθήσω και φυσικά θα ανεβάσω φωτό μόλις μπορέσω να κάνω κάποιες ακόμα ρυθμίσεις με τον υπολογιστή μου (λόγω πρόσφατου format :/: ).

Με το επίμονο νιαούρισμά του να δω τί θα κάνω... Αν και μάλλον φαίνεται πιο ήσυχος σήμερα. Γνωρίζω πως τα Σιαμ είναι πολυλογάδες πάντως... :D

Και ναι λοιπόν, ενεργηθήκαμε και μάλιστα στο χαλικάκι μας! Έχω γίνει χαζομαμά, το ξέρω! :|

Blanch καλωσήρθες! Να σου ζήσει το γατόνι σου. Περιμένουμε και φωτό. Εγκλιματίστηκε πολύ γρήγορα ο μπόμπιρας! Αφού έμαθε και την άμμο του όλα καλά.

καλως ηρθες μαζι με το γατουλι σου!:)

Γειά σου Αργυρώ μου κι από δω! Σε ποιό άλλο site θα έβρισκες όλες τις γατομαμάδες μαζεμένες; ;) Να σου ζήσει το μωρό σου, είναι σίγουρο ότι θα σε ξετρελάνει όπως και μένα ο δικός μου, ο οποίος έχει γίνει θηρίο πλέον!
Προσοχή στα παιχνίδια - εμένα για κάποιο διάστημα τα χέρια μου έδιναν την εικόνα χρήστη ναρκωτικών!!!! Αλλά αν το μαλώνεις σταθερά καταλαβαίνει και μαθαίνει.

Καλως ορισες! Ο γάτος σου εχει το ιδιο ονομα με το δικό μου! Γιατί τον έβγαλες Σίβα?

βρε βρε βρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλως ήρθες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:up::up::up:

τι θα γινει πακετο θα πηγαινουμε εμεις οι 4 παντου? :lol::lol::lol::lol:

να σου ζήσει Αργυρω!!! θελουμε φωτογραφιες...!!!:inlove:

παντως και ο δικος μου παθαινει κατι με την τροφη των ψαριων, αλλα και οταν κανω αλλαγες νερου...

Καλημέρα και πάλι! :D
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα κι εγώ και το γατόνι μου! Το όνομα το σκέφτηκα γιατί ήθελα να του δώσω κάτι που να έχει σχέση με την προέλευσή του όσον αφορά την καταγωγή του. Άνοιξα λοιπόν εγκυκλοπαίδεια και βρήκα διάφορα υποψήφια ονόματα. Δύο ήταν τα επικρατέστερα: Σιντάρτα και Σίβα. Κατέληξα στο Σίβα ως πιο εύκολο και σύντομο. Ακούνε όμως τα γατιά σε ονόματα; :|

Εχτές λοιπόν το φώναζα και δεν ανταποκρινόταν στο όνομα που του επέλεξα. Και ξαφνικά σκέφτηκα ένα όνομα που θα μου άρεσε περισσότερο και τον αποκάλεσα Μίσα, όπως το αρκουδάκι μασκότ των Ολυμπιακών της Μόσχας. Γύρισε, με κοίταξε και έτρεξε καταπάνω μου. Συμπτωματικό, αλλά το θεώρησα συμβολικό οπότε ο Σίβα ξαναβαφτίστηκε! Μίσα λοιπόν, και τώρα που είναι ακόμα τόσο μικρό του ταιριάζει πολύ και το υποκοριστικό μισαδάκι! :lol:

Τέλειο το Μίσα, μπράβο! Και ναι, ακούνε σε ονόματα οι γάτες, μην έχεις καμιά αμφιβολία σ'αυτό! Θα το διαπιστώσεις σύντομα!

Να χαίρεσαι λοιπόν το Μίσα σου κι αυτός εσένα!
Οι κατοικοι του Σιαμ ειναι Ινδουϊστες?
Κι εγω το Σιβα εξαιτιας της καταγωγης του εδωσα το ονομα, αλλα εκανα λαθος! Οι Βιρμανοι ειναι Βουδιστες! Παντως το ονομα του μια χαρα το ακουει! Ακομη κι οταν συζηταμε γι αυτον, κι αναφερουμε το ονομα του, γυριζει και μας κοιταζει!

Καλως ηρθες Blanch! Να σου ζησει το γατουλινι σου! Ειχα και εγω ενα γατο Μισκα (Μισα) αλλα χαθηκε το καλοκαιρι που μας περασε... Ειναι το αγαπημενο μου ονομα για γατο :up:

Ζηλιάρης που είναι ο κόσμος...;) Εδώ και δύο μέρες όταν αναφέρω πως απέκτησα σιαμέζο, μου απαντάνε... ωωωωωωχ! Γιατί καλέ; εγώ. Είναι πολύ καλό παιδί κι αγαπησιάρικο! Καλά, κάτσε να μεγαλώσει και θα σου πω εγώ! Είναι κακά γατιά τα Σιαμ και τα αρσενικά ακόμα χειρότερα. Θα δεις, θα δεις... :confused:

Ό,τι και να λένε, δεν πιστεύω πως ο χαρακτήρας τους είναι ανεπηρέαστος από την ανατροφή τους. Γίνεται αυτό το γλυκό πλάσμα να με μισήσει ποτέ μετά από τόση φροντίδα; Ουφ πια! Ζηλιάρηδες! :mad:

Αργυρώ όπως τα λες ειναι!!!

και γω αυτη την εντυπωση ειχα, μεχρι που πηρε η κολλητη μου και εχουμε παθει ολοι πλακα..!!
απιστευτα χαδιαρικο, καλο..με το που το ακουμπας κατευθειαν αρχιζει τα χουρ χουρ..
απλα ειναι παρα πολυ επικοινωνιακες γατες, δηλ την γκρινια την εχουν μεσα στο στομα συνεχεια..αυτο βεβαια εμενα μου αρεσει, ειναι πολυ ωραιο να μιλαει η γατα και να την ακους συνεχεια..αλλους παλι δεν τους αρεσει..
Παντως ειναι γατες που εχουν προσωπικοτητα.Αν θελουν κατι θα το απαιτήσουν! αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν λατρευουν αυτον που τις μεγαλώνει ουτε βεβαια οτι ειναι κακες και επικυνδυνες...
Καμία σχεση!!!

o δικος μου δεν εινα σιαμεζος αλλα με εχει τρελλανει στο μπλα-μπλα!!!!:blink:
ολα τα γατακια εχουν χαρακτηρα παντως περα απο τα χαρακτηριστηκα που εχει η καθε ρατσα...

Blanch, καλώς ήρθες κι από μένα! Μην ακούς τις βλακείες του ενός και του άλλου, το κάθε γατί έχει τη δική του προσωπικότητα, απλώς οι σιαμέζοι είναι πιο επικοινωνιακοί και πιο εκδηλωτικοί.
Ο γατούλης στη φωτογραφία είναι ο Ηρακλής, τον έχω από το Γυμνάσιο και σήμερα (16 χρονών, φτου του!) μένει με τη μαμά μου. Είναι το πιο γλυκό και το πιο έξυπνο γατί του κόσμου, με καταλαβαίνει καλύτερα και από άνθρωπο. Να σου ζήσει ο σιαμεζούλης σου!!

Ένα γεια στο Μίσα, ένα γεια στη Blanch.:)

Ο γατούλης στη φωτογραφία είναι ο Ηρακλής,
ουπς! ξέχασα τη φωτογραφία του γερο-σιαμέζου μου. νάτη:

Συνημμένα

• Hraklhs.JPG
    Hraklhs.JPG
    29,5 KB · Εμφανίσεις: 67
Καλησπέρα και καλώς όρισες εσύ κι ο μικρούλης!!! Κι εγω πιστευω πως το καθε γατακι αναπτύσσει τον χαρακτηρα του βάση πολλών παραμέτρων!!! Αντε, να σου ζήσει και χαιρομαι που προσαρμόζεται το πιτσορικι!!!!

Μα είναι εκπληκτικό το πόσο γλυκό και έξυπνο είναι αυτό το μικρό! :P Τα νυχάκια δεν τα βάζουμε μέσα εύκολα βέβαια, αλλά κάνω πως κλαίω όταν τα βγάζει για να με παίξει και σταματάει για να ξαναρχίσει λίγο αργότερα... :/:

Εχτές που μαγείρευα στην κουζίνα και ήμουν όρθια για αρκετή ώρα σταθερή στο ίδιο σημείο, είχε ξαπλώσει πάνω στα πόδια μου. Νύσταζε και αντί να πάει να κοιμηθεί κάπου, στεκόταν καθιστός στα πίσω του πόδια, έγερνε λίγο και επανερχόταν...:lol: Ντάγκλες! :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back