Αρχικά διάρροια, έπειτα μύξες, στη συνέχεια τσίμπλες, τώρα εμετός: Συνδέονται;

CaramelaMou:)

Νεοφερμένο μέλος

Ο CaramelaMou:) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Kαλησπερα σε ολους! Ειμαι νεος στο φορουμ και γενικα νεος γατομπαμπας! Δυστυχως πριν απο λιγες εβδομαδες εχασα ενα νεογεννητο γατακι, αλλα δεν το εβαλα κατω! Ξαναμαζεψα ενα, γλυκυτατο, την Καραμελιτσα μου! Ειμαστε μαζι 10 ημερες! Πηγαμε στο κτηνιατρο, ο οποιος μας εκανε εμβολιο, και μας εδωσε θεραπεια για ενδοπαρασιτα και ωτιτιδα, την οποια εξακολουθουμε να να συνεχιζουμε! Απο κει και περα ομως..Επειδη ομως παρουσιαζε διαρροια 3 ημερες συνεχομενα, μου συστησε αλλαγη τροφης και ετσι του εδωσα την w/d της Hills. Η διαρροια ευτυχως μετα απο 1-2 ημερες σταματησε..Εμφανιστηκε ομως μια διαθεση της γατουλας μου για απομονωση (οχι υπερβολικη αλλα αισθητη..), μιας και την πρωτη εβδομαδα δεν μπορουσα να κουνησω ρουπι, ηθελε συνεχεια χαδακια και παντα σωματικη επαφη, κοιμομουν δεν κοιμομουν.. Ετσι λοιπον αφου σταματησε η διαρροια, εμφανιστηκαν περα απο την αδιαθεσια και οι πρωτοι εμετοι (ο πρωτος με κομματακια φαγητου, ο δευτερος σκετο σαλακι και ο τριτος παλι με τροφη). Eπισης για δυο ημερες και υγρη μυτουλα (σημερα ειναι στεγνη νομιζω, σταματησε αυτο..) Ταυτοχρονα εμφανιστηκαν τσιμπλιτσες στα ματακια της Καραμελας. Να ανησυχησω? Κανενας κτηνιατρος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καποιος βοηθεια? Νιαουριζει επιμονα, χωρις να εχει αλλαξει κατι ομως..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα.εγω στη θεση σου για να μην κανω κατι λαθος θα επαιρνα τηλεφωνο τον γιατρο για να μου δωσει οδηγιες η' θα πηγαινα την γατουλα να την ξανα εξετασει.ελπιζω να ειναι περαστικα για να μην ταλαιπωρειται η γατουλα σου. παντως οπως και στους ανθρωπους η διαρροια και ο εμμετος ειναι εξαντλητικα.πινει νερακι;

Το θέμα είναι καθαρά ιατρικό και εμείς δεν μπορούμε, όσο και να θέλουμε, να κάνουμε διάγνωση:/:
Μάλλον θα πρέπει άμεσα, αύριο κιόλας, να την ξαναδεί κτηνίατρος, αυτό μόνο μπορώ να σου πω:worry:
Στο μεταξύ δοκίμασε να γράψεις στο γιατρό του φόρουμ το σύντομο ιστορικό της αδιαθεσίας της για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να είναι:hmm:

https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/

Ελπιζω να εκανες λαθος και εγραψες w/d της Hills, γιατι αυτη η τροφη ειναι για γατουλες διαβητικες ή για γατουλες που θελουμε να ελεγξουμε το βαρος τους. Αν τελικα ο κτηνιατρος σου εδωσε αυτη την τροφη για διαρροια, τοτε δεν ξερει τι του γινεται και καλο θα ηταν να τον αλλαξεις. Η τροφη για διαβητικες γατες περιεχει πολλες ινες και ειναι ακαταλληλη για μικρα γατακια και παντα τους προκαλει διαρροια.
Οσο για τα υπολοιπα συμπτωματα που περιγραφεις, αν τελικα η τροφη δεν ειναι η w/d αλλα η καταλληλη, τοτε θα πρεπει να δει την Καραμελιτσα παλι κτηνιατρος, οι τσιμπλιτσες ειναι σημαδια καποιας ιωσης και σε συνδυασμο με την αλλαγη στην συμπεριφορα της μπορει να υποδεικνυουν πυρετο και να χρειαζεται θεραπεια.

Πώς είναι σήμερα η Καραμελίτσα; Επισκεφθήκατε τελικά τον γιατρό;

Λοιπον, διαρροια τελος. Σταματησε αφ' οτου ξεκινησε να παιρνει την W/D thς Hills (που οντως -και το ξεραμε απο πριν αυτο- ειναι για διαβητικες και για ελεγχο βαρους). Τσιμπλες τελος, σχεδον καθολου βασικα.. Και απο εκει και περα το βασικο μας προβλημα ειναι οτι δειχνει ταση για απομονωση και δεν πολυθελει παιχνιδια (εως καθολου), αντιθετως για χαδια τρελενεται, δεν λεει ποτε οχι, βραδυ πρωι.. Η ταση για απομωνοση φαινεται απ το οτι πλεον χωνεται τα μεσημερια και τα απογευματα πισω απο τον πυργο του pc, κατω απ το τραπεζι και ΚΥΡΙΩΣ στο μοναδικο παραθυρο του σπιτιου, το οποιο βλεπει το δρομο (μενω σε ημιυπογειο). Οταν ανεβαινει εκει γινεται το 'ελα να δεις', νιαουριζει μελαγχολικα, σα να γενναει αλλες φορες, σκαρφαλωνει και πεφτει (δεν εχει καπου να πιαστει και απλα κρεμιεται μεχρι να πεσει στο μαξιλαρι που της εχω τοποθετησει για να μην τραυματιστει..). Δεν αντεξα και την εβγαλα για 2 λεπτα εξω και προλαβε να σκαρφαλωσει σ ενα δεντρο, οπου τη δελεασα με φαγητο για να κατεβει! Κατα τη γνωμη μου το ζητημα δεν ειναι ιατρικο, ειναι ψυχολογικο-ορμονικο. Βαριεται (αν και της εχω παρει ονυχοδρομειο, της εχω αγορασει μπαλιτσες, της εχω φτιαξει αυτοσχεδια παινιχιδια με ποντικακια τα οποια ειναι δεμενα σε σπαγγους) και θελει να ζησει εξω αλανιαρα. Δεν ξερω τι να κανω..Στεναχωριεμαι και νιωθω πως θα παθει καταθλιψη..Αν ηθελα απλα αγκαλιτσες και χαδακια θα επαιρνα λουτρινο ή θα βρισκομουν περισσοτερο με τη κοπελα μου.. Με στεναχωρει που δεν εχει διαθεση.. Ο κτηνιατρος που του τηλεφωνησα ειπε πως δεν διαφαινεται καποιο ιατρικο προβλημα.. Καμια ιδεα;

Πόσο είναι η μικρή σου; Θεωρείς πως μπορεί να έχει οίστρο δηλαδή; Κοίταξε, γενικά δεν είναι απίθανο να βαριέται και κάποιες φορές. Κι εμένα είναι μέρες που δείχνουν να περνούν υπέροχα, κι άλλες μέρες που είμαι πιο γκρινιάρικα. Ούτε κάτι από τα δύο είναι μόνιμο, έχουν κι αυτά τις "μέρες τους", όπως έχουμε κι εμείς τις δικές μας. Θεωρείς πως θα της έκανε καλό μια παρεούλα; Εγώ έβλεπα πως η πρώτη μου γατούλα ήταν ψόφια για παρέα κι έστι αποφασίσαμε και για δεύτερο...

Χμ..Ειναι οπως υπολογιζει ο κτηνιατρος 3 μηνων περιπου! Δυνατοτητα για γατησια παρεουλα δεν εχω (οικονομικο και..χωροταξικο το ζητημα, μιας και μενω σε 35τ.μ σπιτι..), οποτε δεν ξερω τι να πω..Δεν νομιζω οτι εχει πολλες πιθανοτητες να εχει οιστρο (αν και το νιαουρισμα, χωρις να ξερω απο γατες καλα, μοιαζει να ειναι του οιστρου..), περισσοτερο να βγει εξω θελει θαρρω.. Τι να πω, δεν ξερω ρε γαμωτο..Παντως ειναι 3-4 μερες ετσι που σκουζει οταν παει στο παραθυρο..χαδακια και χαδακια ομορφα, αλλα δεν εχει αναγκη απο παιχνιδι; Δεν μπορει!

Μικράκι είναι ακόμη, κι εμένα απίθανο μου φαίνεται το να θέλει να ζευγαρώσει. Κοίταξε, ίσως είναι και η αλλαγή του καιρού, πολλές φορές αλλάζουν συνήθειες και διάθεση, γίνονται πιο υποτονικά... Παρακολούθησέ την λίγο ακόμη. Γενικά τα τρώει η περιέργεια να εξερευνήσουν τον κόσμο σε αυτήν την ηλικία, αν και νομίζω πως τότε της δικής μου της αρκούσε το σπίτι και δεν βαριόταν τόσο εύκολα... :hmm: Μήπως την απασχολεί τίποτε άλλο; Ίσως να θυμάται και την αλήτικη ζωή της, αλλά μην μπαίνεις στον πειρασμό να τη βγάζεις έξω, άσ' την μέσα, μικρή είναι θα το ξεχάσει. Έτσι πιστεύω.
Παρεμπιπτόντως, γιατί της δίνετε τροφή για διαβητικές γατούλες;

Χμ...αντε να δουμε..παντως κανει την ιδια διαδικασια (εν μεσω νιαουρισματων παραπονιαρικων) συνεχεια, και 10 και 15 φορες.. Μυριζει την πορτα, ανεβαινει στην tv, πηδαει στο παραθυρο, δεν μπορει να σταθει και πεφτει στο 1,5 μετρο κατω οπου εχω τοποθετησει μαξιλαρι... Δεν γνωριζω γιατι μας συστησε διαβητικη τροφη αλλα αφου ελυσε το προβλημα με την διαρροια προς το παρον, φανταζομαι ολα καλα..Κτηνιατροι δεν ειμαστε, αυτη ειναι η δουλεια του, δεν εχω παρα να τον εμπιστευτω.

Χμ..Ειναι οπως υπολογιζει ο κτηνιατρος 3 μηνων περιπου! Δυνατοτητα για γατησια παρεουλα δεν εχω (οικονομικο και..χωροταξικο το ζητημα, μιας και μενω σε 35τ.μ σπιτι..), οποτε δεν ξερω τι να πω..Δεν νομιζω οτι εχει πολλες πιθανοτητες να εχει οιστρο (αν και το νιαουρισμα, χωρις να ξερω απο γατες καλα, μοιαζει να ειναι του οιστρου..), περισσοτερο να βγει εξω θελει θαρρω.. Τι να πω, δεν ξερω ρε γαμωτο..Παντως ειναι 3-4 μερες ετσι που σκουζει οταν παει στο παραθυρο..χαδακια και χαδακια ομορφα, αλλα δεν εχει αναγκη απο παιχνιδι; Δεν μπορει!

Χμμμ κοίτα, αν λυσσάει τόσο πολύ και φωνάζει πολλές φορές τη μέρα και σκούζει κλπ, μπορεί να είναι και οίστρος. Πολλές γατούλες έχουν οίστρο νωρίς, άσε που δεν μπορείς να πολυκαταλάβεις την ηλικία τους επακριβώς. Άσε που άμα λες ότι μοιάζει το νιαούρισμα για νιαούρισμα οίστρου...

Μην υποκύψεις και μην τη βγάλεις έξω τη γατούλα σου. Θα συνηθίσει στο σπίτι και θα είναι μια χαρά. Αλλά αν είναι οίστρος, πρέπει να το εξακριβώσεις για να κανονίσεις να τη στειρώσεις μόλις της περάσει αυτός ο κύκλος.

Συνεχιζει να παραπονιεται και να δειχνει πως θελει να βγει εξω.. Βεβαια εχω την εντυπωση πως εχει λιιιγο χαλαρωσει, μιας και στο παραθυρο που προσπαθει να κρεμαστει εχω τοποθετησει φλουδες απο λεμονι, οι οποιες δεν την απωθησαν και εντελως βεβαια και ετσι χρησιμοποιησα ενα ψεκαστηρι με νερο.. :P εεε, μια-δυο, οποτε με βλεπει να το πιανω φευγει τρεχοντας..! χαχα :p Απο κει και περα, σημερα μετα απο 2 μερες ξαναπαιξαμε μαζι με ενα κορδονι(!) που αφαιρεσα απο ενα ζευγαρι παπουτσια..αντε να δουμε.. Παντως μου φαινεται πολυ περιεργο που ειναι ικανη, να χαιδευεται μαζι μου στο κρεβατι και στο καναπε, να κοιμαται και να τρωει, χωρις να εχει ορεξη για παιχνιδι.. Της ανοιξα και τη βρυση χθες το βραδυ, χαρηκε πολυ, καθοταν και κοιτουσε, μεχρι που βουτηξε, βραχηκε και παπαλα, δεν ξαναπλησιασε.. Αυτα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back