Αστείρωτη θηλυκιά γάτα θέλει συνέχεια να βγαίνει έξω

oh-my-cat!

Νεοφερμένο μέλος

Η oh-my-cat! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Έχω τη γάτα μου ένα μήνα..ειναι 6 μηνών τωρα.. στο σπίτι που έμενε είχε συνηθίσει να βγαίνει σε κήπο κ να παίζει κλπ.. Το δικό μου σπίτι έχει κήπο κ απο μια σκάλα ανεβαίνεις στην ταράτσα.. Αυτο βέβαια δεν είναι πρόβλημα.. Το πρόβλημα είναι οτι αυτη ανεβαίνει σε μια μάντρα και γυρνάει στις άλλες αυλές!Αν τη βρεί κάποιος σπίτι του ίσως την πετάξει στο δρόμο! Δε μπορώ να την κυνηγάω αλλά φοβάμαι ρε γμτ.. ασε που οταν δεν την αφήνω να βγεί κλαίει! Πως να τη "μαζεψω"..?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρεπει να της μαθεις το μεσα ειναι ωραια και μεσα ξερεις ποσα πραγματα εχει να εξερευνησει.Ελπιζω να την εχεισ στηρωσει ε γιατι μπορει εκει στησ αλλες αυλες να σινανταει κανα γατουλι.Αχ σα τη δικια μου την αλητισα που πιδαγε τα μπαλκονια και πηγαινε στα αλλα τα ξενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκοπεύω να τη στειρώσω σε καμια βδομάδα.. Πάντως γάτο δε συναντάει με τπτ , είναι γατί με ηθικούς φραγμούς..! :lol:

Τάσεις φυγής

Καλησπέρα, το γατάκι μου είναι 5 μηνών και είναι τόσο ζωηρό όσο κανένα άλλο. Αλλά το θέμα είναι οτι έχει τάσεις φυγής, και μένω σε διαμέρισμα. Ως τώρα είχαμε πάντα την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και τα κάγκελα καλυμένα κάθετα με καλάμια, οπότε πίστευα οτι δεν έχω πρόβλημα να φύγει. Ανακαλύπτω οτι πάει συχνά στο μπαλκόνι των διπλανών μου, και ότι και να έχω κάνει (πέργκολες, πετσέτα με μανταλάκια στερεωμένη και άλλες πατέντες) αν θέλει να πάει θα πάει. Τελευταία ανέβηκε και στο μπαλκόνι της δίπλα πολυκατοικίας το οποίο δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο και είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να ανεβεί. Ανεβαίνει πάνω στο κάγκελο, ακροβατεί στην ουσία, και από κεί πηδάει όπου φτάνει. σε κουπαστές, σε κουτί κλιματιστικού κτλ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, προσωρινά κρατάω τα στόρια τέρμα κατεβασμένα όταν λείπω. Θέλω να τονίσω οτι ασχολούμαι αρκετά μαζί της, δεν μένει πολλές ώρες μόνη, είναι υπερβολικά παιχνιδιάρα και περίεργη, τρέχει ασταμάτητα, δαγκώνει και παίζει με τα πάντα.
Δε μου αρέσει που έιναι έτσι κλεισμένη μέσα 2 μέρες τώρα και ψάχνω απεγνωσμένα λύση.
Καμμιά ιδέα κανείς??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στείρωση.Αλλά για το ποια είναι η καλύτερη ηλικία δεν το ξέρω.Ίσως να μπορείτε και τώρα.
Ρωτήστε το γιατρό του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στείρωση.Αλλά για το ποια είναι η καλύτερη ηλικία δεν το ξέρω.Ίσως να μπορείτε και τώρα.
Ρωτήστε το γιατρό του.

Ναι για την στείρωση μου έχουν πεί 5-6 μηνών. Λέτε να ηρεμήσει?

Ναι για την στείρωση μου έχουν πεί 5-6 μηνών. Λέτε να ηρεμήσει?
Φυσικά.:)Και θα απαλαγεί και από τις ορμώνες του που το βασανίζουν.

Θα ηρεμήσει, αλλά μπροστά στα άλλα καλά (και ειδικά οι λόγοι υγείας), αυτό είναι το λιγότερο.
Περισσότερα παρακάτω.:)
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Τι να κάνω; -Τάσεις φυγής

Γειάς σας! Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Η γατούλα μου είναι 7 μηνών και δε θέλει καθόλου το σπίτι! Παραφυλάει στην πόρτα για να βγεί εξω , κρέμεται κυριολεκτικά από το μπαλκόνι στο οποίο παρόλο που έχω βάλει πλέγμα σκαρφαλώνει και πηδάει στο κάγκελο για να κυνηγήσει τις δεκαοχτουρες , νιαουρίζει στις πόρτες και τα παράθυρα. Τις προάλλες πήδηξε στην τέντα της από κατω γειτόνισσας και από εκεί στον κήπο και έφυγε. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ενώ της αφιερώνω πολύ χρόνο εκείνη θέλει συνέχεια να φύγει. Νιώθω ότι την καταπιέζω όταν τη βλέπω να κρέμεται από τα μπαλκόνια. Δε θέλω να νιώθει φυλακισμένη. Τι λέτε να κάνω? Να την στειρώσω και να την αφήσω ελεύθερη στον κήπο εξακολουθώντας φυσικά να τη φροντίζω? Να κάνω κάτι και να την κρατήσω σπίτι? Τι πιστεύετε εσείς?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να τη στειρώσεις και να την κρατήσεις στο σπίτι. Μετά τη στείρωση, δεν θα έχει πια τάσεις φυγής.
Διάβασε το σχετικό άρθρο και τα σχόλια που το ακολουθούν και θα λυθούν οι απορίες σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τι να κάνω; -Τάσεις φυγής

εχει τασεις φυγης..γιατι δεν ειναι στειρωμενη....οπως σου ειπε και η aretha....να την στειρωσεις...και εννοειται μεσα στο σπιτι,αλλιως ρισκαρεις παρα πολλα...η στειρωση,εκτος απο το οτι θα ηρεμησει το γατακι,θα το προστατεψει και απο διαφορα ειδη καρκινων....δεν θυμαμαι τωρα αν γραφεις οτι ειναι θηλυκο ή αρσενικο..αλλα αν ειναι θηλυκο,να ζητησεις στειρωση με ολικη αφαιρεση..δηλαδη και ωοθηκες και μητρα....:)

Επίσης μία δεύτερη γατούλα για παρεούλα, θα ήταν και αυτό μια λύση.:redface:

Να την στειρωσεις ...να την κρατησεις μεσα αλλιως ειναι βεβαιο οτι θα την βρεις πιτα απο αυτοκινητο και να βγαινει ΜΟΝΟ με επιβλεψη στο μπαλκονι.Υπαρχουν λουρακια που ειναι σαν μπλουζακι και πιανουν ομορφα στο στηθος και δεν μπορει να φυγει απο αυτο.Επισης καλυτερα καλαμωτη...το πλεγμα ειναι λογικο να το σκαρφαλωνει.Εγω μερικα γατακι απου εχω και ειναι πιο ζωηρα δεν τα βγαζω καθολου εξω στο μπαλκονι...

Να την στειρωσεις ...να την κρατησεις μεσα αλλιως ειναι βεβαιο οτι θα την βρεις πιτα απο αυτοκινητο και να βγαινει ΜΟΝΟ με επιβλεψη στο μπαλκονι.Υπαρχουν λουρακια που ειναι σαν μπλουζακι και πιανουν ομορφα στο στηθος και δεν μπορει να φυγει απο αυτο.Επισης καλυτερα καλαμωτη...το πλεγμα ειναι λογικο να το σκαρφαλωνει.Εγω μερικα γατακι απου εχω και ειναι πιο ζωηρα δεν τα βγαζω καθολου εξω στο μπαλκονι...

συμφωνω με τα παραπανω,εκτος απο την καλαμωτη.....ανετα την σκαρφαλωνουν τα ζωντοβολα!!!:)καλυτερα πλεγμα,απο την απεξω πλευρα του μπαλκονιου και οσο το δυνατον πιο ψηλα να φτανει...:)

Εννοείται πως δε θέλω να τη βρώ πίτα από κανένα αμάξι!!Θα της κάνω στείρωση το γρηγορότερο δυνατό και ελπίζω τότε να πάψει να με θεωρεί φυλακή:(!!!

Εννοείται πως δε θέλω να τη βρώ πίτα από κανένα αμάξι!!Θα της κάνω στείρωση το γρηγορότερο δυνατό και ελπίζω τότε να πάψει να με θεωρεί φυλακή:(!!!

Στείρωσε την και θα δεις πώς θα της περάσουν οι τάσεις φυγής.;):)

Μην εχεις τυψεις...οτι καλυτερο μπορεις να της προσφερεις ειναι ενα σπιτακι...Οσο μεγαλωνει θα ειναι πιο ησυχη...εμενα πολυ ζωηρα γατακια εγιναν βαρια πεπονια μετα σιγα σιγα
Δεν εχεις φυλακισει αγριο ζωο απο το δασος οποτε μην αγχωνεσαι...δεν θα περασει καλυτερα εξω με τοσους κινδυνους.Μια μερα θα σκεφτεσαι...τι ζωηρη που ηταν μικρη ...

Αχ ακριβώς όπως το είπες!Τύψεις μου δημιουργούνται.Λέω αν μπορούσε να διαλέξει θα διάλεγε το σπίτι ή την ελευθερία της..Μακάρι να ηρεμήσει η ομορφούλα μου!

Αν μπορούσε να διαλέξει, θα διάλεγε να μην πεινάει, να μην κρυώνει και να μη φοβάται. Η "ελευθερία" (η ζωή στο δρόμο δηλαδή) έχει όλα αυτά, καθώς επίσης και ανίατες αρρώστιες, ατυχήματα, άγρια σκυλιά, αεροβόλα, φόλες κι ένα σωρό άλλα :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back