Ατακτούλης & πολύ λαίμαργος!

sotiria12871

Νεοφερμένο μέλος

Ο sotiria12871 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ο Benny, ο γατουλης μου ειναι σχεδον 7 μηνων και -πολυ προσφατα- στειρωμενος. Τα προβληματα ειναι δυο:
1. Ορισμενες ωρες τις ημερας, συνηθως το πρωι και αργα το βραδυ γινεται πολυ ατακτος και συμπεριφερεται λες και εχει τρελλαθει. Τρεχει πανω κατω σαν τρελλος, μας επιτιθεται με δαγκωνιες και γρατζουναει τα επιπλα. τις υπολοιπες ωρες της ημερας φερεται απολυτα φυσιολογικα!

2. Ειναι αχορταγος! Ενω τρωει μια χαρα την ξηρη τροφη που του δινω, οταν μας δει να καθομαστε στο τραπεζι νιαουριζει σπαρακτικα και δεν ησυχαζει αν δε φαει σχεδον μια μεριδα (κοτοπουλο η ψαρι). Το κακο ειναι οτι φοβαμαι μην παχυνει και χαλασουν τα δοντια του αν τρωει απο το δικο μας φαγητο 3 4 φορες τη βδομαδα.

Περιμενω τις συμβουλες σας...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου σωτηρια.
ολα αυτα που λες ειναι απολυτως φυσιολογικα.τις πρωινες ωρες ειδικα ειναι που τα πιανει ο "δαιμονισμος":D...ειναι θεμα εκτονωσης....αν μπορουσες να του παρεις παρεα ενα δευτερο γατι θα ηταν το καλυτερο και γι'αυτο και για σενα.θα φευγει η εκτονωση τους με το παιχνιδι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σωτηρία τα ίδια τραβάω με τον μικρό μου Πίπη που είναι 5 μηνών και κάτι. Εκτός του ότι τρώει το καταπέτασμα (το φαγητό του, το φαγητό για στειρωμένα του μεγάλου, κλέβει το δικό μας) με αποτέλεσμα σε αυτή την ηλικία να είναι σχεδόν 4 κιλά, είναι και διαόλι κανονικό!!! Ειδικά τις βραδυνές ώρες αρχίζει και πηδάει δεξιά-αριστερά πάνω σε έπιπλα, πάνω μας, ή επιτίθεται στον Χιόνη τον μεγαλύτερο γατούλη μου βγάζοντας μικρές αστείες κραυγούλες!!! Έχει πολύ γέλιο η κατάσταση! Ο γιατρός είπε ότι είναι επειδή έχει πολλή ενέργεια λόγω ηλικίας και θέλει κάπως να την εκτονώσει εξού και οι αλαλαγμοί!!!:) Φαντάζομαι -κι ελπίζω- ότι μεγαλώνοντας θα ηρεμήσουν τόσο ο δικός σου όσο και ο δικός μου...:hmm:

επιτίθεται στον Χιόνη τον μεγαλύτερο γατούλη μου βγάζοντας μικρές αστείες κραβγούλες!!!
Τέτοιες κραυγούλες βγάζει κι ο Πορδολέων και είναι πραγματικά πολύ αστείες, κάτι μεταξύ νιαουρίσματος και κελαϊδίσματος...:lol::lol: Ο δικός μας τις βγάζει και όταν παίζει μόνος του με τα παιχνίδια του.

Στους ποσους μηνες σου ειπε οτι θα του φυγει αυτη η ενεργεια ασπασια ? γιατι η Ιολη ειναι κιολας 7 μηνων και δεν λεει να ησυχασει παιζει με οτι βρει οτι βρει ομως στην κυριολεξια .... και αφου σταματησει το παιχνιδι μετα το βαζει και στα παπουτσια μας μεχρι και πετρα απο τα λουλουδια της βεραντας εχω βρει στα αθλητικα μου ...:lol: Οταν λοιπον την παιζουμε εμεις με ενα αντικειμενο και δεν μπορει να το ποιασει μετα μεσα στην τρελλη ενεργια παει και ξεσπαει στην καημενη την Φαιδρα μεχρι που τα παιρνει και η Φαιδρα και μετα γινεται το "ποιασε με αν μπορεις ":lol::lol:

Σωτηρία καλωσόρισες!
Αυτή η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι κοινή. Το βράδυ οι γάτες κυρίως κυνηγουν και αυτό γίνεται σε άλλη κλίμακα και στο σπίτι. Μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει και θα προσαρμοστεί στα δικά σου ωράρια. Ενα καλό κόλπο που εφαρμόζω, όταν αρχίζει η δική μου μικρή να "τρελαίνεται" είναι να της δίνω το αγαπημένο της παιχνίδι, το οποίο βγαίνει ειδικά εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή εάν το είχε όλη την ημέρα στην διάθεση της δεν θα της κινούσε το ενδιαφέρον.

Αυτό που κάνει με το φαγητό σημαίνει ότι έχει μάθει, ότι γκρινιάζοντας να ενδώσετε. Εαν αντισταθείς και δεν του δίνεις θα το σταματήσει σε λίγο καιρό.

Ο Benny, ο γατουλης μου ειναι σχεδον 7 μηνων και -πολυ προσφατα- στειρωμενος. Τα προβληματα ειναι δυο:
1. Ορισμενες ωρες τις ημερας, συνηθως το πρωι και αργα το βραδυ γινεται πολυ ατακτος και συμπεριφερεται λες και εχει τρελλαθει. Τρεχει πανω κατω σαν τρελλος, μας επιτιθεται με δαγκωνιες και γρατζουναει τα επιπλα. τις υπολοιπες ωρες της ημερας φερεται απολυτα φυσιολογικα!

2. Ειναι αχορταγος! Ενω τρωει μια χαρα την ξηρη τροφη που του δινω, οταν μας δει να καθομαστε στο τραπεζι νιαουριζει σπαρακτικα και δεν ησυχαζει αν δε φαει σχεδον μια μεριδα (κοτοπουλο η ψαρι). Το κακο ειναι οτι φοβαμαι μην παχυνει και χαλασουν τα δοντια του αν τρωει απο το δικο μας φαγητο 3 4 φορες τη βδομαδα.

Περιμενω τις συμβουλες σας...:/:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ο Μάγκας μου είναι σχεδόν 2,5 χρονών και απίστευτα άτακτος, ατσούμπαλος και λαίμαργος!!! Τρώει φλας και σεληνιάζεται, τρέχει πέρα δώθε, χοροπηδάει και διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του. Καμιά μέρα θα φουντάρει απ' το μπαλκόνι και θα τρέχουμε. Μου κάνει και κάτι επιθέσεις δε και με γεμίζει όλο γραντζουνιές και δαγκωματιές. Αυτό το "σελήνιασμα" το παθαίνει συνήθως μόλις φάει το βράδυ ή αφού πάει στην άμμο του για κκ. Αλλά πάντα βράδυ γι' αυτό τον φωνάζω "σεληνιασμένο". Δεν ηρεμεί με τίποτα. Και όσο για το φαγητό αν δεν του δώσω αυτό που θέλει κάθεται και νιαουρίζει σαν κογιότ μέχρι να το πάρει. Τον έχω βέβαια καλομάθει και μ' εκμεταλεύεται. Δεν ξέρω αν μπορώ να του αλλάξω τις συνήθειές του.

Εγώ τα τραβάω ακόμα με την ψιψι που είναι και 9 χρονών γάτα. Είναι νυχτόβια ζώ τα άτιμα και το βράδυ κάνουν φασαρία,το πρωί η δικιά μου σαλεύει μετά το φαί

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back