Αταξίες στο σπίτι!

Nicolinoudin

Νεοφερμένο μέλος

Η Nicolinoudin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας παιδια! ειμαι νεο μελος στο site αρα καλως σας βρηκα :)
εχω ενα γατι,τον Μανωλη ειναι 7 μηνων μαυροασπρου χρωματος σκετη γλυκα..τον ειχα παρει απο ενα καταφυγιο με αδεσποτα γατακια και αμεσως συνδεθηκαμε...τον λατρευω και αυτος με αγαπαει παρα πολυ θελω να πιστευω :P
το προβλημα ειναι το εξης: κανει απιστευτες αταξιες στο σπιτι,δλδ,βγαινει στους παγκους της κουζινας,στο τραπεζι οταν τρωμε ενω αυτος μολις εχει φαει λιχουδιες,ψαχουλευει τις σακκουλες απο τα σκουπιδια και δαγκωνει υπερβολικα πολυ!!!
Ειχα ακουσει τις προαλλες σε μια εκπομπη στο ΣΚΑΙ του Dr.Harry αν την γνωριζετε (ειναι κτηνιατρος) και ειχε πως για τετοιες αταξιες καλο ειναι στα γατια να τους ριχνουμε οταν κανουν τρελλες λιγο νερο με ξυδι (το ξυδι τα αποτρεπει απο το να γλυψουν το τριχωμα τους)
εσεις τι πιστευετε για αυτο? μηπως υπαρχει μια πιο ηπεια λυση?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλωσηρθες φιλε nicolinoudin στην γατοπαρεα μας.:DΧαιρομαι πολυ που υιοθετησες ενα αδεσποτο γατακι.Προφανως ειναι πολυ μικρουλι ακομη.
Για να σε παρηγορησω θα σου πω οτι αυτο που περιγραφεις ειναι μια φυσιολογικη γατα.Ο δικος μου ο Αρουλης (9 μηνων σημερα) ετσι ακριβως συμπεριφερεται.Η συμβουλη του dr.Harry ειναι σωστη (για το ξυδι δεν γνωριζω) επισης μπορεις να του λες ΜΗ η ΟΧΙ με σταθερη και αποφασιστικη φωνη καθε φορα που κανει αταξια.Οταν υπακουει μπορεις να του δωσεις ενα μικρο σνακ.Βεβαια σε καμια περιπτωση η γατα δεν εκπαιδευεται ουτε τοσο γρηγορα, ουτε τοσο ευκολα οσο ο σκυλος.Τελος μπορω να σου πω και το εξης απο την προσωπικη μου πειρα.Η αλλη μου η γατα η Μυρτουλα, πεντε ετων σημερα, οταν ηταν μικρη εκανε τα ιδια και χειροτερα οταν ομως ενηλικιωθηκε σιγα-σιγα ηρεμησε και τωρα ειναι πολυ ησυχη και κοιμαται τον περισσοτερο καιρο, οταν δεν την τσιγκλαει ο μικρος.;)Οποτε υπομονη μεχρι να περασει η "παιδικη και εφηβικη" του ηλικια.
Μπορεις να μας πεις περισσοτερα για το γατακι σου και να ανοιξεις δικο σου θεμα στην ενοτητα "οι γατουλες σας" καθως να παραθεσεις και φωτο να το απολαυσουμε και εμεις.:D:D:D

Υ.Γ Την εκπομπη του αυστραλου dr.Harry την παρακολουθουσα και εγω(βολευε και η ωρα).Κριμα που σταματησε.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και σκέτο νερό κάνει, το ξύδι δεν τους αρέσει ως μυρωδιά, για να καθαρίζεις άσχημες μυρωδιές και να το απλώνεις σε επιφάνειες που δεν θες να πάνε καλό είναι αλλά για να το πετάς πάνω τους δεν νομίζω.

Μια φορά μου είχε πέσει κατά λάθος πάνω στην πρώην γατούλα μου όταν έφτιαχνα φακές και την βρήκε στο μάτι, πρέπει να έτσουζε αν την άκουγες δε θα το σκεφτόσουν καν για ξύδι:cry:

για να μη θέλει το φαγητό σου πρέπει να 'εχει σταθερά γεύματα, ίδιες ώρες πάντα χωρίς πολλές πολλές λιχουδιές, γιατί μετά σου λέει θα κάνω ίου όλο και κάτι θα μου δώσει, δεν ξέρει το γατάκι, οι γάτες είναι πολύ του προγράμματος και της συνήθιας.

στά δικά μου πέρα από τα σταθερά γεύματα στον Μπέκερ που τόλμησε μία φορά να μου κάνει ίου και να ζητιανέψει του είπα αυστηρά κρατώντας και σηκώνοντας το πιάτο μου ψηλά - Αυτό είναι δικό Μουυυύ:mad:
και δεν το καναέκανε ποτέ και σε κανέναν

την Άρια που τόλμησε να ομήξει απευθείας με την μούρη στο πιάτο του άντρα μου την έβγαλα στο μπαλκόνι έξω για όση ώρα τρώγαμε
- άμα έρθει κάποιος επισκέπτης και τον κόψει για ποιό μαλακό μπορεί να του ζητήσει (όχι να ορμήξει με τα μούτρα) αλλά δεν αφήνω να της δίνουν τουλάχιστον όσο είμαστε στο τραπέζι, σε εμάς από τότε που την έβγαλα έξω δεν ζητάει έμαθε ότι δεν την πέρνει:P

για τις γενικότερες ζουζουνιές και τα παιχνίδια, είναι μικρό γατάκι ακόμα και πολύ φυσικό να θέλει να εκτονωθεί, στους πάγκους μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις ξύδι ή σαπούνι πιάτων ή καυτερό πιπέρι ή ντενεκεδάκια με κέρματα μέσα που αν τα ρίξει θα κάνουν φασαρία και ίσως τρομάξει

ένα άλλο μέτρο κατά των ζουζουνιών είναι να παίζεις μαζί τους μέχρι τελικής πτώσης ώστε και να ελέγχεις την κατάσταση χωρίς να τρέχει πέρα δώθε μόνο του και να γκρεμίζει τα πάντα και μετά από το παιχνίδι σας να είναι κουρασμένο και ίσυχο γιατί θα κοιμάτε:baby::lol:

ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας αλλα νομιζω εχω κανει τα παντα! εχω παιξει με τον Μανωλη μεχρι τελικης πτωσεως,τον βαζω τιμωρια,δεν του δινω λιχουδιες οταν κανει αταξιες και ολα τα σχετικα!αν δεν γινει το δικο του δεν ησυχαζει..μετα βεβαια πιστευω καταλαμβαινει οτι μας κουραζει με αυτο που κανει και εμενα και τους συγκατοικους μου καθως ερχετε και κανει αγαπουλες :) αλλα παρολα αυτα δεν ησυχαζει..σκεφτομαι οτι ισως θελει να ...........:P και εχει τρελλαθει λιγο..λογω του οτι μενω σε πολυκατοικια στο κεντρο της Αθηνας θα πρεπει να τον στειρωσω..λετε να ηρεμησει?

λογω του οτι μενω σε πολυκατοικια στο κεντρο της Αθηνας θα πρεπει να τον στειρωσω..λετε να ηρεμησει?
Με τη στείρωση, θα απαλλαγεί από το στρες που του δημιουργεί η επιθυμία του να ζευγαρώσει καθώς και από την υπερένταση που του προκαλεί η τεστοστερόνη. Αν όμως είναι ζωηρός και παιχνιδιάρης λόγω χαρακτήρα, αυτό δεν θα αλλάξει. Έχε επίσης υπόψη ότι μετά τη στείρωση, χρειάζεται μια περίοδος κάποιων μηνών για να "καθαρίσει" ο οργανισμός των αρσενικών γατιών από τις ορμόνες, η όποια αλλαγή δηλαδή δεν θα είναι άμεση, αλλά σταδιακή.
Πάντως, η στείρωση είναι σίγουρα η πιο σωστή και υπεύθυνη επιλογή για το γάτο σου. Θα του εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής από κάθε άποψη και θα κάνει τη συγκατοίκησή σας πιο ομαλή.

Κι εγώ συμφωνώ για τη στείρωση όπως και για το νεαρό της ηλικίας. Κι εμάς έτσι και χειρότερα έκανε. Βέβαια εμείς βρήκαμε γρήγορα τον τρόπο να τον αποθαρρύνουμε να κάνει ζημιούλες... ένα δυνατό ΜΗ και παλαμάκια. Έχει αποτέλεσμα. Πάντως όσο μεγαλώνει θα διαπιστώσεις ότι σοβαρεύει και θα σταματήσει να κάνει κάποια πράγματα. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά και η σχετική εκπαίδευση ενδεικνύεται

Σε όλες τις προηγουμενες απαντήσεις που είναι πολύ αποτελεσματικές, εχω να προσθεσω και το φυσηματάκι στη μουρη..Στον Λαζαράκο πιάνει..καταλαβαινει αμεσως γιατι τον φυσαω και σταματάει.
Στον Βούλη πάλι καθόλου. Σε εκεινον ακολουθουμε τη μεθοδο της πιτσιλιας..:P:P

τον πρίνς έτσι και του φυσίξω τη μύτη δαιμονίζεται. αν με δαγκώνει με μία Χ δύναμη αρχικά, μετά το φύσιμα είναι Χ*10 + Χ

Και εγώ σταμάτησα να του φυσάω τη μύτη γιατί αγριεύει και με δαγκώνει.Το καλό είναι ότι ακούει το ΜΗ. με 2-3 φορές καθάρισα...Αλλά όταν κάνει σκανταλιά σοβαρή έξω από το δωμάτιο για κανα τέταρτο...Με το πιτσίλισμα πάλι δε γίνεται τρελή δουλειά γιατί ή θα πιτσιλίσω πολλές φορές και θα γίνουν όλα λούτσα ή δε θα φεύγει με τίποτα!:P

Και εγώ σταμάτησα να του φυσάω τη μύτη γιατί αγριεύει και με δαγκώνει.Το καλό είναι ότι ακούει το ΜΗ. με 2-3 φορές καθάρισα...Αλλά όταν κάνει σκανταλιά σοβαρή έξω από το δωμάτιο για κανα τέταρτο...Με το πιτσίλισμα πάλι δε γίνεται τρελή δουλειά γιατί ή θα πιτσιλίσω πολλές φορές και θα γίνουν όλα λούτσα ή δε θα φεύγει με τίποτα!:P

Ακριβώς τα ίδια μου κάνει...
Ρε παιδιά...:( τι γατιά είναι αυτά τζαναμπέτικα που έχουμε; Γιατί των άλλων ακούνε;

Υπομονή... κάποτε θα ωριμάσουν και θα μας εκτιμήσουν! :lol::lol::lol:

Υπογραφή,
Η γατομάνα τού αρχιτσαούση Beeb τίποτα δεν καταλαβαίνει ο άτιμος!

εγω οταν του φυσαω με δαγκωνει περισσοτερο :) ή νομιζει οτι παιζω και συνεχιζει ακαθεκτος ή νευριαζει μαζι μου και γινεται πιο επιθετικος..μαλλον λεω να ακολουθησω την μεθοδο με το νερο και οτι γινει..λογικα καποια στιγμη θα μαθει που θα παει
οσον αφορα την στειρωση ποια ειναι η καλυτερη ηλικια για να γινει? ο Μανωλης τωρα ειναι 7 μηνων

Εγώ νομίζω οτι θέλει απλώς λίγη υπομονή. Σε λιγους μήνες θα σε έχει εκπαιδεύσει τελείως και δεν θα σου καίγεται καρφάκι για τις αταξίες:lol:

Σε μας πάντως έπιασε το νερό ... Με το που με βλέπει να κρατάω ποτήρι ανατριχιάζει και της φεύγει απο το μυαλό η αταξία που ετοίμαζε :rolleyes:

Φυσικά ακούει και στα μπινελίκια αν τα εννοείς βέβαια... Τα άτιμα καταλαβαίνουν αν νευριάζεις όντως ή αν το κάνεις για εκπαίδευση:P

χμ χμ καλημέρα. Τhenietzschelegacy (αν το έγραψα σωστά) με ποτήρι ολόκληρο την κατάβρεχες; και ανατριχιάζει τώρα;

Και εγώ έχω παρόμοια προβλήματα με τον 4 μηνών γατούλη μου, έχω όμως παρατηρήσει ότι το ΜΗ σα να πιάνει που και που και το τελευταίο που έχω ανακαλύψει είναι μια κόρνα ποδηλάτου, ένα μικρό κλάξον, το εφαρμόζω όταν δαγκώνει και όχι γενικά και μόλις το ακούσει φεύγει. Μερικές φορές ξαναέρχεται αλλά το ξανακάνω μέχρι να σταματήσει.;)
Όσο για το πιτσίλισμα εγώ δεν το συνιστώ, φοβάμαι ότι απλά τον κάνει πιο άγριο, επίσης φοβάται περισσότερο το νερό και εγώ θέλω που και που να του κάνω μπανάκι.

Μήπως το γατάκι έχει ήδη κακομάθει; δεν ξέρω αν τώρα μπορεί να εκπαιδευτεί, πάντως, σίγουρα θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο αν τον είχες εκπαιδεύσει από μικρούλι. Παλαμάκια μαζί με απότομο δυνατό ΜΗ ήταν αρκετό τρεις- τέσσερις φορές, ώστε η γάτα μου ,Μπασσέτ, να μαθει να μην ανεβαίνει σε τραπέζια, πάγκο, κρεβάτια, τηλεόραση ,κουρτίνες και πιάνο. Ε, όλο το άλλο σπίτι είναι δικό της, υπάρχουν όρια και οι γάτες πρέπει να τα μάθουν. Δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα να γλύφει η γάτα τα πιάτα, ούτε να ζητιανεύει όλη την ώρα, ούτε να μην μπορείς πια να αφήσεις φαγητό πάνω στο τραπέζι. Όσο για τα δαγκώματα, πρόσεχε, να μην παίζετε με τα χέρια σου. Ύστερα τα έχει για παιχνίδι και άντε να τον ξεμάθεις. Η δικιά μου αφιονίζεται και θέλει να με δαγκώνει μόλις δουλεύω με τα χαρτιά μου. Ούτε φύσημα, ούτε ΜΗ πιάνει . Την ψέκασα κι εγώ με νερό δυό φορές και καθόλου δεν της άρεσε, έτσι, τώρα, άμα τη δω με άγριες διαθέσεις, της δείχνω απλώς το ψεκαστήρι και εξαφανίζεται!!! Και το μπάνιο της αρέσει, καθόλου δεν το έχει συνδυάσει με το ψέκασμα.

εγώ πάντως ποτέ δεν κατάφερα τίποτε με το πιτσίλισμα στον πρίνς.... Το λατρεύει.... εδώ όταν πλένω με λάστιχο το μπαλκόνι στέκεται ή πάνω στην καρέκλα ή στην μπαλκονόπορτα και πιτσιλίζεται.... αν τον ψεκάσω γυρίζει ανάσκελα να τον κάνω κι από κάτω.... πλέον τον αρπάζω από το σβέρκο και τον κρατάω ακίνητο (του πληγώνω την περηφάνια για λίγο) 3 στις 4 κάνει δουλειά...

παντα προσπαθουσα να τον μαθω αλλα τιποτα..τωρα αρχισα λιγο με το νερο και με δυνατο θορυβο και βλεπω πως δεν του αρεσει και φευγει..αλλα υπαρχει ενα θεμα..εδω και 2 μερες με αποφευγει πολυ.παντα ερχοτανε στο λαιμο μου και εκανε αγαπουλες ενω τωρα που του φωναζω περισσοτερο τπτ.δεν με αφηνει να του παιξω και δεν ερχετε ουτε αυτος οπως πριν..αυτο δεν θα το αντεξω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back