Ατύχημα λόγω γάτας;

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Διαβάζοντας τις σημερινές ειδήσεις στο Otenet.gr έπεσα πάνω στην ακόλουθη είδηση:

Πτώση ΙΧ σε στάση λεωφορείων

Ενα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε, στις 9.30 το πρωί, πάνω σε στάση λεωφορείων, στο Μαραθώνα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν 56χρονο και να τραυματίσει τη σύζυγό του, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Ζουμπορλής και τραυματίας η σύζυγός του Ελένα, 57 ετών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε, όταν η 38χρονη οδηγός του, που συνελήφθη, στην προσπάθειά της να αποφύγει μιά γάτα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο προσέκρουσε στη στάση του λεωφορείου.

(https://www.otenet.gr/portal/portal/...s.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=304896)

Επειδή και στο παρελθόν έχουμε κατά καιρούς συζητήσει για τις αμέτρητες γάτες, αλλά και σκύλους, που βλέπουμε καθημερινά πατημένες στους δρόμους, έχουμε πει ότι τις περισσότερες από αυτές θα μπορούσαν οι οδηγοί να τις έχουν αποφύγει. Τι γίνεται όμως όταν στην προσπάθεια ενός οδηγού να αποφύγει μια γάτα χάνονται ανθρώπινες ζωές? Είναι πιο πολύτιμη η ζωή μιας γάτας από την ανθρώπινη ζωή? Κι εν τέλει φταίει η γάτα ή η ασχετοσύνη της οδηγού?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά το είχα πει και στο άλλο θέμα που είχε τεθεί, με τον μοτοσυκλετιστή που σκότωσε το σκύλο. Πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις ένα ζώο ή είναι επικίνδυνο για σένα και για τους άλλους το να κάνεις την οποιαδήποτε μανούβρα.
Θεωρώ ότι η ζωή ενός ζώου είναι εξίσου σημαντική με ενός ανθρώπου. Αλλά νομίζω ότι ο καθένας αν είχε να επιλέξει τη δική του ζωή ή ενός ζωου θα το σκεφτόταν πολύ περισσότερο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να σκοτώθηκε ένας άσχετος άνθρωπος, αλλά θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί η οδηγός. Προσωπικά αν μου τύχαινε δεν ξέρω τι θα έκανα. Αν έκρινα ότι οποιοσδήποτε ελιγμός θα ήταν επικίνδυνος για μένα ή για άλλους γύρω μου, μάλλον δεν θα τον έκανα κι ας είχα τύψεις μετά για το ζώο που θα χτυπούσα. Καλώς ή κακώς ΄το ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότερο από όλα τα άλλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καμια περιπτωση δεν θα θυσιαζα τη ζωη ενος ζωου ή ενος αλλου οντος εν πασει περιπτωσει για να σωσω τη δικη μου! Γι αυτο ειμαι αλλωστε και χορτοφαγος! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν εβρισκα μπροστα μου ενα ζωο θα εκανα καποιον ελιγμο για να σωσω τη ζωουλα του! Και πιστευω οτι ο οποιοσδηποτε αληθινος φιλοζωος θα το κανε αυτο. Αυτο ειναι ζωοφιλια! Να σεβεσαι τη ζωη του ζωου! Και θεωρω απαραδεκτο να σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας! Δηλαδη Κατερινα, θα πατουσες ετσι απλα ενα ζωο για να σωθεις εσυ; Δεν το καταλαβαινω αυτο! Ειλικρινα!:| :down:

Επειδή θεωρώ ότι και οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν ψυχή ( με μόνη διαφορά την ύπαρξη λογικής στους ανθρώπους ) και ίσα δικαιώματα , μάλιστα , σε αυτήν θα προσπαθούσα να αποτρέψω οτιδήποτε , αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα . Θα έκανα κάτι αυθόρμητο και δε νομίζω να σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή την αντίδρασή μου . Θα έκανα ότι θα μου έλεγε το ένστικτό μου κι όχι η λογική ...

Σε καμια περιπτωση δεν θα θυσιαζα τη ζωη ενος ζωου ή ενος αλλου οντος εν πασει περιπτωσει για να σωσω τη δικη μου! Γι αυτο ειμαι αλλωστε και χορτοφαγος! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν εβρισκα μπροστα μου ενα ζωο θα εκανα καποιον ελιγμο για να σωσω τη ζωουλα του! Και πιστευω οτι ο οποιοσδηποτε αληθινος φιλοζωος θα το κανε αυτο. Αυτο ειναι ζωοφιλια! Να σεβεσαι τη ζωη του ζωου! Και θεωρω απαραδεκτο να σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας! Δηλαδη Κατερινα, θα πατουσες ετσι απλα ενα ζωο για να σωθεις εσυ; Δεν το καταλαβαινω αυτο! Ειλικρινα!:| :down:

Νιαου και εγω θα "θυσιαζα"ενα ζωο προκειμενου να σωσω την δικη μου ή καποιου αλλου ανθρωπου.
Σε καθε περιπτωση θα προσπαθησω να αποτρεψω την συγκρουση αλλα μην φτανουμε σε ακραιες καταστασεις.
Η οικογενεια θρινει εναν ανθρωπο που χαθηκε και αλλον ενα που ειναι βαρια τραυματισμενος.

Απλα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να θεωρείται φιλόζωος, ή στην προκείμένη περίπτωση φιλόγατος (αφου δεν ειστε χορτοφαγοι) όταν βαζει τη ζωή ενός ανθρώπου ή τη δική του πάνω από τη ζωή ενός ζώου/γάτας:/: Για μένα αυτό το άτομο δεν θεωρείται φιλόζωος ή φιλόγατος:/: :down:

Κατα την ταπεινή μου άποψη ο αληθινός φιλόζωος πρέπει πρώτα να είναι αληθινός φιλάνθρωπος. Ένα ατύχημα είναι ατύχημα . Δεν θα πατούσα ετσι απλά ένα ζώο, αλλά αν έκρινα ότι δεν έχω άλλη επιλογή ή ότι η άλλη μου επιλογή είναι να σκοτωθώ εγώ ή να σκοτώσω τον παππού στη στάση τότε ΝΑΙ θα το πατούσα. Τι να κάνουμε? Αγαπώ τα ζώα υπερβολικά, αλλά αγαπώ τους ανθρώπους περισσότερο.
Και νιάου μου, τώρα μπορεί να με βρίζεις από μέσα σου ή και απέξω σου και ειλικρινά κανένα πρόβλημα δεν έχω, αλλά όταν με το καλό βγάλεις δίπλωμα και αρχίσεις να οδηγείς τότε θα καταλάβεις ότι αυτό που λέω δεν οφείλεται ούτε στην αδιαφορία μου, ούτε στο ότι δεν αγαπώ τα ζώα ούτε σε οτιδήποτε άλλο, παρα μόνο στο ότι αντικειμενικά κάποιες φορές αυτο είναι η μόνη σου επιλογή. αν τώρα μου πεις ότι εσύ θα προτιμήσεις να σκοτωθείς εσύ από το να πατήσεις κάποιο ζώο τότε σου λέω ναι μεν μπράβο σου για την τόση αγάπη που έχεις για τα ζώα, αλλά και πάλι πιστεύω ότι αν ποτέ (σου εύχομαι ΠΟΤΕ) βρεθείς σε αυτή τη θέση θα δεις με άλλο μάτι αυτά που λέω.;)

Απλα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να θεωρείται φιλόζωος, ή στην προκείμένη περίπτωση φιλόγατος (αφου δεν ειστε χορτοφαγοι) όταν βαζει τη ζωή ενός ανθρώπου ή τη δική του πάνω από τη ζωή ενός ζώου/γάτας:/: Για μένα αυτό το άτομο δεν θεωρείται φιλόζωος ή φιλόγατος:/: :down:

Αυτο που γινεται ειναι ενας φαυλος κυκλος.
Να σου ξανατονισω οτι δεν πιστευω οτι φιλοζωος=χορτοφαγος.
Οταν βαζεις τη ζωη σου πανω απο τη ζωη ενος ζωου, δεν το κανεις επειδη εισαι φιλοζωος παντα.
Ποσο ανθρωποι θα ειχαν σκοτωθει αν ολοι προσπαθουσαν να αποφυγουν τα ζωα στην εθνικη οδο?
Ποσα τροχαια και θανατηφορα ατυχηματα?
Και στο κατω κατω, δεν εχεις το δικαιωμα να θυσιαζεις-σκοτωνεις-τραυματιζεις εναν ανθρωπο μονο για να σωσεις ενα ζωο. Τοτε δεν εισαι φιλοζωος, αλλα δολοφονος.
(δεν μιλαω για κανεναν συγκεκριμενα, αλλα γενικα)
Ολα εχουν ενα μετρο, ας μην γινομαστε παραλογοι.

Φαντάζομαι ότι και η οδηγός του αυτοκινήτου δεν είπε "Τι να διαλέξω να πατήσω: τι γάτα ή τους ανθρώπους στη στάση?:hmm: ". Απλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Έφταιγε η κακή ώρα? Έφταιγε το ότι ήταν άσχετη οδηγός? Ποιος ξέρει! Το αποτέλεσμα είναι ίδιο: η γάτα σώθηκε, αλλά μια οικογένεια κλαίει έναν νεκρό και μια βαριά τραυματισμένη.
Το θέμα το έβαλα περισσότερο για να δείξω ότι κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε ένα ζώο, ούτε απαραίτητα καταδικαστέο το να το χτυπήσουμε, εάν δεν έχουμε άλλη επιλογή. Υποθέτω ότι και για την ίδια την οδηγό, θα είναι πιο βαρύ στη συνείδησή της το ότι σκότωσε άνθρωπο και τραυμάτισε άλλον ένα, από το να είχε χτυπήσει τη γάτα, η οποία μπορεί και να γλύτωσε αυτή τη φορά, αλλά κάποια άλλη φορά που θα διασχίσει το δρόμο ίσως να μην είναι τόσο τυχερή....:( :/:

Και στο κατω κατω, δεν εχεις το δικαιωμα να θυσιαζεις-σκοτωνεις-τραυματιζεις εναν ανθρωπο μονο για να σωσεις ενα ζωο. Τοτε δεν εισαι φιλοζωος, αλλα δολοφονος.

Αν ΕΣΥ εισαι της γνωμης οτι το να θεωρεις τη ζωη ενος ζωου ιση με τη ζωη ενος ανθρωπου ειναι κατι ''παραλογο'' οπως ειπες, τοτε αυτη ειναι προσωπικη σου αποψη:/: ;)
Και για μενα αυτο ισχυει. Και φυσικα και πιστευω πως ζωο=ανθρωπος. Και το αν εχω το δικαιωμα να ''θυσιαζω-σκοτωνω-τραυματιζω εναν ανθρωπο μονο για να σωσω ενα ζωο'' σιγουρα δεν θα εισαι εσυ αυτη που θα το κρινει! Και το ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΕΝΑ ΖΩΟ ειναι πολυ σχετικο. Φαινεται ποσο εκτιμας τη ζωη του ζωου σε σχεση με του ανθρωπου!
Και το: Τοτε δεν εισαι φιλοζωος αλλα δολοφονος: Δολοφονος εισαι για μενα οταν αφαιρεις ΜΙΑ ΖΩΗ! Οχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ανθρωπινη! ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ειναι αυτος που βαζει φολες, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αυτος που πνιγει τα μωρα της γατας του, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αυτος που γδερνει το ζωο για να φτιαξει τη δερματινη τσαντα του!
Αυτη ειναι η αποψη μου και νομιζω οτι οφειλεις να τη σεβαστεις!

Καλέ χαλαρώστε ! Απόψεις εκφράζουμε ! Μην τα παίρνετε προσωπικά ! Είναι περίπλοκο θέμα και καθένας έχει τη δική του θεση πάνω σε αυτό .
:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Παιδια κι εγω δεν νομιζω πως στα ελαχιστα δευτερολεπτα σκεφτηκε κατι απαραιτητα ο οδηγος. Προφανως ειπε αμαν ενα γατι, προσπαθησε να το αποφυγει κι επεσε στη σταση χανοντας τον ελεγχο.
Στο θεμα της επιλογης, κανεις πρεπει να σκεφτει πως στη σταση θα μπορουσε να περιμενει ενα 5χρονο παιδάκι, ενα μωρο με τη μαμα του..... Αν συνειδητα επρεπε κανεις να επιλεξει, νομιζω πως το γατακι θα ηταν μαλλον το θυμα της υποθεσης.
Αν επρεπε να σταθμισω τη θυσια της δικης μου ζωης απεναντι σε εκεινη του ζωου η μονη απαντηση που θα μπορουσα να δωσω ειναι δεν ξερω ενστικτωδικα πως θα αντιδρουσα! Γιατι καλα να θυσιασει κανεις τον εαυτο του Νιαου μου, αλλά αν ο κανεις αυτος εχει παιδακια να ταίσει????
Μπαινουν πολλά θεματα λοιπον και καταληγω πως όπως αναφερθηκε ειναι θεμα κακιας ωρας κι αστραπιαιων ενστικτωδικων αντιδρασεων.

Δε σκέφτεσαι καθαρά εκείνη την στιγμή και είναι αναπόφευκτο το ατύχημα . Δεν είναι επιλογή αλλά προσπάθεια για να αποτραπεί κάτι .

Παιδια συμφωνω στο οτι ειναι αυθορμητη η αντιδραση σε μια τετοια κρισιμη στιγμη:/:
Αυτο που με ενοχλησε ειναι η εξης φραση:
Και στο κατω κατω δεν εχεις το δικαιωμα να θυσιαζεις-σκοτωνεις-τραυματιζεις εναν ανθρωπο μονο για να σωσεις ένα ζωο!!!!
Αυτό δηλαφή πώς σας φαίνεται; Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται για άποψη που εκφράστηκε από φιλοζωο!!!:down:

Δε σκέφτεσαι καθαρά εκείνη την στιγμή και είναι αναπόφευκτο το ατύχημα . Δεν είναι επιλογή αλλά προσπάθεια για να αποτραπεί κάτι .
Ναι συμφωνω μαζί σου. Πολύ σωστα το εθεσες
:) :)

Λοιπόν, όποιος είναι φιλόζωος δεν είναι κάλλιστα χορτοφάγος και το αντίστροφο. Χορτοφάγος μπορεί να είναι κάποιος μόνο και μόνο επειδή σιχαίνεται να φάει κρέας. Το να τρως κρέας δεν σημαίνει ότι δεν εισαι φιλόζωος. Εξάλλου στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου περιλαμβάνονται και ζώα. Στη φύση επιβιώνει ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ και ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ.

Σε καμία περίπτωση η ψυχή ενός ανθρώπου να ισούται με την ψυχή ενός ζώου. Πιστεύεις ότι είσαι ικανή να θυσιάσεις τη ζωη του πατέρα σου, της μητέρας ή του παιδιού σου (όταν γινεις μανούλα) για να σώσεις την γατούλα σου. Το ίδιο θα στενοχωριόσουν αν σκοτωνόταν η γατούλα σου και το ιδιο αν σκοτωνόταν ένας από την οικογένειά σου;;

Και ομως εκφραστηκε απο φιλοζωο!!!
Αν ηταν η μανα σου και ο πατερας σου στη σταση, τι θα ελεγες?
Ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι οι γονεις μου θυστιαστηκαν για να σωθει η γατα?
Ελα λιγο στη θεση της οικογενειας που πεθνει!

Και ποια η τιμωρια αυτου που σκοτωνει ζωα και συμφωνα με εσενα ειναι δολοφονος?Καμια απολυτως!
Αυτου που σκοτωνει ανθρωπους, εστω και εξ αμελειας?Φυλακη, ισοβια, δικη.
Μιλαω συμφωνα με τον νομο και προσαρμοζω το λογο μου.

Λοιπόν, όποιος είναι φιλόζωος δεν είναι κάλλιστα χορτοφάγος και το αντίστροφο. Χορτοφάγος μπορεί να είναι κάποιος μόνο και μόνο επειδή σιχαίνεται να φάει κρέας. Το να τρως κρέας δεν σημαίνει ότι δεν εισαι φιλόζωος. Εξάλλου στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου περιλαμβάνονται και ζώα. Στη φύση επιβιώνει ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ και ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ.

Σε καμία περίπτωση η ψυχή ενός ανθρώπου να ισούται με την ψυχή ενός ζώου. Πιστεύεις ότι είσαι ικανή να θυσιάσεις τη ζωη του πατέρα σου, της μητέρας ή του παιδιού σου (όταν γινεις μανούλα) για να σώσεις την γατούλα σου. Το ίδιο θα στενοχωριόσουν αν σκοτωνόταν η γατούλα σου και το ιδιο αν σκοτωνόταν ένας από την οικογένειά σου;;

Διαφωνω απολυτα μαζι σου!:down:
Για το θεμα της χορτοφαγιας τα εχουμε ξαναπει και πιστευω το οτι να τρωω γατα ειναι το ιδιο με το να τρωω αγγελαδα. Αυτη ειναι η αποψη μου και αυτο το θεμα εχει ληξει.
Οσο για το δευτερο ερωτημα σου, ναι το ιδιο θα ενιωθα. Η γατα ειναι κι αυτη μελος της οικογενειας οπως η μητερα μου, ο πατερας μου, και το παιδι μου. Αυτα.

συμφωνω απολυτα με την Κατερινα.αν κι εκεινη τη στιγμη δε σκεφτεσαι,κι αντιδρας οπως σου ερθει,τωρα που το σκεφτομαι λογικα,φυσικα και θα επελεγα να πατησω το ζωο προκειμενου να σκοτωσω αυτον που ερχεται απο πισω μου,τον ανθρωπο στη σταση,η τους δικους μου ανθρωπους που εχω στο αυτοκινητο.θυμαμαι και το΄χω ξαναναφερει μια ολοκληρη οικογενεια που σκοτωθηκε οταν ο πατερας προσπαθωντας ν'αποφυγει ενα προβατο εριξε το αυτοκινητο σε χαντακι και ανατραπηκε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back