Ατύχημα λόγω γάτας;

εγω λω να ηρεμησουμε λιγακι γιατι οτι κ εαν χασουμε ανθρωπο η ζωο για μενα ειναι το ιδιο το μαχαιρι που μπαινει στην κρδια ενα γιατι?γιατι να φυγουν? γιατι να μην τους ειχα πει οτι ηθελα να τους πω πριν φυγουν για παντα απο κοντα μου?ολα ια μενα ειναι ενα γιατι κ το γιατι ειναι επειδη νιωθω οτι ειναι αδικο για αυτους κ για μενα κ για ολους οσους τους αγαπουσαν κ εξακολουθουν να τους αγαπανε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οποαδηποτε ζωη φευγει ειναι κατι που ποναει Στην θεση της γατας θα μπορουσε να ηταν ενα παιδι, η αντιδραση ενος οδηγου οταν βρισκει εμποδιο στον δρομο ειναι αυτοματη. Αναλογα με τις συνθηκες και με την ταχυτητα μπορει να χασει τον ελεγχο του αυτοκινητου και να γινει κατι μοιραιο, μπορει εκεινη την στιγμη η οδηγος να μην ειδε γατα δεν εχει σημασια Στην προκειμενη περιπτωση δεν επιλεγεις αντιδρας αυτοματα.
Τωρα το να συγκρινουμαι ανθρωπινη ζωη με ζωα ειναι μια πολυ λεπτη γραμμη, ενας ανθρωπος που θα σκοτωθει , αφηνει πισω του μια οικογενεια που εξαρτατε μονο απο αυτον και τοσα αλλα.
Δεν μπορεις να επιλεξεις ετσι απλα μονο με την παρορμηση να καταδικασουμε γιατι επιλεγει καποιος μερικες φορες το που θα κατευθυνει το αυτοκινητο σε αναλογη περιπτωση
Ειμαι ζωοφιλη ,αναλογα με τις συνθηκες θα υπερασπιστω την ζωη ενος ζωου ,αλλα δεν θα επιλεξω εναν ανθρωπο αν πρεπει να διαλεξω στο ποιον θα χτυπησω
Ομως φυσικα μην ξεχναμε οτι καποιοι το κανουν επιτηδες απλα και μονο για να σκοτωσουν το οποιο ζωο τοτε ειναι καταδικαστεο και φρικτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν ηταν η μανα σου και ο πατερας σου στη σταση, τι θα ελεγες?
Ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι οι γονεις μου θυστιαστηκαν για να σωθει η γατα?
Ελα λιγο στη θεση της οικογενειας που πεθνει!

συμφωνω απολυτα..
και ο πατερας μου εχει σκοτωσει γατακι στο δρομο,λυπηθηκα παρα πολυ οταν το ειδα, αλλα χιλιες φορες το γατακι απο τον πατερα μου.

οι ανθρωποι που εκφραζουν την γνωμη πως οποιος δεν θυσιαζε τη ζωη του (ή των ανθρωπων του) για ενα γατακι στο δρομο, θεωρω οτι ειναι ανθρωποι που δεν εχουν ζησει καταστασεις (νοσοκομεια, να περιμενεις τον ανθρωπο σου να πεθανει, να περιμενεις ενα θαυμα να τον σωσει κτλ κτλ)και κοινως αυτα που εχουν τα θεωρουν αυτονοητα..
Πιστεψτε με.. Δεν ειναι.

Οταν θα κανεις την δικη σου οικογενεια ή οταν νιωσεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πονο της απωλειας ενος ΑΝΘΡΩΠΟΥ που ανηκει στην οικεγενεια σου τοτε θα το ξανασκεφτεις.
Δεν καταλαβα τον ιδιο πονο στα ματια της οταν η γιαγια μου εχασε το παιδι της στα 18 του με τονν ιδιο πονο οταν εχασε το γατος της περσυ.
Εχασε τον θειο μου πριν γινει ενηλικος(ενα παιδι με διανοητικη καθυστεριση που τοσο δυσκολα μεγαλωσε) και ακομα κλαιει για αυτον.
Εχασε την μανα της πριν απο 7 χρονια και ακομα κλαιει για εκεινην.
Εχασε και το γατο της το καλοκαιρι, αλλα δεν κλαιει. Τον θυμαται με αγαπη, αλλα ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ.

Και εγω εχασα ανθρωπους, και ακομα κλαιω για αυτους. Εχασα και ζωα, αλλα απλα τα ΘΥΜΑΜΑΙ.

Ολα αυτα σημαινουν οτι δεν ειμαι εγω ή η γιαγια φιλοζωη?
Δεν εχεις το δικαιωμα να κρινεις ποιος ειναι φιλοζωος και ποιος οχι!!!
Οπως και εγω δεν εχω το ιδιο ακριβως δικαιωμα.

Μα εγω δεν μιλησα γενικα!Την αποψη μου εκφραζω παντα.

Εκτος του οτι αν στο ελεγα εγω αυτο θα ελεγες οτι σε προσβαλλω, σου απαντω οτι πανω απο την ανθρωπινη ζωη δεν βαζω τιποτα και κανεναν. Για εμενα αυτο ειναι το μεγαλυτερο δωρο του Θεου(οποιος και αν ειναι αυτος)και οφειλω να το σεβαστω.
Βεβαιως και ολοι αυτοι ειναι δολοφονοι συμφωνα με την δικη σου(και την δικη μου αποψη).
Αλλα ακομα "χειροτερος" δολοφονος ειναι αυτος που χωρις κανενα δικαιωμα στερει απο τα παιδια τη μανα, απο το παιδι τους γονεις κοκ.
Και εαν τα ζωα ειναι ισα(συμφωνα με εσενα)με τους ανθρωπους, τοτε να τα στελνουμε σχολειο, για δουλεια κτλ. Μερικα πραγματα ειναι βασικα οπως το οτι τα ζωα δεν ειναι ισα με τον ανθρωπο, ειναι κατωτερα γιατι δεν εχουν τις ιδιες διανοητικες δυνατοτητες. Μηπως διαφωνεις και με την επιστημη? Μηπως η γατα σου μιλαει ή
σκεφτεται οπως εσυ?
Σεβομαι την γνωμη σου, αλλα διαφωνω μαζι της. Την βρισκω ακραια και "κιβδηλη". Απο οτι μου εχεις δωσει να καταλαβω, μιλας πολυ αυθορμητα. Ο παππους μου, πολυ σοφα ελεγε οτι καλο ειναι να "βουτας την γλωσσα στο μυαλο πριν μιλησεις".
Δεν στα λεω ολα αυτα με κακια ή ορεξη για αντιπαραθεση. Διαθετω χρονο και γραφω για να σου αποδειξω οτι μερικα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως φαινονται.

Ισα δεν σημαινει απαραιτητα κι ομοια! Η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα αλλα δεν ξερω πολλες γυναικες body-builders!
Τα ζωα ειναι ΙΣΑ με μας αλλα ειναι διαφορετικα. Εσυ δεν ακους σαν τον σκυλο, δε βλεπεις σαν τη γατα! Ειστε διαφορετικοι, αλλα αφου ειστε ισοι θα πρεπει να τα σεβαστεις!
Aν ''ΑΠΛΑ τα θυμασαι'' τοτε συγχαρητηρια σε σενα! Συγχαρητηρια που στεναχωριεσαι ''ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ'' για τα ζωα! Συγχαρητηρια! Την αποψη μου όμως οφειλεις να τη σεβαστεις! Και για οποιον το ειπε, δε θυμαμαι τωρα, ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ και ανθρωπο, και ζωο στη ζωη μου!
Στους προσκοπους που ειμαι, πριν λιγο καιρο πεθανε ο αρχηγος μας, που παιζαμε μαζι, που λεγαμε αστεια, που καναμε σχεδια... Του ελεγα ακομα και τα μυστικα που δεν ελεγα στις φιλες μου. Εκλαιγα, αλλα το βραδυ στο κρεβατι μου, και οχι για πολυ. ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝ.
Πριν ενα μιση χρονο περιπου πεθανε η σκυλίτσα μου, η Θαλεια. Την πηγαιναμε εξω βολτα χωρις λουρι. Στην αλλη πλευρα (απεναντι απο το σπιτι μας) υπηρχε μια λεωφορος κατω απο ενα μικρο λοφακι. Η λεωφορος δε φαινοταν επειδη το λοφακι το καλυπταν δεντρακια. Η μαμα μου εχασε τη Θαλεια για μια στιγμη απο τα ματια της, εψαχνε απεγνωσμενα και οταν πηγε να ψαξει στη λεωφορο, τη βρηκε εκει. Ειχε βγαλει αιμα απο το στομα, κανεις δεν υπηρχε εκεί. Τη ειχε στα χερια της, ηρθε επανω, στο σπιτι μας, μας την εδειξε και δεν ηξερε τι να πει. Ειχε πηξει στους λυγμους. Οταν την ειδα ετσι τη Θαλεια, δεν μπορεσα να πω τοποτα... Ουτε εκλαψα ουτε μιλησα. Μετα πηγαμε να τη θαψουμε... Οταν ειδα που της βαζαμε πανω στον ταφο της λουλουδακια κι ενα μικρο σταυρουδακι που ειχα φτιαξει εγω, επηξα στο κλαμα. Δε σταματησα μεχρι το βραδυ και το αλλο πρωι και για καμια βδομαδα... Δεν μπορουσα να πω ή να κανω τίποτα... Μονο πηγαινα καθε τοσο στον ταφο της και της έβαζα λουλούδια... Μεχρι που δεν αντεχα ούτε εκει να πηγαίνω... Πηραμε καινουριο σκυλο, αλλα δεν ειχα την ορεξη να το μεγαλωσω, με αποτελεσμα να μην μεγαλωσει σωστα... Εγινε πολυ κακος χαρακτήρας απο την αμέλεια που του δειξαμε. Τον δωσαμε για υιοθεσια. Και γι αυτο δεν εχω ζωο. Δε νομιζω οτι εχω τιποτε αλλο να πω...Αυτα ειπα για να σας εξηγησω που με κατηγορειτε επειδη δεν εχω καν ζωο (Και οτι γι αυτο δεν εχω νιωσει την απωλεια του)... Αυτα...

Για Νιάου

επειδή άγγιξες μια απο τις δύο μικρές του φόρουμ και εννοώ τη Σαρδέλλα, ένα απο τα πιο υγιή άτομα σε σχέση με τα ζώα εδώ μέσα, γιατί στην υπόλοιπη ζωή της δε ξέρω τι κάνει και δεν με αφορά.
Χωρίς καμία διάθεση να σε θίξω χαρά μου μόνο ζωόφιλη δεν είσαι. Μονομανής είσαι και συναισθηματικά κακομαθημένη. Κάποιος που αγαπάει τα ζώα όταν χάνει το ζώο του υποφέρει, για κάποια ζώα του δεν ξεπερνάει ποτέ την απώλεια, αλλά η αγάπη του για τα ζώα μένει πάντα ενεργή. Όταν μπήκες στο φόρουμ δεν ήθελες ένα γατάκι, γιατί η αδυναμία σου ήταν τα σκυλιά, ήθελες ένα συγκεκριμένο γατάκι, το γατάκι της γιαγιάς. Και δεν σε ένοιαζε ο τρόπος απλά ήθελες να το αποκτήσεις. Τώρα λες ότι απο τον πόνο που ένοιωσες απο την απώλεια του σκυλιού σου δεν μπόρεσες να μεγαλώσεις σωστά ένα άλλο σκυλάκι. Η αγάπη στα ζώα δεν τελειώνει σε ένα ζώο, γιατί τότε το ζώο δεν είναι παρά ένα αντικείμενο για σένα με συγκεκριμένες χρήσεις. Το ότι στη ζωή μου αγάπησα ζώα με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο δεν σε κάνει ζωόφιλο. Το ότι είσαι χορτοφάγος για την ώρα δεν σε κάνει φιλόζωο. Εάν προεκτείνουμε στα άκρα την μέχρι τώρα λογική και πρακτική σου, εάν αγαπήσεις τα μαρούλια στο εξοχικό της διπλανής σου φαντάζομαι ότι θα κόψεις το κρέας και θα αρχίσεις τα χόρτα. Πλάκα κάνω για να σου δείξω ότι σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Και το μέτρο είναι το δικαίωμα του καθένα να ζει όπως θέλει τη ζωή του, ακριβώς όπως κάνεις εσύ, παρκάροντας όμως το φωτοστέφανο έξω απο την πόρτα.
Τους φοβάμαι του έφηβους σαν εσένα. Γιατί θεωρούν ότι αρκεί να απλώσουν το χέρι και να πάρουν ότι θέλουν. Για τη κριτική δεν τραβάω ζόρι γιατί εάν θες να μιλάμε στα ίσα θα πρέπει να μάθεις να επιτρέπεις και στον άλλο να κάνει το ίδιο και βασικά να τον ακούς. Εάν το ότι είσαι μικρότερη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να λες στα ίσα τη γνώμη σου, το ότι είσαι χορτοφάγος επίσης δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν οι άλλοι να έχουν γνώμη. Ούτε εγώ ως μεγαλύτερη ούτε εσύ ως χορτοφάγος κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.:redface:
Επίσης γιατί πολύ κράτησε η ιστορία της οδηγού ζωόφιλης. Μου έχει τύχει οδηγός που κόντεψε να στουκάρει για να μην πατήσει γάτα, γιατί μια φορά που το έκανε έγινε χάλια το αμάξι της και τ' άκουσε απο τον καλό της. Όπως και οδηγός που για τον ίδιο λόγο, για να μη γίνει μαντάρα με το αμάξι στούκαρε για να μη πατήσει σκύλο. Και στις δύο περιπτώσεις το τι άκουσε το ταλαίπωρο το ζωντανό δεν λέγεται. Στη δεύτερη περίπτωση δε ο οδηγός είπε ότι εάν είχε καραμπίνα θα το ξεπάστρευε για τη ζημιά που έπαθε.:redface:

Νιαου, σε κάθε περίπτωση έχεις σαφέστατα δικαίωμα να έχεις άποψη και να την εκφράζεις. Και σε κάθε περίπτωση που κάποιος είχε αντίθετη άποψη από τη δική την αντέκρουσε με επιχειρήματα. Αντίθετα εσύ σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεις, ειρωνεύεσαι, επιτίθεσαι, βάζεις και βγάζεις "ταμπέλες" κλπκλπ. Εσύ είσαι αυτή που δεν σέβεσαι την αντίθετη άποψη των άλλων. Μην λες λοιπόν διαρκώς ότι δεν σεβόμαστε την άποψή σου.
Και σε τελική μπράβο σου που είσαι ΤΟΣΟ φιλόζωη (γιατί η λέξη ζωόφιλος παραπέμπει αλλού;) ) αλλά καλό για σένα καταρχήν θα ήταν να σταματήσεις να είσαι τόσο απόλυτη και εριστική.
Φιλικά

Κι εγω που εγραψα ζωοφιλη που παραπεμπομαι?:);):D
Νιαου καλη μου αποψεις εκφραζονται απο ολους και ειναι σεβαστες Συζητησιμες μεν αλλα χωρις την ενοια αντιπαραθεσεις. Ο καθενας τα βιωματα του τα ζει διαφορετικα οποτε για τον καθενα θα ειναι και η γνωμη του διαφορετικη

Κι εγω που εγραψα ζωοφιλη που παραπεμπομαι?:);):D
Για σκέψου το...παιδόφιλος, νεκρόφιλος.....ζωόφιλος...:lol: :lol: :lol: :P

Ισα δεν σημαινει απαραιτητα κι ομοια! Η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα αλλα δεν ξερω πολλες γυναικες body-builders!
Τα ζωα ειναι ΙΣΑ με μας αλλα ειναι διαφορετικα. Εσυ δεν ακους σαν τον σκυλο, δε βλεπεις σαν τη γατα! Ειστε διαφορετικοι, αλλα αφου ειστε ισοι θα πρεπει να τα σεβαστεις!
Aν ''ΑΠΛΑ τα θυμασαι'' τοτε συγχαρητηρια σε σενα! Συγχαρητηρια που στεναχωριεσαι ''ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ'' για τα ζωα! Συγχαρητηρια! Την αποψη μου όμως οφειλεις να τη σεβαστεις! Και για οποιον το ειπε, δε θυμαμαι τωρα, ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ και ανθρωπο, και ζωο στη ζωη μου!

Aπο βιολογικης και μονο αποψης, η γυναικα δεν ειναι ιση με τον αντρα. Το παραδειγμα σου ειναι ατυχες, γιατι και εγω δεν ξερω πολλους αντρες-μαιες. Και εαν συνεχισουμε ετσι, δεν θα τελειωσουμε ποτε.

Η φραση αυτη ειναι απολυτως οξυμωρη. Το ισος ειναι αντιθετο του διαφορετικος. Επομενως αυτες οι δυο φρασεις ειναι λανθασμενες και συντακτικα και νοηματικα και βιολογικα.

Βεβαιως και σεβομαι την αποψη σου. Θα στο γραψω οσες φορες χρειαστει μεχρι να το καταλαβεις.

Γινεσαι ειρωνικη και εχω αρχισει να πιστευω οτι με ειρωνευεσαι συνεχως. Αν ησουν μελος της οικογενειας μου, θα σου εδινα το δικαιωμα να μιλουσες για το πως αντιδραω σε καποιες καταστασεις. Γιατι απλα θα ησουν διπλα μου και θα το ζουσες μαζι μου. Αλλα ΔΕΝ εισαι. Και δεν εχεις δικαιωμα να ξερεις ποσο, ποτε, πως κτλ στεναχωρηθηκα ακομα και για το εαν εχασα το στυλο μου!

Νερινα ευχαριστω:redface: .

Νιαου,γινεσαι οντως υπερβολικη και απολυτη κι εσυ εισαι τελικα εκεινη που δε σεβεται την αποψη των υπολοιπων.το να αντικρουσεις μια διαφορετιηκη γνωμη με επιχειρηματα ειναι σεβαστο,το να προσφευγεις ομως σε χαρακτηρισμους ειναι πολυ ασχημο.επισης συμφωνω με τη Νερινα,οτι ενας πραγματικα ζωοφιλος ακομα κι αν εχει χασει το ζωο του προσφατα,δεν μπορει ν'αντισταθει σ'ενα νεαρο μουτρακι που φτανει στο σπιτι και να το παρατησει στην τυχη του(εκτος φυσικα αν ειναι ακομα νωπη η πληγη κι αποφασισει να μην παρει συντομα ζωο.και παλι ομως,αν βρεθει ενα ζωο τυχαια μπροστα του δε νομιζω να το παρατησει να μεγαλωσει ολομοναχο).και κατι τελευταιο.δε χρειζεται στη ζωη να διαλαλεις το τι εισαι συνεχεια και οπου σταθεις και βρεθεις "ειμαι ζωοφιλη","ειμαι εργατικη","ειμαι ευαισθητη" κοκ.αυτα αποδεικνυονται απο τις πραξεις και οχι απο τα λογια.και απο τη μεχρι τωρα ταπεινη μου εμπειρια οπως λεει κι η γιαγια μου "οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι"...

"οπως λεει κι η γιαγια μου "....
Μεγάλη υπόθεση οι γιαγιάδες τελικά.:rolleyes:

μεγαλη δε λες τιποτα.σοφες οι γιαγιαδες;)

Όντως, η συμπεριφορά της Niaou δεν ήταν σωστή. Αλλά μπορώ να την δικαιολογήσω απόλυτα. Έχει ήδη μπει στην εφηβεία (όπως κι εγω) και όπως όλοι ξέρουμε η εφηβεία έχει κάποιες παρενέργειες και στην συμπεριφορά μας. Λογικό είναι μια 13χρονή να θέλει να υποστηρίξει την γνώμη της...:) Όπως κι εγώ.... είμαι 15 χρονών και νευριάζω πολύ εύκολα..... Απλά σας ζητω να την δικαιολογήσετε... :/::up:

μηπως ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα μας κ επειδη δεν μου αρεσει να γινομαστε εριστικοι καλυτερα να σταματησουμε εδω μην ξεχναμε οτι περασαμε απο την εφηβια κ νιωθαμε δυνατοι κ ατρομητοι κ υποστηριζαμε με παθος αυτο που λεγαμε κ ας φαινομασταν εγωιστες απλα ειμασταν εφηβοι

μηπως ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα μας κ επειδη δεν μου αρεσει να γινομαστε εριστικοι καλυτερα να σταματησουμε εδω μην ξεχναμε οτι περασαμε απο την εφηβια κ νιωθαμε δυνατοι κ ατρομητοι κ υποστηριζαμε με παθος αυτο που λεγαμε κ ας φαινομασταν εγωιστες απλα ειμασταν εφηβοι
Δίκιο έχεις Φρόσω μου, αλλά άλλο όλα αυτά και άλλο προσβάλλω τον άλλο.

Τι προσπαθείς να πεις στη Νιάου; Αυτά νοιώθει αυτά λέει κι αν αργότερα νοιώσει αυτό που της λέτε, είναι δουλειά άλλων πραγμάτων κι όχι δική σας. Κάποια πράγματα θα την κάνουν να νοιώσει ή να μην νοιώσει κι όχι εσείς.

Όταν χάνεις ε; το γονιό σου, τον άντρα της ζωής σου, το κολλητάρι που μοιραστήκατε τα πάντα…. Όταν χάνεις κάτι από αυτά κλαις που το έχασες, κλαις για τον εαυτό σου, που έχασες και δεν έχεις κλαις, κι όχι γι αυτόν που χάθηκε. Και γιατί σώνει και καλά όλοι πρέπει να λειτουργούν έτσι;

Ειδικά όταν χάνεις τον άντρα της ζωής σου... εκεί να δεις κλάμα γιατί θα πρέπει να δουλέψεις για να φας γιατί τα έτοιμα τέλος.[/quote]

Εμένα πιο πολύ μ'ενόχλησαν τα λόγια του Θανάση ο οποίος έχει και μια κάποια ηλικία και θα'πρεπε να ξέρει καλύτερα, παρά της Φένιας η οποία έχει το ακαταλόγιστο λόγω εφηβείας...:down: :down: :down:

μην το ψαχνετε, αν ειχαμε ολοι τις ιδιες αποψεις δεν θα υπηρχε λογος να ψηφιζουμε διαφορετικα κομματα!! στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν ατυχημα γιατι δεν νομιζω η κοπελα να προλαβε μεσα στο μυαλο της να υπολογησε οτι καλυτερα να σκοτωσει ανθρωπο για να σωθει η γατα..ουτε η γατα εφτεγε που πεταχτηκε και δεν γνωριζε τον ΚΟΚ...ουτε οι καημενοι που περιμεναν στη σταση το λεωφορειο και ηρθε αντι αυτου ο χαρος.. οποτε οτι και να λεμε....
σε μια αλλη περιπτωση ενας τυπος ετρεχε με χιλια στην εθνικη, πεταχτηκε σκυλος, δεν τον απεφυγε, ο σκυλος επεσε με τοση δυναμη πανω στο μπαρμπριζ που ο οδηγος εχασε τον ελεγχο και επεσε στο αντιθετο ρευμα και τελικα σκοτωθηκε.....

Συγνώμη Φρόσω μου αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Για μένα η εφηβεία δεν είναι αρρώστεια ούτε σωματική ούτε ψυχική, δεν δίνει το ακαταλόγιστο σε κανέναν, ούτε αφήνει στο απυρόβλητο κανέναν. Με το σκεπτικό αυτό ο έφηβος που σκοτώνει γάτες με πέτρες έχει το ακαταλόγιστο και βρίσκεται στο απυρόβλητο. Δεν το έχει όμως. Μια κατάσταση είναι η εφηβεία΄και ως τέτοια τη σέβομαι και μπαίνω στη διαδικασία να ανασύρω απο μέσα μου τις δικές μου μνήμες για να μπορέσω να την αντιμετωπίσω. Άλλο αυτό και άλλο να μην μιλάω και να μην αντιπαρατίθεμαι. Γιατί αυτό κάνω με όλο το σεβασμό όχι στην ηλικία της αλλά στην ιδιότητα της ως συνομιλητή μου και όσο μου είναι δυνατόν στα ίσα. Γιατί για μένα όλες οι ηλικίες σε πρώτη φάση πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Δεν θα πω στη Νιαου ή στο οποιοδήποτε παιδί στην ηλικία της ή στις κόρες μου, έφηβη είσαι δεν χρειάζεσαι επιχειρήματα, αρκούν οι προσβολές, η απαξίωση και ο μηδενισμός των άλλων και την έβγαλες καθαρή καθότι έφηβη. Γιατί δυστυχώς αυτή η ηλικία κρατάει λίγο και αυτά τα κουσουράκια που θα φροντίσω να τα καλλιεργήσω και εγώ με την ανοχή μου -όχι σε θέματα αξιών μόνο, αλλά και σε θέματα συμπεριφορών- διαμορφώνουν τον αυριανό ενήλικα, που απο όλη αυτήν την ιστορία θα κρατήσει ότι νομιμοποιούνται αυτές οι πρακτικές. Θέλω παιδιά ελέυθερα αλλά με σεβασμό στους άλλους και στο χώρο που καταλαμβάνουν. Εκτός του ότι θεωρώ ότι είναι προσβολή και στην ίδια την νοημοσύνη των παιδιών -άσχετα εάν κάποια δεν την διαθέτουν- να μην τα αντιμετωπίζω στα ίσα εάν διαφωνώ.
Ένα παιδί έκανε μια επιλογή ζωής που εν δυνάμει μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία της με το οικογενειακό της περιβάλλον να είναι απών απο αυτό. Ευτυχώς την κάναμε χορτοφάγο. Ένα παιδί γίνεται γενίτσαρος μιας λογικής που λέει πυρ στο ανθρώπινο είδος με αρκετούς χειροκροτητές και εδώ μέσα και την ευθύνη αυτής της λογικής δεν την σκεφτόμαστε. Θυμόμαστε το κυκλοθυμικό και το παθιασμένο μόνο στις υπερβολές. Απαιτώ απο τον καθένα να με σέβεται όχι μόνο στο βαθμό που σέβεται τον άλλον αυτός, αλλά και στον βαθμό που σέβεται τον εαυτό του. Και αυτό μου το δικαίωμα θα το κατοχυρώσω στα ίσα απέναντι και σε μια έφηβο με τρελλαμένες ορμόνες, γιατί θεωρώ ότι έτσι τη σέβομαι και την υπολογίζω. Και όπως την "πέφτω" σε οποιονδήποτε θεωρώ ότι με θίγει, ή ότι θίγει ζητήματα αξιακά για μένα έτσι θα την "πέσω" και σ' αυτήν.
Και το τραβάω το θέμα γιατί παρακαταντάει γραφική η ιστορία της εφηβείας της Νιάου απο τη μια και απο την άλλη έχουμε και χρόνια μπροστά μας και σε ότι αφορά εμένα θέλω να κάνω σαφή και ευκρινή τα όρια της και τα όρια μου. Απο εμένα θα έχει ισότιμη αντιμετώπιση με όλες σας και πολύ αγάπη όχι γιατί την βλέπω σαν έφηβη, αλλά γιατί την βλέπω σαν έφηβη που κραυγάζει σε λάθος ανθρώπους, αλλά αυτό δεν είναι δική μου υπόθεση, είναι δική μου εκτίμηση. Και παιδιά με τους έφηβους δεν παίζουμε.:redface:

Δεν ξερω τι να σου πω αυτην την στιγμη πραγματικα εχεις δικιο αλλα παντα πρεπει να τα βλεπουμε ολα απο της 2 πλευρες εαν τοτε δεν ειχα τρακαρει εγω το αμαξι μου μπορει αντι γατι να ηταν παιδι στην θεση του κ να το σκοτωνα κ αυτο γιατι οδηγω παρα πολυ επιθετικα κ συνεχεια βιαζομαι εαν ηταν ανθρωπος τωρα θα υημουν πισω απο τα σιδερα κ δεν θα σου εγραφα κ αυτο γιατι τοτε ημουν μονο 19 ναι ημουν εφηβη που καβαλαγε μια ροδα κ ετρεχε σαν υστερικη!!!!!!!!!Τωρα στα 30 οδηγαει ο κυριακος κ φωναζω απο διπλα προσεχε πατα φρενο μην τρεχεις κ τον τρελλαινω στις φωνες αρα ωριμασα κ εμαθα μεσα απο τα λαθη μου ποτε δεν ακουσα την μανα μου που φωναζε βαλε κρανος φορα ζωνη απο το λαθος αυτο εχω μονιμο προβλημα στον δεξι ωμο οποτε μεγαλωσα κ εμαθα αλλα μεχρι να μεγαλωσω εκανα οτι μου κατεβαινε στο κεφαλι η θα ξεχασω την ημερα που αρχισα να πετροβολαω το θειο μου γιατι μου σκοτωσε κατι που αγαπουσα κ παλι μετα απο μερικα χρονια εχασα κατι που αγαπουσα κ αυτο με εκανε να ωριμασω αποτομα κ να δω με αλλο ματι την ζωη οποτε που ηταν το λαθος της Φενιας απλα ειναι ενα παιδι που πρεπει να μαθει απο τα λαθη του κ οχι να του τα κτυπαμε συνεχεια λες κ κανουμε καλο

Δεν χτυπάω λάθη ρε Φρόσω μου, λάθος συμπεριφορές και σεβασμό στο δικαίωμα μας να στεκόμαι ισότιμα απαιτώ. Δεν θέλω να την "διδάξω" ή να την νουθετήσω, δεν είναι δικιά μου δουλειά, ακόμα και στα παιδιά μου είναι το μόνο που απαιτώ. Τον σεβασμό όχι στους μεγαλύτερους σαν κανόνα καλής συμπεριφοράς, αλλά στα δικαιώματα των άλλων, για να μπορούν αργότερα να τον απαιτήσουν για τα ίδια. Και αυτό είναι κάτι που το απαιτώ και απο εμένα και για μένα. Εάν δεις την αρχική μου τοποθέτηση δεν της αρνήθηκα το δικαίωμα να έχει την άποψη της, τον τρόπο της επισήμανα. Αλλά η ασυλία που της δίνεται εξαιτίας της ηλικίας της θεωρώ ότι κάνει κακό σε όλους και σ' αυτήν.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back