Ατύχημα λόγω γάτας;

Δεν ειμαι της αποψης οτι για ολα φταει η εφηβεια.
Και πριν βιαστει κανεις να πει οτι "εσυ ακομα δεν την εχεις περασει" να πω οτι για μενα δεν περασα εφηβεια. Στο κατω κατω, τι ειναι αυτη η περιφημη εφηβεια που τρελαινει τα νευρα και τις ορμονες?Απολυτως τιποτα. ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΡΙΜΑΖΟΥΜΕ.
Αν μου εκαναν την ιδια ερωτηση πριν 4-5 χρονια και τωρα, ακριβως τα ιδια θα απαντουσα!
Με λιγη οριμοτητα και συγκροτημενο λογο παραπανω, αλλα τα ιδια.

Γι αυτο, ας μην τα ριχνουμε ολα στην εφηβεια. Δεν ειναι τιποτα αλλο, απο αυτο που θελουν οι αλλοι να πιστευουν για εμας.

Εχει δικιο η Νερινα, η εφηβεια δεν σημαινει οτι εχουμε ασυλια εξ αιτιας της ηλικιας μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω με τη Σαρδελα.ουτε εγω θυμαμαι να περασα καμια περιοδο εφηβειας με ολα τα συμπτωματα που αναφερονται κατα καιρους.

συμφωνω ομως με τη Νερινα οτι αυτο που ηταν απαραδεκτο ηταν το σχολιο του Θαναση-ο οποιος εχει και μια αλφα ηλικια- περι απωλειας συντροφων,οτι κλαινε οι γυναικες επειδη χανουν τη βολεψη τους κτλ.καλως η κακως υπαρχουν και αλλων ειδων σχεσεις περα απο αυτες οπου η γυναικα κοιταει να ξεζουμισει τον αντρα(και κατα τη γνωμη μου το μεγαλυτερο ποσοστο των σχεσεων δεν εμπιπτει σε αυτη την κατηγορια).υπαρχουν και σχεσεις με συναισθηματα αληθινα και βαθεια,με πραγματικο δεσιμο μεταξυ των ανθρωπων.και δεν κλαις μονο για αυτα που εσυ εχασες,αλλα και για ολα οσα ακολουθουν και θα χασει ο ανθρωπος σου(συζυγος,φιλος,γονιος,παππους κοκ),πραγματα που θα τον εκαναν ευτυχισμενο.

επισης θεωρησα πολυ ασχημο το σχολιο της Νιαου για τη γιαγια της Σαρδελας,οτι αποδεικνυει το ποσο φιλοζωη ειναι εφοσον δεν κλαιει ακομα.νομιζω οτι τοσο η Σαρδελα οσο και η οικογενεια της εχουν αποδειξει το ποσο νοιαζονται τα ζωα οταν περιποιουνται τοσες γατες στον κηπο η οπως αποδειχτηκε με το προσφατο περιστατικο της Αγελαδιτσας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς δεν έχεις χάσει κάποιον δικό σου και δεν στο εύχομαι, γι'αυτό τολμάς όπως και η Νιαου να συγκρίνεις το θάνατο ανθρώπου με ζώο.

Εχασε την μανα της πριν απο 7 χρονια και ακομα κλαιει για εκεινην.
Εχασε και το γατο της το καλοκαιρι, αλλα δεν κλαιει. Τον θυμαται με αγαπη, αλλα ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ.
Και εγω εχασα ανθρωπους, και ακομα κλαιω για αυτους. Εχασα και ζωα, αλλα απλα τα ΘΥΜΑΜΑΙ.

Ολα αυτα σημαινουν οτι δεν ειμαι εγω ή η γιαγια φιλοζωη?
Δεν εχεις το δικαιωμα να κρινεις ποιος ειναι φιλοζωος και ποιος οχι!!!
Οπως και εγω δεν εχω το ιδιο ακριβως δικαιωμα.

Σεβομαι την γνωμη σου, αλλα διαφωνω μαζι της. Την βρισκω ακραια και "κιβδηλη". Απο οτι μου εχεις δωσει να καταλαβω, μιλας πολυ αυθορμητα. Ο παππους μου, πολυ σοφα ελεγε οτι καλο ειναι να "βουτας την γλωσσα στο μυαλο πριν μιλησεις".
Δεν στα λεω ολα αυτα με κακια ή ορεξη για αντιπαραθεση. Διαθετω χρονο και γραφω για να σου αποδειξω οτι μερικα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως φαινονται.

Ισα δεν σημαινει απαραιτητα κι ομοια! Η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα αλλα δεν ξερω πολλες γυναικες body-builders!
Τα ζωα ειναι ΙΣΑ με μας αλλα ειναι διαφορετικα. Εσυ δεν ακους σαν τον σκυλο, δε βλεπεις σαν τη γατα! Ειστε διαφορετικοι, αλλα αφου ειστε ισοι θα πρεπει να τα σεβαστεις!
Aν ''ΑΠΛΑ τα θυμασαι'' τοτε συγχαρητηρια σε σενα! Συγχαρητηρια που στεναχωριεσαι ''ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ'' για τα ζωα! Συγχαρητηρια! Την αποψη μου όμως οφειλεις να τη σεβαστεις! Και για οποιον το ειπε, δε θυμαμαι τωρα, ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ και ανθρωπο, και ζωο στη ζωη μου!
Στους προσκοπους που ειμαι, πριν λιγο καιρο πεθανε ο αρχηγος μας, που παιζαμε μαζι, που λεγαμε αστεια, που καναμε σχεδια... Του ελεγα ακομα και τα μυστικα που δεν ελεγα στις φιλες μου. Εκλαιγα, αλλα το βραδυ στο κρεβατι μου, και οχι για πολυ. ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝ.
Πριν ενα μιση χρονο περιπου πεθανε η σκυλίτσα μου, η Θαλεια. Την πηγαιναμε εξω βολτα χωρις λουρι. Στην αλλη πλευρα (απεναντι απο το σπιτι μας) υπηρχε μια λεωφορος κατω απο ενα μικρο λοφακι. Η λεωφορος δε φαινοταν επειδη το λοφακι το καλυπταν δεντρακια. Η μαμα μου εχασε τη Θαλεια για μια στιγμη απο τα ματια της, εψαχνε απεγνωσμενα και οταν πηγε να ψαξει στη λεωφορο, τη βρηκε εκει. Ειχε βγαλει αιμα απο το στομα, κανεις δεν υπηρχε εκεί. Τη ειχε στα χερια της, ηρθε επανω, στο σπιτι μας, μας την εδειξε και δεν ηξερε τι να πει. Ειχε πηξει στους λυγμους. Οταν την ειδα ετσι τη Θαλεια, δεν μπορεσα να πω τοποτα... Ουτε εκλαψα ουτε μιλησα. Μετα πηγαμε να τη θαψουμε... Οταν ειδα που της βαζαμε πανω στον ταφο της λουλουδακια κι ενα μικρο σταυρουδακι που ειχα φτιαξει εγω, επηξα στο κλαμα. Δε σταματησα μεχρι το βραδυ και το αλλο πρωι και για καμια βδομαδα... Δεν μπορουσα να πω ή να κανω τίποτα... Μονο πηγαινα καθε τοσο στον ταφο της και της έβαζα λουλούδια... Μεχρι που δεν αντεχα ούτε εκει να πηγαίνω... Πηραμε καινουριο σκυλο, αλλα δεν ειχα την ορεξη να το μεγαλωσω, με αποτελεσμα να μην μεγαλωσει σωστα... Εγινε πολυ κακος χαρακτήρας απο την αμέλεια που του δειξαμε. Τον δωσαμε για υιοθεσια. Και γι αυτο δεν εχω ζωο. Δε νομιζω οτι εχω τιποτε αλλο να πω...Αυτα ειπα για να σας εξηγησω που με κατηγορειτε επειδη δεν εχω καν ζωο (Και οτι γι αυτο δεν εχω νιωσει την απωλεια του)... Αυτα...

επειδή άγγιξες μια απο τις δύο μικρές του φόρουμ και εννοώ τη Σαρδέλλα, ένα απο τα πιο
υγιή άτομα σε σχέση με τα ζώα εδώ μέσα, γιατί στην υπόλοιπη ζωή της δε ξέρω τι κάνει και δεν με αφορά.
Χωρίς καμία διάθεση να σε θίξω χαρά μου μόνο ζωόφιλη δεν είσαι. Μονομανής είσαι και συναισθηματικά κακομαθημένη. Κάποιος που αγαπάει τα ζώα όταν χάνει το ζώο του υποφέρει, για κάποια ζώα του δεν ξεπερνάει ποτέ την απώλεια, αλλά η αγάπη του για τα ζώα μένει πάντα ενεργή. Όταν μπήκες στο φόρουμ δεν ήθελες ένα γατάκι, γιατί η αδυναμία σου ήταν τα σκυλιά, ήθελες ένα συγκεκριμένο γατάκι, το γατάκι της γιαγιάς. Και δεν σε ένοιαζε ο τρόπος απλά ήθελες να το αποκτήσεις. Τώρα λες ότι απο τον πόνο που ένοιωσες απο την απώλεια του σκυλιού σου δεν μπόρεσες να μεγαλώσεις σωστά ένα άλλο σκυλάκι. Η αγάπη στα ζώα δεν τελειώνει σε ένα ζώο, γιατί τότε το ζώο δεν είναι παρά ένα αντικείμενο για σένα με συγκεκριμένες χρήσεις. Το ότι στη ζωή μου αγάπησα ζώα με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο δεν σε κάνει ζωόφιλο. Το ότι είσαι χορτοφάγος για την ώρα δεν σε κάνει φιλόζωο. Εάν προεκτείνουμε στα άκρα την μέχρι τώρα λογική και πρακτική σου, εάν αγαπήσεις τα μαρούλια στο εξοχικό της διπλανής σου φαντάζομαι ότι θα κόψεις το κρέας και θα αρχίσεις τα χόρτα. Πλάκα κάνω για να σου δείξω ότι σε όλα υπάρχει ένα μέτρο. Και το μέτρο είναι το δικαίωμα του καθένα να ζει όπως θέλει τη ζωή του, ακριβώς όπως κάνεις εσύ, παρκάροντας όμως το φωτοστέφανο έξω απο την πόρτα.
Τους φοβάμαι του έφηβους σαν εσένα. Γιατί θεωρούν ότι αρκεί να απλώσουν το χέρι και να πάρουν ότι θέλουν. Για τη κριτική δεν τραβάω ζόρι γιατί εάν θες να μιλάμε στα ίσα θα πρέπει να μάθεις να επιτρέπεις και στον άλλο να κάνει το ίδιο και βασικά να τον ακούς. Εάν το ότι είσαι μικρότερη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να λες στα ίσα τη γνώμη σου, το ότι είσαι χορτοφάγος επίσης δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν οι άλλοι να έχουν γνώμη. Ούτε εγώ ως μεγαλύτερη ούτε εσύ ως χορτοφάγος κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.
Επίσης γιατί πολύ κράτησε η ιστορία της οδηγού ζωόφιλης. Μου έχει τύχει οδηγός που κόντεψε να στουκάρει για να μην πατήσει γάτα, γιατί μια φορά που το έκανε έγινε χάλια το αμάξι της και τ' άκουσε απο τον καλό της. Όπως και οδηγός που για τον ίδιο λόγο, για να μη γίνει μαντάρα με το αμάξι στούκαρε για να μη πατήσει σκύλο. Και στις δύο περιπτώσεις το τι άκουσε το ταλαίπωρο το ζωντανό δεν λέγεται. Στη δεύτερη περίπτωση δε ο οδηγός είπε ότι εάν είχε καραμπίνα θα το ξεπάστρευε για τη ζημιά που έπαθε.

Aπο βιολογικης και μονο αποψης, η γυναικα δεν ειναι ιση με τον αντρα.
Το παραδειγμα σου ειναι ατυχες, γιατι και εγω δεν ξερω πολλους αντρες-μαιες. Και εαν συνεχισουμε ετσι, δεν θα τελειωσουμε ποτε.
Η φραση αυτη ειναι απολυτως οξυμωρη. Το ισος ειναι αντιθετο του διαφορετικος. Επομενως αυτες οι δυο φρασεις ειναι λανθασμενες και συντακτικα και νοηματικα και βιολογικα.
Βεβαιως και σεβομαι την αποψη σου. Θα στο γραψω οσες φορες χρειαστει μεχρι να το καταλαβεις.
Γινεσαι ειρωνικη και εχω αρχισει να πιστευω οτι με ειρωνευεσαι συνεχως. Αν ησουν μελος της οικογενειας μου, θα σου εδινα το δικαιωμα να μιλουσες για το πως αντιδραω σε καποιες καταστασεις. Γιατι απλα θα ησουν διπλα μου και θα το ζουσες μαζι μου. Αλλα ΔΕΝ εισαι. Και δεν εχεις δικαιωμα να ξερεις ποσο, ποτε, πως κτλ στεναχωρηθηκα ακομα και για το εαν εχασα το στυλο μου!

Νιαου,γινεσαι οντως υπερβολικη και απολυτη κι εσυ εισαι τελικα εκεινη που δε σεβεται την αποψη των υπολοιπων.το να αντικρουσεις μια διαφορετιηκη γνωμη με επιχειρηματα ειναι σεβαστο,το να προσφευγεις ομως σε χαρακτηρισμους ειναι πολυ ασχημο.επισης συμφωνω με τη Νερινα,οτι ενας πραγματικα ζωοφιλος ακομα κι αν εχει χασει το ζωο του προσφατα,δεν μπορει ν'αντισταθει σ'ενα νεαρο μουτρακι που φτανει στο σπιτι και να το παρατησει στην τυχη του(εκτος φυσικα αν ειναι ακομα νωπη η πληγη κι αποφασισει να μην παρει συντομα ζωο.και παλι ομως,αν βρεθει ενα ζωο τυχαια μπροστα του δε νομιζω να το παρατησει να μεγαλωσει ολομοναχο).και κατι τελευταιο.δε χρειζεται στη ζωη να διαλαλεις το τι εισαι συνεχεια και οπου σταθεις και βρεθεις "ειμαι ζωοφιλη","ειμαι εργατικη","ειμαι ευαισθητη" κοκ.αυτα αποδεικνυονται απο τις πραξεις και οχι απο τα λογια.και απο τη μεχρι τωρα ταπεινη μου εμπειρια οπως λεει κι η γιαγια μου "οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι"...

Εμένα πιο πολύ μ'ενόχλησαν τα λόγια του Θανάση ο οποίος έχει και μια κάποια ηλικία και θα'πρεπε να ξέρει καλύτερα, παρά της Φένιας
η οποία έχει το ακαταλόγιστο λόγω εφηβείας...

Δίκιο έχεις Φρόσω μου,
αλλά άλλο όλα αυτά και άλλο προσβάλλω τον άλλο.

Και το τραβάω το θέμα
γιατί παρακαταντάει γραφική η ιστορία της εφηβείας της Νιάου απο τη μια και απο την άλλη έχουμε και χρόνια μπροστά μας και σε ότι αφορά εμένα θέλω να κάνω σαφή και ευκρινή τα όρια της και τα όρια μου. Απο εμένα θα έχει ισότιμη αντιμετώπιση με όλες σας και πολύ αγάπη όχι γιατί την βλέπω σαν έφηβη, αλλά γιατί την βλέπω σαν έφηβη που κραυγάζει σε λάθος ανθρώπους, αλλά αυτό δεν είναι δική μου υπόθεση, είναι δική μου εκτίμηση. Και παιδιά με τους έφηβους δεν παίζουμε.

Δεν ειμαι της αποψης οτι για ολα φταει η εφηβεια.
Και πριν βιαστει κανεις να πει οτι "εσυ ακομα δεν την εχεις περασει" να πω οτι για μενα δεν περασα εφηβεια. Στο κατω κατω, τι ειναι αυτη η περιφημη εφηβεια που τρελαινει τα νευρα και τις ορμονες?Απολυτως τιποτα. ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΡΙΜΑΖΟΥΜΕ.
Αν μου εκαναν την ιδια ερωτηση πριν 4-5 χρονια και τωρα, ακριβως τα ιδια θα απαντουσα!
Με λιγη οριμοτητα και συγκροτημενο λογο παραπανω, αλλα τα ιδια.

Γι αυτο, ας μην τα ριχνουμε ολα στην εφηβεια. Δεν ειναι τιποτα αλλο, απο αυτο που θελουν οι αλλοι να πιστευουν για εμας.

Εχει δικιο η Νερινα, η εφηβεια δεν σημαινει οτι εχουμε ασυλια εξ αιτιας της ηλικιας μας.

επισης θεωρησα πολυ ασχημο το σχολιο της Νιαου για τη γιαγια της Σαρδελας,οτι αποδεικνυει το ποσο φιλοζωη ειναι εφοσον δεν κλαιει ακομα.νομιζω οτι τοσο η Σαρδελα οσο και η οικογενεια της εχουν αποδειξει το ποσο νοιαζονται τα ζωα οταν περιποιουνται τοσες γατες στον κηπο η οπως αποδειχτηκε με το προσφατο περιστατικο της Αγελαδιτσας.

Οπως καταλαβαινω και καταλαβαινετε συνεχως με κρινετε και με κατακρινετε. Καταρχην ανεκαθεν σ αυτο το θεμα εξεφραζα την αποψη μου και τιποτα περισσοτερο. Ουτε που με αφησετε να εκφρασω τι με ενοχλησε. Ολοι με κατακρινετε, αυτη τη φραση ομως της σαρδελας την εγκρινετε; : Να κανω δηλαδη εναν ελιγμο ΜΟΝΟ για να σωσω ενα ζωο; Αυτο εμενα προσωπικα δεν μου φαινεται για φραση που ειπωθηκε απο φιλοζωο και το ξεκαθαρισα εξ αρχης. Εχω υπογραμμισει ολους τους χαρακτηρισμους σας, οπως: αποψη ακραια και κιβδηλη, Ειμαι μονομανης και συναισθηματικα κακομαθημενη, ειρωνικη υπερβολικη, απολυτη, Προσλητικη, ψωνιο,....κλπ κλπ...
Ωραια λοιπον αν στ αληθεια τα πιστευετε αυτα για μενα τοτε εχετε το ελευθερο, αν ειμαι μονο εγω η υπευθυνη τοτε ενταξει, πειτε το και το δεχομαι. Εξ αλλου το χω συνηθισει πλεον εδω μεσα, οτι παντα εγω φταιω. Λογω ηλικιας, λογω φρασεων, λογω αυθορμητισμου, λογω αποψεων. Πειτε το λοιπον αν θελετε και θα φυγω. Να σας αφησω ελευθερο το πεδιο λοιπον αφου ειμαι τοσο προσβλητικη κακομαθημενη και με λανθασμενες αποψεις.

Νομίζω πως υπάρχουν φορές που δεν μπορούμε να γράψουμε ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε και θα λέγαμε face to face.Μια φράση του τύπου "Να κανω δηλαδη εναν ελιγμο ΜΟΝΟ για να σωσω ενα ζωο;" μπορεί να είχε μια ολόκληρη κουβέντα πίσω και να κατέληγε σε αυτό το συμπέρασμα.
Αν μου πετάχτηκε ένα ζώο από το πουθενά ξαφνικά , και δεν μπορούσα να το αποφύγω, και έβλεπα ότι θα σκότωνα έναν άνθρωπο στρίβωντας αριστερά , και βλέπωντας ότι θα έπεφτα πάνω σε μία κολόνα και ίσως σκοτωνόμουν στρίβωντας δεξιά , ε τότε Να κανω δηλαδη εναν ελιγμο ΜΟΝΟ για να σωσω ενα ζωο;

Εχω συζητήσει ήδη το θέμα με τον άντρα μου ,και του έχω πει πως αν μας πεταχτεί ένα ζώο στον δρόμο θέλω να προσπαθήσει να το αποφύγει μέχρι εκεί που τον παίρνει αλλά όχι να σκοτωθούμε.Του έχω εξηγήσει ότι βλέποντας ένα ζώο να περνάει το δρόμο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περάσει και ένα δεύτερο.Επίσης του έχω πει ότι πρέπει να ελλατώνει ταχύτητα στα στενάκια που υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών γιατί μαζεύονται πολλές γάτες εκεί.Ε,δεν μπορώ να προβλέψω κάτι άλλο.

Τέλος αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι να βλέπω σκοτωμένα ζώα μέσα στην πόλη, όπου υποτίθεται οι ταχύτητες των αυτικινήτων δεν είναι μεγάλες.

Μαλλον δεν καταλαβες, ή δεν διαβασες καλα. Το ΜΟΝΟ για να σωσω ενα ζωο αναφεροταν στην περιπτωση που βαζω σε κινδυνο ανθρωπινες ζωες.
Σε περιπτωση που δεν τρεχω και μπορω να κανω κατι για να αποφυγω ενα ζωο χωρις καποιο κινδυνο, βεβαιως και θα το πραξω!

Αυτο που γινεται ειναι ενας φαυλος κυκλος.
Να σου ξανατονισω οτι δεν πιστευω οτι φιλοζωος=χορτοφαγος.
Οταν βαζεις τη ζωη σου πανω απο τη ζωη ενος ζωου, δεν το κανεις επειδη εισαι φιλοζωος παντα.
Ποσο ανθρωποι θα ειχαν σκοτωθει αν ολοι προσπαθουσαν να αποφυγουν τα ζωα στην εθνικη οδο?
Ποσα τροχαια και θανατηφορα ατυχηματα?
Και στο κατω κατω, δεν εχεις το δικαιωμα να θυσιαζεις-σκοτωνεις-τραυματιζεις εναν ανθρωπο μονο για να σωσεις ενα ζωο. Τοτε δεν εισαι φιλοζωος, αλλα δολοφονος.
(δεν μιλαω για κανεναν συγκεκριμενα, αλλα γενικα)
Ολα εχουν ενα μετρο, ας μην γινομαστε παραλογοι.

Οπως καταλαβαινεις, σε ολα τα ποστ σου μεχρι τωρα, δεν γραφεις ολη την προταση μου. Αν την εγραφες ολοκληρωμενη τοτε θα ηταν καλυτερα.

δυστυχως αν συμβει κατι τετοιο σε μενα το μονο σιγουρο ειναι να κανω ελιγμο για να το αποφυγω,εκεινη την στιγμη δεν μπορεις να σκεφτεις τι θα γινει αμα στριψω αριστερα ή τί θα γινει αμα στριψω δεξια? δεν μπορεις να κανεις ολους αυτους τους υπολογισμους.αν ειμαι τυχερη θα ζησω.εγω ετσι το βλεπω,και δεν βαζω καποια ζωη πανω απο καποια αλλη γιατι ειναι θεμα γρηγορης αντιδρασης.σιγουραδεν θα ηθελα να σκοτωθει κανεις αλλα οτι και να γινει θα ειναι της κακιας στιγμης.

Εννοείτε ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα , αλλά αν είχες τον χρόνο να σκεφτείς είναι ανθρώπινο να καταλήξεις σε αυτό που λέω.

Χαλαρά λέω εγώ. Αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε με αυτό που πραγματικά καταλήγουμε να κάνουμε εάν και εφόσον αντιμετωπίσουμε μια τέτοια περίπτωση πολλές φορές είναι διαμετρικά αντίθετο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Απλά σε ακραίες περιπτώσεις και αυτή είναι μια τις περισσότερες φορές λειτουργείς ενστικτωδώς και ο θεός να βάλει το χέρι του.:redface:

Οπως καταλαβαινεις, σε ολα τα ποστ σου μεχρι τωρα, δεν γραφεις ολη την προταση μου. Αν την εγραφες ολοκληρωμενη τοτε θα ηταν καλυτερα.

Aυτό που καταλαναινω σαρδελα ειναι οτι σε ολα τα ποστ μου μεχρι τωρα προσπαθω να εκφρασω την αποψη μου, και σε ολες τις περιπτωσεις εσυ με χαρακτηριζεις με λεξεις οπως: ατομο με αποψη ακραια και κιβδηλη, το παραδειγμα μου ειναι ατυχες, καλο ειναι να βουταω τη γλωσσα μου στο μυαλο μου πριν μιλησω, εγραψα φρασεις λανθασμενες συντακτικα και νοηματικα, θελω να κανω τους αλλους να πιστεψουν αυτο που θελω εγω κτλ. Εγω αυτο καταλαβαινω:/: ;)

Aυτό που καταλαναινω σαρδελα ειναι οτι σε ολα τα ποστ μου μεχρι τωρα προσπαθω να εκφρασω την αποψη μου, και σε ολες τις περιπτωσεις εσυ με χαρακτηριζεις με λεξεις οπως: ατομο με αποψη ακραια και κιβδηλη, το παραδειγμα μου ειναι ατυχες, καλο ειναι να βουταω τη γλωσσα μου στο μυαλο μου πριν μιλησω, εγραψα φρασεις λανθασμενες συντακτικα και νοηματικα, θελω να κανω τους αλλους να πιστεψουν αυτο που θελω εγω κτλ. Εγω αυτο καταλαβαινω:/: ;)

νιαου μου τα παιδια απλα θελουν να σου δειξουν οτι καμια φορα αυτα που λες ειναι ακραια κ οτι ο τοπος που εκφραζεσαι ειναι λιγο προσβλητικος απεναντι τους αλλους κ οτι καμια φορα δεν σκεφτεσαι αυτο που γραφεις απλα το γραφεις οπως σου βγαινει αυθορμητα κ ειναι αληθεια αυτο δεν διαβαζετε κ τοσο ευχαριστα απο τους αλλους απλα σου λεμε να σκεφτεσαι αυτο που θα γραψεις αν θα πειραξει καποιον

Καταρχάς,
Θα ήθελα να αντιπαρατεθώ απέναντι σε κάποιες απόψεις, οι οποίες βάζουν την γάτα πάνω από τον άνθρωπο. Καταρχάς, ένας χρόνος γάτας ισοδυναμεί με πέντε ανθρώπινα έτη, συνεπώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή με τη ζωή μίας γάτας.
Δεύτερον, η οδηγός πρέπει να ήταν απόλυτα ηλίθια να οδηγεί λεωφορείο και να μετακινήσει ολόκληρο λεωφορείο για να αποφύγει μια γάτα. Προφανώς θα έτρεχε. Που έγινε το ατύχημα; Αν έγινε σε λεωφόρο, ήτανε κρίμα που υπήρχαν γάτες εκεί(δεν μπορούσε να γίνει κάτι)
Η γυναίκα είχε ευθύνη και ως προς το επιβατικό κοινό και ως προς τα άλλα οχήματα-πεζούς γιατί οδηγούσε ολόκληρο λεωφορείο, ήταν πολύ ανεύθυνη. Τρίτον, αν δεν ίσχυαν όλα αυτά, ήταν αποκλειστικά ευθύνη της γάτας και έπρεπε "δυστυχώς" να πληρώσει. Ακόμα και άνθρωπος να ήταν, δε νομίζω κανείς να προτιμούσε να τον αποφύγει και γι'αυτό το λόγο να σκοτώσει άλλους 10! Ατύχημα ήταν, κάποιος θα σκοτωνόταν. (..)Ας ήταν η γάτα στην προκειμένη περίπτωση..

Καταρχάς,
Θα ήθελα να αντιπαρατεθώ απέναντι σε κάποιες απόψεις, οι οποίες βάζουν την γάτα πάνω από τον άνθρωπο. Καταρχάς, ένας χρόνος γάτας ισοδυναμεί με πέντε ανθρώπινα έτη, συνεπώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή με τη ζωή μίας γάτας.
Δεύτερον, η οδηγός πρέπει να ήταν απόλυτα ηλίθια να οδηγεί λεωφορείο και να μετακινήσει ολόκληρο λεωφορείο για να αποφύγει μια γάτα. Προφανώς θα έτρεχε. Που έγινε το ατύχημα; Αν έγινε σε λεωφόρο, ήτανε κρίμα που υπήρχαν γάτες εκεί(δεν μπορούσε να γίνει κάτι)
Η γυναίκα είχε ευθύνη και ως προς το επιβατικό κοινό και ως προς τα άλλα οχήματα-πεζούς γιατί οδηγούσε ολόκληρο λεωφορείο, ήταν πολύ ανεύθυνη. Τρίτον, αν δεν ίσχυαν όλα αυτά, ήταν αποκλειστικά ευθύνη της γάτας και έπρεπε "δυστυχώς" να πληρώσει. Ακόμα και άνθρωπος να ήταν, δε νομίζω κανείς να προτιμούσε να τον αποφύγει και γι'αυτό το λόγο να σκοτώσει άλλους 10! Ατύχημα ήταν, κάποιος θα σκοτωνόταν. (..)Ας ήταν η γάτα στην προκειμένη περίπτωση..
Καλέ, δεν οδηγούσε λεωφορείο. Κανονικό αυτοκίνητο οδηγούσε. Απλά κάνοντας τον ελιγμό έπεσε σε μια στάση λεωφορείου. ;)

Καταρχάς,
..

αυτο δεν νομιζω οτι εχει σχεση.τι ρολο παιζει αυτο??

Οπως καταλαβαινω και καταλαβαινετε συνεχως με κρινετε και με κατακρινετε. Καταρχην ανεκαθεν σ αυτο το θεμα εξεφραζα την αποψη μου και τιποτα περισσοτερο. Ουτε που με αφησετε να εκφρασω τι με ενοχλησε. Ολοι με κατακρινετε, αυτη τη φραση ομως της σαρδελας την εγκρινετε; : Να κανω δηλαδη εναν ελιγμο ΜΟΝΟ για να σωσω ενα ζωο; Αυτο εμενα προσωπικα δεν μου φαινεται για φραση που ειπωθηκε απο φιλοζωο και το ξεκαθαρισα εξ αρχης. Εχω υπογραμμισει ολους τους χαρακτηρισμους σας, οπως: αποψη ακραια και κιβδηλη, Ειμαι μονομανης και συναισθηματικα κακομαθημενη, ειρωνικη υπερβολικη, απολυτη, Προσλητικη, ψωνιο,....κλπ κλπ...
Ωραια λοιπον αν στ αληθεια τα πιστευετε αυτα για μενα τοτε εχετε το ελευθερο, αν ειμαι μονο εγω η υπευθυνη τοτε ενταξει, πειτε το και το δεχομαι. Εξ αλλου το χω συνηθισει πλεον εδω μεσα, οτι παντα εγω φταιω. Λογω ηλικιας, λογω φρασεων, λογω αυθορμητισμου, λογω αποψεων. Πειτε το λοιπον αν θελετε και θα φυγω. Να σας αφησω ελευθερο το πεδιο λοιπον αφου ειμαι τοσο προσβλητικη κακομαθημενη και με λανθασμενες αποψεις.

Ποιος δεν σε άφησε Φένια να εκφραστείς? Ελεύθερο φόρουμ είναι ανα πάσα στιγμή μπορείς να γράψεις αυτό που θες.
Σου απάντησε ήδη η Σαρδέλα και μέσα σε αυτά τα πλαίσια όπως είδες πολλοί συμφωνούμε μαζί της.
Ναι, όμως δεν έχεις κάνει παράθεση και τα δικά σου ποστ, με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς εσύ.;) Και είναι λογικό όταν επιτίθεσαι σε κάποιον θα αντεπιτεθεί. Άσε που τα περισσότερα δεν είναι καν χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό σου, αλλά απλά αντικρούουν με επιχειρήματα τα γραφόμενά σου )όπως πχ ότι το παράδειγμα είναι ατυχές. Είναι και στο δείχνει. Αντιπαράθεση απόψεων είναι αυτό, κριτική στις απόψεις και όχι στους ανθρώπους.
Αυτό τώρα...αν και σου απάντησε ήδη η Φρόσω θα σου πω κι εγώ. Αυτό που σου λέμε είναι ότι ξεχνάμε μεν την ηλικία σου και σου φαιρόμαστε ισότιμα στο διάλογο που κάνουμε εδώ μέσα, αλλά όταν γίνεσαι προσβλητική ή εριστική κανείς δεν μπορεί να φέρνει σαν δικαιολογία την ηλικία σου και το ότι περνάς εφηβεία. Οι απόψεις σου είναι σεβαστές όσο εκφράζονται με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς και προσβολές. Και όσον αφορά τον αυθορμητισμό, ισχύει αυτό που είπε η Φρόσω. Όλοι, είμαι σίγουρη, σε μια διαφωνία με κάποιον άλλο εδώ μέσα σκεφτόμαστε πολυ ώρα τι και πως θα το γράψουμε ώστε να μην ενοχληθεί ο άλλος. Μου έχει τύχει να σβήσω και 5 μηνύματα προτού τελικά απαντήσω, προκειμένου να εκφράσω αυτό που θέλω χωρίς να προσβάλλω ή ενοχλησω κάποιον. Ε, εσύ δεν το κάνεις αυτό μάλλον. Και ενώ μπορεί να θες να πεις κάτι πολύ όμορφο τελικα επειδή το γράφεις όπως ακριβώς το σκέφτηκες πολλές φορές τα λόγια σου είναι προσβλητικά ή ενοχλητικά. Αυτό
Και προφανώς κανείς δεν θέλει να φύγει κανείς από το φόρουμ. Όταν ακούω τέτοια "τα παίρνω". Έλεος πια με αυτή την ιστορία. Όποιος παρεξηγείται "αν δεν με θέλετε να φύγω". Όχι θέλουμε να μείνεις και να μας λες τις απόψεις σου κι ας διαφωνούμε μαζί σου, ΑΛΛΑ έτσι όπως λέμε και εμείς τις δικές μας, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς προσβολές, χωρίς να βάουμε ταμπέλες, μόνο με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

αυτο δεν νομιζω οτι εχει σχεση.τι ρολο παιζει αυτο??
Με την άποψη, ότι για κάθε έτος που χάνεται από τον άνθρωπο, χάνονται μερικοί μήνες από την γάτα, μ'αυτή την έννοια η αξία. Όπως και να'χει, ακόμα και ένας 56χρονος έχει να ζήσει περισσότερα χρόνια από μία γάτα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλιώς:baby:

Καλέ, δεν οδηγούσε λεωφορείο. Κανονικό αυτοκίνητο οδηγούσε. Απλά κάνοντας τον ελιγμό έπεσε σε μια στάση λεωφορείου. ;)
Οκ,όπως και να'χει,ευθύνη είχε γιατί οδηγούσε αμάξι. Άλλωστε αυτό ρυθμίζεται ακριβώς έτσι και από τον ΚΟΚ (δηλαδή ότι αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε ένα ζώο πρέπει να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι και να πατήσουμε-νομίζω ελαφρά φρένο), ο οποίος δεν είναι νόμος που έχει δίκιο ή άδικο, είναι ΚΑΝΟΝΑΣ για τη σωστή κυκλοφορία και υγεία όλων.

Νιάου μου, για όλα πιστεύω φταίει κατά κάποιο τρόπο η ηλικία σου. Δεν είναι καλό να έχεις φανατισμούς, ούτε να γέρνεις σε μία άποψη, χωρίς να ξέρεις αν είναι σωστή. Κάθε άποψη είναι δεκτή, αρκεί να έιναι σε λογικά πλαίσια. Εσύ φαίνεται σαν να ταράσσεις την ισορροπία των νόμων της φύσης:blink: !! Επιπλέον, με κάποια που λες δείχνεται σαν να θεωρείς κατώτερους τους ανθρώπους! Πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους άνθρωπους λίγο περισσότερο. Εξάλλου οι άνθρωποι έχουν απόψεις και μπορούν να τις εκφράσουν και γι'αυτό δεν μπορείς να τους υποτιμάς. Διαφορετικά δεν θα ήμασταν άνθρωποι, θα ήμασταν όλοι ζώα! Προσπάθησε να μην φτάνεις ορισμένες φορές στην υπερβολή!:confused: Αυτά (Ελπίζω να μην σε προσβάλλω)

[/color]
Και προφανώς κανείς δεν θέλει να φύγει κανείς από το φόρουμ. Όταν ακούω τέτοια "τα παίρνω". Έλεος πια με αυτή την ιστορία. Όποιος παρεξηγείται "αν δεν με θέλετε να φύγω". Όχι θέλουμε να μείνεις και να μας λες τις απόψεις σου κι ας διαφωνούμε μαζί σου, ΑΛΛΑ έτσι όπως λέμε και εμείς τις δικές μας, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς προσβολές, χωρίς να βάουμε ταμπέλες, μόνο με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Δεν ''παρεξηγήθηκα'', ΕΣΕΙΣ με χαρακτηρίσατε άσχημα και με λέξεις που με ενόχλησαν. Εσεις τα λετε χωρις χαρακτηρισμους, προσβολες και χωρις ταμπελες; Εσείς, που με χαρακτηρισατε τοσο ασχημα; Εσεις; Για να κοιταμε και λιγο τα λαθη τα δικά μας λέω γω. Και ΝΑΙ παραδέχομαι πως ημουν αυθόρμητη και αντιδραστική. Μα οταν έρχεται ο άλλος και μου λέει ότι δεν θα κανε τον παραμικρό ελιγμό ΜΟΝΟ για να σώσει μια γατα όταν βλέπει πιο περα αμθρώπους, ε δε μπορω να συγκρατηθώ! Και νταξει, πες οτι ειναι επειδη είδε τους ανθρώπους. Ε, αν είχε χρόνο να το σκεφτεί, τότε θα σκεφτόταν και εναν καλύυτερο ελιγμό έτσι ώστε να μην χτυπησει κανείς. Αλλά εγω συμφωνα με ΑΥΤΟ αντεδρασα. Οταν όμως ερχεστε ΕΣΕΙΣ και υποστηρίζετε ΟΛΟΙ την άποψη της σαρδέλας και μόνο και μόνο επειδη δε συμφωνειτε με τη δική μου με χαρακτηρίζετε ως άτομο με άποψη ακραία και κιβδηλή, μονομανή, συναισθηματικά κακομαθημένη, αντικείμενο φόβου, κτλ, κτλ;;;;;;;;; Εγώ τότε, λοιπόν, θα πρέπει να κάνω το κορόιδο; Τότε φταίω να προσβληθώ και να σας ρωτήσω αν σας ενοχλώ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που να θέλετε να φύγω;

Μα οταν έρχεται ο άλλος και μου λέει ότι δεν θα κανε τον παραμικρό ελιγμό ΜΟΝΟ για να σώσει μια γατα όταν βλέπει πιο περα αμθρώπους, ε δε μπορω να συγκρατηθώ! Και νταξει, πες οτι ειναι επειδη είδε τους ανθρώπους. Ε, αν είχε χρόνο να το σκεφτεί, τότε θα σκεφτόταν και εναν καλύυτερο ελιγμό έτσι ώστε να μην χτυπησει κανείς. Αλλά εγω συμφωνα με ΑΥΤΟ αντεδρασα.

βρε Νιαου,δηλαδη αν εσυ εβλεπες τη γατα και πιο 'κει ανθρωπους τι θα εκανες?ελιγμο κι οποιον παρει ο χαρος?τοτε συγνωμη,αλλα ουτε εσυ εισαι ζωοφιλη(γιατι κι ο ανθρωπος ζωο ειναι)αλλα γατοφιλη,οπως χαρακτηρισες και καποιες κοπελες απο εδω μεσα επειδη τρωνε κρεας.χρονο να το σκεφτεις σε αυτες τις στιγμες δυστυχως δεν εχει.αν ειχαμε,ολοι εδω μεσα,ειμαι σιγουρη θα ψαχναμε να βρουμε τη χρυση τομη,κανω ελιγμο,σωζεται η γατα και δε σκοτωνω ανθρωπους.το θεμα ομως ειναι οταν δυστυχως δεν εχεις αυτη την πολυτελεια τι κανεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back