Ατύχημα λόγω γάτας;

Δεν ''παρεξηγήθηκα'', ΕΣΕΙΣ με χαρακτηρίσατε άσχημα και με λέξεις που με ενόχλησαν. Εσεις τα λετε χωρις χαρακτηρισμους, προσβολες και χωρις ταμπελες; Εσείς, που με χαρακτηρισατε τοσο ασχημα; Εσεις; Για να κοιταμε και λιγο τα λαθη τα δικά μας λέω γω. Και ΝΑΙ παραδέχομαι πως ημουν αυθόρμητη και αντιδραστική. Μα οταν έρχεται ο άλλος και μου λέει ότι δεν θα κανε τον παραμικρό ελιγμό ΜΟΝΟ για να σώσει μια γατα όταν βλέπει πιο περα αμθρώπους, ε δε μπορω να συγκρατηθώ! Και νταξει, πες οτι ειναι επειδη είδε τους ανθρώπους. Ε, αν είχε χρόνο να το σκεφτεί, τότε θα σκεφτόταν και εναν καλύυτερο ελιγμό έτσι ώστε να μην χτυπησει κανείς. Αλλά εγω συμφωνα με ΑΥΤΟ αντεδρασα. Οταν όμως ερχεστε ΕΣΕΙΣ και υποστηρίζετε ΟΛΟΙ την άποψη της σαρδέλας και μόνο και μόνο επειδη δε συμφωνειτε με τη δική μου με χαρακτηρίζετε ως άτομο με άποψη ακραία και κιβδηλή, μονομανή, συναισθηματικά κακομαθημένη, αντικείμενο φόβου, κτλ, κτλ;;;;;;;;; Εγώ τότε, λοιπόν, θα πρέπει να κάνω το κορόιδο; Τότε φταίω να προσβληθώ και να σας ρωτήσω αν σας ενοχλώ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που να θέλετε να φύγω;

Αληθεια, εχεις οδηγησει ποτε?
Αν ναι, τοτε εισαι πολυ κακη οδηγος.
Αν οχι, τοτε δεν μπορεις να ξερεις ποσα πραγματα εχει στο μυαλο του ενας οδηγος την ωρα που οδηγει. Δεν εχει χρονο να σκεφτει αν κανω ελιγμο αριστερα θα γινει αυτο, και αν κανω δεξια το αλλο.

Εξακολουθεις να αλλοιωνεις τις φρασεις μου, και αυτο με εκνευριζει αφανταστα. Τις προσαρμοζεις οπως εσυ θελεις για να υποστηριξεις τα λεγομενα σου.
Σε παρακαλω σταματα να το κανεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοπιν για ννα τελειωσει αυτο το θεμα εδω γιατι δεν μου αρεσει να εχετε τοσο μεγαλες αντιπαραθεσεις ολοι εχετε δικιο ο καθενας μας ενεργει διαφορετικα κ παρττει διαφορετικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξακολουθεις να αλλοιωνεις τις φρασεις μου, και αυτο με εκνευριζει αφανταστα. Τις προσαρμοζεις οπως εσυ θελεις για να υποστηριξεις τα λεγομενα σου.
Σε παρακαλω σταματα να το κανεις!

:blink: :blink: :blink: :blink: Πού; Πότε; Ποιός;;;;;:blink:

Εγραψα:
Και στο κατω κατω, δεν εχεις το δικαιωμα να θυσιαζεις-σκοτωνεις-τραυματιζεις εναν ανθρωπο μονο για να σωσεις ενα ζωο. Τοτε δεν εισαι φιλοζωος, αλλα δολοφονος.

Εγραψες:
Μα οταν έρχεται ο άλλος και μου λέει ότι δεν θα κανε τον παραμικρό ελιγμό ΜΟΝΟ για να σώσει μια γατα όταν βλέπει πιο περα αμθρώπους, ε δε μπορω να συγκρατηθώ!

Καταρχάς,
Θα ήθελα να αντιπαρατεθώ απέναντι σε κάποιες απόψεις, οι οποίες βάζουν την γάτα πάνω από τον άνθρωπο. Καταρχάς, ένας χρόνος γάτας ισοδυναμεί με πέντε ανθρώπινα έτη, συνεπώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή με τη ζωή μίας γάτας.
Επειδή βάζεις ως κριτήριο τα χρόνια ζωής,αν βρισκόταν μια χελώνα στον δρόμο η οποία ζει περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο , θα έπρεπε να σκοτωθεί ο άνθρωπος?:hmm: :hmm: :hmm:

Το θέμα το έβαλα περισσότερο για να δείξω ότι κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε ένα ζώο, ούτε απαραίτητα καταδικαστέο το να το χτυπήσουμε, εάν δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Όπως ξαναέγραψα σε προηγούμενο μήνυμα, το θέμα το έβαλα όχι για να επιλέξουμε τι θα χτυπήσουμε γάτα/σκύλο ή άνθρωπο όταν θα βρεθεί κάποιο ζώο στο δρόμο μας, -λες και θα'χουμε χρόνο να το σκεφτούμε!-, ούτε φυσικά για να φαγωθούμε μεταξύ μας! :down: Ήθελα απλά να δείξω ότι όταν κάποιες φορές όταν συναντάμε πατημένα ζώα στο δρόμο δεν ξέρουμε τι έχει προηγηθεί και αν μπορούσε να το αποφύγει ο οδηγός ή όχι. Κι εγώ γυρνόντας από Κεφαλονιά την Τετάρτη, στη διαδρομή από Κυλήνη συνάντησα 4-5 πατημένα ζωάκια στο δρόμο (σκύλο, αλεπού και γάτες). Ίσως όμως αυτοί οι άνθρωποι που τα χτύπησαν να μην μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Όταν είσαι στην Εθνική και με ταχύτητα είναι προτιμότερο να χτυπήσεις ένα ζώο παρά να κάνεις μια στραβοτιμονιά και να βγεις από το δρόμο ή ακόμα χειρότερα να βγεις στο αντίθετο και να σκοτώσεις κάποιον που δεν σου'φταιγε σε τίποτα! Και μην πεις τώρα Νιάου, ότι ούτε το ζώο έφταιγε...

Ίσως όμως αυτοί οι άνθρωποι που τα χτύπησαν να μην μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Όταν είσαι στην Εθνική και με ταχύτητα είναι προτιμότερο να χτυπήσεις ένα ζώο παρά να κάνεις μια στραβοτιμονιά και να βγεις από το δρόμο ή ακόμα χειρότερα να βγεις στο αντίθετο και να σκοτώσεις κάποιον που δεν σου'φταιγε σε τίποτα! Και μην πεις τώρα Νιάου, ότι ούτε το ζώο έφταιγε...

Αυτο ακριβως υποστηριζουμε οι περισσοτεροι.
Απλα η Νιαου θεωρει ισους τον πατερα της και την μητερα της με την γατα της, και γι αυτο λεει οτι θα εκανε τα παντα για να σωσει το ζωο, ακομα και αν της στοιχηζε τη ζωη της.
Βεβαιως και ειναι αποψη της, απολυτως σεβαστη. Αλλα εκεινη ξεκινησε να επιτιθετε σε εμενα και την Κατερινα οταν ειπαμε οτι θα πατουσαμε το ζωο αν δεν ειχαμε αλλη επιλογη.
Αρχισε χαρακτηρισμους του τυπο, δεν πιστευω οτι τα λεει αυτα ενας φιλοζωος κτλ....
Δεν μπορεις αυτα να τα αφηνεις ετσι, οσο και αν θες να κανεις τα στραβα ματια!

Έχεις δίκιο Ελένη. Οι απόψεις σου σχεδόν πάντα, για να μην πω πάντα, με βρίσκουν σύμφωνη. Επειδή έχω ανηψιό στην εφηβεία, δικαιολογω μέχρι ενός σημείου την Φένια. Ακόμα και ο ανηψιός μου όμως, τα νεύρα του τα ξεσπάει μόνο στους πολύ δικούς του ανθρώπους που τον ξέρουν, τον καταλαβαίνουν και μπορούν να τον δικαιολογήσουν. Και σε γενικές γραμμές είναι πιο συζητήσιμος. Όπως κι εσύ, δεν πέρασα εφηβεία. Από μικρή θυμάμαι να έχω τις ίδιες απόψεις, απλά τώρα μπορώ να τις εκφράζω καλύτερα και με επιχειρήματα, περισσότερο λόγω εμπειριών. Και όταν μιλάω για γάτες που θα μπορούσαμε να είχαμε γλειτώσει ή που θα ήταν προτιμότερο να τις χτυπήσουμε, δεν το λέω γιατί με πιάνουν κρίσεις όταν οδηγώ και χτυπάω όποια γάτα βρίσκω μπροστά μου, αλλά γιατί λόγω εμπειρίας, και μιλαω για οδηγική εμεπιρία, είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές ν'αποφύγεις το κακό, Έχω υπάρξει συνοδηγός σε ατύχημα, όπου φίλη μου για νάποφύγει γάτα που πετάχτηκε μπροστά μας, έχασε τον έλεγχο και πέσαμε στο διαχωριστικό. Αν δεν υπήρχε το διαχωριστικό, θα είχαμε σκοτώσει κανένα κακομοίρη στο αντίθετο ρεύμα και μπορεί να είχαμε σκοτωθεί κι εμείς. Ένα μήνα ήμουνα με κολάρο. Ευτυχώς που φοράγαμε ζώνη και άνοιξαν και οι αερόσακκοι. Δε μιλάμε για το αυτοκίνητο που έγινε σμπαράλια....:/:

Ισως επειδη οδηγαω απο μικρη(μηχανακι κυριως)και επειδη εχω πεσει και εχω χτυπησει πληρωντας λαθη αλλων ασυνειδητων ειμαι αρκετα ευαισθητη σε τετοια θεματα.
Οταν βγει στους δρομους και η Φενια τοτε θα δεχτω καλυτερα την αποψη της. Οχι τωρα πως δεν τη δεχομαι, απλα δεν την βρισκω ωριμη και σοβαρη. Αλλα παντα την σεβομαι.

Οταν βγει στους δρομους και η Φενια τοτε θα δεχτω καλυτερα την αποψη της. Οχι τωρα πως δεν τη δεχομαι, απλα δεν την βρισκω ωριμη και σοβαρη. Αλλα παντα την σεβομαι.
Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη και να την εκφράζουν. Απλά κάποιες φορες όλοι μας, σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε, πρέπει να είμαστε πιο διαλακτικοί. Δεν τα γνωρίζουμε όλα στη ζωή. Αν πει κάποιος ότι το παστίτσιο θέλει 2 ώρες να ετοιμαστεί, αν δεν έχω φτιάξει ποτέ παστίτσιο, δεν μπορώ να του την πέσω ότι όχι δεν θέλει 2 ώρες θέλει 1. Αφού δεν ξέρω, πως να το κάνουμε? Όταν κάποιος δεν οδηγεί δεν μπορεί να μου λέει ότι έχει χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει αν του πεταχτεί ζώο μπροστά του. Δεν έχει, όσοι οδηγούν το ξέρουν. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη αλλά καλό είναι να ξέρουμε που πρέπει να σταματάμε και να ξανασκεφτόμαστε καποια πράγματα.

οσον αφορα την εφηβεια, εγω οπως λεει ακομη η μαμα μου περασα "αγρια εφηβεια"!! αυτο που θυμαμαι ηταν οτι οι πραξεις μου ηταν λιγο απερισκεπτες, εφαγα τα μουτρα μου και εμαθα ομως απο αυτα τα λαθη..οσο για τις αποψεις μου ηταν λιγο ακραιες και ειναι ακομη οφειλω να ομολογησω, ΑΛΛΑ παντα ως εφηβη ειχα το προσον να ακουω τους αλλους και να ξερω που θα σταματησω... ειναι σιγουρο παντως πως οταν βρησκεσαι στην εφηβεια νιωθεις οτι τα ξερεις ολα και οτι μπορεις ολα να τα κανεις καλυτερα απο τους "μεγαλους" γιατι εχεις την ορεξη να αλλαξεις τον κοσμο... κανεις την δικη σου επανασταση απεναντι σε ολα... σιγουρα η νιαου θα καταλαβει και εκεινη με τον καιρο οτι δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα οσο ασχημο και αν ακουγεται, γιατι μετα μπαινουν αλλα προβληματα στη ζωη σου, σκληραινεις, βαζεις αλλες προτεραιοτητες... γινεσαι ποιο ευαισθητος οσον αφορα την ανθρωπινη ζωη, γιατι οσο περναν τα χρονια καταλαβαινεις ποσο πολυτιμη ειναι...
Δεν νομιζω οτι ο ανθρωπος παντως ωριμαζει ποτε.. απλα μαθαινει να λειτουργει συμφωνα με αυτα που εχει αντιμετωπισει. γιατι κακα τα ψεμματα μεγαλωνοντας, μεγαλωνουν και οι ευθηνες μας...
Αυτα, ελπιζω να μην μπερδεψα κανεναν και να μην εκανα κανεναν να θελει να κοψει τις φλεβες του με αυτα που λεω βραδιατικα!! χιχι

Φαντάζομαι ότι και η οδηγός του αυτοκινήτου δεν είπε "Τι να διαλέξω να πατήσω: τι γάτα ή τους ανθρώπους στη στάση?:hmm: ". Απλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Έφταιγε η κακή ώρα? Έφταιγε το ότι ήταν άσχετη οδηγός? Ποιος ξέρει! Το αποτέλεσμα είναι ίδιο: η γάτα σώθηκε, αλλά μια οικογένεια κλαίει έναν νεκρό και μια βαριά τραυματισμένη.
Το θέμα το έβαλα περισσότερο για να δείξω ότι κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε ένα ζώο, ούτε απαραίτητα καταδικαστέο το να το χτυπήσουμε, εάν δεν έχουμε άλλη επιλογή. Υποθέτω ότι και για την ίδια την οδηγό, θα είναι πιο βαρύ στη συνείδησή της το ότι σκότωσε άνθρωπο και τραυμάτισε άλλον ένα, από το να είχε χτυπήσει τη γάτα, η οποία μπορεί και να γλύτωσε αυτή τη φορά, αλλά κάποια άλλη φορά που θα διασχίσει το δρόμο ίσως να μην είναι τόσο τυχερή....:( :/:
Tην ειδα κι εγω την ειδηση αυτη, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο κανάλι. Μαλλον ΝΕΤ. Στο πλάνο φάνηκε μια γάτα σκοτωμένη, και ειπαν οτι " ο οδηγος προσπαθησε να αποφυγει μια ΠΑΤΗΜΕΝΗ γατα".
Αρα ουτε η γατα σωθηκε.

Καλα και ο οδηγος δεν ειδε οτι ηταν σκοτωμενη?
Ειχε αιματα, δεν κουνιοταν ,τι?
Δεν νομιζω οτι ενας ανθρωπος δεν μπορει να ξεχωρισει μια γατα σκοτωμενη και μια ζωντανη!!!

Ίσως τότε ισχύει η πεζή εκδοχή ότι φοβήθηκε μεν λερώσει ή χαλάσει το αυτοκίνητο της και αντέδρασε χωρίς να σκεφτεί....:(

Καλα και ο οδηγος δεν ειδε οτι ηταν σκοτωμενη?
Ειχε αιματα, δεν κουνιοταν ,τι?
Δεν νομιζω οτι ενας ανθρωπος δεν μπορει να ξεχωρισει μια γατα σκοτωμενη και μια ζωντανη!!!
Νομιζω οτι ηταν μια ασυνειδητη και ενστικτωδης αντιδραση. Δεν θα προλαβε να σκεφτει εαν ηταν πατημενη γατα ή ζωντανή γάτα ή απλα ενα μαυρο πραγμα. Απλα θελησε να το αποφυγει. Επισης δεν νομιζω οτι το εκανε απαραιτητως απο φιλοζωϊα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι κακη οδηγος για να αντιδρασει ετσι. (Οπως το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων....:/: )

Πέρα απο υποθέσεις αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι:
1/ 'Ενας άνθρωπος σκότωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και ανεξάρτητα του λόγου που το έκανε θα πρέπει να μάθει να ζει μ΄αυτό και είτε ζωόφιλος είτε όχι δεν έχει καμία δικαιολογία για αυτό που να είναι ικανή να σβήσει το αποτέλεσμα της πράξης του.
2/ Ένας άνθρωπος χάθηκε και ένας άλλος κινδυνεύει. Και μια΄γάτα είναι νεκρή και άθελα της εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την ιστορία.
3/ Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση κανενός απο τα πρόσωπα αυτής της ιστορίας.
Κατά τα άλλα εγώ λέω "μακάρι να μην μας τύχει"....:(

Πέρα απο υποθέσεις αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι:
1/ 'Ενας άνθρωπος σκότωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και ανεξάρτητα του λόγου που το έκανε θα πρέπει να μάθει να ζει μ΄αυτό και είτε ζωόφιλος είτε όχι δεν έχει καμία δικαιολογία για αυτό που να είναι ικανή να σβήσει το αποτέλεσμα της πράξης του.
2/ Ένας άνθρωπος χάθηκε και ένας άλλος κινδυνεύει. Και μια΄γάτα είναι νεκρή και άθελα της εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την ιστορία.
3/ Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση κανενός απο τα πρόσωπα αυτής της ιστορίας.
Κατά τα άλλα εγώ λέω "μακάρι να μην μας τύχει"....:(
Συμφωνώ σε ολα τα παραπάνω, αλλα διαφωνώ λίγο στο "να μη μας τύχει", γιατί αν δεν ξέρεις να οδηγείς αστο καλύτερα και πήγαινε με συγκοινωνία. (Οπως εγραψε πριν καποιος:παταμε μαλακα το φρενο και κραταμε σταθερα το τιμονι. Δεν κανουμε ελιγμους)
Τωρα γι αυτους που περιμεναν στη σταση εκει πραγματικα ειναι να μην σου τυχει....:/:
Οσο για τη γατα τα εχουμε πει κι αλλου. Με τοσα αυτοκινητα και τοσες αδεσποτες γατες και σκυλους τα ατυχηματα ειναι αναποφευκτα.

Συμφωνώ σε ολα τα παραπάνω, αλλα διαφωνώ λίγο στο "να μη μας τύχει", γιατί αν δεν ξέρεις να οδηγείς αστο καλύτερα και πήγαινε με συγκοινωνία. (Οπως εγραψε πριν καποιος:παταμε μαλακα το φρενο και κραταμε σταθερα το τιμονι. Δεν κανουμε ελιγμους)
Τωρα γι αυτους που περιμεναν στη σταση εκει πραγματικα ειναι να μην σου τυχει....:/:
Οσο για τη γατα τα εχουμε πει κι αλλου. Με τοσα αυτοκινητα και τοσες αδεσποτες γατες και σκυλους τα ατυχηματα ειναι αναποφευκτα.

Kατα προτιμηση μετρο που δεν εχει και στασεις πανω στο δρομο.:/: :rolleyes:

Kατα προτιμηση μετρο που δεν εχει και στασεις πανω στο δρομο.:/: :rolleyes:
Απο την αλλη το ΜΕΤΡΟ προτιμαται για τρομοκρατικες ενεργειες....
Αστα! Μερικες φορες ειναι ΟΝΤΩΣ να μη σου τυχει!

Πάντως ότι κι αν έγινε όποια ζωή κι αν θεωρείται ότι το χάσιμό της είναι πιο τραγικό ή θα φέρει το μεγαλύτερο πόνο , χάθηκε μια ζωή . Προσωπικά , θα πονέσω περισσότερο με το χαμό ενός δικού μου ανθρώπου απ 'ότι των γάτων μου . Και έτσι είναι φυσιολογικό να συμβεί . Αν ένας από τους γάτους μου ξαναπέσει από το μπαλκόνι θα τρελαθώ . Αλλά αν πέσει η αδερφή μου θα θέλω να πεθάνω κι εγώ . Συγγνώμη για το ακραίο παράδειγμα αλλά μου έχει συμβεί . Τέλος πιστεύω ότι η ζωή είναι παντού η ίδια , σε κάθε σώμα σε κάθε ύπαρξη και ο χαμός της πονάει . Ας μην εστιάζουμε στο ποιος χαμός πονάει περισσότερο αλλά στο τι θα κάνουμε για να τον αποφύγουμε , να αποτρέψουμε ένα δράμα . Για μένα δράμα υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις που μια ζωή χάνεται άδικα .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back