Αυγά ή περιττώματα ψύλλων

miamiamia

Νεοφερμένο μέλος

Η miamiamia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Πριν μια εβδομαδα πηδα τη ζιζελ μου στο γιατρο για το πρωτο της εμβολιο κ εχωντας εντοπισει κατι παραξενο σε μερικα σημεια του δερματος της ειπα στο γιατρο να ριξει μαι ματια..ηταν σαν συσσωρευμενες νυφαδες πυτιριδας..ο γιατρος ειπε οτι ηταν περιττωματα ψυλλου:(.απο οσο εχω διαβασει στο site τα περιτωματα ειναι σκουροχρωμα αυτα ηταν ασπρα.της εβαλε αμπυλα advocate αλλα τωρα μετα απο μια βδομαδα νομιζω εχουν αυξηθει..τι αλλο μπορει να ειναι?κ πως μπορω να τα απομακρυνω?δεν γινεται δουλεια ουτε με χτενισμα ουτε με μπανιο..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως ειναι κάτι άλλο;; Ρώτησες ξανά τον γιατρο; Πάρτον ένα τηλέφωνο καλύτερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως να είναι αυτό ακριβώς που είπες -πιτυρίδα, δέρμα που ξεφλουδίζει δηλαδή. Υπάρχουν κάποια διατροφικά συμπληρώματα για καλύτερη υγεία του δέρματος και υπάρχουν και ξηρές τροφές για γάτες με δερματικά προβλήματα, ίσως αυτά να βοηθούσαν. Πριν όμως κάνεις οτιδήποτε, θα πρέπει να είσαι σίγουρη για το τι είναι αυτά.
Υποθέτω ότι για να γίνει εμπεριστατωμένη διάγνωση χρειάζεται εξέταση αυτών των "νιφάδων" στο μικροσκόπιο. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη από κάποιον κτηνίατρο που θα ασχοληθεί λίγο περισσότερο.

Αποκλείεται να είναι περιττώματα ψύλλων. Όπως είπες και εσύ αυτά είναι μαύρα. Και εγώ πιστεύω ξηροδερμία είναι. Καλύτερα όταν κάνει μπάνιο να της βάζεις και μαλακτικό στο τέλος. Της BioGroom είναι πολύ καλά. Επίσης το σαμπουάν της BioGroom το BioMed είναι καλό για το δέρμα, για αυτές τις νυφάδες και ανακουφίζει απο φαγούρα.

A! Επίσης, μια από τις πιο συχνές αιτίες για ξηροδερμία και γενικά για δερματικά προβλήματα, είναι το υπερβολικά συχνό μπανιάρισμα. Αν η γάτα σου είναι κοντότριχη, δε χρειάζεται να την κάνεις ποτέ μπάνιο (εκτός αν λερωθεί με κάτι που δε θέλεις να γλύψει, πχ απορρυπαντικό ή κάποιο άλλο χημικό).

Ειναι μολις 2,5 μηνων και ειναι περσικη..οποτε το μπανιο ειναι απαραιτητο που και που.Το θεμα ειναι πως ουτε εγω ειμαι ευχαριστημενη απο το γιατρο..Να φανταστειτε μου ειπε να του κανω μπανιο καθε βδομαδα!αλλα εγω ξερω μια φορα το μηνα..Κανω λαθος?Μπορει καποιος να μου προτεινει εναν καλο κατα προτιμηση στην τουμπα?

Το μπάνιο είναι απαραίτητο και δεν κάνει κακό. Δεν χρειάζονται το στρώμα λίγδας που δημιουργείται αν δεν κάνουν συχνά μπάνιο. Ίσα ίσα φεύγουν περισσότερες νεκρές τρίχες και καθαρίζει/αναπνέει το δέρμα τους. Και εγώ μια φορά την εβδομάδα τις κάνω μπάνιο τις γάτες μου. Το βασικό είναι να χρησιμοποιούμε καλά σαμπουάν, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γάτας.

Το μπάνιο είναι απαραίτητο και δεν κάνει κακό. Δεν χρειάζονται το στρώμα λίγδας που δημιουργείται αν δεν κάνουν συχνά μπάνιο.
Από το site του Αίλουρου (υπογράμμιση δική μου):

Η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο της φύσης. Πολλές φορές την ημέρα πλένεται και καθαρίζεται μόνη της. Επομένως δεν χρειάζεται να της κάνετε τακτικά μπάνιο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, για λόγους που αφορούν την υγεία της γάτας:
BulletBlue.gif
Αν έχει μια δηλητηριώδη ουσία πάνω στο τρίχωμά της.

BulletBlue.gif
Αν δεν περιποιείται τον εαυτό της και δεν καθαρίζεται λόγω αδυναμίας, ασθένειας ή παχυσαρκίας.

BulletBlue.gif
Αν χρειάζεται να της κάνετε μπάνιο για να ελαττωθούν από πάνω της τα αλλεργιογόνα επειδή εσείς είστε αλλεργικοί.

BulletBlue.gif
Αν πρόκειται να την πάτε σε έκθεση για γάτες.

BulletBlue.gif
Αν είναι εντολή του γιατρού της για θεραπευτικούς λόγους.

BulletBlue.gif
Αν έχει χωθεί στο τζάκι κι από άσπρη έγινε μαύρη ή αν κυλίστηκε σε βρωμιές του δρόμου.

Aretha μου, λογικά να το σκεφτεί κανείς, καταλαβαίνει οτι όσα καθαρίζει απο το τρίχωμά της η γάτα με το γλύψιμο πάνε στο στομάχι της. Εμείς με το να την κάνουμε μπάνιο την βοηθάμε να μην το επιβαρύνει. Και όπως και να το κάνουμε, το μπάνιο είναι υγεία, και για εμάς και για το ζώο. Δεν θεωρώ οτι είναι δύσκολο να αφιερώσουμε 1 ώρα για αυτήν την δουλειά.

Sublime, ευχαριστώ, αλλά νομίζω ότι θα εμπιστευτώ τη συμβουλή του κτηνιάτρου!:)
(και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόση ώρα προτίθεμαι να διαθέσω στις γάτες μου) ;)

Ο κτηνίατρος δεν λέει οτι κάνει κακό το μπάνιο, απλά οτι δεν χρειάζεται, όπως υπογράμμισες και εσύ. Απο κει και πέρα καθ' ένας κάνει ότι θεωρεί πιο σωστό για την γάτα του. Και για το συγκεκριμένο θέμα έχω διαβάσει αρκετά και έχω ζητήσει την γνώμη πολλών κτηνιάτρων όχι μόνο απο Ελλάδα αλλά και απο εξωτερικό. Όταν η γάτα όλη μέρα μπαινοβγαίνει στην άμμο της, και μετά γλύφει τα πόδια της, ε μόνο αυτό να σκεφτούμε είναι αρκετό για εμένα να με πείσει οτι το μπάνιο μόνο καλό θα κάνει και όχι κακό.;)

Προσωπικά έχω ακούσει (και διαβάσει) ότι το συχνό μπάνιο (δηλ. 1 φορά την εβδομάδα) κάνει ΚΑΚΟ στις γάτες. Δεν είμαι γιατρός να το αιτιολογήσω, το δέχομαι ως αξίωμα... Δεν γνωρίζω μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό μόνο για τις περσικές.

Προσωπικά έχω ακούσει (και διαβάσει) ότι το συχνό μπάνιο (δηλ. 1 φορά την εβδομάδα) κάνει ΚΑΚΟ στις γάτες. Δεν είμαι γιατρός να το αιτιολογήσω, το δέχομαι ως αξίωμα... Δεν γνωρίζω μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό μόνο για τις περσικές.

Ε όχι και κακο!:) Αν το έχεις ακούσει απο γιατρό ή το έχεις διαβάσει απο κάποιο βιβλίο, θέλω να πω οτι κάποια βιβλία που είναι γραμμένα παλιά μπορεί να γράφουν κάποια πράγματα που για τον καιρό τους τα θεωρούσαν σωστά. Αυτό δεν σημαίνει οτι ακόμα ισχύει το ίδιο.Εγώ πχ έχω ένα βιβλίο (που γράφτηκε το '60) που λέει οτι: αν η γάτα σας γεννήσει και ένα απο τα γατάκια είναι αδύναμο, να το βάλουμε σε καυτό νερό για να πεθάνει "χωρίς να υποφέρει πολύ"! Οι γιατροί πλέον γνωρίζουν οτι το μπάνιο είναι καλό και αν όχι απαραίτητο, σε καμία περίπτωση δεν κάνει κακό. Mia σαν περσίας την γάτα σου πρέπει να την κάνεις μπάνιο, φρόντισε να επιλέξεις καλά σαμπουάν, (υπάρχουν πολλά διαφορετικά για κάθε περίπτωση, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες γάτες).

Και εγω συμφωνω για μπανιο αλλα οχι καθε βδομαδα ειδικα τωρα πουτ ειναι μικρουλα κ μπορει να κρυωσει με το παραμικρο..αλλα θα ηθελα και να την παω σε εναν αλλο κτηνιατρο..μπορειτε να μου προτεινετε καποιον??:confused:

Τελικα πηγα στον κτηνιατρο κ μου ειπε οτι ηταν μυκητιαση την οποια μετεδωσε κ σε μενα κ μια φιλη μου που ηρθε σε επαφη με τη γατα..γεμισα σπυρακια ποθυ ξυνανε παρα πολυ κ ηταν σαν ερπης,με Dactarin την εβγαλα..η ζιζελ μου το ειχε κολλησει απο εκει που γεννηθηκε αλλα το εμφανισε τωρα..μου ειπε να παρω ενα σαμπουαν να του κανω μπανιο 2 φορες την εβδομαδα για 2 εβδομαδες κ θα γινει καλα!:D

Γεια σας!Είμαι φοιτητρια κτηνιατρικής επι πτυχιω και η κατασταση που περιγραφεις η οποια μοιαζει με πιτυριδα ονομαζεται ξηρα σμηγματορροια και μπορει να ειναι πρωτογενης ή να ειναι 2γενης,δηλ η γατοθλα σου να πασχει απο κατι αλλο.Χρειαζεται λοιπον διερευνηση και κατάλληλη θεραπεια!:)

Μου εγραψε ενα σαμπουαν ο κτηνιατρος fungoral απο φαρμακειο..λες να την παω κ για δευτερη γνωμη αλλου?

Δεν ειναι κτηνιατρικο σκευασμα αλλα απο το ονομα του προφανως καταπολεμα τους μυκητες.Δοκιμασε το.Μηπως σου είπε πως λεγοταν ο μυκητας?

Δεν θυμαμαι ονομασια παντως αυτα στο σωμα του τα χαρακτηρησε "εστια" αλλα ειπε οτι ευτυχως δεν ηταν πυωδης..:hmm:

Αυτο ειναι καλο γιατι εαν ηταν πυωδης σημαινει οτι υπαρχει κ βακτηριο εκτος απο το μυκητα δηλ τουλαχιστον 1 μηνα θεραπεια.Περαστικα σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back