Αυξάνεστε και πληθύνεστε

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδια! Απο 3 γίναμε 4 τα γατάκια στο σπίτι :hmm::hmm::).
Τη Δευτέρα ο άντας μου επιστρέφοντας από Αθήνα, έφερε κι ένα γατάκι. Ήταν στην εθνική το μικρό, σταμάτησε μπροστά από το αυτοκίνητο στο δρόμο και ο άντρας μου δεν μπορούσε να το αφήσει στη μέση του δρόμου. Βγήκε και το πήρε (τι καλό άντρα που έχω). Θα το κρατήσουμε καθώς είναι το πρώτο που μαζέυει ο άντρας μου (σιδεροκέφαλος) και το θεωρήσαμε σημαδιακό που σταμάτησε μπροστά στο δικό του αυτοκινητο
Είναι ένα κατάλευκο κοριτσάκι - με μια γκρι φούντα στη κεφάλα, ενός μήνα. Την είπαμε Bianca (Λευκή αλά ιταλικα :)) Γάλα έπρεπε να του δίνω με μπιμπερό και σε πιάτο παρά την ηλικία του, δεν έτρωγε τίποτα. Μόνο χτες το βράδυ έφαγε κοτόπουλο από πιάτο. Το γάλα όμως, μόνο με μπιμπερό. Αλήθεια ξερει κανείς γιατί;; :hmm::confused:
Επίσης γνωρίζει κανείς πώς λειτουργεί το σχήμα με 4 γατιά στο σπίτι; Τα υπόλοιπα είναι 9, 4μιση και 2μιση χρονών με τα 2 τελευταια (στειρωμενα αρσενικα) να είναι κολλητοί από την πρώτη στιγμη. Η γάτα δεν θέλει παρτίδες....
Ευτυχώς κανενα δεν είναι ιδιαιτερα επιθετικο. Καμια φάπα σε πρωτη φάση, κανενα φτυσιμο και όταν το γατάκι τα καταδιωκει απλα φεύγουν. Θέλουν να το βλέπουν αλλά όχι να τους ακουμπαει. Καθονται αρκετα κοντά πάντως. Επίσης έχουν λίγο τα νεύρα τους λόγω του μικρού και αρπάζονται κάπως μεταξύ τους :/: Κανουν και λίγο μούτρα. Καμια συμβουλή; Θα τα βρούνε;; Γιατί το μικρό το κλείνω στο μπάνιο όσο λείπω.
Με το χώμα τι παίζει; Να πάρω και δεύτερο κουτί τώρα που είναι 4; Ανησυχώ λίγο μήπως είναι πολλά....
Ότι προσφέρει κανείς από γνώση και εμπειρία, ευπρόσδεκτο.... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και συνχαρητιρια για το γατακι σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς τη δεχτήκατε τη μικρή!:up:

Το ότι κάθονται αρκετά κοντά είναι πολύ ενθαρρυντικό. Μάλλον το έχουν ήδη δεχτεί. Φυσικά, τίποτα δεν είναι κανόνας, αλλά απ' ό,τι έχω δει τα στειρωμένα αρσενικά αγαπούν τα γατάκια, ίσως επειδή είναι κι αυτά λίγο σαχλαμάρες.:P Τα θηλυκά είναι μάλλον πιο σοβαροφανή.

Το να έχουν νεύρα σ΄αυτή τη φάση είναι φυσιολογικό, αλλά αφού δεν είχατε καμιά άγρια επίθεση, θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο. Και φυσικά τα γατιά που έχουν μεγαλώσει σε πολυπληθείς γατοοικογένειες δέχονται πιο εύκολα τους καινούργιους... ιδίως όταν πρόκειται για γατάκια που δεν απειλούν την κυριαρχία τους.;)

Τέλος, ναι, νομίζω μια δεύτερη αμμολεκάνη θα χρειαστεί.:cool:

μην ανυσηχεις καθολου για το αν θα το δεχτουνε..ηδη τα πρωτα μυνηματα ειναι κατι παραπανω απο θετικα..εμενα ο μπουκακος μου οτν του εφερα την πουπουλινα εκανε σαν λιονταρι...δεν μπορεις να φανταστεις....ποιος ειδε γατο και δεν τον φοβηθηκε...τωρα ειναι αχωριστοι!!!σου ευχομαι να πανε ολα καλα με το καινουργιο σου γατακι

Μπράβο σας που το μαζέψατε το γατάκι και να σας ζήσουν όλα! :)
Ήθελα να συμπληρώσω: πήγαινέ το σε έναν κτηνίατρο να το δει, να υπολογίσει την ηλικία του και ίσως (αν δεν είναι πολύ μικρό) να του κάνει αποπαρασίτωση και εμβόλια.
Και ναι, έχεις καλό άντρα! :up::up::up::up:

μπράβο σας :) μπράβο...

πρόσφατα αποκτήσαμε και μείς τέταρτη γάτα και όλα βαίνουν καλός. τελικά νομίζω. Εξαρτάται από τις γάτες βέβαια αλλά πραγματικά νομίζω ότι αφού το δεχτήκανε όλα θα πάνε καλά....

και ναι χρειάζεστε και ακόμη μία αμολεκάνη. εγώ με 4 ενήλικες έχω δύο μεγάλες και μία μικρή. επίσης το γατάκι όντας μικρούλι θα πρέπει να τρώει διαφορετική τροφή από ταάλλα. εκεί θα δυσκολευτείς λίγο. γιατί σε όλες τις ενήλιικες γάτες αρέσει η κίττεν...

αλλά όλα καλά θα σας πάνε.. :)
και πάλι μπράβο

Παιδια ευχαριστώ για τις απαντησεις :) Με ενθαρρύνατε. Θέλψ να τα βρούνε τα γατάκια γιατί προς το παρόν, γραμμένο το έχουν και είναι μόνο το καημένο....
Το είδε γιατρος προχθές. Είναι ενός μηνών και δείχνει μια χαρά.Του έδωσα και παστα για τα ενδοπαρασιτα.
Αλλά θα χρειαστώ τα φωτα σας πάλι. Μέχρι προχθές έινε γάλα με μπιμπερό. Παρα την ηλικία του δεν τα καταφερα με το πιατο. Αλλά προχθες το βραδυ έφαγε από πιατο κοτόπουλο :up:. Με το γαλα δεν τα πάμε καλά ακόμη. Από προχθές όμως έχει λίγη διάρροια, οπότε έκοψα το γάλα. Του πήρα κονσερβα αλλά συνέχισε να έχει διάρροια. Πήρα άνθος ορίζου αλλά δεν το ηθελε καθόλου. Κι έτσι από το πρωί δίνω μόνο κοτόπουλο με ρύζι αλλά ακόμη έχει διάρροια :(:/:. Βεβαια καλά δειχνεια, αλλά μη φτάσουμε να μη δειχνει καλά.... Να κάνω κάτι ακόμη; Να μη του δωσω φαγάκι; Χαλάει τον κόσμο όμως όταν πεινάει και κλαίει μέχρι να φάει. Σήμερα κοιμάται περισσότερο αλλά παίζει και δείχνει καλά.
Πάλι σπίτι είμαι οπότε δεν είμαι σίγουρη αν θα φτασει το μηνυμα :(

Συγχαρητήρια για το γατούλι!:up:

Δε νομίζω ότι έχεις ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. Είχα πρόβλημα με τη διάρροια κατά το παρελθόν σε διάφορα γατάκια που έχω βρει σε αυτή την ηλικία. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται, ίσως η ξαφνική αλλαγή διατροφής, σε κάθε περίπτωση πάντως να αποφύγεις το αγελαδινό γάλα, μπορεί να προκαλέσει διάρροιες. Και να μειώσεις για λίγο την ποσότητα τροφής (δίνε του πολύ λίγη ποσότητα τροφής αρκετές φορές την ημέρα, όχι μεγάλες μερίδες). Σε περίπτωση που η διάρροια συνεχιζόταν μετά από 2-3 μέρες χωρίς να υπάρχει άλλο σύμπτωμα ο γιατρός μου μου έδινε ένα σιροπάκι, και κάθε φορά είχε αποτέλεσμα (δε θυμάμαι το όνομα, αν θέλεις μπορώ να το ψάξω).
Καλύτερο είναι πάντως να επικοινωνήσεις με τον γιατρό που το εξέτασε, αυτός θα είναι ο πλέον αρμόδιος να σε συμβουλέψει, και ρώτα τον αν προτείνει κάτι σε σιρόπι ή άλλη φαρμακευτική αγωγή. Μην καθυστερήσεις πάντως πολύ γιατί η επίμονη διάρροια ειδικά σε τόσο μωρό γατάκι μπορεί να το εξαντλήσει.

Παιδια ευχαριστώ για τις απαντησεις :) Με ενθαρρύνατε. Θέλψ να τα βρούνε τα γατάκια γιατί προς το παρόν, γραμμένο το έχουν και είναι μόνο το καημένο....
Το είδε γιατρος προχθές. Είναι ενός μηνών και δείχνει μια χαρά.Του έδωσα και παστα για τα ενδοπαρασιτα.
Αλλά θα χρειαστώ τα φωτα σας πάλι. Μέχρι προχθές έινε γάλα με μπιμπερό. Παρα την ηλικία του δεν τα καταφερα με το πιατο. Αλλά προχθες το βραδυ έφαγε από πιατο κοτόπουλο :up:. Με το γαλα δεν τα πάμε καλά ακόμη. Από προχθές όμως έχει λίγη διάρροια, οπότε έκοψα το γάλα. Του πήρα κονσερβα αλλά συνέχισε να έχει διάρροια. Πήρα άνθος ορίζου αλλά δεν το ηθελε καθόλου. Κι έτσι από το πρωί δίνω μόνο κοτόπουλο με ρύζι αλλά ακόμη έχει διάρροια :(:/:. Βεβαια καλά δειχνεια, αλλά μη φτάσουμε να μη δειχνει καλά.... Να κάνω κάτι ακόμη; Να μη του δωσω φαγάκι; Χαλάει τον κόσμο όμως όταν πεινάει και κλαίει μέχρι να φάει. Σήμερα κοιμάται περισσότερο αλλά παίζει και δείχνει καλά.
Πάλι σπίτι είμαι οπότε δεν είμαι σίγουρη αν θα φτασει το μηνυμα :(
φαγακι να του δινεις..εμενα ο γιατρος μου δινει μια ειδικη παστα για την διαροια την diarsanyl ,βεβαια δεν ξερω αν κανει για τοσο μικρο γατακι,εννοειτε θα ρωτησεις το γιατρο,αυτην την παστα την βαζεις σε λιγο φαγακι,αλλα μπορεις και να την βαλεις απευθειας στο στοματακι του...μην την αφηνεις παντως την διαροια,να το πας στο γιατρο

Αλλά θα χρειαστώ τα φωτα σας πάλι. Μέχρι προχθές έινε γάλα με μπιμπερό. Παρα την ηλικία του δεν τα καταφερα με το πιατο. Αλλά προχθες το βραδυ έφαγε από πιατο κοτόπουλο :up:.

Προφανώς μπορεί να φάει από πιάτο. Μήπως αρνείται να πιει γάλα απ' το πιατάκι, επειδή θέλει να θηλάζει;:hmm:Θα αποχωρίστηκε τη μαμά του πολύ μικρό. Δοκίμασες να του μουλιάσεις κροκετούλες με γάλα μπας και το φάει έτσι;

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)
Είμαι σπίτι και με δυσκολεύει λίγο η σύνδεση, δεν ξέρω τι φταιει :/:
Το γατάκι έχει ακόμη διάρροια, οπότε θα ρωτήσω αυριο μήπως του δώσω κανένα σιρόπι. Το καημενο δεν προλαβαίνει να παει στη λεκάνη του πολλές φορές :/: Από διάθεση και όρεξη πάντως άλλο τίποτα. Ολο πεινάει και δεν βγάζει σκασμό μεχρι να φάει. Αλλά του δίνω λίγο κάθε φορά. Ruko, έκανα αυτόπ που είπες. Εβαλα λίγο γαλα με ξηρά τροφή κι ετσι το ήπιε. Αλλά μόνο μια φορά και λίγο λόγω διάρροιας. Για να δουμε.
Αυριο θα σας πω νεότερα. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!

Μου πρ'οτεινε ο γιατρός το diarsanyl πού είχατε αναφέρει. Οπότε πάω να το πάρω κι ελπίζω να βελτιωθεί το καημένο

γεια σου και απο εμενα. το diarsanyl ειναι ελεκτρολυτες για να μην αφυδατωθει. η διαρροια μπορει να ειναι και απο τα σκουλικακια και σε αυτα τα μικρα η παστουλα δινεται καθε εβδομαδα -δεν θυμαμαι ακριβως. παντως και εμενα στη μικρη μου οταν την βρηκα, δυσκολευτηκα λιγο με τα σκουλικια. της εδινα την παστα και μετα απο 4 ημερες ειχε παλι. φυγανε μονο οταν εγινε 1 κιλο και της δωσαμε το 1/4 απο το drontal. μην της το δωσεις μονη σου, δεν κανει για γατακια. εμενα μου το δωσε ο κτηνιατρος οταν ηταν 3 μηνων επειδη τα σκουλικια επεμεναν.

Της έχω δώσει πάστα για τα σκουλικάκια και πρεπει πάλι σε μερικές ημέρες να επαναλάβω. Εδωσα και την άλλη πάστα σήμερα το πρωί, θα τη δώσω και το βράδυ και να δουμε. Μακάρι γιατί όλο του φεύγουν :/:

Εμένα ο γιατρός για την διάροια μου έδωσε το Ecerfuril το οποίο έδωσε και κτηνίατρος στην Θεσσαλονίκη σε γατάκι που υιοθετήθηκε. Επίσης μου είπε να τρώει μια καλή μάρκα ξηρής τροφής ειδική για μωρά, όχι κονσέρβες για ένα διάστημα. Όλα καλά τα γατάκια κάνουν κανονικά κακάκια εδώ και καιρό.

Ουφ... Εύχομαι να δω καμια βελτίωση γιατι το καημένο αφήνει τα "σημάδια" του παντου. Δεν τολμώ να το πάρω αγκαλιά, μου τελειωσαν τα καθαρά νυχτικα. Άσε που θυμίζει μαιμου με κατακόκκινη την περιοχή (είναι και κατασπρο το γατακι) και δεν με αφήνει να το καθαρίσω :(:( Τώρα λέω να το καθαρίσω με νεράκι γιατί με βρεγμένο βαμβακι ούτε κουβέντα.

ο δικος μου κτηνίατρος σε κάθε περίπτωση διάρροιας ζητάει να απομακρύνω την ξηρά τροφή και να κάνω δίαιτα στα μικρά με κοτοπουλο βραστό πριν δώσω φάρμακο. σε κάθε περίπτωση υπήρξε σωστός. 2-3 μέρες βραστό κοτόπουλο και ηρεμεί το στομαχάκι (εφόσον δεν είναι από σκουλικάκια) το έχεις δοκιμάσει;

από κει και πέρα κάποιες τροφές μπορεί να του φέρνουν διάρροια να ξέρεις. ή και δυσκοιλιότητα. η επιλογή της τροφής είναι πολύ συμαντική υπόθεση.

Λοιπόν, ακολουθώντας τις συμβουλές σας το γατάκι έχει βελτιωθεί αρκετα :up::up:
Έβρασα κοτόπουλο και του εδινα μόνο αυτό (και νεράκι φυσικά) και σήμερα αφού το είδα καλύτερα του δίνω και ελάχιστη ξηρά τροφή (ζηλεύει και από τα άλλα το καημένο) Πολύ φαγονό πάντως
Ευχαριστώ Πάρα πάρα πολύ όλους σας!!!
Το φαρμακο το σταμάτησα τη δεύτερη φορά γιατί το έκανε εμετό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back