Αυξανόμαστε...

Φιντέλ μου, εισαγωγή ήταν.
Τα είχε αγοράσει από Αμερική. :)
Η τιμή ήταν όντως μεγάλη (που τα πήρε εκείνη εννοώ, πήρε ένα ζευγάρι), αλλά λόγω γνωριμίας σχετικά προσγειωμένη.
Είναι όντως τσιντσιλά τελικά. Καρατσεκαρισμένο με χαρτιά και όλα, επιβεβαιωμένο και από κτηνίατρο.
Λίγο με νοιάζει βεβαια, γιατί αν αποφασίσω να τα αφήσω να ζευγαρώσουν μια φορά με Φρίξο θα το κάψω το είδος :lol: Θα είναι πράγματι μεγάλη η πλάκα να δω τι γατιά θα βγάλουν αυτά τα δυο:hmm:
Προς το παρόν έχω δίλημμα...ή μια φορά ζευγάρωμα ή στείρωση από τώρα.
Ο Κος Πάνος με διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει θέμα χρωμοσωμικών ασθενειών με τον συνδυασμό τους. Θα δούμε, προς το παρόν ο Φρίξος πιο πολύ σαν μπαμπάς της φέρεται πάντως. Ο γλυκός μου:P

Ιδού και ο daddy της μαριλου μου :wub:

Τότε με κάλυψες απολύτως... Να χαίρεσαι την μονάκριβη ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ σου και να ευχαριστείς για τη γενναιοδωρία των φίλων σου!:up:
(Αν και μεταξύ μας είτε τσιντσιλά, είτε ασημένια περσική είτε felix ceramidogatus το ίδιο τ' αγαπάς το κατσούλι):cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απίστευτη! Να σου ζήσει! Tα silver είναι φοβερή ποικιλία...και έχε υπόψη σου ότι γίνονται και μικρότερου μεγέθους από τα υπόλοιπα περσικά.
Αλήθειας;;; δηλαδή μια ενήλικη γατούλα silver πόσα κιλά φτάνει; γιατί η δική μου είναι αρκετά αδύνατη γύρω στα 3600 ,με 3800 κ νομίζω πως είναι πολύ αδύνατη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άμα σου πω τι έπαθα...Κατεβαίνω προς τα κάτω και βλέπω τις φωτό χωρίς τη διευκρίνηση ότι είναι ο μπαμπάς της Μαλιρού.Και λέω "βρε,αυτός είναι ο στριμενόφατσας ο Φρίξος;;;"Έπαθα την πλάκα μου...:lol::lol::lol:
Θέλουμε φωτό Φρίξου αγουροξυπνημένου και τσαντισμένου έχουμε πάθει στερητικόοοοοοοοοοοοο!:up:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Θα τον βάλω από Παρασκευη που θα τον έχω κουρεμένο, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος :P

Οι τσιντσιλά έχουν πράσινα ή γαλαζοπράσινα μάτια και το χρώμα τους όταν είναι ασημένιες είναι κυρίως λευκό με αχνά σημάδια. Οι shaded silver (που πιστεύω ότι ειναι η μικρή) έχουν πιο σκούρο χρώμα με έντονα σημάδια σε όλο το σώμα. Δες εδώ ενα γαλλικό εκτροφείο να καταλάβεις πώς ακριβώς είναι
https://www.lepersan.com/en/

Η φίλη σου προφανώς τις αγόρασε απο εκτροφείο που δεν είχε ξαναδουλέψει με τσιντσιλά (το έχω δει σε πολλά εκτροφεία να πουλάνε shaded silvers για τσιντσιλά που είναι πολύ πιο σπάνιες).

Sli8erin, το βάρος που λες είναι μια χαρά για όλα τα περσικά θηλυκά..ειδικά τα silver ξεκινάνε απο 2 κιλά! Οποτε η μικρή σου είναι και παχουλούλα :lol: 2-3 κιλά ζυγίζουν κανονικά.

Σ'αυτή τη σελίδα φαίνεται καλύτερα η διαφορά στο χρώμα των shaded silver απο τα τσιντσιλά.
https://www.nemr.net/~poppy1/cast2.htm

Tα γατιά είναι τσιντσιλά με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά τους.
Η φίλη μου, έψαξε και βρήκε τσιντσιλά γιατί ήθελε τσιντσιλά....δεν έψαξε κάτι άλλο και της "έκατσαν" τα τσιντσιλά.
Έκανε ταξίδι αμερική για να τα πάρει. Έχει διαβάσει μέχρι και βιβλία για την συμπεριφορά των τσιντσιλά.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα ήθελα να μετατρέψω το ποστ αυτό σε διαφωνία για το τι ράτσα είναι το γατί μου. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει καθόλου, το ειπα και το ξαναλέω.

Απλά όταν έχω δει πιστοποιητικά, όταν το πιστοποιούν δυο κτηνίατροι και όταν ξέρω ένα μακρύ ιστορικό για το πως αποκτήθηκαν, μου φαίνεται λίγο άτοπη η συζήτηση για το αν ειναι ή όχι.:)

Πραγματικά δεν μου αρέσουν αυτού του είδους τα debate γιατί δεν βγάζουν πουθενά. Ας επιτρέψουμε να ξέρουν καλύτερα οι ιδοκτήτες τη ράτσα των γατιών τους.:)

Τσιντσιλά ή όχι...είναι η Μαριλού και αυτό είναι το θέμα του ποστ.:)
Και ας επιστρέψουμε σε αυτό...αα..και στον Φρίξο βεβαίως-βεβαίως :cool:

Sli8erin, τόσο ζυγίσει ο Φρίξος και τον έχω για χοντρό!! Μια χαρά μου φαίνεται το βάρος της (με ή χωρίς τις τρίχες:P)

Τα νεότερα της διατροφής της...
Μυρίζει τις κροκέτες, μυρίζει το φαϊ του Φρίξου (hills για kittens) κάνει μεταβολή και φεύγει και αρχίζει να ψευτονιαουρίζει.

Πέρα από το γάλα, δεν της έχω δώσει τίποτε άλλο, για να πεινάσει και να φάει. Αλλά δεν το επιχειρεί.

Είναι πολύ αδύνατη μωρέ και τη λυπάμαι, αλλά προσπαθώ να κρατηθώ και να μην της δώσω αυτά που έτρωγε (γιαούρτι, τυριά κτλ).

Γιατί όλα τα γατιά μου έχουν και από ένα πρόβλημα συμπεριφοράς, ποτέ δεν θα καταλάβω!:mad:
Ο φάτσας είχε πάρει διαζύγιο με την άμμο του!
Ο Φρίξος δεν με αφήνει να τον αγγίξω!
Η μαριλού τρώει μόνο τυριά!

:mad:

Υπομονή,θα φάει που θα πάει.Σίγουρα μπορεί να τις μασήσει;Είναι και αρκετά μεγάλη,λογικά θα μπορεί,απλά κάνει πείσματα.Θα φάει...Όπως λέει και η γιαγιά μου,άμα αρχίσει να παίζει το βιολί,θα χορέψει.:lol:

Υπομονή,θα φάει που θα πάει.Σίγουρα μπορεί να τις μασήσει;

Είναι δυομιση μηνών μωρέ...έχει βγάλει τα δοντάκια της, είναι πολύ μικρά (και κοφτερά!) βέβαια.

Και άντε να πούμε πως κροκέτες δεν μπορεί να φάει, τη κονσέρβα που είναι όλη ζουμί γιατί δεν τη πλησιάζει? (ρητορικό το ερώτημα, προφανώς έχει κακομάθει:().

Θα δούμε...υπομονή προς το παρόν...:hmm:

Υπομονή,θα τη φάει,δεν είναι και στο χέρι της.Αν της ανακάτευες τις κροκέτες με ένα κουταλάκι γιαούρτι ίσα να πάρουν τη γεύση του;

Υπομονή,θα τη φάει,δεν είναι και στο χέρι της.Αν της ανακάτευες τις κροκέτες με ένα κουταλάκι γιαούρτι ίσα να πάρουν τη γεύση του;

το κανα και αυτό....:down:
Μέχρι και στο γάλα τις μούλιασα, τις έφτυνε και τις έτρωγε ο Φρίξος :blink:

Ε τότε θα πρέπει να πεινάσει και να τις φάει,είναι απλά κακομαθημένη.

Είναι δυομιση μηνών μωρέ...έχει βγάλει τα δοντάκια της, είναι πολύ μικρά (και κοφτερά!) βέβαια.

Και άντε να πούμε πως κροκέτες δεν μπορεί να φάει, τη κονσέρβα που είναι όλη ζουμί γιατί δεν τη πλησιάζει? (ρητορικό το ερώτημα, προφανώς έχει κακομάθει:().

Θα δούμε...υπομονή προς το παρόν...:hmm:
Δεν της παίρνεις από αυτές τις λιχουδιές που μυρίζουν τυρί και είναι σε μορφή χαπιού για να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της κροκέτας; Εγώ να φανταστείς τη δικιά μου την ταΐζω με το χέρι κροκέτα κροκέτα. Δεν είναι μόνο τα δικά σου λοιπόν που έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς. Πάντως ο Φρίξακος θα έκανε καταπληκτική παρέα με την Κάντι είναι το ίδιο στριμμένα :lol:

Ότι και να κάνεις δώσ' της μόνο κροκέτες γιατί αλλιώς δεν πρόκειτε να μάθει!!!;)

Δοκίμασε κροκέτες με λίγο λαδάκι απο κονσέρβα τόνου..έχει έντονη μυρωδιά και μπορεί να τη δελεάσει.

Σχετικα με το θέμα της ράτσας δεν είχα σκοπό να μπω σε κάποιο...debate, απλά ασχολούμαι με περσικά χρόνια και θεώρησα σωστό να σου πω την αλήθεια. Οπουδήποτε κι αν κοιτάξεις στο ιντερνετ την επίσημη περιγραφή των τσιντσιλά θα δεις ότι έχουν πράσινα ή γαλαζοπράσινα μάτια (κι αν η φίλη σου είχε μελετήσει απορώ πώς δεν το πρόσεξε αυτό) κι ότι οι ασημένιες είναι κυρίως λευκές με πολύ αχνά σημάδια κι αυτό τις ξεχωρίζει απο τις shaded silver). Δε σου λέω να δεχτείς την άποψή μου, και μόνη σου αν το ψάξεις, θα δεις ότι έτσι είναι.

"The eyes should be emerald or blue-green with a distinctive black eye-liner rim; the nose should be red with black pencilling. The feet pads are also black."

Σωστά τα λες, απλά δεν ξέρω τι είναι αυτό που ΔΕΝ έχει η μαριλου:hmm:
Το χρώμα των ματιών της είναι ακόμα ακαθόριστο, μικρή ήταν μπλε, τώρα πρασινο-κιτρινιζο-γκριζάρουν, δεν μπορώ να το διευκρινίσω ακόμα. Το "eye-liner" στα ματια υπάρχει, όπως και η μύτη και οι πατούσες οι μαύρες (οι οποιές by the way, είναι ΆΠΙΘΑΝΕΣ, είναι σα να φοράει δερμάτινο παπούτσι, τρελαίνομαι να τις χαιδευω:P)

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρούλης την γράφει "Chichilla Persian" στο βιβλιάριο.
Και άντε η φίλη μου να μην το έψαξε - είναι 40 ετών και έχει γάτες από μωρό, ασχολείται εξίσου πολύ, πίστεψε με - ο γιατρός δεν το πρόσεξε?

Σε άλλα sites διάβασα πως οι τσιντσιλά που δεν έχουν ξεκάθαρα μπλε ή πράσινα μάτια είναι disqualified για καλλιστεία. Όχι πως δεν είναι τσιντσιλά....;)

Η αλήθεια είναι μερικές φορές υποκειμενική μωρέ, εξαρτάται τι επιλέγεις να πιστεύεις. Τα sites, το forum, τον γιατρό, τα πιστοιητικά της....εγώ απλά επιλέγω να πιστεψω αυτό που εχω στα χέρια μου;) No offense:)
Οπότε ας το λήξουμε γιατί δεν έχει πολύ νοήμα, δεν έχω σκοπό να διαιωνίσω το είδος ούτως ή άλλως, έχω σκοπο να φτιάξω ένα καινούριο...τρομακτικό:lol::lol:

Με το φαϊ της τώρα που με καίει....θα το δοκιμάσω αυτό με το λαδάκι από κονσέρβα τόνου, είναι το ΜΟΝΟ που δεν έχω δοκιμάσει.:mad:
Χθες τρώγαμε σουβλάκια και κόντεψε να ανέβει στο κεφάλι μας το χαζό.
Πεινάει αλλά δεν τρώει...

.... γιατί δεν έχει πολύ νοήμα, δεν έχω σκοπό να διαιωνίσω το είδος ούτως ή άλλως, έχω σκοπο να φτιάξω ένα καινούριο...τρομακτικό:lol::lol:

Με το φαϊ της τώρα που με καίει....θα το δοκιμάσω αυτό με το λαδάκι από κονσέρβα τόνου, είναι το ΜΟΝΟ που δεν έχω δοκιμάσει.:mad:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:πολύ καλό.....και πιστέυω ότι θα έχει πολλούς φαν:up::up:

Οσο για το φαί....μήπως αν της έβαζες λίγη πάστα calo-pet στις κροκέτες???:hmm: Η πάστα αυτή ανοίγει την όρεξη, έχει πολλές βιταμίνες κτλ. και τα δικά μου τρελαίνονται γι΄αυτή:happy:

Εγώ πάντος έχω καταλήξει ότι τα περσικά είναι πάρα πολύ περίεργα με το φαγητό. Μήπως επειδή είναι μικρό δεν έχει μάθει να τρώει ακόμα; να της έδινες μία μία κροκετούλα μήπως το δει αρχικά σαν παιχνίδι κ αρχίσει να κυνηγάει τις κροκέτες;

Mε το φαί, το βασικό είναι να μην υποκύψεις. 2,5 μηνών μπορεί άνετα να φάει κροκέτες, ο δικός μου έτρωγε απο 30 ημερών (παρόλο που θήλαζε κιόλας).
Τα περσικά όντως είναι λίγο ιδιότροπα αλλά όλα τα ζώα είναι όπως τα μάθεις.
Υπάρχει κάτι (οτιδήποτε) που να τρώει?

ΥΓ Υποθετω ότι την έχει δει κτηνίατρος, έχει κάνει εμβόλιο, αποπαρασίτωση και όλα αυτά.

ΥΓ Υποθετω ότι την έχει δει κτηνίατρος, έχει κάνει εμβόλιο, αποπαρασίτωση και όλα αυτά.

Nαι, ναι βέβαια, τα πάντα.
Δεν θα το ρίσκαρα...εχω τον Φρίξο με καλυκοϊο και μου φτάνει ένα γατί με ιντερφερόνη κάθε δέκα μέρες...δεν θέλω κι άλλο:(
Την ξαναπάω στις 25/06 για το επαναληπτικό.

Έχετε δίκιο για το φαϊ, θα της αφήσω τις κροκέτες και ας κάνει ό,τι θέλει.
Αν πεινάσει θα φάει!:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back