Αυτάκια και κοιλίτσα

Kalliastar

Διάσημο μέλος

Η Κάλλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Τρίπολη (Αρκαδία). Έχει γράψει 2.115 μηνύματα.
Διαβάζοντας διάφορα ποστς ανακάλυψα κάτι που δεν είχα δώσει βάση.
Ο Πάρης μου όταν ήταν πιο μικρούλης πάντα φώναζε όταν πηγαινε για κακά.
Ποτέ δεν είχε κάνει διάροιες (εκτός απο 2-3 φορές όταν του έδωσα παστούλα αποπαρασίτωσης όταν ήταν 1,5 μηνών και ο γιατρός μου έιχε πει ότι ήταν φυσιολογικό). Δεν είχα δει σκουλικάκια στα κακα του πάντως.
Τώρα είναι 3,5 μηνών και δεν φωνάζει όταν κάνει κακά, ούτε μυρίζουν άσχημα. Ζει αυστηρά μέσα στο σπίτι και ξέρω ότι πρέπει να του δίνω αποπαρασιτικά αλλά κάθε πόσο??? Ο γιατρός λεει ότι δεν έχει πρόβλημα να παίρνει κάθε 6 μήνες αφού δεν βγαίνει έξω, αλλά εγώ διαβάζω διαρκώς για 3 μήνες. Τί να κάνω???
Το άλλο που θέλω βοήθεια είναι σχετικό με τα αυτάκια. Έχει μέσα κάτι καφέ βρωμίτσες. Ο γιατρός μου έδωσε ένα υγρό σα λαδάκι (δεν θυμαμαι όνομα και αυτή τη στιγμή είμαι στο γαρφείο και δεν μπορώ να το βρω) που του βάζω μια φορά την εβδομάδα μέσα στα αυτάκια για να καθαρίζουν αλλά η βρωμίτσα επιμένει. Καθαρίζουν για μια - δυο μέρες αλλά μετά πάλι έχει καφε βρωμίτσες, όχι πολλές αλλά έχει. Καμιά φορά ξύνεται κιόλας εκεί στα αυτάκια (μια δυο φορές τη μέρα) Στις 19 Δεκεμβριου θα παμε για επαναληπτικο εμβόλιο, με παίρνει να περιμένω μέχρι τότε ή να τον πάω επειγόντως σήμερα ή αύριο?
Σας ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμας για αποπαρασιτωση μας εδωσε ενα λουρακι που μυριζει ομορφα και μας ειπε οτι διαρκει ενα 4μηνο. Ουτε εγω την βγαζω πλεον στο μπαλκονι οποτε οτι ειναι να γινει θα γινει στο σπιτι που ειναι λιγο δυσκολο (να υπαρξουν ψυλλοι εννοω). Εχει σημασια δηλαδη αν βγαινει εξω. Κυριως μου ειπε ο κτηνιατρος απο πουλια μπορει να κολλησει ψυλλους. Για τα αυτακια αν ξυνεται επιμονα νομιζω οτι υπαρχει θεμα, ομως και η δικια μου ξυνεται οπως και ολα τα γατουνια καποιες στιγμες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξύνεται σαν τρελλό φαντάσου καποιες μερες δεν ξύνεται καθόλου και όταν το κάνει δε είναι έντονο.
Για ενδοπαράσιτα έγραφα πιό πάνω αλλά σε ευχαριστώ που έγραψες και για τους ψύλλους. Έχω frontline και τον έχω ψεκάσει μια φορά όταν ήταν μικρούλης. Θα τον ξαναψεκάσω μόνο και μόνο για πρόληψη ( αφου δεν βγαίνει οπώς είπα, γιατί να τον ξαναψεκάσω, αλλά λέμε τώρα :) ) μετά τις 19 του μήνα. Μόνο στη βεράντα μου βγαίνει και εμένα αλλά τώρα που το σκέφτομαι ίσως να πάει πάνω του κάποιος ψύλλος από πουλί παρόλο που είμαστε ψηλά.

Απο οτι καταλαβα μπορει να μεταφερθει ο ψυλλος και ισως μεινει και στο μπαλκονι σου απο τα πουλια οποτε και θα κολλησει και ο μικρος. Ψεκασε και το μπαλκονι κανει πολυ καλη δουλεια το frontline.

Δεν έχω πουλιά αλλά όλο και κάποιο σπουργιτάκι μας επισκεπτεται για ψιχουλάκια :)
Δεν είναι εύκολο να ψεκάσω όλη τη βεράντα γιατί είναι 70 τετραγωνικά!!!

Ουπς ειναι μεγαλη... Βαλε το λουρακι αμα θελεις ειναι για τους ψυλλους και για παρασιτα(εχω την εντυπωση) ειναι και φτηνο, κραταει 4 μηνες - τουλαχιστον αυτο που μας εδωσε ο κτηνιατρος- και μας ειπε οτι ειναι ενταξει με αυτο!!

Για εσωτερική αποπαρασίτωση κανονικά δίνουμε χάπι κάθε 3-4 μήνες, αλλά αφού ο Πάρης δεν βγαίνει έξω μπορείς να δίνεις κάθε 6 όπως σου είπε ο γιατρός σας.
Αυτό το καφέ στα αυτάκια δεν είναι απαραίτητα από ψύλλους, μπορεί να είναι ακάρεα που δεν τα πιάνει το frontline, τα πιάνει όμως το stronghold. Είναι πιπέτα, τη βάζεις μια φορά και πιάνει και εξω- και ενδοπαράσιτα (εκτός από τις ταινίες). Μπορεί επίσης να είναι και Malassezia, ένας μύκητας, οπότε χρειάζεται αντιμυκητιακό (μπορεί να έχει μέσα το λαδάκι που του βάζεις). Ο γιατρός σας όμως θα κρίνει τι χρειάζεται ο Πάρης.;)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Θα περιμένω να πάμε στο γιατρό σε δέκα μέρες για το επαναληπτικό εμβόλιο και θα πάρω την κατάλληλη θεραπεία (αν χρειάζεται) τότε αφού δεν είναι κάτι που να επείγει :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back