moukelis
Επιφανές μέλος
Αννα κι εγω δινω στα νορβηγακια κοτοπουλο βραστο και ψαρι βραστο,η εκτροφεας τους τους εδινε και μοσχαρι ωμο αλλα το φοβαμαι.Αλλα ολα αυτα σαν μεζε,δυο τρεις φορες την εβδομαδα,με βασικη τροφη τις κροκετες για να εισαι σιγουρη οτι παιρνει ολα τα απαραιτητα συστατικα.Παντως ψαρακια μην τους δινεις ωμα,εχουν πολλα βακτηρια,και το ωμο κοτοπουλο σαλμονελλα.Εγω παιρνω ενα κιλο,το βραζω καλα και το χωριζω σε μεριδες στην καταψυξη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Το ψάρι του αρέσει και τηγανιτό (μια φορά την βδομάδα έχει "λαμπρή")το κοτόπουλο βρασμένο αλλά σκέτες κροκέτες δεν θέλει.Πρέπει το πρωινό γεύμα ,που έρχεται χαρούμενος να είναι πάντα λιχουδιά κοτόπουλο,ψάρι ή μύδια τα περιμένει πως και πως!!!Έχει μπουχτίσει το παλικάρι μου με τις νυχτερινές κροκέτες πάλι το ίδιο φαί σου λέει...Αν διαβασεις λιγο τα συστατικα και κανεις μερικες συγκρισεις θα μπορεις κι εσυ να καταλαβεις σε γενικες γραμμες ποια τροφη ειναι καλυτερη και ποια χειροτερη,αναλογα με τη συσταση.Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο νομιζεις.
Αννα κι εγω δινω στα νορβηγακια κοτοπουλο βραστο και ψαρι βραστο,η εκτροφεας τους τους εδινε και μοσχαρι ωμο αλλα το φοβαμαι.Αλλα ολα αυτα σαν μεζε,δυο τρεις φορες την εβδομαδα,με βασικη τροφη τις κροκετες για να εισαι σιγουρη οτι παιρνει ολα τα απαραιτητα συστατικα.Παντως ψαρακια μην τους δινεις ωμα,εχουν πολλα βακτηρια,και το ωμο κοτοπουλο σαλμονελλα.Εγω παιρνω ενα κιλο,το βραζω καλα και το χωριζω σε μεριδες στην καταψυξη.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν αφησεις το φαγητο σου εξω μεσα στη ζεστη καλοκαιριατικα,δε θα πιασει σκουληκια και κρουστα;πηρα φακελακι κοτοπουλο kcat δεν το ακουμπισε καν 2 μερες το πεταμε ειχε πιασει κρουστα απο πανω και ασπρα σκουλικια βεβαια full πρωτεινες
moukelis
Επιφανές μέλος
Ε εχει μαθει με τα μεζεδακια του,αυτο δεν ειναι κακο,απλα ας τρωει και τις κροκετουλες του.Το ψάρι του αρέσει και τηγανιτό (μια φορά την βδομάδα έχει "λαμπρή")το κοτόπουλο βρασμένο αλλά σκέτες κροκέτες δεν θέλει.Πρέπει το πρωινό γεύμα ,που έρχεται χαρούμενος να είναι πάντα λιχουδιά κοτόπουλο,ψάρι ή μύδια τα περιμένει πως και πως!!!Έχει μπουχτίσει το παλικάρι μου με τις νυχτερινές κροκέτες πάλι το ίδιο φαί σου λέει...![]()
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Τό΄χω διαβάσει κι εγώ και το΄χω δοκιμάσει στον Βρούκο..του άρεσε πάρα πολύ του δίνω έναν κάθε 15 μέρες.Και αυγό από το χωριό παρακαλώ από τις κότες της μανούλας μου βιολογικό όχι αγοραστό..μπορειτε να τους δινετε και λιγο κροκο ωμο. Κανει καλο και στο τριχωμα τους.

JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
χειμωνας ητανε (το εχω αναφερει και σε αλλο μηνυμα) το πιο αιδιαστικο πραγμαΑν αφησεις το φαγητο σου εξω μεσα στη ζεστη καλοκαιριατικα,δε θα πιασει σκουληκια και κρουστα;
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν τροφές και ...τροφές άχρηστες.Άμα του πήρες σακουλάκι από super market με την γνωστή απαίσια μυρωδιά που ο γάτος μου αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι,τότε δεν απορώ που σκουλήκιασε τόσο γρήγορα...άμα ήταν και εκτός ψυγείου τι περίμενες;Μερικά ζώα είναι εκλεκτικά με την διατροφή τους άμα τους μυρίσει κάτι ύποπτο δεν το αγγίζουν.Φαίνεται το δικό σου είναι σαν τον δικό μου ..εκλεκτή και φρέσκια τροφή αυτό θέλει!!!πηρα φακελακι κοτοπουλο kcat δεν το ακουμπισε καν 2 μερες το πεταμε ειχε πιασει κρουστα απο πανω και ασπρα σκουλικια βεβαια full πρωτεινες
moukelis
Επιφανές μέλος
Τελος παντων,δεν ειναι σκοπος μου να σε πεισω οπως ειπα και πιο πανω,οποιος καταλαβε καταλαβε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αυτή την μάρκα Κcat πως την είπες που τη βρήκες;Μήπως ενοοείς Κite cat;Άν είναι αυτή. άχρηστη είναι..ούτε στα αδέσποτα δεν την δίνω.Και το χειμώνα το φαί πάντα στο ψυγείο.Υπάρχουν τροφές και ...τροφές άχρηστες.Άμα του πήρες σακουλάκι από super market με την γνωστή απαίσια μυρωδιά που ο γάτος μου αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι,τότε δεν απορώ που σκουλήκιασε τόσο γρήγορα...άμα ήταν και εκτός ψυγείου τι περίμενες;Μερικά ζώα είναι εκλεκτικά με την διατροφή τους άμα τους μυρίσει κάτι ύποπτο δεν το αγγίζουν.Φαίνεται το δικό σου είναι σαν τον δικό μου ..εκλεκτή και φρέσκια τροφή αυτό θέλει!!!
JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
χειμωνας ητανε (το εχω αναφερει και σε αλλο μηνυμα) το πιο αιδιαστικο πραγμα
το φαγητο που τρωμε ολοι μας δεν προκεται ποτε να φτασει σε τετοιο βαθμο ωστε να πιασει σκουλικια μπορει μετα απο μια εβδομαδα ισως να μυριζει , αυτο που μεγειρευουν οι μανουλες ολονων μας τοσο γρηγορα δεν χαλαει , ετσι μεσα σε δυο μερες (ακομα και εκτος ψυγειου να ειναι καλη μου)
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω πως μαγειρευει η δικια σου μανουλα,παντως της δικιας μου της χαλανε αν τα αφησει δυο μερες εξω.το φαγητο που τρωμε ολοι μας δεν προκεται ποτε να φτασει σε τετοιο βαθμο ωστε να πιασει σκουλικια μπορει μετα απο μια εβδομαδα ισως να μυριζει , αυτο που μεγειρευουν οι μανουλες ολονων μας τοσο γρηγορα δεν χαλαει , ετσι μεσα σε δυο μερες (ακομα και εκτος ψυγειου να ειναι καλη μου)

Τελος παντων,οπως νομιζεις,στο ειπα και πιο πανω,ο καθενας επιλεγει και πραττει.
JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
επειδη γνωριζο τι σημαινει μαγειρικη ,αστο καλυτερα δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε αλλο το θεμα,διοτι και αυτα τα υπονοουμενα δεν μαρεσουν.οποιος καταλαβε καταλαβε τι θελετε να μας πειτε με αυτο,εδω ειμαστε μια ομαδα που ο καθενας λεει την αποψη του ελευθερα,λυπαμαι πολυΔεν ξερω πως μαγειρευει η δικια σου μανουλα,παντως της δικιας μου της χαλανε αν τα αφησει δυο μερες εξω.
Τελος παντων,οπως νομιζεις,στο ειπα και πιο πανω,ο καθενας επιλεγει και πραττει.
moukelis
Επιφανές μέλος
Συγνωμη,αλλα πριν μου ειπατε "αστα αυτα,εισαι κτηνιατρος" λες και γνωριζομασταν απο χτες κι εγω δεν προσβληθηκα,εσεις θεωρειτε υπονοουμενο ενα αστειο;Εννοω οτι οποιος καταλαβε και θελει να ταϊσει τη γατα του ρεβυθια και φακες μπορει να το κανει,κι οποιος καταλαβε οτι οι κροκετες με κοτοπουλο ή ψαρι βραστα ειναι πιο ισορροπημενη τροφη,μπορει να το κανει επισης.Κι εγω λυπαμαι πολυ,τοση ωρα εδω τοσα ατομα σας εξηγουν με ηρεμια κι εσεις ειρωνευεστε για "σουπερ πρωτεϊνες" και μετα θιγεστε κιολας.επειδη γνωριζο τι σημαινει μαγειρικη ,αστο καλυτερα δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε αλλο το θεμα,διοτι και αυτα τα υπονοουμενα δεν μαρεσουν.οποιος καταλαβε καταλαβε τι θελετε να μας πειτε με αυτο,εδω ειμαστε μια ομαδα που ο καθενας λεει την αποψη του ελευθερα,λυπαμαι πολυ
Νομιζω οτι απαντησαμε και με το παραπανω στις αποριες σας,απο εκει και περα μπορειτε να κανετε ο,τι νομιζετε,εγω δεν θα το συζητησω περαιτερω.
JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
δεν ειρωνευομαι καν λεω την αποψη μου απλα,σας περασα για κτηνιατρο και αμεσως σας ζητησα συγνωμηΣυγνωμη,αλλα πριν μου ειπατε "αστα αυτα,εισαι κτηνιατρος" λες και γνωριζομασταν απο χτες κι εγω δεν προσβληθηκα,εσεις θεωρειτε υπονοουμενο ενα αστειο;Εννοω οτι οποιος καταλαβε και θελει να ταϊσει τη γατα του ρεβυθια και φακες μπορει να το κανει,κι οποιος καταλαβε οτι οι κροκετες με κοτοπουλο ή ψαρι βραστα ειναι πιο ισορροπημενη τροφη,μπορει να το κανει επισης.Κι εγω λυπαμαι πολυ,τοση ωρα εδω τοσα ατομα σας εξηγουν με ηρεμια κι εσεις ειρωνευεστε για "σουπερ πρωτεϊνες" και μετα θιγεστε κιολας.
Νομιζω οτι απαντησαμε και με το παραπανω στις αποριες σας,απο εκει και περα μπορειτε να κανετε ο,τι νομιζετε,εγω δεν θα το συζητησω περαιτερω.
moukelis
Επιφανές μέλος
Φανταζομαι οτι αυτο π.χ. δεν το θεωρειτε ειρωνια.πηρα φακελακι κοτοπουλο kcat δεν το ακουμπισε καν 2 μερες το πεταμε ειχε πιασει κρουστα απο πανω και ασπρα σκουλικια βεβαια full πρωτεινες
Τελος παντων,σκοπος του φορουμ ειναι οσο μπορει ο καθενας μας να ενημερωνει και να ενημερωνεται,νομιζω οτι αυτο το εκανα και με το παραπανω.
Καλο σας βραδυ.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το θεμα ειναι αλλου.Αυτο το ''οτιδηποτε'' ειναι θρεπτικο για αυτα?
Και εμενα η σκυλα μου μπορει να φαει απο φακες μεχρι ροδανικα.Οταν το συζητησα με τον γιατρο μου ειπε πως δεν της προσφερουν τιποτα απολυτως.Οπως τα τρωει ετσι τα βγαζει(
).Ετσι και με τη γατα ή οποια θεωρειται και σαρκοφαγο.
Το φρεσκο(μαγειρευτο/barf) φαγητο ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μεθοδος διατροφης ΑΝ ειναι ΠΛΗΡΕΣ και με σωστες αναλογιες βιταμινων(εστω και αν αυτο συνεπαγεται συμπληρωματα).
Οι ξηρες τροφες ΝΑΙ αμφισβητουνται και κατηγορουνται καθημερινα για ενα σωρο προβληματα που δημιουργουν στα κατοικιδια ζωα.Ειναι ομως 100% αληθεια αυτο? Πολλα ζωα ζουν μια υγειη ζωη με την χ,ψ ξηρα τροφη.Απο εκει και περα ειναι στα χερια του καθε ιδιοκτητη το ποια τροφη θα επιλεξει,ποσο θα στοιχιζει(και με οτι συνεπαγεται αυτο),και τι θα βλεπει στις εξετασεις/κλινικη εικονα του ζωου του.
Γνωμη ΜΟΥ :Τα ζωα να τρωνε τα παντα(οχι ακαταλληλα τροφιμα ομως,εννοω ολα οσα μπορουν να φανε).Και ξηρα,και μαγειρευτα,και ωμα.Απο ολα οφελουνται.
Κατι ακομα.Το οτι επιασε σκουλικι η κονσερβα γιατι σας κανει εντυπωση?

Δεν ειπε κανενας ''να το φρεσκο κρεατακι που βαζω στη γατα μου να φαει''.Ειναι ΚΟΝΣΕΡΒΑ.Με συντηρητικα,χημικα,γλουτενη,σογια και ενα καρο αλλα κλαπατσιμπαλα ,με πολυ χαμηλης ποιοτητας κρεατα(αααν εχει κρεας μεσα)
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JOHNNY A
Νεοφερμένο μέλος
απλα ειπα ενα περιστατικο το οποιο συνεβη σε εμενα και την αποψη μου φυσικα ,που ειναι το κακο δεν εχω απολυτος κανενα λογο ,ουτε συμφερον σε κατι.Φανταζομαι οτι αυτο π.χ. δεν το θεωρειτε ειρωνια.
Τελος παντων,σκοπος του φορουμ ειναι οσο μπορει ο καθενας μας να ενημερωνει και να ενημερωνεται,νομιζω οτι αυτο το εκανα και με το παραπανω.
Καλο σας βραδυ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool