Αυτό θα πει "έχω πρόβλημα"

Mikri_Shakira

Νεοφερμένο μέλος

Η Δαναη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Ωρωπός (Αττική). Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Τουλαχιστον για μενα, αυτο θα πει εχω προβλημα....
Βρηκα γατακια Αιγυπτιακα Μαου στην Αγγλια. Εμβολιασμενα,στειρωμενα, με πεντιγκρι και χαρτια, με ολα τα σχετικα και τιμη..... απιστευτη!
Μονο 300το ενα! Και λεω μονο γιατι 4 μηνες τωρα που ψαχνω για γατακια εχω δει τιμες το λιγοτερο 800€ εως 1800€!!!!!
Ειναι λοιπον μια φνταστικη ευκαιρια!
Το προβλημα λοιπον ειναι....τα λεγομενα των αλλων. Δηλαδη της οικογενιας μου. Καθως οι γονεις μου εχουν αντιρηση στο να δωσω λευτα για μια γατα και δεν μοιραζονται το παθος μου για τις Αιγυπτιακες Μαου.
Δεν τους πειραζει τοσο το να φροντησουν μια γατα, οσο το να την αγορασω...
Αν και αν την παρω θα ειναι με δικα μου λευτα απο την δουλεια μου και οχι με δικα τους....
Στην οικογενια ομως υπαρχει οικονομικο προβλημα....
Ειμαι λοιπον σε πολυ δυσκολη θεση... στο να διαλεξω αναμεσα στη λογικη της αληθειας ή την παραλογια της επιθυμιας.... μιας επιθυμιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ και σημαντικης για μενα...
Ωστοσο σε 6 μηνες μετακομιζω σε δικο μου σπιτι οποτε η γατα δεν θα ειναι βαρος στην μητερα μου που θα την φροντιζει, γιατι εγω δουλευω το καλοκαιρι, ενω τωρα σπουδαζω...
Οποτε τι να κανω? να υποκυψω στην λογικη (που θα με φερει για αλλη μια φορα να κλαιω με τις ωρες στο δωματιο μου και οπουδηποτε τυχει να θυμηθω το γεγονος) ή να κανω πραξη την επιθυμια μου (που θα φερει εντασεις και προβληματα στο σπιτι, τσακωμους κλπ και θα μου στερησει περιπου 350 €)?
Απο την αλλη σκεφτομαι οτι το συμβαν με την αγορα της γατας μετα απο κανα δυο μηνες θα ξεχαστει και θα ησηχασω αλλα το οτι θελω την γατα δεν θα το ξεχασω ποτε, το προσπαθησα και δεν πιανει....
λοιπον τι λετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γνωμη μου ειναι αφου σχεδιαζεις να ασχοληθεις με την εκτροφη της φυλης,να περιμενεις να εισαι τουλαχιστον σε δικο σου σπιτι.Τα γατακια που βρηκες ειναι Breed;Αν θελεις να γινεις εκτροφεας,σκεφτηκες πως θα αντιδρασουν οι δικοι σου;Πως θα εχεις τις καταλληλες εγκαταστασεις;Ισως να ηταν καλυτερα αν επαιρνες μια γατουλα απλα για συντροφια τωρα,και να ασχολουσουν αργοτερα πιο σοβαρα,που θα εχει στρωσει η ζωη σου.Εξαλλου οσο ακομα μενεις με τους δικους σου και μοιραζεσαι το χωρο τους,εχουν δικαιωμα γνωμης.Μην ξεχνας οτι για να ειστε ολοι,και η γατουλα,ευτυχισμενοι,θα πρεπει ολοι να συμφωνουν απο κοινου οσο μενετε μαζι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικα αυτο σκεφτομουν.Δηλαδη να παρω μια τωρα για συντροφια, να δω αν μπορω να συζησω με μια μαου, να μαθω τη συμπεριφορα της και αργοτερα οταν θα ειμαι σιγουρη για τον εαυτο μου με δικο μου σπιτι και δουλεια να παρω ενα ζευγος και να κανω εκτροφη. Ναι ειναι breed, και μαλιστα ειναι πολυ ομορφα!
Οι γονεις μου ειναι περιεργοι ανθρωποι, στην αρχη λενε οχι αλλα μετα αμα το παρουμε θα το λατρεψουν, ετσι εκαναν και με το κανις της αδερφης μου. Εξαλλου εγω σε 6 μηνες φευγω απο κει και δεν ξαναγυριζω...

Συμφωνω με τη μουκελις ν και προσωπικα ειμαι κατα της πωλησης ζωων. Για μενα πραγματικο προβλημα θα ειχες εαν στην αγγλια εβρισκες δωδεκα γατακια σε σακουλα μονομιας κι επρεπε να τα τρεφεις με μπιμπερο ενω δουλευεις η σπουδαζεις αυτο θα ηταν ενα πραγματικο προβλημα. Τωρα γατακια ρατσας και να τα κλεισεις και να περιμενεις μπορεις και χιλια δυο, κανεις δε θα σου βαλει το μαχαιρι στο λαιμο. Εαν δε, θελεις να εισαι εκτροφεας εχεις πολλα να μαθεις κα,ι κυριως για το θεμα του ελεγχου του που θα τα δωσεις κα με τι ορους αλλιως θα γεμισουμε κι απο αιγυπτιακες μαου οπως αρχισαμε να γεμιζουμε αδεσποτα περσικα και σαμακια πια.Θα κανουμε εμεις μαου με αιγυπτιακη στολη απο τα πολλα μωρακια...

Και μη ξεχνας χαρτια πεντιγκρι και αλλα τετοια καθως και το οτι πολλοι εκτροφεις τα δινουν η στειρωμενα η με τον ορο της στειρωσης

Γνωμη μου ειναι αφου σχεδιαζεις να ασχοληθεις με την εκτροφη της φυλης,να περιμενεις να εισαι τουλαχιστον σε δικο σου σπιτι.Τα γατακια που βρηκες ειναι Breed;Αν θελεις να γινεις εκτροφεας,σκεφτηκες πως θα αντιδρασουν οι δικοι σου;Πως θα εχεις τις καταλληλες εγκαταστασεις;Ισως να ηταν καλυτερα αν επαιρνες μια γατουλα απλα για συντροφια τωρα,και να ασχολουσουν αργοτερα πιο σοβαρα,που θα εχει στρωσει η ζωη σου.Εξαλλου οσο ακομα μενεις με τους δικους σου και μοιραζεσαι το χωρο τους,εχουν δικαιωμα γνωμης.Μην ξεχνας οτι για να ειστε ολοι,και η γατουλα,ευτυχισμενοι,θα πρεπει ολοι να συμφωνουν απο κοινου οσο μενετε μαζι.
Δώρα τα γατάκια που βρήκε είναι στειρώμενα οπότε δεν τίθεται ζήτημα εκτροφής. Πάντως η γνώμη μου σ αυτά τα πράγματα είναι ότι το καλύτερο για ένα ζωάκι όταν πάει σε καινούριο σπίτι είναι να έχει ήρεμο περιβάλλον αν η δική σου είναι στην τσίτα κ πάντα θα κρίνουν άσχημα την επιλογή σου κ γενικά το κλίμα θα είναι φορτισμένο θα είναι άσχημο κ για το γατάκι που θα στρεσαριστεί :(

Πως ειναι στειρωμενα αφου ειναι Breed;:confused:

Τουλαχιστον για μενα, αυτο θα πει εχω προβλημα....
Βρηκα γατακια Αιγυπτιακα Μαου στην Αγγλια. Εμβολιασμενα,στειρωμενα, με πεντιγκρι και χαρτια, με ολα τα σχετικα και τιμη..... απιστευτη!
Μονο 300το ενα! Και λεω μονο γιατι 4 μηνες τωρα που ψαχνω για γατακια εχω δει τιμες το λιγοτερο 800? εως 1800?!!!!!
Ειναι λοιπον μια φνταστικη ευκαιρια!
Αυτό γράφει η κοπέλα, έγινε λάθος;

Οχι η απορια μου εγκειται στο οτι θα αγορασει στειρωμενο breed και δεν το εχω ξανακουσει.

Οχι η απορια μου εγκειται στο οτι θα αγορασει στειρωμενο breed και δεν το εχω ξανακουσει.
Εγώ υπέθεσα ότι το θέλει για ζώο συντροφιάς δεν ξέρω, ίσως η κοπέλα δεν θέλει ακόμα να κάνει εκτροφή απλά της αρέσει η συγκεκριμένη ράτσα

Μπορει να προκειται για καποιο retired.:hmm:

πιστευω οτι το 99% των εκτροφεων ξεκινησε ως εξης.
Εχω μια γατα ρατσας κι επειδη την ερωτευτηκα παιρνω αλλη μια για ζευγαρι και μετα συνεχιζω κλπ. και σιγα σιγα γινομαι εκτροφεας...
Για να γινεις εκτροφεας πρεπει να τη ζησεις τη ρατσα σιγα σιγα...να την αγαπησεις να σου ταιριαζει και να αποφασισεις να τη διαδωσεις...
Παρε μια γατουλα αφου τοσο το θελεις μολις πας σπιτι σου...
Παρε μια θηλυκη...ζησε μαζι της δες πως θα ειστε...την μεταξυ σας χημεια...και μετα δες αν θες ή οχι να ασχοληθεις....
:)

ρε παιδια, για ποιο λογο γινεται καποιος εκτροφεας??
για χομπυ, για λεφτα, για ποιο λογο??

ρε παιδια, για ποιο λογο γινεται καποιος εκτροφεας??
για χομπυ, για λεφτα, για ποιο λογο??
για να αναπαραγει τη φυλη της προτιμησης του...το θεωρω χομπυ και μερακι....ο σωστος εκτροφεας δεν ενδιαφερεται για το κερδος...
γιατι να την αναπαραγει? Γιατι εχει καλο χαρακτηρα π.χ. και γιατι ενδεικνυται για να ζησει σε διαμερισμα...

για να αναπαραγει τη φυλη της προτιμησης του...το θεωρω χομπυ και μερακι....ο σωστος εκτροφεας δεν ενδιαφερεται για το κερδος...
γιατι να την αναπαραγει? Γιατι εχει καλο χαρακτηρα π.χ. και γιατι ενδεικνυται για να ζησει σε διαμερισμα...
και ο λογος που τα πουλαει τοοοοοοοσο ακριβα ποιος ειναι??
γιατι δεν λεει πουλαω ξερω γω τη ταδε ρατσα 500 ευρω τα οποια θα πανε σ αυτη τη στεγη με τα αδεσποτα πχ??
γιατι ολοι τα πουλανε τοσο ακριβα αφου ειναι χομπυ??

και ο λογος που τα πουλαει τοοοοοοοσο ακριβα ποιος ειναι??
γιατι δεν λεει πουλαω ξερω γω τη ταδε ρατσα 500 ευρω τα οποια θα πανε σ αυτη τη στεγη με τα αδεσποτα πχ??
γιατι ολοι τα πουλανε τοσο ακριβα αφου ειναι χομπυ??
δεν τα πουλανε ολοι τοσο ακριβα...
Γι'αυτους που τα πουλανε ομως παρα πολυ ακριβα δεν θελω να μιλησω:/:...
οι αλλοι με τις λογικες τιμες τα βαζουν τα χρηματα στο εκτροφειο τους γιατι οταν οι γατες ειναι πολλες (που συνηθως ετσι ειναι...) τα εξοδα ειναι κι αυτα πολλα...στη τσεπη δεν μπαινει τιποτα...

Υπάρχουν ράτσες που πραγματικά πωλούνται ακριβά αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είναι κ δύσκολη η εκτροφή ή κ η γέννα (όπως πχ στα περσικά που είναι πολύ δύσκολες οι γέννες)

Υπάρχουν ράτσες που πραγματικά πωλούνται ακριβά αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είναι κ δύσκολη η εκτροφή ή κ η γέννα (όπως πχ στα περσικά που είναι πολύ δύσκολες οι γέννες)
Και το να συγκατοικεις με ενεργα κι οχι στειρωμενα ζωα ειναι δυσκολο...:/:να εχεις ωραιους και ασφαλεις χωρους, σωστη υγιεινη κλπ...

δεν εχω παει ποτε σε εκτροφειο, δεν γνωριζω κανεναν εκτροφεα, αλλα μου φαινεται ολο αυτο το σκηνικο λιγο καπως. δεν εχω συγκεκριμενο συναισθημα καλο η κακο, παντως καπως.

εχω ακουσει κατι τιμες εξωφρενικες κατα τη γνωμη μου.
500 ευρω για ενα γατι???:hmm:

δεν εχω παει ποτε σε εκτροφειο, δεν γνωριζω κανεναν εκτροφεα, αλλα μου φαινεται ολο αυτο το σκηνικο λιγο καπως. δεν εχω συγκεκριμενο συναισθημα καλο η κακο, παντως καπως.

εχω ακουσει κατι τιμες εξωφρενικες κατα τη γνωμη μου.
500 ευρω για ενα γατι???:hmm:
ναι Βικυ...δες το εκτροφειο που πηρα εγω τα δικα μου και μετρα γατες...
να ρωτησω τους εκτροφεις τα μηνιαια τους εξοδα? Κανουν περιπου 2 γεννες το χρονο και πολλες λεω (απο περιπου 3 γατακια η μια)...και τα πουλανε 650 ευρω που θεωρουνται λιγα...
https://www.catalis-heilige-birma.de/

οταν τα ζωα ομως ειναι λιγα...τοτε υπαρχει καποιο κερδος...αυτο ειναι σιγουρο...
π.χ. αν η Σεμελη μου κανει 3-4 γατακια και τα πουλησω, σιγουρα θα εχω καποιο κερδος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back