Αυτό θα πει "έχω πρόβλημα"

τι να πω ρε παιδια. μπορει να ειναι λιγα οντως.
δλδ αν ερθω να στα απαγαγω και ζητησω λυτρα θα τα δωσεις??
(αστειευομαι τωρα:lol::lol::lol::lol:)
δεν εχω αποψη για τα εκτροφεια καθολου μα καθολου. οποτε στην ασχετοσυνη μου, μου φανηκαν πολλα τα 650 ευρα:confused::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι να πω ρε παιδια. μπορει να ειναι λιγα οντως.
δλδ αν ερθω να στα απαγαγω και ζητησω λυτρα θα τα δωσεις??
(αστειευομαι τωρα:lol::lol::lol::lol:)
δεν εχω αποψη για τα εκτροφεια καθολου μα καθολου. οποτε στην ασχετοσυνη μου, μου φανηκαν πολλα τα 650 ευρα:confused::confused:
Συμφωνω Βικυ...ειδικα στις μερες μας...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξεφυγαμε λιγο :P
Λοιπον θα ηθελα να γινω εκτροφεας κυριως επειδη λατρευω τις μαου και οχι για τα χρηματα (αν μπορουσα θα γεμιζα ολο μου το σπιτι με μαου!).
Κατα πασα πιθανοτητα ομως δεν θα γινω απο τωρα, εχω κατι χρονια μπροστα μου. Σκεφτομουν λοιπον να παρω μια στειρωμενη για να ζησω μαζι της, να την μαθω κ.ο.κ
Οσο για τα αδεσποτα γατακια, μια ζωη τα μαζευω, και αυτα τα δυο που εχω τωρα αδεσποτα ηταν και τα πηραμε με την αδερφη μου. Εχουμε μεγαλο κτημα και μπορουμε να εχουμε πολλες γατες. Σε καποια φαση ειχαμε 13 γατες.... οποτε δεν μπορεις να πεις οτι δεν νοιαζομαι για τα καημενα τα αδεσποτουλια. Υπαρχει ομως αυτη η γατα, η Μαου που με εχει κανει να τρελαθω και να λατρεψω το καθετι πανω της και θα εκανα τα παντα για να αποκτησω μια...
Η Μαου ειναι η δευτερη πιο σπανια και ακριβη ρατσα γατασ στον κοσμο με τιμεςμου κυμαινονται απο 800€ ως και 2000€! οποτε μην σας φαινετε παραξενο.
Τωρα το πως βρηκα εγω με 300€? ενας θεος ξερει αν και στην τελικη πιο πολυ μου φαινετε για κομπινα...

Οχι η απορια μου εγκειται στο οτι θα αγορασει στειρωμενο breed και δεν το εχω ξανακουσει.

Ολες τις Μαου τις δινουν μονο στειρωμενες. Αν θες αστειρωτη πληρωνεις πολυ παραπανω! Και αυτο συμβαινει πρωτον για να μην γεμισουμε ημη-μαου (σε περιπτωση που ζευγαρωσει με εναν μη-μαου γατο) και δευτερον γιατι δεν θελουν να υπαρχουν κα ιπολλοι εκτροφεις για να βγαζουν λεφτα μονο αυτοι...

Δώρα τα γατάκια που βρήκε είναι στειρώμενα οπότε δεν τίθεται ζήτημα εκτροφής. Πάντως η γνώμη μου σ αυτά τα πράγματα είναι ότι το καλύτερο για ένα ζωάκι όταν πάει σε καινούριο σπίτι είναι να έχει ήρεμο περιβάλλον αν η δική σου είναι στην τσίτα κ πάντα θα κρίνουν άσχημα την επιλογή σου κ γενικά το κλίμα θα είναι φορτισμένο θα είναι άσχημο κ για το γατάκι που θα στρεσαριστεί :(

δεν χρειαζετε να ανησηχουμε γι'αυτο. Οι δικοι μου αγαπανε πολυ τα ζωα και τα προσεχουν κλπ. Δεν θα το κατακρινουν, θα το αγαπησουν και το ξερω, εξαλλου μια Μαου κανει τα παντα για να κερδισει την αγαπη ενος ανθρωπου. Επισης μετα απο 3 βδομαδες απο τον ερχομο της γατας στο σπιτι θα τα εχουν ξεχασει ολα, ειναι κλασικο το φαινομενο. Ασε που , οπως προειπα, συντομα θα μετακομησω και θα ειμαστε σε δικο μας σπιτι με την πριγκιπισουλα μου (αν την παρω,μακαρι θεε μου!).

Όπως σε κάθε επένδυση πρέπει να εξετάσεις την απόδοση, να κάνεις ένα πλάνο κι μια στρατηγική.

Χονδρικά για να μην χαθείς.
Ένα εκτροφείο έχει έξοδα.. πολλά, δηλ οι γάτες σαν γάτες, οι γέννες, τα μικρά κλπ κλπ... αφού είναι απο τις πιο ακριβές ράτσες, και τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα, η περιποίηση οι γιατροί κλπ.
Την κάθε γάτα μάλλον θα πάς να την πάρεις απο το εκτροφείο, δηλ εισιτήρια διαμονή κλπ κλπ.

Θα πρέπει να υπολογίσεις απο πρίν ΧΟΝΔΡΙΚΑ ποσα θα είναι αυτά, μετά να βρείς μια τιμή που θα τα πουλάς, ώστε να μην μπαίνεις μέσα ή να κερδίζεις πολλά, λίγα ανάλογα.

Έστω λοιπόν ότι σου βγαίνει μετά απο όλα αυτά ότι το κάθε γατάκι θα το πουλάς 2000χιλ (λέω τώρα μια τιμή)

Κρίσιμη Ερώτηση.
Θεωρείς ότι υπάρχει target group στην Ελλάδα, τώρα και μακροπρόθεσμα που θα δώσει τόσα??
Πόσο χαμηλά στην τιμή είσαι έτοιμη να πέσεις για να τα δώσεις?
Μετά απο 5 χρόνια (νομίζω) μια μάνα αποσύρετε... θα πρέπει να την δώσεις/χαρίσεις και να ανανεώσεις την θέση της... κλπ κλπ.

Χονδικά όλα αυτά πολύ περιληπτικά και επιφανειακά.
(Μετά έχουμε το ενδεχόμενο ΤΕΒΕ σου, ή όχι, την άδεια, τα συμβολαιογραφικά, το όνομα, ιστοσελίδα, έξοδα διαφήμισης, προώθησης κλπ) ή (αν είσαι σπίτι σου χωρίς τα παραπάνω και πράτεις ανάλογα)

Δεδομένου της κατάστασής σου, της οικογένειάς σου κλπ... θα αποφασίσεις.

ναι ειχα σκοπο να κανο μια τετοια ερευνα για τα αναλογα εξοδα. αν εγω γινω εκτροφεας, θα τις δινω αρκετα φθηνα γιατι θα το κανω απο αγαπη στο ζωο και οχι στα χρηματα.
Απο τηνα λλη μπορω απλα να εχω ενα ζευγος και αν κανουν γατακαι να τα δινω σε καλη τιμη. Δηλαδη να μην κανω κανονικο εκτροφειο αλλα απλα να δινω τα γατακια που θα κανουν οι γατες μου....
οπως και να εχει ειναι αρκετα μακρια καθως καλα καλα δεν εχω παρει μια γατα... οποτε εεεεεχουμε χρονο...

Το πόσο θα τα δίνεις εσύ είναι το μόνο εύκολο...
Το θέμα είναι ΤΙ θα τα κάνουν οι άλλοι, αν θα τα ζευγαρώνουν, άν θα τα μοσχοπουλάνε, άν θα τα ζευγαρώνουν χωρίς έλεγχο, χαλάσουν την φυλή, την αγορά κλπ κλπ.. και μετά γεμίσουν οι δρόμοι και με Αιγυπτιακές.

Πολλοί για να το αποφύγουν όλο αυτό τα δίνουν στειρωμένα. Αν το ακολουθήσεις και εσύ, θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτό.

Είναι πολλά, έχεις χρόνο φυσικά.. αλλά θέλει σοβαρή μελέτη, έστω και να μην τα πουλάς, είναι ζωές, και όταν αυτές οι ζωές θα φέυγουν απο σένα θα πρέπει να έχεις δεί ΤΙ θα απογίνουν, και ποιό το μέλλον τους, όσο γίνεται φυσικά.

Κάποτε ήταν τα Σιαμ και τα Περσικά... τώρα τα βρίσκουμε στους κάδους και στα δοχεία....:(

Το οτι θα τα δινω στειρωμενα ειναι στανταρ! Δεν το συζητω! Για κανενα λογω δεν θα εδινα γατακια αστειρωτα ή σε ανθρωπους ανευθυνους! Αν εδινα αστειρωτο θα ηταν σε ανθρωπο που θα ειχα κοντα μου και θα μπορουσα να ελεγξω! οταν λεω οτι λατρευω αυτες τις γατες εννοειται και το οτι τις νοιαζομαι σαν να ειναι παιδια μου.
Γι'αυτο και αν τελικα δεν παει καλα η υποθεση με την γατα με τα 300 θα υιοθετησω μια απο την Αιγυπτο που εκει οι καημενες ειναι χυμα...

Καλά, :)
δεν χρειάζετε όμως, να πας στο Κάιρο για να βρείς γατάκι χύμα....:(
Μια ματιά στις αγγελίες στα χαρίζονται.. και στους δρόμους και θα δείς...

Οχι η απορια μου εγκειται στο οτι θα αγορασει στειρωμενο breed και δεν το εχω ξανακουσει.

εδω τα ρατσας τα δινουν ολα στειρωμενα ή με την συμφωνια οτι θα στειρωθουν αμεσα. Δυσκολο να σου δωσουν γατακι αστειρωτο και καλα κανουν.

Ξεφυγαμε λιγο :P
Λοιπον θα ηθελα να γινω εκτροφεας κυριως επειδη λατρευω τις μαου και οχι για τα χρηματα (αν μπορουσα θα γεμιζα ολο μου το σπιτι με μαου!).
Κατα πασα πιθανοτητα ομως δεν θα γινω απο τωρα, εχω κατι χρονια μπροστα μου. Σκεφτομουν λοιπον να παρω μια στειρωμενη για να ζησω μαζι της, να την μαθω κ.ο.κ
Οσο για τα αδεσποτα γατακια, μια ζωη τα μαζευω, και αυτα τα δυο που εχω τωρα αδεσποτα ηταν και τα πηραμε με την αδερφη μου. Εχουμε μεγαλο κτημα και μπορουμε να εχουμε πολλες γατες. Σε καποια φαση ειχαμε 13 γατες.... οποτε δεν μπορεις να πεις οτι δεν νοιαζομαι για τα καημενα τα αδεσποτουλια. Υπαρχει ομως αυτη η γατα, η Μαου που με εχει κανει να τρελαθω και να λατρεψω το καθετι πανω της και θα εκανα τα παντα για να αποκτησω μια...
Η Μαου ειναι η δευτερη πιο σπανια και ακριβη ρατσα γατασ στον κοσμο με τιμεςμου κυμαινονται απο 800€ ως και 2000€! οποτε μην σας φαινετε παραξενο.
Τωρα το πως βρηκα εγω με 300€? ενας θεος ξερει αν και στην τελικη πιο πολυ μου φαινετε για κομπινα...

επειδη εισαι σε παρομοια φαση με μενα θα σου ελεγα να παρεις μια αδεσποτη τωρα και οταν εισαι καλα οικονομικα και εχεις τελειωσει με τις σπουδες σου και εχεις αποκατασταθει επαγγελματικα, να παρεις μια μαου. Μια γατα δεν ειναι μονο φαι και νερο, χρειαζεται και ιατρικη περιθαλψη και αυτο ειναι που κοστιζει περισσοτερο απο ολα. Προσωπικα λατρευω τις savannah και θα ηθελα πολυ μια, αλλα δεν θα το κανω τωρα που δεν ειμαι καλα οικονομικα. Δεν ενδιαφερομαι να κανω δικο μου εκτροφειο γιατι ηδη η ζωη μου ειναι γεματη και δεν εχω πολυ χρονο να ασχολουμαι με εκτροφεια. Επισης μη παρεις γατακι αν δεν το εχεις δει απο κοντα και αν δεν εχουν γινει εξετασεις για λευχαιμια, aids και pkd. Θα σου κοστισει πολυ παραπανω απο 300 ευρω η γατα, το ταξιδι, και τα εξοδα μεταφορας γιατι αν δεν κανω λαθος δεν μπορεις να παρεις γατα στην καμπινα απο αγγλια. Μονο μεσω cargo μπορεις να την μεταφερεις και αυτο κοστιζει κατι παραπανω. Γενικα υπολογιζε γυρω στα 700 ευρω.

Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα η μαου δεν ειναι η δευτερη πιο σπανια και ακριβοτερη γατα :P Νουμερο 1 στην λιστα ειναι η ashera που ξεκιναει απο τα $22,000 USD και φτανει τα $125,000. Επισης οι θυληκες F1 savvanah κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο $7,000 και μετα αλλες ακριβες και σπανιες ρατσες ειναι η kurilian bobtail, η cymric, η elf cat, η napoleon (και ολες οι γατες νανοι), η ojos azules, η safari (αλλη μια αγαπημενη μου ρατσα), η serengeti (και αυτη απο τις αγαπημενες μου ρατσες), η chantilly και αλλες που δεν θυμαμαι τωρα.

Τι θα την κανει την αδεσποτη εαν παρει μαου ομως μετα? Καλυτερα βρες κανενα σωματειο εκει και φιλοξενησε καενα γατακι και καλο θα κανεις και θα δεις τι γινεται και μετα παιρνεις και μαου μκαι μπαου κι οτι θες και να θυμασαι ολες οι γατες ειναι ιδιες στο βαθος μονο απο εξω ειναι αλλιως.

Ειχα την εντυπωση οτι οταν αγοραζεις ενα γατακι "κατηγοριας" breed το αγοραζεις αστειρωτο,για εκτροφη.Γι'αυτο αλλωστε το λενε Breed.Τα γατακια συντροφιας τα δινουν στειρωμενα,και αυτα που ειναι για εκτροφη ή για εκθεσεις τα δινουν αστειρωτα.Γι'αυτο μου φανηκε περιεργο,γιατι τα γατακια εκτροφης κοστιζουν πολυ περισσοτερο καθως ουσιαστικα"αγοραζεις" και το δικαιωμα εκτροφης.
Οσο για την επιλογη μεταξυ ημιαιμου ή ρατσας,ο καθενας εχει τη γνωμη του,και αναλογως πραττει,χωρις να τον κανει περισσοτερο ή λιγοτερο γατοφιλο η επιλογη του.

Το προβλημα.... λυθηκε καθως το ολο σκηνικο ηταν κομπινα και δεν ηταν αληθινο, απλα καποιοι προσπαθουν να κλεψουν τα λεφτα του κοσμακη....
Ωστοσο η γατουλα μου γεννησε 4 πανεμορφα μικρα γατακια! Παιζει λοιπον να παρω ενα απο αυτα. Τωρα που εκανε τη μια γεννα θα την παω και για στειρωση... Μπορειτε να με κατατοπησε σε αυτον τον τομεα?
Οσο για την Μαου, δεν θα σταματησω ποτε να ψαχνω μεχρι να βρω την καταλληλη! Και οταν την βρω, θα την παρω! Και θα εχω 2 γατουλες! Δεν με πειραζει καθολου να εχω και 72 :P αφου τις υπερλατρευω!!!
Αποφασησα να μην γινω εκτροφεας γιατι εχει πολλους μπελαδες. Και η αισθητικη μια χαρα μου πεφτει!
Οσο για γατες ρατσας,μαλλον με παραπληροφορησαν :down: ο καθενας οτι να ναι γραφει :mad:, ευχαριστω για τις εξτρα πληροφοριες (με νυχια και με δοντια κρατιεμαι να μην κανω ερευνα για αυτες τις ρατσες που μου ειπες γιατι απαξ και μ'ρεσουν, την εκατσα!)

Η μια γέννα, είναι ΜΥΘΟΣ. Ελπίζω, να βρείς σπιτάκια για όλα, λοιπόν.
ΓΙα στείρωση μπορείς να δεις ΕΔΩ

Και ότι άλλο θες ρωτάς. Πλέον κοιμάμαι, και την βλέπω όνειρο...:|

θα τα κρατησουμε εδω στο σπιτι τα γατακια, δεν εχουμε προβλημα... μας αρεσουν πολυ οι γατες και τις αγαπαμε... εχουμε κτημα 4 στρεματα και χωρανε αλλα 6 γατακια εξαλλου στη γειτονια τα προσεχουν και οι υπολοιποι αν και δεν εχουμε πολλους γειτονες :P
θα προσπαθησω βεβαια να τους βρω σπιτια γιατι θα ηταν πολυ καλα για τα ιδια :)
να βαλω μια "αγγελια" εδω λες?
Ξεχασα να πω οτι τελικα τα γατακια ειναι 6 οχι 4 :confused:

Βάλε παντού...
και όσα κρατήσεις, και παλι καλό θα ήταν να τα στειρώσεις, αλλιώς θα γίνουν σύντομα απο 4, 34.... :(

ναι θα το φροντησω, αν και μαλλον θα μου κοστησει πολυ (6 γατακια!!!) μαλλον θα στειρωσω μονο τα θυληκα.... Και εγω αν υιοθετησω καποιο,θυληκο θα ειναι...
Αν ειναι 100 ευρω η καθε στειρωση αστα να πανε :(
Λες να καταφερω να τα στειρωσω σε καποιον αλλο δημο? καθως ο δικος μας ειναι αστα να πανε?

Όπου θες τα πας... σε δήμο δεν νομίζω ότι θα βρείς άκρη θα πρέπει να μιλήσεις με Κτηνίατρο. Θα του πεις είναι αδέσποτα και είναι τοσα.. ποσα θέλεις??
(αν βρείς άκρη με άλλο δήμο, απλά λές ότι βρίσκονται μέσα στα όρια του τάδε δήμου, και τα πας εσυ φυσικά...)

Μπορείς να βρείς και με 40 και με 50ε 60...το ένα. Αν ήταν να πληρώνουμε 100αρια.. δεν θα στείρωνε κανείς αδέσποτα.
Δές και ΕΔΩ

Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back