Αφροδίσια νοσήματα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Μαρίνα16704

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρίνα16704 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Μια ερώτηση..απ'οτι διαβάζω στα θέματα του forum διαπιστώνω οτι τυχαίνει και στις γάτες να έχουν αφροδίσια νοσήματα. Πριν λίγο καιρό μια κτηνίατρος με κοίταξε με μεγάλη απορία όταν της έκανα αυτή την ερώτηση και μου είπε "ποιά αφροδίσια λέτε? εγώ δεν γνωρίζω καμμία γάτα με αφροδίσια.." και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση..Αν κάποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας μου απαντήσει, όπως επίσης και αν είναι μεταδιδόμενα στον άνθρωπο σε περίπτωση επαφής αίματος με αίμα, πληγές κτλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς το μόνο που μπορεί να κολλήσουμε είναι κάποια είδη μυκητών, που με μια απλή θεραπεία με κρέμα περνάει.

Δεν γνωρίζω ούτε και εγώ για αφροδίσια.. μήπως εννοείς τις ασθένειες που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή? Αν ναι, δεν είναι αφροδίσια, απλά είναι κάποιες ασθένειες της γάτας που κολλάνε και με την σεξουαλική επαφή. Πχ, aids, λευχαιμία κλπ.

Υπάρχει ο έρπης, αλλά δεν είναι αφροδίσιο, με την δική μας έννοια.

Αν κάνω λάθος, θα ενημερωθώ και εγώ.(αύριο θα μας απαντήσει και ο γιατρός του φόρουμ):redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφροδίσια ονομαζόταν στον άνθρωπο τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα λόγω της Αφροδίτης που ήτανε η θεά του έρωτα. Επειδή αυτά τα νοσήματα μεταδιδότανε κυρίως από τις πόρνες, που λεγότανε και ιέρειες της Αφροδίτης επικράτησε το όνομα μέχρι τις μέρες μας.
Υπό αυτή την έννοια κάθε νόσημα μεταδιδόμενο έτσι μπορεί να το πούμε αφροδίσιο άρα αν το τραβήξουμε πολύ ετυμολογικά μπορούμε να το μεταφέρουμε και στις γάτες.
Τώρα πια δεν λέγονται έτσι, λοιμώδη νοσήματα είναι που μεταδίδονται και με την επαφή. Εξ'ου και η ειδικότητα αφροδισιολόγος έχει καταργηθεί...
Είναι αρκετά, πολλά είναι θανατηφόρα, μεταδίδονται και στα μικρά αν η θηλυκιά μείνει έγκυος και δεν μεταδίδονται σε άλλο είδος με κανέναν τρόπο. Ακόμα και να πιείς το αίμα της γάτας (που λέει ο λόγος) δεν θα πάθεις κάτι. Ρώτα την κτηνίατρό σου για τα λοιμώδη νοσήματα της γάτας που μεταδίδονται και κατά το ζευγάρωμα.

Τα αφροδίσια νοσήματα όπως πχ έρπης γεννητικών οργάνων ξέρω κ εγώ ότι είναι ανθρώπινα κ τα λέγανε έτσι γιατί μεταδιδόταν σεξουαλικά κάποια από αυτά εμφάνιζαν ένα κύκλο από σπυριά που τον ονόμαζαν ζώνη της Αφροδίτης κ γι αυτό πήραν κ το όνομά τους, τώρα μου φαίνεται κάπως παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις γάτες :hmm:

Ως αφροδίσια νοσήματα εννοώ το AIDS την υπατίτιδα Β, την βλεννόρια, τη σύφιλη, τον έρπη κτλ. που ναι μεν ονομάζονται ετσι από την Θεά Αφροδίτη και κολλάνε κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά όχι μόνο με αυτή.

Δεν κολλάμε εμείς.

Μια ερώτηση..απ'οτι διαβάζω στα θέματα του forum διαπιστώνω οτι τυχαίνει και στις γάτες να έχουν αφροδίσια νοσήματα. Πριν λίγο καιρό μια κτηνίατρος με κοίταξε με μεγάλη απορία όταν της έκανα αυτή την ερώτηση και μου είπε "ποιά αφροδίσια λέτε? εγώ δεν γνωρίζω καμμία γάτα με αφροδίσια.." και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση..Αν κάποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας μου απαντήσει, όπως επίσης και αν είναι μεταδιδόμενα στον άνθρωπο σε περίπτωση επαφής αίματος με αίμα, πληγές κτλ.

Γειά σας...
Νοσήματα τα οποία μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο από τις γάτες είναι κάποιοι μύκητες, όπως είπε κάποιος φίλος πιο πάνω, κάποια παράσιτα φυσικά, επίσης τοξόπλασμα που είναι παράσιτο και χλαμύδια.

Πιο σημαντικά είναι το τοξόπλασμα και τα χλαμύδια στις γυναίκες...
Μια χρόνια πάθηση με χλαμύδια μπορεί να οδηγήσει στη μη γονιμοποίηση των γυναικών, όπως και το τοξόπλασμα που είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για εγκύους.

Χλαμύδια και τοξόπλασμα αρρωσταίνουν άνδρες και γυναίκες...
Πολλές φορές άνδρες μπορεί να έχουν χλαμύδια αλλά δεν παρουσιάζονται κάποια συμπτώματα, με αποτέλεσμα με σεξουαλική επαφή να το μεταδίδουν.
Από τις γάτες μπορεί να μεταδοθεί με τρόπους υγιεινής (και τοξόπλασμα και χλαμύδια)

Καλό θα ήταν όποιοι έχουν κοριτσάκια στο σπίτι πάντα να ελέγχουν τις γάτες για τα πιο πάνω, χλαμύδια και τοξόπλασμα

Έρπης
Ηerpes simplex virus 1(HSV-1) και HSV-2 (ή αλλιώς genital) δεν παρουσιάζεται στις γάτες... Οι γάτες αρρωσταίνουν με άλλο συγγενικό ιό, επηρεάζει μάτια, στόμα, γλώσσα... ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ στον άνθρωπο.

Έτσι για να ολοκληρώσω και στην ερώτηση που έκανες, ναι, τα χλαμύδια μπορεί να θεωρηθούν αφροδισιακό νόσημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
απο οσο γνωριζω τα χλαμυδια (το strain βακτηριου που απανταται στις γατες) προσβαλλει το ανωτερο αναπνευστικο συστημα της γατας και τα ματια. Δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα χλαμυδια στα γεννητικα οργανα του ανθρωπου. Το πιο πιθανο ειναι να κολλησει καποιος χλαμυδια απο μια αρρωστη γατα και να παρουσιασει συμπτωματα στα ματια. Δεν ειναι σωστο να τρομαζουμε αδικα τον κοσμο χωρις λογο. Το ιδιο ισχυει και για το τοξοπλασμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα χλαμύδια των γατιών .. δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα ανθρώπινα χλαμύδια...:D:D
Ας τηρούνται οι σωστές προφυλάξεις κατα την δική μας σεξουαλική επαφή και να μην ανακατεύουμε τα γατάκια.. :group:

Και για το τοξόπλασμα.. τα έχουμε πεί τόσες φορές...:beer:

Το θέμα κλειδώνεται προσωρινά.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back