Αχ, τι θα κάνω;

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
Παιδια εχω ενα μεγαλο προβλημα η πατουνα εχει γινει πολυ επιθετικη . μας επιτηθετε χωρις λογο κ αιτια λετε να εχει καποιο προβλημα υγειας οι δικες σας γατες το εχουν κανει ποτε να πω ην αληθεια πρωτη φορα μου συμβαινει . δεν ξερω τι να κανω ο αντρας μου ειπε οτι εαν συνεχισει ετσι θα ην διωξει απο το σπιτι!!!!!!!!!:/: :/: :/: :/: :cry: :cry: :cry: :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί ρε παιδί μου, τι έπαθε???
άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα της?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι εννοείς επιθετική?
Κι εμένα ώρες-ώρες την πιάνουν κάτι ορέξεις για παιχνίδια, έρχεται ξαφνικά δίπλα μου, γατζώνεται από το χέρι μου και αρχίζει και το δαγκώνει με μανία, αλλά μετά από κανένα μισάωρο και αφού τη μαλώσω σταματάει.

τιποτα δεν εχει αλαξει στην ζωη της δεν μας αφηνει να την πλησιασουμε μας επιτειθετε οχι για παιχνιδι αλλα κανει κ γκρρρρρρρ κ ειναι πολυ αποτομη δεν ξερω δευτερα θα την πιασω οπως μπορω να την παω στο γιατρο κατι δεν παει καλα με το μωρο μου λες κ ειμαι ξενη

κατι την ενοχλει ....ναι καλυτερα στο γιατρο μην εχει κατι το γατακι και ποναει :(

Μήπως κάτι την τρόμαξε έξω? Εμένα αυτή την επιθετικότητα εμφάνισε μια φορά η Χιονάτη λίγο καιρό μετά τη γέννα δεν με άφηνε να την πλησιάσω, μόνο που με έβλεπε να την κοιτάζω μούγκριζε. Τέλος πάντων κάπως τη βούτηξα και την έβαλα στο κλουβί και την πήγα στο γιατρό. Είχε πάθει μαστίτιδα και πονούσε φαίνεται πολύ. Μια άλλη φορά είχε ουρολείμωξη, είχε πιάσει μια γωνιά και αν περνούσες δίπλα χάλαγε τον κόσμο. Βέβαια με καμία άλλη γάτα δεν μου είχε συμβεί αυτό ποτέ ξανά. Τη Δευτέρα τσάκωσε τη και πήγαινε τη στο γιατρό. Μάλλον είναι άρρωστη και πονάει.

Ax το μωρο μου μακαρι να μην ειναι τιποτα σοβαρο εχω αρχισει να φοβαμαι

Φροσούλα, αυτό το είχε κάνει και η δίκια μου. Από τότε που την είχαμε στειρώσει είχε αλλάξει συμπεριφορά. Έκανε τα ίδια που κάνει και η Πατούνα σου. Νομίζω το είχα αναφέρει σε παλιότερα μου θέματα (θέμα 1ο & θέμα 2ο) που είχα πελαγώσει…
Άλλα μετά από ένα μήνα. Αφού συνεχίζαμε τα συνηθισμένα που κάνουμε καθημερινά. Αγνοώντας την, όταν είχε αυτή την συμπεριφορά. Ξαφνικά ξυπνήσαμε ένα πρωί και ήταν αυτή που ξέραμε πριν την στείρωση.

Μήπως την στείρωσες; Αν ναι, κάνε υπομονή, μπορεί να ξαναγίνει η παλιά και γλυκιά Πατούνα που ήξερες.

ο κυριακος δεν θελει να την βλεπει ουτε στα ματια του με απειλησε οτι θα φυγει κ εγω του ανοιξα την πορτα απλα να φυγει

Εμένα κατά καιρούς η Λουκρητία έχει εμφανίσει κατά καιρούς επιθετική συμπεριφορά, που κρατάει από 1-2 ώρες μέχρι μερικές μέρες, αλλά υπάρχει πάντα κάποια πολύ συγκεκριμένη αιτία και όταν η αιτία πάψει να υπάρχε,ι ξαναγίνεται ο εαυτός της. Σου γράφω τις περιπτώσεις μήπως τυχόν και συμβαίνει κάτι τετοιο και στην Πατούνα σου:
α) Όταν είχε οίστρο (με είχε κάνει ριγέ)
β) Όταν έμεινε έγκυος και δεν πήγαιναν για κάποιες μέρες τα πράγματα καλά με την εγκυμόσυνη (ούτε να την αγγίξω δεν μ' άφηνε)
γ)Όταν είχε τα μωρά και ερχόταν κόσμος στο σπίτι (τότε ήταν και η μόνη φορά που έκανε επιθέσεις στα πόδια μας με δική της πρωτοβουλία:blink:)
Πιο μικρής διάρκειας
α) Όταν πάμε ταξίδι και αλλάζει χώρο και δεν της πολυαρέσει το σπίτι στο οποίο πάμε, η μετά από μια επεισοδιακή πτήση κτλ
β) Όταν έρχεται στην αυλή ή ακόμη χειρότερα στο σπίτι άλλη γάτα ή τα αγόρια της ξαδέρφης μου που τα τρέμει χειρότερα από κάθε άλλο έμβιο ον!
Γενικά από την εμπειρία που είχα μέχρι τώρα θα έλεγα ότι η αιτία είναι σχεδόν πάντα ο φόβος! Αν η Πατούνα σου μεγάλωσε και άρχισε να συγκρούεται σε θέματα χώρου με την υπόλοιπη γατοοικογένεια ίσως γι αυτό αντιδρά έτσι. Οι γάτες γενικά ανέχονται από ένστικτο τα μικρά γατάκια αλλά όταν μεγαλώσουν δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τους δείξουν ποιος είναι το αφεντικό.
Άλλη σημαντική μορφή επιθετικότητας είναι αυτή που είχε η κόρη της Λουκρητίας, και που ενίοτε σε περιόδους στρες πιάνει και την μαμά της, είναι αυτή που προκαλείται από υπερδιέγερση την ώρα του χαϊδεματος. Όταν δηλαδή ενώ την χαϊδεύεις και φαίνεται ότι γουργουρίζει όμορφα και ωραία ξαφνικά γυρνάει και σου τραβάει μια δαγκωνιά. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την χαϊδεύεις μόνο για λίγο, ή και καθόλου και να προσέχεις μόλις δείξει νευρικότητα (κουνάει έντονα την ουρά, ή γυρίζει και κοιτάζει το χέρι σου με μισό μάτι) να την αφήνεις μόνη της.
Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να την αφήσεις όσο γίνεται στην ησυχία της και να την καλοπιάνεις συχνά με λιχουδιές. Αν την χαϊδεύεις, μόνο στο κεφαλάκι και το σβέρκο και το χέρι σου να το βάζεις από πίσω να μην το βλέπει να έρχεται κατά πάνω της. Μεχρι να της περάσει καλύτερα γονάτιζε και άφηνε την να έρχεται εκείνη να σου τρίβεται όποτε θέλει.
Έλεγξε και την συμπεριφορά της απέναντι στους άλλους γάτους, αν δεν την έχεις στειρώσει και έχει φτάσει σε ηλικία οίστρου look no further..
Μην ανησυχείς όμως τόσο πολύ αν βρεις τι προκαλεί την συμπεριφορά το πρόβλημα σου θα λυθεί πολύ γρήγορα. Αν ήταν πρόβλημα υγείας, που εύχομαι φυσικά να μην είναι, θα είχε και άλλες ενδείξεις. Ή θα αγρίευε όταν την άγγιζες πχ στο σημείο που πονούσε. Η Λουκρητία τότε που είχε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ήταν κουλουριασμένη και δεν κουνιόταν, δεν έτρωγε δεν έπινε και με το που έβλεπε να πλησιάζει άνθρωπος αγρίευε.
Ό,τι και να ναι να περάσει γρήγορα εύχομαι!!!!

ηρεμηστε καλε,περιμενετε να δειτε τι θα πει και ο κτηνιατρος.αν δεν θελετε να σας δαγκωνει,εχετε ενα σπρει μα νερο καο μολις παει να σας επιτεθει ριχτε λιγο και εμας ωρες,ωρες ορμαει και δαγκωνει πολυ αγρια.

δεν την θελει λεει πια δεν την γουσταρει την μισει θελει να την διωξει απο το σπιτι δεν τον ενδιαφερει εαν στειρωθει η οχι τα νευρα μου τσαταλια

δεν την θελει λεει πια δεν την γουσταρει την μισει θελει να την διωξει απο το σπιτι δεν τον ενδιαφερει εαν στειρωθει η οχι τα νευρα μου τσαταλια

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: .....γιατι;;;;; πριν πως ηταν μαζι της;;

μηπως τα κανει αυτα επειδη δεν ειναι στειρωμενη τοτε??

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: .....γιατι;;;;; πριν πως ηταν μαζι της;;

αχ την λατρευε πρωτα πριν αρχισει να του επιτειθετε ειναι η πρωτη φορα που δεν ξερω τι να κανω

να την στειρωσεις τοτε το συντομοτερο,μπορει να φταιει αυτο.

αχ την λατρευε πρωτα πριν αρχισει να του επιτειθετε ειναι η πρωτη φορα που δεν ξερω τι να κανω

πες του μα μη σε στεναχωρει και σε αγχωνει .....δε σταματαμε να αγαπαμε καποιον ..και να κοιταξει να δειτε τι εχει το γατουλι γιατι αν θυμωνετε το καταλαβαινει και επιπλεον μπορει να ποναει καπου

να την στειρωσεις τοτε το συντομοτερο,μπορει να φταιει αυτο.

η και αυτο αν ειναι κλεισμενη μεσα νευριαζει ....υπομονη και αγαπη

Και εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να την πας στον κτηνίατρο.
Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι είναι αστείρωτη.
Σχετικά με τον Κυριάκο, θα σου πρότεινα να του εξηγήσεις όσο πιο ωραία μπορείς πως κάτι συμβαίνει με τη γατούλα και όλα θα διορθωθούν σύντομα. Αρκεί να κάνει λίγη υπομονή!
Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Φρόσω την Πατούνα δεν είχες δώσει που χάθηκε;:confused:
Και δύο: Δεν τον ξέρω τον Κυριάκο, αλλά ένας άνθρωπος που δέχεται να ζει με τόσες γάτες και να τις αποδέχεται σαν κομμάτι της οικογένειας δεν μπορεί να είναι κακός και δικαιούται και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, όπως και το να τον ακούσεις ήρεμα. Σε αυτή τη φάση προσπάθησε να είσαι και μαζί του επιεικής όπως είσαι και με την Πατούνα.
'Οσο για τη μικρή δες γιατρό και μετά αποφασίζεις.
Υ.Γ. Ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη εάν και εφόσον θεωρήσεις ότι αυτά που έγραψα είναι επέμβαση στην προσωπική σου ζωή, αλλά θεωρώ ότι σε κάποιες φάσεις η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι ισότιμη και στα δύο μέρη του προβλήματος.:inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back