Αψιού! Η γάτα μου φτερνίζεται

νικος βυρωνας

Νεοφερμένο μέλος

Ο νικος βυρωνας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και μας γράφει από Βρύσες (Χανιά). Έχει γράψει 56 μηνύματα.
καλησπερα εδω και τρεις μερες η γατα μου εχει πολυ συχνο φτερνισμα[καμοια 100 φορες την μερα] και γεμιζει ολον τον τοπο σαλλια!!Επισης ειναι πρωτη φορα που συμβαινει αυτο και το φτερνισμα της ειναι λιγο διαφορετικο απο οτι συνηθως....Δεν εχει τιποτα αλλο για να πω οτι ειναι αρρωστη.....Τι πιστευετε πως τις συμβαινει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό είχαν κ τα δικά μου γατάκια παράξενο φτέρνισμα κ μετά ένα παράξενο βήχα σα να ήταν καπνιστές κ μάλιστα της 3ης ηλικίας, κ μετά είχαν κ πρόβλημα με τον λαιμό τους κ δύσπνοια μάλλον είναι ιωση τη δευτέρα καλό είναι να πάτε μια βολτίτσα από το γιατρό :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ιωσουλα η αλλεργια ακουγεται θα σας τα πει ο γιατρος σας γιατι δεν ειμαστε γιατροι εδω

οκ σημερα που εχουμε αποπαρασιτωση θα την δει και η γιατρος.....

Απάντηση: Συχνό και λίγο παράξενο φτέρνισμα

Καλησπέρα.

Έχω μια γατούλα γύρω στα 7 μηνών,η οποία πριν προλάβω καν να την εμβολιάσω, παρουσίασε βήχα και φτέρνισμα.
Ο κτηνίατρος μας έδωσε vibramycin και αναβάλαμε τον εμβολιασμό μέχρι να αναρρώσει.
Έκτοτε,έχει περάσει 1,5 μήνας.
Η γατούλα βελτιώνεται σημαντικά με την αντιβίωση,αλλά υποτροπιάζει λίγες μέρες μετά τη διακοπή της χορήγησης.

Ο κτηνίατρος δε μας έδωσε σαφή απάντηση,καθώς όπως λέει,είναι συχνό φαινόμενο και πολλές γάτες ταλαιπωρούνται με τέτοιου είδους συμπτώματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι παραπάνω σχετικά με το θέμα.

Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα σου..και καλο Πασχα..:)...μου εχει τυχει εμενα,και στις δυο μου γατες...αλλα προς Θεου..οχι για τοσο χρονικο διαστημα...2 φορες υποτροπιασε ο μπουκακος μου,και την τριτη φορα τον επιασε η αντιβιωση..αλλα πανω απο 5 μερες αντιβιωση δεν πηρε...ο γιατρος μου μου εχει πει οτι οταν βλεπουμε πολλους υποτροποιασμους,σημαινει μαλλον πως χρειαζεται αλλαγη της αντιβιωσης...εκτος αν ειναι κατι αλλο και οχι ιωση...ομως σου λεω μονο την δικια μου εμπειρια ετσι;;.την ιδια αντιβιωση παιρνει τοσον καιρο;..εγω παντως θα την πηγαινα και σε αλλο γιατρο για μια δευτερη γνωμη..εγω παντα το κανω αυτο...σας ευχομαι περαστικα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου έχει τύχει και μένα αλλά τα συμπτώματα κράτησαν το πολύ 2 βδομάδες (και υπ'όψην ο γατούλης μου πλήρως εμβολιασμένος και μένει μέσα στο σπίτι).
Την αντιβίωση η γατούλα πρέπει να την πάρει αρκετές μέρες, ακόμα και αν έχουν περάσει τα συμπτώματα (εξαρτάται βέβαια και τι οδηγίες έδωσε ο κτηνίατρος). Πάντως τα συμπτώματα της διαρκούν πολύ καιρό, κάτι που δεν δικαιολογείται από μια ίωση... Μήπως να πάτε και σε άλλον κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη;:hmm:

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι παραπάνω σχετικά με το θέμα.
Μάλλον για ρινοτραχείτιδα πρόκειται (δες και το σχετικό άρθρο).
Η συχνότητα και η σοβαρότητα των υποτροπών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι συνθήκες διαβίωσης της γάτας, η ηλικία της, το πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό της κ.λπ. Λογικά, καθώς θα μεγαλώνει η γατούλα σου και θα δυναμώνει, οι υποτροπές θα αραιώνουν. Χρειάζεται για όλη της τη ζωή πολύ καλή διατροφή, ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνει κρύο ή όταν αλλάζει απότομα ο καιρός και αποφυγή του στρες.
Η συνεχής χορήγηση αντιβιοτικών σίγουρα δεν είναι καλό πράγμα για έναν οργανισμό, αν όμως τα συμπτώματα είναι έντονα, δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις.:/: Αν όμως έχει απλώς λίγες μύξες ή τσίμπλες και φταρνίζεται (χωρίς να είναι τραγική η κατάσταση) μπορείς να την αφήσεις για λίγο, να δεις αν θα συνέλθει από μόνη της, δίνοντάς της ίσως και κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα ή κάποιο συμπλήρωμα που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ένας κτηνίατρος που πήγαινα παλιότερα, δίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις πόσιμη ιντερφερόνη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, δεν νομίζω όμως ότι έχει αποτέλεσμα, πιο πολύ placebo για τον ιδιοκτήτη είναι, για να νομίζει ότι κάνει κάτι.
Ένα φυσικό γιατροσόφι που βελτιώνει λίγο την κατάσταση προσωρινά, είναι τα ατμόλουτρα (κλείνεις τη γατούλα στη γατοφόρο, βάζεις μπροστά από την πορτούλα ένα δοχείο με βραστό νερό που αχνίζει και σκεπάζεις το όλον με μια πετσέτα. Αφήνεις τη γατούλα κανένα 10λεπτο για να εισπνεύσει τον ατμό και να καθαρίσει λίγο η μύτη και ο λαιμός της. Αν θες, στο νερό διαλύεις και μια κουταλιά vicks). Εγώ το έχω δοκιμάσει με επιτυχία πάντως ;)
Περαστικά!

Χρόνια πολλά και ευχαριστώ πολύ όλους!

Vibamycin έπαιρνε τόσο καιρό η Νορίτσα..
Και 2-3 μέρες μετά το τέλος της θεραπείας,εμφάνιζε φτέρνισμα,βήχα και δύσπνοια.
Συμπτώματα απο τα μάτια δεν είχαμε.

Τελικά αλλάξαμε την αντιβίωση σε claricid.
Ελπίζω να πάει καλά..

Η γατούλα μου φταρνίζεται συχνά, να ανησυχώ;

Η γατούλα μου είναι 12 χρονών. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου φταρνίζεται συχνά, πράγμα που δεν την έχουμε ακούσει να κάνει συχνά τα 12 χρόνια που την έχουμε. Δεν δείχνει αδιάθετη, τρώει κανονικά και θέλει να κάνει την καθημερινή της βόλτα στον κήπο μας. Είναι ίσως ένα απλό κρύωμα ή κάτι περισσότερο;
Ευχαριστώ.
Ελενα

Απάντηση: Η γατούλα μου φταρνίζεται συχνά, να ανησυχώ;

Ρωτα το γιατρο του mycat. Υπαρχει θεμα περι ιατρικων ζητηματων που εχει ανοιξει ο ιδιος.

Απάντηση: Η γατούλα μου φταρνίζεται συχνά, να ανησυχώ;

Καλησπερα.:)
Το θεμα του γιατρου ειναι εδω..https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/ ,όμως δεδομενου και της ηλικιας της,αν το συνεχισει,καλο θα ηταν να την πας σε εναν κτηνιατρο για να την εξετασει.:)

Βήχει ή φταιρνίζεται,τι να κανω;

για ακομη μια φορα και ελπιζοντας να μη γινομαι κουραστικη θελω τη βοηθεια σας...:(
το γατακι μου που ειναι μολις 2 εβδομαδων σημερα μου κανει νερα! ειναι λιγο κλαψιαρης και απο το πρωι κανει κατι σαν βηχα η φτερνισμα!! το μονο που ξερω ειναι οτι δεν ειναι καλο σημαδι...:(:(
δεν θελω ειναι να μου πεθανει... 3 γατες εχω αναλαβει ετσι με κλειστα ματακια και καμμια δεν μου πεθανε. τι να κανω? παω κτηνιατρο? μηπως επειδη ειναι λαιμαργος πηγε γαλα στα πνευμονακια του?:worry:
δουλευω και λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι και δεν μπορω να το φροντισω οπως θα επρεπε...:(
τι να κανω εχετε καμμια ιδεα τι του συμβαινει?:( HELP!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: και παλι προβλημα με το νεογεννητο...

σιγουρα ενας κτηνιατρος θα σου δωσει τη λυση,ευχομαι να μην ειναι σοβαρο,ομως μην το αμελησεις,με τοσο μικρα γατακια ειναι ραγδαιο οτι κι αν συμβει.ευχομαι τα καλλυτερα περιμενουμε νεοτερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βήχει ή φταιρνίζεται,τι να κανω;

Να πας σε κτηνίατρο το συντομότερο..

kitty mom, επειδή είναι δύσκολη η συγκεκριμένη ηλικία για τα γατάκια το καλύτερο θα ήταν να το πας στον κτηνίατρο να το δει.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά! :)

Αν είναι φτάρνισμα πιθανώς να έχει έρπη και να χρειάζεται άμεσα αντιβίωση για να μη χτυπήσει και τα ματάκια του...

Συνεχόμενο φτέρνισμα !!!

Καλησπέρα σας, πριν 3 μήνες περίπου υιοθέτησα μια γάτα περίπου 10 μηνών, και πλεόν ζει μονιμα μέσα στο σπίτι. Από όταν την πήρα( δεν γνωρίζω αν ίσχυε και πριν), έχει πρόβλημα με συνεχόμενο και καθημερινό φτέρνισμα που συνοδεύεται και από μύξες. Μόλις την πήρα της ξεκίνησα αντιβίωση Ronaxan για 2 εβδομάδες, και φαινόταν καλύτερα. Μετά της έκανα το πρώτο εμβόλιο και ξανα παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα. Μετά τις γιορτές ακολούθησε η στείρωση όπου μετά της έδωσα αντιβίωση Baytril για μια εβδομάδα , εφόσον το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει. Και πάλι όσες μέρες έπερνε την αντιβίωση είχε μειωθεί αισθητά το πρόβλημα. Μετά όμως απο μερικές μέρες το πρόβλημα επανήλθε. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι με τις αντιβιώσεις έχουμε καλύψει μεγάλο εύρος μικροβίων, το αναπνευστικό της είναι καθαρό και πλεόν θεωρεί ότι είναι αρκετά πιθανό να έχει κάποιου είδους αλλεργία και ίσως χρειαστεί καλλιέργεια. Προς το παρόν ολοκλήρωσα τα εμβόλια και παρατηρώ την εξέλιξη του προβλήματος. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Συνεχόμενο φτέρνισμα !!!

αν το αβαταρ σου είναι ο γατούλης σου.....είναι κούκλος, να τον χαίρεσαι!!! καλό είναι να του κάνετε όλες τις εξετάσεις που είναι χρήσιμες για αποκλεισμό των παθολογικών αιτιών. αν είναι αλλεργία θα πρέπει να καταλάβεις απο μόνη σου τι φταίει, κάποιο καθαριστικό που χρησιμοποιείς στο σπίτι ίσως; κάποιο άρωμα; είμαι σίγουρη όλα θα πάνε καλά! απλά μην αμελήσεις τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Συνεχόμενο φτέρνισμα !!!

Ευχαριστώ για την απάντηση, καταρχήν είμαι άντρας και η γάτα θυληκιά! :P Δεν γνωρίζω ακόμα τι εξετάσεις χρειάζονται. πόσο θα κοστίσουν,κλπ Απλά είναι πολύ καιρό αυτή η κατάσταση και δεν γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται. Όσο για το θέμα αλλεργίας, δεν έχω παρατηρήσει να φτερνίζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να φτερνίζεται και όλη τη μέρα ανα 10 λεπτά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back