Βαρεθήκαμε - γατί με προσωπικότητα

Desdemona

Διάσημο μέλος

Η Όλγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.427 μηνύματα.
Εδώ και δύο μέρες ο αγαπούλης μου μού έκανε απεργία πείνας. Μέχρι τώρα του έδινα την Growth της Royal Canin, αλλά ποτέ δεν ξετρελλαινόταν. Ώσπου σταμάτησε εντελώς να την τρώει- μερικά κομματάκια που και που μόνο έτρωγε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάλυπταν τις ημερήσιες διατροφικές του ανάγκες. Σήμερα του έδωσα λίγη Pro Plan Kitten και έπεσε με τα μούτρα! Έφαγε όσο δεν είχε φάει αυτές τις μέρες! Τι να κάνω; Λέτε να βαρέθηκε την τροφή;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άλλαζέ του τις τροφές.
Εγώ έχω 3-4 μάρκες ταυτόχρονα και του βάζω ποτε τη μια και ποτε την άλλη.

Αλλιώς λογικο δεν ειναι να βαρεθεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φαντάζομαι πως είναι λογικό... Και ο δικός σου βαριέται ή του αλλάζεις τροφή προκαταβολικά;

Πριν χρόνια πρόσεξα κι εγώ οτι άρχιζε να βαριέται την ίδια τροφή συνέχεια, οποτε απο τότε του παίρνω πολλές. Και πάλι έχει τις προτιμ'ήσεις του βέβαια, κάποια του αρέσει πιο πολύ και κάποια λιγότερο, αλλά τις αλλάζω χαοτικά, οποτε δεν προλαβαίνει να βαρεθεί καμια πλέον! :)

Αυτη τη στιγμή έχω στο ντουλάπι Χιλλς, royal canine, eucanuba, purina

Τα δικά μου φαίνεται είναι πιο εύκολα...:hmm:
Η Αρήθα τρώει Royal Canin για στειρωμένες θηλυκές και ο μικρός την Kitten της ProPlan και μέχρι σήμερα δεν έδειξαν ποτέ να "βαριούνται". Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι όταν καμιά φορά τους φτιάχνω κοτόπουλο βραστό (που τρελαίνονται), όταν τελειώσει γκρινιάζουν για λίγο και το ζητάνε, αντί για τις κροκέτες.

Το να μη θέλει να τρώει συνέχεια την ίδια τροφή μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό. Απλώς φοβάμαι ότι μετά τη στείρωση θα πρέπει να τρώει συγκεκριμένη κροκέτα και δεν θα μπορώ να του την αλλάζω -εκτός αν όλες οι καλές εταιρίες έχουν τροφές για στειρωμένα. Εγώ γνωρίζω μόνο την Neutered Cat της Royal Canin :/:

Μπα, οι περισσότερες εταιρείες έχουν. Η Hill's έχει σίγουρα, η Purina επίσης.

Ουφ... Πάλι καλά...
Μάλλον ο μικρός μου με κάνει ό,τι θέλει... :P

Κι εγώ βρε παιδιά δεν ξέρω με την Νεφέλη... Την έχουμε σχεδόν 3 μήνες τώρα και δεν τρελλαίνεται ποτέ με την τροφή της... Της βάζω Royal Canin kitten αλλά δεν ενθουσιάζεται. Δηλαδή της βάζουμε 2 φορές τη μέρα 30 γραμμάρια τη φορά πρωί βράδυ αλλά δεν ζητάει ποτέ φαγητό αυτό το γατί. Όσα γατιά είχα μέρχι τώρα 'επεφταν με τα μούτρα και το έτρωγαν όλο. Η Νεφέλη τρώει λίγο λίγο. Έχει φορές που μπορεί να έχει φαγητό από το πρωί μέρχι το βράδυ - αυτό οχι πολύ συχνα αλλά πάλι... Τι λέτε?

Κι εγώ βρε παιδιά δεν ξέρω με την Νεφέλη... Την έχουμε σχεδόν 3 μήνες τώρα και δεν τρελλαίνεται ποτέ με την τροφή της... Της βάζω Royal Canin kitten αλλά δεν ενθουσιάζεται. Δηλαδή της βάζουμε 2 φορές τη μέρα 30 γραμμάρια τη φορά πρωί βράδυ αλλά δεν ζητάει ποτέ φαγητό αυτό το γατί. Όσα γατιά είχα μέρχι τώρα 'επεφταν με τα μούτρα και το έτρωγαν όλο. Η Νεφέλη τρώει λίγο λίγο. Έχει φορές που μπορεί να έχει φαγητό από το πρωί μέρχι το βράδυ - αυτό οχι πολύ συχνα αλλά πάλι... Τι λέτε?
Κι ο δικός μου ακριβώς το ίδιο κάνει! Τρώει λίγο-λίγο και ποτέ δεν άδειασε το μπολάκι του. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το κάθε γατί ξεχωριστά... Μήπως να δοκιμάσεις να της αλλάξεις τροφή; Σε μένα έπιασε, αν και δεν ξέρω μέχρι πότε...:hmm:

το ιδιο περιπου προβλημα κι εμεις.λογω καθημερινων εμετων της μικρης για 5 μερες, ο γιατρος μας αλλαξε τροφη.τρωγαμε royal cannin kitten.μας εδωαε την c/d (αν θυμαμαι καλα) που ειναι για εμετους και διαροιες της hills την οποια κουτσοτρωει, με το ζορι, για 4-5 μερες και για συνεχεια μας εδωσε τη cibaq αλλα διαβαζοντας τις γατοτροφοκριτικες του σαιτ δεν μου αρεσει γιατι εχει σαν πρωτο προιον δημητριακα και στο τελος γραφει πιττες και ζυμες και αλλα τετοια αχρηστα.στην αρχη ηταν καθετος για την χιλς κιττεν δηλ να τους τη δινω αλλα του ειχα πει οτι δεν την ετρωγαν και οντως ετσι ηταν.τι με συμβουλευετε?να δωσω αυτη που μου προτεινε ο γιατρος?παντως δεν την εμπιστευομαι σαν τροφη.

Ουφ... Πάλι καλά...
Μάλλον ο μικρός μου με κάνει ό,τι θέλει... :P
Ετσι ειμαι κι εγω με τη Μαιρη..
Μονο που το προβλημα μας δεν ειναι στην κροκετα hills ετρωγε και τρωει ακομη[για στειρωμενα πλεον]αλλα στην κονσερβουλα που τρωει καθημερινα:redface::redface::redface: μη βαρατε....Ενω τρωγαμε gourmet gold τη βαρεθηκε πηγαμε purina pro plan τη βαρεθηκε ...βρηκα την υγεια μου με τα φακελακια της hills κι επισης τωρα μετα τη στειρωση με τη pro plan light που ειναι τελεια[αυτη με τα κομματακια ομως κ τη σαλτσα]...

Η δικιά μου πάλι από κονσέρβα εδώ και 10 χρόνια τρώει φανατικά την gourmet gold,από κροκέτες μόνο friskies και perfct fit,δοκιμάσαμε hills αλλά τίποτα,μάλλον έχω γάτα εξωγήινο,δεν εξηγήται αλλιώς

Μπα, απο οτι έχω καταλάβει οσο πιο ακριβή και "υγιεινή" ειναι η κροκέτα τόσο πιο άγευστη είναι...
Κι ο δικος μου ειδικα την χιλλς neutered mature adult δεν την προτιμάει καθόλου. Την τρώει, αλλά οχι με ιδιαίτερη προθυμία.
Τρελαίνεται φυσικά με τις φτηνές που παίρνω για τα γατάκια κάτω... Ειναι να τον προλάβω πριν χώσει την μούρη του σε καμιά ανοιχτή σακούλα.

Μπα, απο οτι έχω καταλάβει οσο πιο ακριβή και "υγιεινή" ειναι η κροκέτα τόσο πιο άγευστη είναι...
Ακριβώς έτσι! Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Είναι φυσιολογικό να κάνει λίγο πιο μαλακά κακάκια τώρα που του άλλαξα τροφή ή να τον πάω στην κτηνίατρο;

Ετσι ειμαι κι εγω με τη Μαιρη..
Μονο που το προβλημα μας δεν ειναι στην κροκετα hills ετρωγε και τρωει ακομη[για στειρωμενα πλεον]αλλα στην κονσερβουλα που τρωει καθημερινα:redface::redface::redface: μη βαρατε....Ενω τρωγαμε gourmet gold τη βαρεθηκε πηγαμε purina pro plan τη βαρεθηκε ...βρηκα την υγεια μου με τα φακελακια της hills κι επισης τωρα μετα τη στειρωση με τη pro plan light που ειναι τελεια[αυτη με τα κομματακια ομως κ τη σαλτσα]...

απο κονσερβα ειναι πολυ καλα τα φακελακια της whiskas που καθε φακελακι εχει διαφορετικη γευση, παπια,κουνελι,αρνι και πουλερικα.η δικιες μου κανουνε σας τρελλες.πως ζω ακομα,θαυμα ειναι.εχεις δοκιμασει να τους τα δωσεις.το καθε φακελακι εχει 100 γραμμ.

Απ'ό,τι ξέρω η whiskas δεν είναι αξιόπιστη εταιρία πια,έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί μεταλλαγμένα στς τροφές της. Προσωπικά δεν του έχω πάρει ποτέ του δικού μου, οπότε δεν ξέρω να σου πω...

απο κονσερβα ειναι πολυ καλα τα φακελακια της whiskas που καθε φακελακι εχει διαφορετικη γευση, παπια,κουνελι,αρνι και πουλερικα.η δικιες μου κανουνε σας τρελλες.πως ζω ακομα,θαυμα ειναι.εχεις δοκιμασει να τους τα δωσεις.το καθε φακελακι εχει 100 γραμμ.
Ειναι μικρη 8,5 μηνων και τρωγαμε μονο κιττεν..τωρα τρωει κιττεν της χιλς η λαιτ την προ πλαν...οχι δεν δοκιμασα αλλα με την αναλλαγη χιλς κ προ πλαν σωθηκα:)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Είναι φυσιολογικό να κάνει λίγο πιο μαλακά κακάκια τώρα που του άλλαξα τροφή ή να τον πάω στην κτηνίατρο;
Γι'αυτό κανείς; Κική;

Κι εμενα εκανε την πρωτη φορα που αλλαξα την κονσερβα κι απο πατε το γυρισαμε στα κομματακια με ζουμι..
Κανονικα θελει να γινει σταδιακα η αλλαγη της τροφης..πχ στην κροκετα θελει περιπου 4-5 ημερες ,μπορει και λιγο παραπανω..Βαζεις την παλια και λιγο απο τις καινουριες και το πας αυξανοντας σταδιακα μεχρι να φτασεις να τρωει μονο την καινουρια...
Ετσι την αλλαξα την κροκετα και δεν ειχαμε προβλημα...αν φυσικα δεις να τραβαει μερες το προβλημα ρωτησε και τον κτηνιατρο σου για καλο και για κακο:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back