zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Πιο μικρή ανέβαινε στα δέντρα, σκαρφάλωνε ( μένω σε μονοκατοικία όπου είναι αδύνατον να μην βγει από το σπίτι)και έκανε διάφορα εντός της αυλής.
Τώρα όμως που μεγαλώνει ( και ιδίως από τον οίστρο, τη στείρωση και μετά), άρχισε να το σκάει στα διπλανά όμορα σπίτια και να την ψάχνω και βρίσκω σε άλλον δρόμο όπου καταφέρνει και πηγαίνει.
Προς το παρόν μπορεί να σκαρφαλώσει στα μπαλκόνια του 1ου ορόφου δίπλα, αλλά κλαίει και δεν μπορεί να κατέβει, οπότε βρίσκει έξοδο προς άλλα σπίτια και τελικά σε πυλωτή πολυκατοικίας δίπλα στο δρόμο που σας είπα.

Δεν έχει προλάβει να πάει στο δρόμο, γιατί την προλαβαίνω προς το παρόν και την πιάνω, παρ΄όλο που πάει να μου ξεφύγει και να ξαναχωθεί πίσω μέσα στους κήπους των σπιτιών.
Κι εγώ να είμαι μαζί της έξω, δεν την προλαβαίνω όταν τρέχει και φεύγει...

Την περιορίζω στι σπίτι όσο μπορώ, αλλά η γάτα έχει το μυαλό της στο έξω και κυριολεκτικά κλαίει και χτυπιέται όταν είναι μέσα στο σπίτι, κάνοντας και μικροζημιές.
Σήμερα το πρωί ξύπνησα γιατί έκλαιγε και χτυπιόταν πάνω στα παράθυρα, μήπως και ανοίξουν για να βγει...

Τη λυπάμαι παιδιά. Ξέρω ότι θα μου πείτε για τα αυτοκίνητα και τις φόλες, αλλά αυτό που της κάνω είναι βασανισμός για εκείνη. Αφού μεγάλωσε και έμαθε έξω, πως έρχομαι τώρα εγώ και της στερώ την ελευθερία της;

Και το κακό είναι ότι παρασέρνει και τον Όλιο που και αυτός έχει τις ανησυχίες του να φύγει, αλλά προς το παρόν εκείνος επιστρέφει όταν τον φωνάζω ( τον πήρα χαμπάρι και νωρίς ότι είναι μόνο στο δίπλα σπίτι και δεν έχει απομακρυνθεί πολύ).
Δεν ξέρω επίσης αν έκανα καλά που υιοθέτησα ζωάκι αδέσποτο και μάλιστα όχι πολύ μωρό, αφού ήδη έχει μάθει να ζει ελεύθερο κι εγώ το σκλαβώνω.
Ξέρω ότι θα μου θυμώσετε για τα τόσα αδέσποτα που περιμένουν να υιοθετηθούν και θα διαβάσουν κάποιοι υποψήφιοι γονείς αυτά που γράφω, αλλά πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και τι να περιμένουν. Αλλοιώς προβλέπω να τα πετάνε στο δρόμο και να τα διώχνουν, αν δεν έχουν υπομονή.
Εγώ ( αν δεν μου φύγει τελείως η Νεφέλη) έχω την εναλλακτική αν δω ότι δεν γίνεται τίποτα, όταν πάω στη μάνα μου στην επαρχία να την αφήσω εκεί που έχει χωράφια και δέντρα. Να την ταίζει και να ζει στο περιβάλλον που θέλει, όσο και να με πονάει αυτό, από να έχω μια δυστυχισμένη ψυχή μέσα στο σπίτι μου.
Το βρίσκω πολύ εγωιστικό να φυλακίζω ένα ζώο, που θέλει να ζει ελεύθερο.

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά αυτά νοιώθω και ήθελα να τα γράψω εδώ να τα μοιραστώ μαζί σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ στην δική μου περίπτωση στα Πατήσια, δεν είχα και πολλές επιλογές...
Η ΔΕΝ θα είχα γάτα ή θα ήταν μέσα... Κάποιοι άλλοι τις πάνε βόλτα με τα λουράκια σαν τα σκυλιά... εγώ δέν ήθελα να του το μάθω αυτό, γιατί μετά θα είχε μάθει το έξω και με το δίκιο του θα φώναζε...Ξέρω τις γάτες που ΔΕΝ έχουν μάθει το μέσα... ειδικά άν την πήρες μεγάλη, και έχει και ατίθασο χαρακτήρα...
ΑΝ έχεις την επιλογή του χωριού.. με μόνιμο κάτοικο στο σπίτι, που θα την προσέχει 24ώρες, θα είναι στειρωμένη κλπ κλπ, εγώ το θεωρώ την καλύτερη λύση...
Γιατί οι μέρες της είναι πραγματικά μετρημένες...
Είχα παλιά έναν γατούλη στο μαγαζί μας... 9χρονών στειρωμένος ΘΕΟΣ.... όλο έλεγα να τον στείλω στην μάνα μου στο χωριό. (Εδώ που είμαι πλέον τώρα...) αλλά δίσταζα.. πως θα τον πάρουν οι άλλοι... θα είναι ξένος σε 10 γάτες.. κλπ κλπ... και τελικά μου τον ΦΩΛΙΑΣΑΝ...
( ο λόγος που βρήκα το mycat) ένα άλλο μικρούλη θηλυκό.. ψιλοάγρια.. την πάτησε αμάξι...Απο τότε, μόλις μετά απο λίγο καιρό ήρθε στο μαγαζί ο Σταχτής.. ο Τσάρος, τον βούτηξα, και με την πρώτη ευκαιρία, πακέτο στο χωρίο.
Βέβαια, ξέρω την μάνα μου, ξέρω το σπίτι, τον κήπο, την αυλή, την γειτονιά, τους γείτονες.... ΔΕΝ θα τα έστελνα κάπου.. σε κάποιο χωριό, ή νησί.. να κυνηγάνε ποντίκια και κατσαρίδες.
Τώρα έφερα και τον Κίκη.. κλασσικό φλωρόγατο, διαμερίσματος που δεν είχε ξαναδεί χώμα, χόρτα.. δέντρα κλπ κλπ. Του πήρε αρκετά να συνηθίσει... περίπατο με το λουράκι στην αρχή, για να μην τρομάξει.. σιγά σιγά... πέρασαν 2 μήνες μέχρι να τον αφήσω ελεύθερο να κάνει βόλτα. Ακόμα και τώρα δεν τον αφήνω να μένει έξω το βράδυ. (Δεν ξέρω αν θα τον αφήσω ποτέ...)Αυτό έκανα εγώ.

Δες ΕΔΩ ένα θέμα με παρόμοιο δικό μου προβληματισμό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειχα κι εγω τους ιδιους προβληματισμους με σενα καποια στιγμη αλλα δυστυχως δεν ειχα εναλλακτικες με αποτελεσμα να χασω 2 αρσενικους

.Οτι και να σου πουμε εμεις ειναι απλες αποψεις και εσυ ξερεις καλυτερα τι θα κανεις. Μηπως να της εδινες λιγο χρονο ακομα και περισσοτερα πραγματα (παιχνιδια, προσοχη, λιχουδιες) μεσα στο σπιτι? Αν και πιστευω οτι ηδη το κανεις

Προσπαθησε να της περιορισεις το εξω με δικη σου επιβλεψη, να προλαβεις ο,τι ειναι ανθρωπινως δυνατον, αλλα μην της το κοβεις τελειως και αποτομα. Θα φρικαρει με την αλλαγη. Ξερω, ειναι επικινδυνο αλλα πιο επικινδυνο ειναι να φρικαρει το γατι και να φυγει τελειως.
Προφανως η Νεφελη ειναι πολυ ατιθασος χαρακτηρας το οποιο δεν εχει σχεση με την ηλικα, (εχω υιοθετησει ενηλικες γατες χωρις προβλημα) και αν τελικα δεν την καταφερεις, τοτε ειναι μια λυση η επαρχια απο τη στιγμη που εισαι σιγουρη οτι θα ειναι ασφαλης, χαρουμενη, θα εχει αγαπη και φροντιδα.
Μερικες φορες οντως σκεφτομαστε πολυ εγωιστικα (δεν σε κατηγορω κι εγω συνεχεια ετσι σκεφτομαι) αλλα ισως το γατακι να ξερει καλυτερα τι το κανει χαρουμενο... Και απο τη στιγμη που ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι καλα, δεν πρεπει να εχουμε ενοχες.
Θελουν πολλη υπομονη τα μικρα μας... Δωστης λιγο χρονο, πολλη αγαπη και μουσουδιες απο εμας!
ruko
Διάσημο μέλος
Διαβασα με προσοχη τον προβληματισμο σου Ειρηνη μου,και εχω μια μονο ενσταση:τεσσαρων μηνων δεν ειναι μεγαλη η γατα,για να πεις οτι εχει συνηθισει καπως και δεν γινεται αλλιως.
Συμφωνώ μ' αυτό και θέλω να προσθέσω ότι έχει να κάνει τόσο με το χαρακτήρα του γατιού, όσο και με το τι θα επιτρέψουμε εμείς από την αρχή. Τον Φένστερ τον βρήκα στην ίδια ηλικία και ήταν (είναι)
επίσης πολύ ζωηρός, αλλά προσαρμόστηκε πολύ καλά στο διαμέρισμα.Φυσικά, αφού έχεις αυλή και εφόσον στην αρχή δεν έφευγε από τα όριά της, καλά έκανες και την έβγαζες.
Η Νεφέλη μάλλον άρχισε να ξεμακραίνει λόγω του οίστρου, ήθελε δηλ. να διευρύνει την περιοχή της. Τώρα που στειρώθηκε, οι ορμόνες θα αρχίσουν να φεύγουν σιγά-σιγά απ' το σώμα της και πιστεύω πως θα περιοριστεί και πάλι στην αυλή. Οπότε καλύτερα άφησέ την και παρατήρησε να δεις πώς θα πάει. Προσωπικά πιστεύω πως η περιοχή που μένεις δεν είναι πολύ επικίνδυνη, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Αν δεις ότι αρχίζει να περιορίζει τις βόλτες, μπορείς να την κρατήσεις κοντά σου, αλλιώς την πας στη μαμά σου. Αλλά εφόσον θέλει το έξω και το έχει μάθει, κι εγώ πιστεύω ότι είναι άδικο να την κλείσεις μέσα.

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Νεφέλη μάλλον άρχισε να ξεμακραίνει λόγω του οίστρου, ήθελε δηλ. να διευρύνει την περιοχή της. Τώρα που στειρώθηκε, οι ορμόνες θα αρχίσουν να φεύγουν σιγά-σιγά απ' το σώμα της και πιστεύω πως θα περιοριστεί και πάλι στην αυλή.
Τα μεγάλα ξεπορτίσματα τα άρχισε μόλις την έβγαλα έξω μετά τη στείρωση. Πιθανά επειδή της στέρησα το έξω για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση για να μην μολυνθεί ή χτυπήσει.
Πριν με τον οίστρο απλά ήθελε να είναι έξω. Δεν έφευγε.
Ρούλα εσύ που ξέρεις το σπίτι, καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να μην βγει η γάτα έξω καθόλου.
ruko
Διάσημο μέλος
Ρούλα εσύ που ξέρεις το σπίτι, καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να μην βγει η γάτα έξω καθόλου.
Το ξέρω...
Αλλά, όπως είπα, δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Δώσε της λίγο χρόνο να χαρεί το καινούργιο κοσκινάκι, και το πιθανότερο είναι να περιορίσει σιγά-σιγά τις εξερευνήσεις της. Αργά ή γρήγορα θα ηρεμήσει και να ξέρεις ότι τα στειρωμένα δεν διατηρούν μεγάλες περιοχές.
Αν δεις ότι δεν συμβαίνει αυτό ή αν φοβάσαι για την τύχη της, την πηγαίνεις στο χωριό. Αλλά νομίζω πως όταν είναι τέτοιες οι περιστάσεις, πρέπει να δείχνουμε λίγη εμπιστοσύνη στα γατιά μας.

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Το θεμα δεν ειναι να μη βγαινει εξω, αλλα το πως να μη φευγει μακρια και να εισαι σιγουρη οτι δεν κινδυνευει. Σε καταλαβαινω απολυτα, εχω δυο γατια σε ενα σπιτι 37 τμ. Ειναι δυνατον να μη βγαινουν? Ειναι σχετικα ελεγχομενος ο χωρος αλλα καθε 10 λεπτα ειμαι εξω και τις ελεγχω και μετα απο καμια ωρα τις μαζευω.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Το θεμα δεν ειναι να μη βγαινει εξω, αλλα το πως να μη φευγει μακρια και να εισαι σιγουρη οτι δεν κινδυνευει.
Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό σε γάτα;

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Γι'αυτό άλλωστε είναι θαυμαστές οι γάτες, γιατί δεν τις εμποδίζουν τοίχοι και μάντρες και φράχτες, είναι ελεύθερες και ωραίες.Όσο τα γατάκια τα αποκλείεις από την αυλή, όπου παίζουν και από όπου ξ έ ρ ο υ ν ότι μπορεί να πάνε και αλλού (για παιχνίδι, όχι γιατί δεν τους αρέσει το σπίτι τους), φυσικό είναι να γκρινιάζουν.Εγώ, θα ενημέρωνα τους γείτονες για να μην τους κάνουν κακό (όλο και κάποιος κρυφοβλαμμένος υπάρχει) και θα τα είχα το νου μου-κατά δύναμη- όταν παίζουν έξω. Στην πολυκατοικία μας μια γατόφιλη κυρία, είχε το γάτο της -στειρωμένο-ημιελεύθερο. Τον έβγαζε σχεδόν τη μισή ημέρα ή νύχτα στον κήπο, που δεν είναι προφυλαγμένος . Ήταν εκπαιδευμένος και γύριζε μόνος του. Έζησε έτσι, 14 ωραία χρόνια. Ήταν η μασκώτ της πολυκατοικίας.Η ιστορία, όμως, δεν έχει χάπυ εντ. Κάτι τον χτύπησε, στα γεράματά του, μάλλον αυτοκίνητο ,και τον βρήκαμε πεθαμένο στον κήπο:cry::cry:Θέλω να πω, δηλαδή, ότι και ο Όλιο και η Νεφέλη, μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια ωραία και ευτυχισμένα με τις αυλές τους και τις βόλτες τους, που, μη φοβάσαι, κοντινές θα είναι, αφού σε λίγο θα είναι και ο όλιο στειρωμένος. Ο κίνδυνος θα υπάρχει, αλλά, δεν μπορούμε και να σκεπτόμαστε, ότι επειδή έχουμε αυλή ,δεν μπορούμε να έχουμε γάτα και ειδικά, εσύ, που σου έτυχαν στο δρόμο σου , τα φρόντισες, τα γιάτρεψες και τα μεγάλωσες και το κυριότερο, τα λάτρεψες 

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν το σπίτι ήταν διαμέρισμα με μπαλκόνια χωρίς προσβαση σε ξένους χώρους, δεν θα είχες πρόβλημα. Θα το έπαιρναν απόφαση. Όπως είναι τώρα το σπίτι, αναγκαστικά θα βγαίνουν και τα δύο στην αυλή και από εκεί, όπου θέλουν και μπορούν να πάνε!!!
Εγώ, θα ενημέρωνα τους γείτονες για να μην τους κάνουν κακό (όλο και κάποιος κρυφοβλαμμένος υπάρχει) και θα τα είχα το νου μου-κατά δύναμη- όταν παίζουν έξω.
Ο κίνδυνος θα υπάρχει, αλλά, δεν μπορούμε και να σκεπτόμαστε, ότι επειδή έχουμε αυλή ,δεν μπορούμε να έχουμε γάτα και ειδικά, εσύ, που σου έτυχαν στο δρόμο σου , τα φρόντισες, τα γιάτρεψες και τα μεγάλωσες και το κυριότερο, τα λάτρεψες![]()
Eλένη, διάβασε το: https://www.mypetz.gr/threads/Τι-με-συμβουλεύετε-να-κάνω.223605/
Επιπλέον μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση που ΟΛΟΙ οι γείτονες
διώχνουν με σκούπες και χτυπήματα όποιο άμοιρο ζωάκι περάσει κοντά στα σπίτια τους!!!
Εκτός από μια κυρία που πήρε στην κόρη της σκυλάκι επειδή το ζητούσε, όλοι οι υπόλοιποι δεν θέλουν τα ζώα...
Σε τι κ@λογειτονιά αμόρφωτων ( χωρίς παιδεία εννοώ) βρέθηκα; 
Και αν τα πειράξει κανένας αν πάνε στις αυλές τους, τι μπορώ να κάνω; Αστυνομία και μύνηση; Ή επειδή δεν πρόσεξα που θα πάνε στο χώρο τους, έχουν το δικαίωμα να τα χτυπήσουν για να φύγουν;
Για πείτε μου...

julia
Διακεκριμένο μέλος
Και αν τα πειράξει κανένας αν πάνε στις αυλές τους, τι μπορώ να κάνω; Αστυνομία και μύνηση; Ή επειδή δεν πρόσεξα που θα πάνε στο χώρο τους, έχουν το δικαίωμα να τα χτυπήσουν για να φύγουν;
Για πείτε μου...![]()
Εσύ είσαι υπεύθυνη για την γάτα σου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην θέλει γατα στην αυλή του.... και έχει το δικαίωμα να την διώξει...

Και επειδή ακριβώς, δεν είναι πάντα με την σκούπα ή με νερό... εγώ θα σου έλεγα να προσέχεις...

aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ηθελα ακομα να προσθετω οτι υπαρχουν λουρια συδεδεμενα με ενα με μηχανημα και οταν απομακρυνεται η γατα απο το σημειο που εχουμε απλωσει ενα ειδικο σχοινη, ενοχλειται η γατα και δεν απει πιο περα. Αυτο το σηστυμα το ειχε η εκτροφεας που αγορασα τον Cachemire, το δοκιμασα και η γατα που ξεπερνα το "οριο" του σχοινιου παθαινει αυτο που εχει συμβει σε ολους μας οταν ακουμπαμε γατα, αμαξι.. δλδ στατικο ηλεκτρισμο ? αλλα ο κοστος ειναι σχετικα μεγαλος και εγω, προσωπικα δεν μου αρεσε αυτη την διαδικασια.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα ηθελα ακομα να προσθετω οτι υπαρχουν λουρια συδεδεμενα με ενα με μηχανημα και οταν απομακρυνεται η γατα απο το σημειο που εχουμε απλωσει ενα ειδικο σχοινη, ενοχλειται η γατα και δεν απει πιο περα. Αυτο το σηστυμα το ειχε η εκτροφεας που αγορασα τον Cachemire, το δοκιμασα και η γατα που ξεπερνα το "οριο" του σχοινιου παθαινει αυτο που εχει συμβει σε ολους μας οταν ακουμπαμε γατα, αμαξι.. δλδ στατικο ηλεκτρισμο ? αλλα ο κοστος ειναι σχετικα μεγαλος και εγω, προσωπικα δεν μου αρεσε αυτη την διαδικασια.
Πάντως σήμερα που το έσκασαν πάλι, βγήκα στη γειτονιά και έψαχνα, αλλά είχαν ήδη γυρίσει στο σπίτι.

Για το προιόν που λες, θα με ενδιέφερε να μάθω πληροφορίες. Ξέρεις κανένα σάιτ που μπορώ να μάθω ή πως ακριβώς λέγεται για να το ψάξω;
Επειδή δεν γνωρίζω αγγλικά και θα μεταφράζω με το Systran, βοήθα με λίγο με την ονομασία του αν θες.
Ευχαριστώ.
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν το θυμαμαι αλλα εστειλα μειλ στην εκτροφεα για να της ρωτησω το μονο που θυμαμαι ειναι οτι το ποιον περιεχει την λεξη secure και οτι στην τιμη των 300 ευρο υπαρχει 2 λουρια, πολλα μετρα σχοινι και το βασικο μηχανημα που εχει το μεγεθος ενος μετριου ραδιοφωνου. Μολις εχω περισσοτερες πληροφοριες, θα μαθεις και εσυ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα αναμένω.

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Που γυρναει σημερα η σουρλουλου????

Συγγνωμη για το χιουμορ, ξερω πως για σενα ειναι σοβαρο. Βρηκες ακρη με τη συσκευη? Εξακολουθει να μην μαζευεται?
Με ειλικρινες γατοενδιαφερον, πολλες μουσουδιες στο κοριτσακι και στο αγορακι σου! :cat::greycat:

aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool