Βγάλε βόλτα την Ψιψίνα!

strayshelp

Δραστήριο μέλος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 619 μηνύματα.
πηγη:
https://www.gavmagazine.gr/index.php?option=content&task=view&id=368

Βγάλε βόλτα την Ψιψίνα!
Η εικόνα ανθρώπων, που βγάζουν βόλτα το σκύλο τους, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όχι όμως και η εικόνα ανθρώπων που βγάζουν βόλτα τη γάτα!
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ακούμε περιστατικά στο εξωτερικό, όπου οι «ιδιοκτήτες» γατών βγάζουν βόλτες τη γάτα τους, φορώντας της «σαμαράκι» με οδηγό. Στην Ελλάδα, είναι ελάχιστοι όσοι που το τολμούν.
Αυτοί που θα το επιθυμούσαν όμως, είναι μάλλον πολύ περισσότεροι!
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]θα θέλατε να βγαίνουν οι γάτες σας και εκτός σπιτιού, αλλά δεν το τολμάτε, εξαιτίας των πολλών κινδύνων που καραδοκούν έξω; Υπάρχει λύση: η βόλτα με λουρί![/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Πριν αποφασίσετε να αρχίσετε να βγάζετε βόλτα τη γάτα σας με λουρί, θα χρειάζεται να έχετε υπόψη σας, τα εξής:[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Δεν είναι απαραίτητα κάτι το οποίο η γάτα σας θα δεχτεί![/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή της από μωρό, καθώς όσο μεγαλύτερη σε ηλικία είναι η γάτα, τόσο δυσκολότερο φαίνεται να είναι.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Η προσωπικότητα της γάτας σας, ο χαρακτήρας της, είναι ο παράγων που θα καθορίσει την επιτυχία του εγχειρήματος – ή την αποτυχία του!
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]
99807707lp6.jpg

[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Η εκπαίδευσή της να περπατάει με λουρί μπορεί να πάρει από μερικές εβδομάδες μέχρι και πολλούς μήνες.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Η διατήρηση της υπομονής σας, η αποφυγή της τιμωρίας και η θετική ενίσχυση και επιβράβευσή της σε κάθε μικρό βήμα προς την επιτυχία είναι κύρια στοιχεία. Ο στόχος κίνητρο είναι να συνδυάσει το λουρί με την ευχάριστη εμπειρία μιας βόλτας στον έξω κόσμο.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Χρησιμοποιείστε τα ειδικά «σαμαράκια» για γάτες, που διατίθενται στο εμπόριο κι απαραίτητα έναν «οδηγό». Διαλέξτε κάποια που να είναι ελαφριά. Μη χρησιμοποιείτε απλό κολάρο, καθώς οι γάτες είναι εξπέρ στο να ξεγλιστράνε από αυτό, κινούμενες προς τα πίσω.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]• Και το παραμικρό βήμα προόδου θα πρέπει να επιβραβεύεται με έπαινο και με μια εύγευστη λιχουδιά. Ποτέ μην την τιμωρείτε ή τη μαλώνετε, όταν προβάλλει αντίσταση στον «οδηγό». Οι γάτες δεν ανταποκρίνονται θετικά στο μάλωμα.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Το αν θα επιχειρήσετε αυτό το εγχείρημα, το αν θα τα καταφέρετε, το αν η γάτα σας θα νιώσει ότι θέλει να συμμετάσχει, το αν το θεωρείτε ασφαλές για αυτήν να βγαίνει έξω βόλτα με λουρί, είναι δική σας απόφαση και βέβαια, ευθύνη.[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ίσως κάποια μέρα οι συνθήκες στη χώρα μας να γίνουν ευνοϊκές για τους ιδιοκτήτες γατών, να δημιουργηθούν «χώροι αναψυχής» για γάτες και πάρκα (cat parks) και οι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στη λιακάδα με τον καλύτερο φίλο τους… ΤΗ ΓΑΤΑ![/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Από την Κατερίνα Χατζηγιάννη,www.humane-training.gr[/FONT]
[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως στο Παρίσι μια φίλη μου βγάζει βόλτα την Carmen αγκαλίτσα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και όσο για εμένα, μάλλον οι γάτες του κήπου με βγάζουν βόλτα, αφού έρχονται μαζίμου μέχρι τα μαγαζιά & περιμένουν να ψωνίσω για να γυρίσουμε σπίτι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν απο πολλα χρονια,ηταν μια γιαγιακα στη γειτονια μου(Ζωγραφου) η οποια εβγαζε καθε μερα βολτα τη Σιαμ γατουλα της!!Εμεις ως παιδια τη θαυμαζαμε,οι μεγαλοι ομως την κοροιδευαν την καημενη!!Πιστευετε οτι ταιριαζει στην ψυχοσυνθεση του Ελληνα ενα τετοιο εγχειρημα?Εγω δεν ξερω αν θα το τολμουσα,οχι γιατι με νοιαζει και πολυ τι θα πουν οι αλλοι αλλα γιατι πιστευω οτι δεν ταιριαζει καθολου στη γατα μου,σα χαρακτηρα..

εμείς παμε με το Φαλντί σουπερ μαρκετ (μονο στης γειτονιας) και video club..:D αγκαλια όμως..

Εγώ τον γάτο μου, τον πάω βολτα στο πάρκο, αλλά χωρις λουρι επειδη δεν βλεπει οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει για να φυγει...Κι ενας αλλος βγάζει την γάτα του βόλτα με λουρι, στη γειτονια μου..Τους φαίνεται περίεργο πάντως που τον βγαζω στο πάρκο..και τις περισσοτερες φορες ειναι και σκυλια, και τρεχω να τον μαζεψω μην τυχον γινει τιποτα..Αλλα του αρέσει πάρα πολυ, παει και τριβεται παντου...

Ξέρω 'γω βρε παιδιά... Με ξενίζει κάπως η ιδέα... :hmm:
Προσωπικά, δεν νομίζω πως θα το επιχειρούσα.

Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά είναι πράγματι έξω απ' την κουλτούρα μας και υπάρχουν ελάχιστα μέρη κατάλληλα για γατοπερίπατο. Ιδανικά χρειάζεσαι ένα μέρος χωρίς κίνηση (ώστε να μην τρομάζει η γάτα) και με αρκετό πράσινο. Φυσικά, αν τα έχεις όλα αυτά μπορείς απλώς να την αφήνεις να βγαίνει έξω.:P
Πάντως, νομίζω ότι πολύ λίγα γατιά θα το δέχονταν.:hmm:

Εμένα μου φαίνεται και λίγο ξένο προς τη φύση της γάτας.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μια γάτα προτιμά να βγαίνει μόνη της. Από την άλλη, μια (αδέσποτη) γάτα της γειτονιάς σε ακολουθεί μέχρι εκεί που αυτή θέλει και δεν κάνει ρούπι παραπέρα. Ίσως να φοβάται μην παραβιάσει τα όρια της περιοχής κάποιου άλλου γατιού.
Ξέρω 'γω πάλι... :hmm:

Το έχω δοκιμάσει με τον Σμιθ . Ήθελα να τον βγάζω μαζί μου στον κήπο πέρυσι το καλοκαίρι κι επειδή φοβάται έξω, σκέφτηκα πως δεμένος δεν θα κινδύνευε (μια φορά βγήκε έξω καταλάθος και παραλίγο να σκοτωθεί στην προσπάθειά του να βρεί απο που θα ξαναμπεί μεσα). Κανένα αποτέλεσμα. Κρίμα. Το σαμαράκι το χρησιμοποιώ μόνο όταν πηγαίνουμε στον γιατρό για λόγους ασφαλείας ( είναι λίγο γομάρι και δεν μπορώ εύκολα να τον κρατήσω ακίνητο). Στον κήπο τον βγάζω μόνο με τη γατοφόρο. Έτσι νιώθει ασφάλεια και δεν ταράζεται. Θαυμάζω πάντως τις γατομαμάδες που τα έχουν καταφέρει.

αχ κι εγω θελω παρα πολυ να τον βγαζω βολτα και δε με νοιαζει καθολου τι θα πει ο κοσμος.
το θεμα ειναι οτι το σωστο ειναι με λουρι η με σαμαρακι?
σαμαρακι δοκιμασα και καταφερνει και το βγαζει σε κλασματα δευτερολεπτου το καμαρι μας!!!!καμια ιδεα παιδια????

Εγώ πάντως τον γατούλι μου τον παίρνω αγκαλιά και πάμε παντού. Του αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο έξω. Κάθεται ήσυχος στην αγκαλιά μου και πηγαίνουμε στα γύρω μαγαζιά. Μια φορά τον κράταγα έτσι για περισσότερο από μία ώρα, γιατί κουτσομπόλευα με μία φίλη μου στη γωνιά του δρόμου.
Γενικά λατρεύει και τη βόλτα με το αυτοκίνητο. Του αρέσει να κάθεται στο παταράκι του αυτοκινήτου ξαπλωμένος και να χαζεύει πίσω. Στο αυτοκίνητο τον έχω ελεύθερο με κλειστά όμως παράθυρα και το aircondition στο full και κάθεται φρόνιμος και δεν με ενοχλεί στην οδήγηση. Τώρα με τις ζέστες δυστηχώς στερήθηκε τις αυτοκινητάδες του.
Συγχίζεται μόνο όταν κορνάρουν τα αυτοκίνητα... Περιτό να σας πώ ότι γινόμαστε θέαμα αλλά δεν αντέχω να τον παρατάω μονίμως σπίτι...

μπορει να φυγει η γατουλα μου αν την παρω μαζι διακοπες?

παιδια εχω μια στειρωμενη γατουλα 1 χρονου. στο σπιτι την αφηνουμε στον κηπο κ γυρναει μονη της το βραδυ η σε καμια ωριτσα.

στις διακοπες θα μας φιλοξενουν σε ενα σπιτι που εχει αυλή. λέτε να φυγει αν την παρω μαζι??? (η πορτα της αυλής μένει μονιμως ανοιχτη)

Εμένα δεν θα με απασχολούσε το τι θα σκεφτούν οι γύρω, αλλά είμαι βέβαιη πως θα πάθαινα 10 εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα δέκα εμφράγματα.
Μόνο η σκέψη να τα έχω να περπατάνε στο δρόμο μου κάνει το στομάχι κόμπο.
Εδώ στο μπαλκόνι τα βγάζω και πεθαίνω μέχρι να περάσει η ώρα και να τα ξαναβάλω μέσα.

Δεν ξέρω, αλλά το φοβάμαι πολύ. Ίσως έχει να κάνει με το ζωηρό χαρακτήρα της μικρής και τον μονίμως τσαντισμένο χαρακτήρα του Φρίξου:hmm:

Εγώ θα ήθελα να βγάλω τη γατούλα μου με σαμαράκι΄γύρω από την πολυκατοικία, ώστε να εκπαιδευτεί και σε περίπτωση που , ό μη γένοιτο, ξεγλυστρίσει από πουθενά, να ξέρει το σπίτι της. Όμως, φοβήθηκα ότι θα καλομάθαινε στις βόλτες και τότε θα ξεγλυστρούσε στα σίγουρα. Έτσι, έχω το σαμαράκι στα αζήτητα. άλλο πρόβλήμα στις βόλτες μπορεί να είναι οι σκύλοι. Άμα κανένας τζαναμπέτης ή επιθετικός κάνει τη βολτίτσα του και της ριχτεί τι γίνεται; Άσε καλύτερα! Να λείπει το βύσσινο.

οταν ηταν η percy μου μικρη την εβγαζα βολτα με το σαμαρακι ηταν αρκετα υπακουη αλλα επρεπε να παμε οπου ηθελε αυτη αλλιως ξαπλωνε κατω κ δεν κουνιοταν μεχρι να την παρω αγκαλια. βεβεαια τετοιες βολτες καναμε στις διακοπες σε νησια (μεχρι κ για καφε στη καλντερα στη σαντορινη εχουμε παει παρεα) οι τουριστες δεν παραξενευονταν ιδιαιτερα οι ελληνες ομως κοιτουσαν περιεργα κ σηνυθως ρωτουσαν τι προβλημα εχει το γατακι ή τι ζωο ειναι κ θελει λουρι!!

Εμενα ουτε με λουρι ουτε αγκαλια δεχεται αλλα ειναι και μικρο και φοβαται μαλλον το θορυβο. Οταν μεγαλωσει λιγο θα δεχεται; επισης ειναι κακο για την ψυχολογια της γατας ναι ειναι συνεχεια μεσα στο διαμερισμα; πρεπει να τον πηγαινω βολτα πιο συχνα;

δεν νομιζω οτι χαλαει η ψυχολογια τοθσ να ειναι μεσα εκτος κ αν ειναι πρωην αδεσποτο οπως το δικο μου που καθεται κ ρεμβαζει στο μπαλκονι το δρομο κατω με τις ωρες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back