Βγήκε ενα σκουληκάκι από πίσω του...

issallos

Νεοφερμένο μέλος

Ο issallos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
κατ' αρχην να ευχαριστησω το my cat community...απο χθες που μπηκα εχω μαθει πολλα για το γατακι μου....ειμαι τελειως ανιδεος...το παλευω ομως......
ειναι λοιπον ενας μικρος ημιαιμος Περσιας τον πηρα απο μαγαζι, εχει κανει το πρωτο του εμβολιο....ειναι περιπου 1 με 2 μηνων τρωει κροκετες και κονσερβα για ανηλικα....μολις ψιλοκαταφερε να καθαριζεται μονο του....απο τα τα κακα του....ομως κανει το εξης περιεργο αφου τα κανει και τα σκεπασει....σερνει τον πωπο του στο πλακακι για να σκουπιστει.....εχει πολυ πλακα, αλλα μαλλον εχει φαγουρα.... γιαυτο και κοιταξα τον πωπο του προχθες να δω αν ειναι καθαρο για να το παρω μια αγκαλιτσα και ειδα ενα ασπρο μικρο σκουλικακι να εχει μισοβγει απο την τρυπουλα του ...φρικαρα.....το πηρα το εβαλα σε σακουλακι και το εδειξα σε κοντινο ιατρειο μικρων ζωων...μου δωσανε 2 χαπια...και ειπε πως δεν κυνδυνευει....καμια ομως ενημερωση....καθολου πληροφορειες σχετικα...ειχε και πολυ δουλεια με κατι σκυλακια....δεν εχω και εμπειρεια με κτηνιατρους.....
Ερωτηση προς ολους....δηλαδη ο γατουλης μου ειναι γεματος τετοια σκουλικακια μεσα του ;....Ποσο κινδυνευει....; Ξερετε κατι περισσοτερο εσεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ηρθες issalos στο γατοφορουμ μας:hello::hello::hello:
Απο την περιγραφη που δινει παραπανω, φαινεται οτι ο μικρουλης σου πασχει απο ενδοπαρασιτα.Και τα χαπια που σου εδωσε ο κτηνιατρος ειναι για την αντιμετωπιση τους.Αν ειναι το Drontal προσεξε την δοσολογια που ειναι αναλογη με το βαρος του ζωου.Συνηθως γραφει πανω, ολοκληρο το χαπι για ποσο βαρος ζωου αντιστοιχει.Και προφανως το δευτερο ειναι για την επαναληπτικη θεραπεια.
Τωρα τα ενδοπαρασιτα ειναι συνηθες φαινομενο σε γατες, βεβαια το πετ σοπ που το πηρες το γατακι οφειλε να του ειχε κανει θεραπεια για εξω-ενδο παρασιτα.
Καλο ειναι τετοια προβληματα να αντιμετωπιζονται οσο το δυνατο γρηγοροτερα γιατι αμα χρονιζουν επιβαρυνουν πολυ την υγεια του ζωου.:hmm:
Παντος ειχα την εντυπωση οτι σε πολυ μικρα γατακια δεν δινουν χαπια, αλλα παστουλα η σιροπι.Ομως πιθανον να κανω λαθος.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου ζήσει το γατάκι σου!!! και καλωσήλθες και εσύ!:)

Είναι φυσιολογικό, όλα τα μικρά έχουν παράσιτα, τα παίρνουν με το γάλα απο την μάνα... ή απο τα άλλα γατάκια που συμβοιώνουν. Με το χαπάκι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, θα τα σκοτώσει, και θα τα αποβάλλει με την τουαλέτα. Μεγάλη πιθανότητα τις επόμενες μέρες θα κάνει διάρροια.

Άσχετη ερώτηση, και αν θές απαντάς.
Ημίαιμο περσικό το αγόρασες? και αν ναί, πόσο???

Όπως σου είπαν, είναι ενδοπαράσιτα. Δεν κινδυνεύει άμεσα το γατάκι, πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν γιατί διαφορετικά προκαλούν διάρροιες που είναι πολύ επικίνδυνες για τα μικρά γατάκια.
Δες εδώ για το πρόγραμμα εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων.
Το γατάκι πρέπει να το δει κτηνίατρος από κοντά, να το εξετάσει και να σου εξηγήσει τα απαραίτητα. Αν αυτός που επισκέφθηκες δεν σε κάλυψε, δες εδώ την λίστα με τους προτεινόμενους από τα μέλη μας κτηνιάτρους.

Καλως ηρθες issalos στο γατοφορουμ μας:hello::hello::hello:
Απο την περιγραφη που δινει παραπανω, φαινεται οτι ο μικρουλης σου πασχει απο ενδοπαρασιτα.Και τα χαπια που σου εδωσε ο κτηνιατρος ειναι για την αντιμετωπιση τους.Αν ειναι το Drontal προσεξε την δοσολογια που ειναι αναλογη με το βαρος του ζωου.Συνηθως γραφει πανω, ολοκληρο το χαπι για ποσο βαρος ζωου αντιστοιχει.Και προφανως το δευτερο ειναι για την επαναληπτικη θεραπεια.
Τωρα τα ενδοπαρασιτα ειναι συνηθες φαινομενο σε γατες, βεβαια το πετ σοπ που το πηρες το γατακι οφειλε να του ειχε κανει θεραπεια για εξω-ενδο παρασιτα.
Καλο ειναι τετοια προβληματα να αντιμετωπιζονται οσο το δυνατο γρηγοροτερα γιατι αμα χρονιζουν επιβαρυνουν πολυ την υγεια του ζωου.:hmm:
Παντος ειχα την εντυπωση οτι σε πολυ μικρα γατακια δεν δινουν χαπια, αλλα παστουλα η σιροπι.Ομως πιθανον να κανω λαθος.:hmm:
καλως σας βρηκα ολους και ευχαριστω για τις πληροφορειες !!!!
@νικι με καλυψες πληρως....και βαζουμε το μισο χαπακι βαθια στο στομα του ωστε να το καταπιει αμεσως..... σε 15 μερες το αλλο μισο !!!

@τζουλια....καλως σε βρηκα....ο γατουλης μου μοιαζει πολυ με το avatar που εχεις.... στο
pet shop το ειχαν( μαζι με 2 ασπρα περσικα των 80ευρω) μονο 45...αλλα επειδη ειμαι πελατης χρονια με το ενυδρειο που εχω,,,, το αγορασα 25 ευρω μονο!!! Τωρα δεν ειμαι ειδικος αλλα εξεχουν πολλες τριχες απο την κυριως γουνα του κατι σαν να του σηκωθηκε η τριχα ενα πραμα..η ουρα του δεν ειναι φουντωτη μονο στην βαση της εχει πολυ τριχα και λερωνεται.....δεν εχει εκεινη τη μπουλντογκ- φατσα των Περσικων ειναι πιο στρογγυλο το κεφαλι του και εχει πολυ ορεξη για κολοτουμπες (ασχετο) !!!!

@αριθα....αυριο κιολας θα ψαξω για γιατρο...να κλεισω ραντεβου...!!!

καλώς ήρθες :) τα σκουλικάκια θα φτιάξουν :) όπως σου είπαν να ακολουθήσεις πρόγραμμα εμβολιασμων και αποπαρασιτώσεων.. όσο για τη γούνα ειναι νωρίς ακόμη. μικρό κατσιασμένο είναι; πρέπει ναμάθεις να το χτενίζεις καθημερινά και μία στον ένα ενάμιση μήνα μπα΄νιο

Καλημέρα και να σου ζήσει το γατουλίνι σου!!! Για τα παράσιτα σε έχουν κατατοπίσει πλήρως τα παιδιά! Και εγώ όταν βρήκα τον Spike μου ήταν το πρώτο πράγμα που του έκανα. Όσο για τη γούνα του που λερώνεται μετά την τουαλέτα, κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς να ψαλιδίσεις το τρίχωμά του στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να κοντίνουν οι τριχούλες και να μην υπάρχει πρόβλημα!

εγώ στα δικά μου δεν το κάνω.... τον πρίνς μου τον εκπαίδευσα με μωρομάντηλο.. δεν λερώνεται για να μην καθαρίζεται με μωρομάντηλο..
πάντως την υγειά μου την βρήκα με την τροφή. πέρσιας κίττεν.. τέρμα τα νερουλά κακάκια. οι διάροιες κλπ... βγάζει σχηματοποιημένα κακάκια φυσιολογικα και δεν κολάνε εύκολα στο τρίχωμα...
μόνο αν τα πατήσει πλέον έχουμε θέμα...

Βασικά το θέμα των τροφών που θίγεις πιστεύω ότι είναι το πιό σημαντικό prince! Και για την καθαριότητα του γατιού αλλά και μεγαλύτερη ευκολία για εμάς στο καθάρισμα της άμμου!
Ο Spike μου είναι Βιρμανίας, οπότε δεν έχει τοσο μακρύ τρίχωμα και δεν λερώνεται. Λές να αρχίσω να τον καθαρίζω και με μωρομάντιλα για να είναι ακόμα πιό προσεκτικός? Η' γίνομαι υπερβολική? :hmm:

όχι καλύτερα. αν δεν λερώνεται και πλένεται μόνο του μετά δεν υπάρχει λόγος. πιστεύω ότι το μωρομάντηλο τα τσούζει... αλλά όπως είπες και σύ η τροφή είναι το παν...

ναι το μανάρι μου! αλλά έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά της ράτσας. αυτό βασικά που με τρελαίνει είναι τα μάτια του...:inlove::inlove::inlove: Θα ανεβάσω μια φωτό να το δείς!

ναι το μανάρι μου! αλλά έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά της ράτσας. αυτό βασικά που με τρελαίνει είναι τα μάτια του...:inlove::inlove::inlove: Θα ανεβάσω μια φωτό να το δείς!

Οκ, στο θέμα του όμως, ε;;)

Οκ, στο θέμα του όμως, ε;;)

Τι εννοείς Φωτεινή μου?? :confused:Είμαι και πηγμένη από τη δουλειά βλεπεις σήμερα και δεν!!!!

Τι εννοείς Φωτεινή μου?? :confused:Είμαι και πηγμένη από τη δουλειά βλεπεις σήμερα και δεν!!!!

Αν δεν έχεις ανοίξει ένα θέμα να παρουσιάζεις το γάτο σου, να το κάνεις γιατί εκεί μπορείς να μας λες νέα του, να βάζεις φωτογραφίες, κλπ.;) Μπορείς να πας στην κατηγορία "Οι γάτες μου" και να ανοίξεις topic για τον Spike:)

Σ ευχαριστώ πολύ Φωτεινή μου! Θα έχετε σύντομα νέα του γατοπαιδιού μου!!! Φιλάκια πολλά!!

Για ποσο ζουνε τα σκουληκακια και τα αυγα τους εξω απο το σωμα;;:hmm:

ευχαριστω για τις συμβουλες..prince ...tsitsini..βοηθησατε παρα πολυ στην άγνοιά μου...ειδικα στο τι τρωει το καταλαβα απο πρωτο χερι....!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back