Βεγγαλικά, ένα έθιμο που τρομάζει τα ζωάκια μας...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

mimikaki

Διάσημο μέλος

Η mimikaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.700 μηνύματα.
Σε εποχες οπως το Πασχα συνηθιζεται να χρησιμοποιουνται βεγγαλικα. Για εμας ειναι κατι που προκαλει χαρα, οχι ομως και για τα ζωακια μας, που λογο της ευαισθητης ακοης τους ταλαιπωρουνται απο τον τρομο η ακομη και τον πονο που τους προκαλουν. Θα παραθεσω μερικες χρησιμες συμβουλες για τετοια περιπτωση.
  1. Κρατατε μεσα στο σπιτι γατες και σκυλους οταν τα βεγγαλικα ειναι να ξεκινησουν.
  2. Κλειστε πορτες και παραθυρα, ασφαλιστε πορτακια για γατες, ωστε να εμποδισετε τα ζωακια σας να δραπετευσουν και να απομονωσετε στο ελαχιστο τον θορυβο.Τραβηξτε κουρτινες και κλειστε ρολα. Αν τα ζωακια σας εχουν συνηθισει σε συγκεκριμενους θορυβους, οπως αυτον της τηλεορασης η ραδιο, ανοιξτε τα αλλα οχι πολυ δυνατα, ετσι ωστε να μπλοκαρετε καπως τον ηχο των βεγγαλικων.
  3. Να ειστε σιγουροι οτι το ζωακι σας φοραει το λουρακι του και εχει ταυτοτητα και στοιχεια πανω σε αυτη, ετσι ωστε σε περιπτωση που ξεφυγουν θα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να επιστρεψουν σε εσας.
  4. Μην παιρνετε τα σκυλακια σας σε μερη που θα ριχτουν βεγγαλικα. Ακομη και αν ο σκυλος σας ειναι ηρεμος και δεν γαυγιζει δεν παει να πει οτι θα του αρεσει!
  5. Μην δενετε το σκυλακι σας εξω σε κηπους, εξω απο μαγαζια, η μεσα σε αυτοκινητα ενω πεφτουν βεγγαλικα.
  6. Μην βγαζετε το σκυλακι σας βολτα οταν πεφτουν βεγγαλικα. Σιγουρευτειτε οτι το βγαλατε νωριτερα για βολτα.
  7. Μην φωναξετε η μαλωσετε το ζωακι σας αν το δειτε τρομαγμενο, γιατι το μονο που θα καταφερετε θα ειναι να το στρεσαρετε περισσοτερο.
Βοηθήστε το ζωάκι σας
  • Φτιαξτε του μια φωλια σε καποια ησυχη γωνια του σπιτιου, που θα μπορει να νιωσει ασφαλεια, ισως κατω απο καποιο κρεββατι με παλια σας ρουχα, που θα μπορει να κρυφτει μολις τα βεγγαλικα αρχισουν.
  • Αν η γατουλα σας τριγυριζει ανησυχη νιαουριζοντας, και προσπαθοντας να βρει καπου να κρυφτει, αφηστε την ησυχη και μην προσπαθειτε να την καθοδηγησετε. Θα προσπαθησει να βρει ασφαλες μερος, και ειναι σημαντικο να μην την ενοχλησετε γιατι θα την αγχωσετε περισσοτερο.
  • Προσπαθειτε να μην αφηνετε μονα τους τα ζωακια σας σε τετοιες περιπτωσεις βεγγαλικων που θα τους δημιουργησουν φοβο.
  • Προσπαθειτε να ειστε εσεις ηρεμοι και να φερεστε φυσιολογικα. Επαινειτε το ζωακι σας αν ειναι ηρεμο.
  • Σε περιπτωση που εχετε αφησει το ζωακι σας μονο του και οταν γυρισετε διαπιστωσετε οτι εχει κανει ζημιες, η την αναγκη του σε σημεια που δεν πρεπει, μην το μαλωσετε και μην θυμωσετε μαζι του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη Χιο εχουμε το γνωστο εθιμο του ρουκετοπολεμου...
Αν και οι ρουκετες δεν κανουν ιδιαιτερο θορυβο, ειναι πολυ επικυνδυνες και ελλοχευει ο κινδυνος να καουν ζωντανα τα αδεσποτα αν πεσει καποια πανω τους. Δεν υπαρχουν παρα πολλα βεβαια, αλλα ειναι κριμα!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ οχι μονο τα αδεσποτα αλλα κ τα ζωα που εχουμε στισ αυλες μας κυνηγοδκυλα κ τετοια καλο θα ηταν να τα βαζουν σε ενα μερος ωστε να τα προφυλασουν απο της ρουκετες που σκανε εκει που δεν το περιμενεις

Ειναι σημαντικό να τα προστατεύουμε όσο μπορουμε τα καημένα γιατί ειναι εντελώς ανεξήγητο και στρεσογόνο όλο αυτό για τα μικρα! Για τα αδεσποτα, πραγματικά ειναι κρίμα και τα λυπάμαι...

Τα καημένα είναι τόσο κρίμα.:( Σίγουρα μετά από τέτεια τρομάρα πρέπει να είμαστε δίπλα τουςγια να τα ηρεμήσουμε.

Παιδιά, δείτε τι βρήκα!:blink:
Ειδικό CD που μαθαίνει τα ζωάκια να μην τρομάζουν με τους δυνατούς θορύβους!! :blink::blink::blink:

α,ναι το ειχα ακουσει αυτο οτι υπαρχει :)

εδω στον που μενω ριχνουν συνεχια...:( ο γατος μου δεν ενοχλητε τοσο οσο ο σκυλος μου. η καημενη τρεχει σαν παλαυη οταν αρχιζουν..:(

και εγω προβλημα με το σκυλο εχω και εχει πηδηξει 2 φορες απο την πορτα της αυλης και την εψαχνα σαν τρελη,και με τις αστραπες το ιδιο προβλημα εχω!

Νομίζω ότι μου είναι αχρείαστο, ειδικά για την Μπεζ!!!!!!!!!!!:P

ΩΡΑΙΑ

Εμενα η γατα μου δεν εχει ζησει κατι τετοιο ακομα .Ξερετε την βρηκα αδεσποτη και την ονομασα cristy απο το cristaly.:) ομωσ τωρα που ακουσα η μαλλον διαβασα πωσ τα ζωα εχουν προβλημα με αυτο[δηλαδη το ηξερα αλλα δεν το ειχα σκευτει μεχρι τωρα] θα το ξερω και θα ειμαι προετημασμενη :up:.Ευχαριστω !!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την πρωτοχρονια μολις αλλαξε ο χρονος βγηκαμε ολοι εξω για να δουμε τα βεγγαλικα και κρατουσα το γατι στην αγγαλια για να μην την κοπανισει. Παρατηρησα οτι με τον ηχο τρομαζε και ηθελε να φυγει, τρομαζε και πεταγοταν λιγο. Το κρατουσα δυνατα και με το χερι μου εκρυβα το κεφαλακι του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back