Βιβλία για γάτες

Lexx10809

Νεοφερμένο μέλος

Ο Lexx10809 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα! Ψάχνω να βρω βιβλία για γάτες τα οποία θα ασχολούνται με τη συμπεριφορά τους. Για να το περιγράψω καλύτερα, με την ψυχοσύνθεση τους. Δεν με νοιάζει η ανατομία τους και η βιολογική προσέγγιση.
Έχω βρει κάποια στο amazon αλλά θα προτιμούσα να βρω στα ελληνικά. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσκ τσκ τσκ, θα σε μαλώσω!! :P
https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=28

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:redface: Μην με μαλώνεις, τα διάβασα τα review... :)

Απλά ρωτάω μήπως ξέρει κανείς κάτι πιο εξειδικευμένο :hmm:

Δυστυχώς τα ελληνικά βιβλία για γάτες είναι ΠΟΛΥ δυσεύρετα. Σήμερα γύρισα πόσα βιβλιοπωλεία και τα μόνα ποθ βρήκα είναι το Cubebook, αυτό της Ursula Birr και άλλα 2 (τελείως ξεχασμένα και παλιά) που το ένα ήταν κυρίως λευκωμα με ελάχιστο περιεχόμενο, και το άλλο πάλι ελάχιστες σελίδες με περιεχόμενο και το υπόλοιπο σαν φωτογραφικό άλμπουμ :down:
Ενώ αντιθέτως, βιβλία για σκύλους ΑΦΘΟΝΑ! Μέχρι και για κάθε ξεχωριστή ράτσα υπήρχε χωριστό βιβλίο! :mad:

υπαρχει βιβλιο πιο εξειδικευμενο για γατες το παρατηρωντας τισ γατες του desmond morris θα γραψω καποια στιγμη για αυτο

Κρίμα... Μου την δίνουν και οι σκύλοι... :(

οταν γινονται εκθεσεις βιβλιων..βρισκω βιβλια για γατες..αλλα οχι τοσο πολλα...
μακαρι να βρουμε κατι παραπανω...
εγω εχω ενα που λεει για τις ρατσες και οχι για την ψυχοσυνθεση τους...

Επίσης έχω βαρεθεί να βλέπω λευκώματα και όχι κανονικά ΒΙΒΛΙΑ.
Συγγνώμη δηλαδή αλλά ποιά η χρησιμότητα ενός λευκώματος;
Να ήταν σε CD οι φωτογραφίες να το καταλάβω, αλλά έτσι ποιό το νόημα; Εντάξει, ωραίες οι φωτογραφίες με τις γατούλες, αλλά δεν νομίζω να είναι πιο χρήσιμο απο ένα βιβλίο για τη συμπεριφορά, τη φροντίδα, τη διατροφή κλπ!
Έχω αρχίσει να πιστευω οτι οι περισσότεροι έλληνες βλέπουν τις γάτες σαν στολίδια και γι'αυτό επικρατεί και αυτή η κατάσταση που πρέπει να κάνεις τάμα για να βρεις βιβλίο που να μην είναι λεύκωμα! :mad:

Βρήκα χτες αυτό στο Public:
https://www.perizitito.gr/product.php?productid=181328&page=4
Είναι ωραία γραμμένο,διασκεδάζεις κιόλας με το ύφος του διαβάζοντάς το,έχει πολύ απλά αλλά ενδιαφέροντα παιχνίδια,οδηγίες πως να τα φτιάξει μόνος του κανείς και πως να αξιοποιήσει όσα ήδη έχει και τα έχουν βαρεθεί οι γάτες του.Μου άρεσε πραγματικά,και σκέφτομαι ήδη να δοκιμάσω μερικά από αυτά το απόγευμα.Η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή,και το βρήκα πολύ χρήσιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

51hWKXLWwrL__SL500_AA300_.jpg

Συγγραφέας: Vicky Halls. (Cat Behavior counsellor and bestselling author)
Στα Aγγλικά, από την Amazon.uk

The Secret Life of Your Cat (Η μυστική ζωή της γάτας σου)
Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει την βιολογία και την φυσιολογία πίσω από την μοναδική προσέγγιση της ζωής από τα αιλουροειδή και, πιο συγκεκριμένα, την προσαρμογή της γάτας στη ζωή με τον άνθρωπο. Το βιβλίο εξετάζει τις γάτες μέσα-έξω, ξεκινώντας από τη μύτη και καταλήγοντας στην ουρά, και εξηγώντας πως η εξέλιξη έχει δώσει μορφή σε αυτό τον τέλειο θηρευτή. Πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι άγριες, κοινωνικές, ηλικιωμένες καθώς και οι γάτες εκτροφής, αποκαλύπτουν τις βιολογικές προσαρμογές καθώς και εκείνες που σχετίζονται με τη συμπεριφορά, που οι γάτες αναγκάστηκαν να κάνουν ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβιώσουν επιτυχώς με τους ανθρώπους.
Η συγγραφέας αποκαλύπτει επίσης τι κάνει μια γάτα ευτυχισμένη στην καθημερινή της ζωή, μέσα στο σπίτι ή έξω στη γειτονιά. Εξετάζει προβληματικές συμπεριφορές όπως επιθετικότητα, λέρωμα εκτός αμμολεκάνης και γατοκαβγάδες, μελετώντας τις βιολογικές πηγές τους και συστήνοντας θεραπείες. Μπορείτε επίσης να βρείτε μικρές συμβουλές που αφορούν σε προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας ούτως ώστε να γίνει πιο φιλικό για τη γάτα σας.
Με 240 έγχρωμες φωτογραφίες, για τον άνθρωπο που αγαπά τη γάτα του και θέλει να γνωρίζει τα πάντα γι' αυτήν, αλλά και για τον φιλόζωο που είναι απλά περίεργος. Ένας οδηγός για την μυστήρια γάτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back